Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mr.Inspiration

9.1.2020 18:41
Mr.Inspiration

XXX.XXX.90.121

Zdravím s kolegy jsme se dohadovali , jaké plemeno je ,,nej,, podle těchto 5 kritéria. Tak by mě zajímal Váš názor zkušenějších.
1. Hlídání / obrana.
2. Učenlivost / vycvičitelnost.
3. Dobrý vztah k dětem.
4. Dobrý vztah k cizím psům.
5. Dobrý vztah k zvířatům.
Nejčastěji nás napadl Německý ovčák a Německý boxer.
Nějaké nápady do diskuse co pak na ně budu moci vytáhnout v debatě?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2020 19:04

velký knírač. Obranář, učenlivý, miluje děti, při dobré výchově má k cizím psům a zvířatům obecně kladný vztah. Dalším kladem je jeho zdraví, relativní dlouhověkost a nezkaženost plemene vlnou módností.

9.1.2020 19:09
Alkonost

XXX.XXX.254.245

bohům žel, mnoho lidí hleda takovým způsobem mazlíka. Kazdý chce co nejdřív, co nejlevněji, co nejkrásnejšího mazlika ktery jen ho vyklopi z krabice tak salutuje sedne lehne a udela si s vama selfie. Tim cely pribeh konci.
::::
ted vazne, ano na tyhle kriteria charakterově sedne vice ci mene plemen psů ale nejde jit a rict NO je nejlepsi ze vsech. Kazdy pes jako kazdy tvor je originál, učí se jinak jinak reaguje na zvirata a deti nebo jinak "brání".
všechny plemena maj zakladni charakteristiku tak se ji muzete chytit a vybrat si, pokud se jedna jen o debatu tak asi nevyhraje nikdo protoze kazdy ma jine zkusenosti

9.1.2020 19:15

hlavně individuální rozdíly jsou pořád značné.

můžete mít klidně nesnášenlivého NO, nebo kočkožravého NO.

a boxer zase neznám jedinýho, co by hlídal, vždyť to je pes vítací skákací.

Mr.Inspiration

9.1.2020 19:33
Mr.Inspiration

XXX.XXX.90.121

S tím naprosto souhlasím, že individuality u jednoho plemene mohou být obrovské. Tady jde spíš obecně o předpoklady, potenciál, geny plemen. Přeci jenom takový dobrman bude o úroveň lepší hlídač , třeba než Boxer ,ale mnohem náročnější specializace na jiné psi a zvířata.

Mr.Inspiration

9.1.2020 19:49
Mr.Inspiration

XXX.XXX.90.121

*přeci jenom takový dobrman bude o úroveň lepší hlídač než boxer ,ale socializace na jiné psi a zvířata bude mnohem náročnější.
Ještě mě napadá Leonberger nebo Bullmastif. Ale tam nevím ,jak je to s bodem číslo 2.

Janae1

9.1.2020 20:48
Janae1

XXX.XXX.160.6

Mr.Inspiration napsal(a):
Zdravím s kolegy jsme se dohadovali , jaké plemeno je ,,nej,, podle těchto 5 kritéria. Tak by mě zajímal Váš názor zkušenějších.
1. Hlídání / obrana.
3. Dobrý vztah k dětem.

Velký knírač

Mr.Inspiration

10.1.2020 14:20
Mr.Inspiration

XXX.XXX.65.235

Ten Knírač splňuje všechny parametry , řekl bych dobře. Ale vzhledově....

Janae1

10.1.2020 14:26
Janae1

XXX.XXX.160.6

Jak vzhledově?
Ze všech jmenovaných plemen je nejkrásnější, teda nejkrásnější je pepřák, ale to není úplně obranář.

10.1.2020 14:54

1. Hlídání / obrana.
3. Dobrý vztah k dětem.

Chovám léta slovenské čuvače,prošla mně jich životem řada.
ad1 všichni byli a jsou splehlivý hlídači a obránci,několik jsem měla i se služebním výcvikem
ad2 všichni rádi pracovali a pracují a při důslednosti vedení se učí dobře,ale na druhou stranu každou nedůslednost dokáží využít,ale co se naučí, si pamatují i bez opakování.
ad3 vlastní děti milují,ale pozor na cizí děti
ad.4 k cizím psům pokud si jich nevšímají se chovají lhostejně,ale o nějaké kamarádství ani jeden nestál.
ad5 zvířata doma hlídají,venku si jich nevšímají
ale vše je o výchově,která musí být odpočátku důsledná a majitel musí mít jasno co po psu chce.
Měla jsem prvního čuvače co by dítě,vychovat a vycvičit jsem ho,i přes řadu chyb,které pes hned potrestal,dokázala a spoustu jsem se toho od něj naučila.Hlavně důslednost.

10.1.2020 14:57

Janae1 napsal(a):
Jak vzhledově?
Ze všech jmenovaných plemen je nejkrásnější, teda nejkrásnější je pepřák, ale to není úplně obranář.

nooo
přeci jenom krása je poněkud subjektivní parametr, že.........

10.1.2020 15:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

1. Hlídání / obrana.
3. Dobrý vztah k dětem.

Vaše požadavky si protiřečí. Navíc nepíšete jakou máte představu o velikosti, nárocích na péči ( česání, trimování ), jak ho chcete mít ubytovaného, kolik času mu chcete věnovat.

10.1.2020 15:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

1. Hlídání / obrana.
3. Dobrý vztah k dětem.

Hovavart?

10.1.2020 15:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

beauceron, knírač, NO

10.1.2020 15:44

Pro mě je krásný. Má nádhernou stavbu těla, v pohybu jsou ůžasní. Jinak vzhled je právě důvod, proč se nikdy nestane obětí přehnaného zájmu, jako tolik jiných plemen. Navíc když na někoho zaštěká velký černý knírač, už vpodstatě nemusí nic víc dělat, 99% potencionálních agresorů se po.se.re strachy, to mám vyzkoušeno. Na pozemek, kde běhá tenhle nádherný pes se nikdo bez dovolení neodváží. Je to pes velmi inteligentní, který velmi dobře dokáže odhadnout míru hrozby a od toho se odvíjí i to kolik ze své velké síly uplatní při případné obraně. Lásku k dětem má snad vroznou. Nikdy se mi nestalo, že by některý z mých kníračů, ačkoli jinak dokázali být při hlídání přísní, byť jen zavrčel na dítě. K dětem a zvlášť menším byli vždy nesmírně něžní a tolerantní.
Na druhou stranu, jsou to psi temperamentní a měl by si jepořídit jen takoví člověk, který jim dokáže dát pravidelné zaměstnání a dostatek pohybu, jinak je skoro týrání.

Janae1

10.1.2020 15:59
Janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro mě je krásný. Má nádhernou stavbu těla, v pohybu jsou ůžasní. Jinak vzhled je právě důvod, proč se nikdy nestane obětí přehnaného zájmu, jako tolik jiných plemen. Navíc když na někoho zaštěká velký černý knírač, už vpodstatě nemusí nic víc dělat, 99% potencionálních agresorů se po.se.re strachy, to mám vyzkoušeno. Na pozemek, kde běhá tenhle nádherný pes se nikdo bez dovolení neodváží. Je to pes velmi inteligentní, který velmi dobře dokáže odhadnout míru hrozby a od toho se odvíjí i to kolik ze své velké síly uplatní při případné obraně. Lásku k dětem má snad vroznou. Nikdy se mi nestalo, že by některý z mých kníračů, ačkoli jinak dokázali být při hlídání přísní, byť jen zavrčel na dítě. K dětem a zvlášť menším byli vždy nesmírně něžní a tolerantní.
Na druhou stranu, jsou to psi temperamentní a měl by si jepořídit jen takoví člověk, který jim dokáže dát pravidelné zaměstnání a dostatek pohybu, jinak je skoro týrání.

"Jinak vzhled je právě důvod, proč se nikdy nestane obětí přehnaného zájmu, jako tolik jiných plemen."

Lidi maj spíš strach z úpravy.
Kamkoli přijdu se psy, tak budíme pozornost, lidi se doptávaj na krásný psy a dost často slyším "už vím, jaké plemeno pořídím příště".
Lidi maj představu, že knírač je ježaté cosi s chlupy jak dratěný kartáč. To už dávno neplatí.

A máte pravdu, když bafne knírač, tak je to něco.

10.1.2020 16:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Janae1 napsal(a):
"Jinak vzhled je právě důvod, proč se nikdy nestane obětí přehnaného zájmu, jako tolik jiných plemen."

Lidi maj spíš strach z úpravy.
Kamkoli přijdu se psy, tak budíme pozornost, lidi se doptávaj na krásný psy a dost často slyším "už vím, jaké plemeno pořídím příště".
Lidi maj představu, že knírač je ježaté cosi s chlupy jak dratěný kartáč. To už dávno neplatí.

A máte pravdu, když bafne knírač, tak je to něco.

musí se jen trimovat nebo se může vzít i strojkem?
a je rozdíl v povaze černý versus pepř a sůl?

Janae1

10.1.2020 16:15
Janae1

XXX.XXX.160.6

GAELLE napsal(a):
musí se jen trimovat nebo se může vzít i strojkem?
a je rozdíl v povaze černý versus pepř a sůl?

Celý strojkem by byla škoda, tak vznikají ti nehezcí knírači.

Ale uplně do hola, jako dříve, se netrimují. Většinou je to tak, že štěně upraví chovka a majitel už pouze udržuje trimovacím hrablem nebo "pročesáva" trimovacím hřebenem . Strojkém se bere krk, zadek a ocas. Zbytek se poupraví efilačníma nůžkama.
Ale ani chovka štěně netrimuje do hola, proškube hřbet a dlouhé chlupy.

Ta úprava zní složitě, ale pokud chovka vysvětlí a ukáže, není to tak hrozné.

Dnešní knírač má na omak tvrdé, ale příjemné chlupy na hřbetě, jinak má hedvábné závoje chlupů.
Je to nároční na údržbu, ale efektní. I po těle se nechávají delší chlupy.
Jeden z našich psů je starého typu, nebo jak to říct. Prostě dráťák. Vedle těch druhých vypadá jak chudý příbuzný.

10.1.2020 16:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Janae1 napsal(a):
Celý strojkem by byla škoda, tak vznikají ti nehezcí knírači.

Ale uplně do hola, jako dříve, se netrimují. Většinou je to tak, že štěně upraví chovka a majitel už pouze udržuje trimovacím hrablem nebo "pročesáva" trimovacím hřebenem . Strojkém se bere krk, zadek a ocas. Zbytek se poupraví efilačníma nůžkama.
Ale ani chovka štěně netrimuje do hola, proškube hřbet a dlouhé chlupy.

Ta úprava zní složitě, ale pokud chovka vysvětlí a ukáže, není to tak hrozné.

Dnešní knírač má na omak tvrdé, ale příjemné chlupy na hřbetě, jinak má hedvábné závoje chlupů.
Je to nároční na údržbu, ale efektní. I po těle se nechávají delší chlupy.
Jeden z našich psů je starého typu, nebo jak to říct. Prostě dráťák. Vedle těch druhých vypadá jak chudý příbuzný.

můžete dát foto prosím? a je rozdíl v povaze proti černému ruskému terierovi? děkuji

Janae1

10.1.2020 16:33
Janae1

XXX.XXX.160.6

GAELLE napsal(a):
můžete dát foto prosím? a je rozdíl v povaze proti černému ruskému terierovi? děkuji

Až tak moc provalit se mi nechce, na souromý vzkaz bych se musela přihlásit.
Nemáte nějaký mail, já vám přes víkend nafotím naše psy.

10.1.2020 16:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Janae1 napsal(a):
Až tak moc provalit se mi nechce, na souromý vzkaz bych se musela přihlásit.
Nemáte nějaký mail, já vám přes víkend nafotím naše psy.

cechova.pavla005@seznam.cz
a díky moc

10.1.2020 17:12

Mě vždycky psi s tvrdší srstí připadali lepší i když míň líbiví. Když s takovým psem člověk projde terénem, nevrátí se s koulí plnou bodláků.

11.1.2020 12:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě vždycky psi s tvrdší srstí připadali lepší i když míň líbiví. Když s takovým psem člověk projde terénem, nevrátí se s koulí plnou bodláků.

S tím se dá jen souhlasit. Také se mi líbí víc původní knírači.
Fandím pepřákům. Nevím jak teď, ale před pár lety, aby člověk hledal velkého pepřáka
detektorem, bylo jich 5 a půl. U střeďáků to bylo jiné. Tam opravdu bylo pepřů i černých habaděj. Opadlo to se zákazem kupírování. Než si skalní na ty uši zvykli.
Edit : Tedy moderní původní. Švejka nepočítám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík