Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

1212

6.1.2020 06:41
1212

XXX.XXX.126.90

Dobrý den, máme doma 5 měsíční štěňátko borderky, krátkosrstá fenka. Brali jsme si ji až teď, je ze zahraničí a takhle jsme měli cestu alespoň o něco kratší.
Bohužel ona má uši pořád úplně dolů. Má je hodně těžké. Říkáme si jestli má v tomto věku ještě cenu něco zkoušet - vyholit, podlepit, dávat kolagen. Fakt to takhle vypadá nic moc, sice ji máme k ovečkám, ale chtěli bychom, aby vypadala jako správná borderka (je s PP). Doplním, že rodičům i všem sourozencům uši krásně vztyčeně stojí, jenom my nic. Úplně vztyčené se nám popravdě taky líbí víc než polovztyčené, i když standard to připouští.
Děkuji a prosím o názor. Má to cenu a můžeme ještě něco napravit?

6.1.2020 13:23
Sapp

XXX.XXX.70.163

Zdravím, a rodiče mají uši jak? A co myslíte úplně dolů? Jako úplně leží-těžké ucho? Já mám doma uši vztyčené i poloklopené:) Na fotce matka s dcerou, obě standard ucho (dceruška uši tatínkovy )

1212

6.1.2020 15:09
1212

XXX.XXX.126.90

Ano, těžké ucho, to je ten termín. Také máme borderky, dvě už tu nejsou, teď máme tuhle, k ni druhou 2 roky a voresici 11 let. Ale uši jsme nikdy neřešili. Fenka měla poloklopene, pes vztyčené a oba standardní. Byli ale dlouhosrsti. Teď ta dvouletá (krátkosrstá) má krásné vztyčené, taky standard a nedělali jsme s tím nic.
Rodiče štěněte mají oba vztyčené, všem sourozencům už se zvedají, jenom my nic...

7.1.2020 12:56
Sapp

XXX.XXX.70.163

Tak zkusila bych vše, i vyholit i přidat kolagen. Mně se u fen uši měnily ještě nějaký čas po půl roce. U té co jsem chtěla poloklopené byly do půl roku dolů, pak to vypinko nahoru a mohla jsem se stavět na hlavu jak chtěla, občas to ještě poloklopila ale tak kol 10měs už to zůstalo nahoře. U její dcery jsem naopak očekávala uši nahoru a hle, ono to padlo a mohla jsem děla taky co jsem chtěla, genetika se projevila. Přitom ještě v 7měsících měla uši různě, jedno vztyčené, druhé sklopené, další den zas naopak, na fotkách v půl roce a druhá ve 14měsíc-ještě občas ucho střelilo. Teď ma fena v roku a půl obě uši na mistra Yodu

7.1.2020 14:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

1212 napsal(a):
Ano, těžké ucho, to je ten termín. Také máme borderky, dvě už tu nejsou, teď máme tuhle, k ni druhou 2 roky a voresici 11 let. Ale uši jsme nikdy neřešili. Fenka měla poloklopene, pes vztyčené a oba standardní. Byli ale dlouhosrsti. Teď ta dvouletá (krátkosrstá) má krásné vztyčené, taky standard a nedělali jsme s tím nic.
Rodiče štěněte mají oba vztyčené, všem sourozencům už se zvedají, jenom my nic...

my jsme měli v práci krátkosrstého borderáka z ISDS linie, a ten měl taky těžké klopené ucho - on byl ale celkově taková kobyla, co připomínala BOCku snad jen barvou.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík