Ahoj můžu se zeptat jestli tahle fauna se zaměřuje jen na zvířata nebo se zde můžu zeptat i na jiné věci ? Neznám nic jinýho kde by se solí o tom diskutovat
Případně jestli ne. Tak se ptám jestli se jedná o panický záchvat když:
K večeru se mi udělá špatně, zničeho nic se začnu klepat a brečet, mám nesmirnen strach a špatně se mi dýchá.
Nebo jestli je tu někdo s nečím podimnym
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Diskutuje se zde o zvířatech 😊
K Vašemu problému - tipla bych, že ano, bude to panická ataka.
Vyhledejte psychologa... případně psychiatra, či obvodaka - pokud chcete řešit pomocí léku
J.
Tak ,tak je to forum o psech,ale proč neporadit?
Asi opravdu máte panickou ataku,úzkost .. strach ničím nepodložený. Pokud by jste byla po porodu tak laktačka .. Řešit s doktorem ,odborníkem a fakt se nebojte a nestydte se za to. Psychika je svině a může se ozvat kdykoliv.
Moje máma vždy říkala "hlavně se z toho neposrat" a "co se má stát ,se stane"
Dobré recenze jsem četla na toto téma na stránky žlutá sova - https://www.velka.zlutasova.cz/
Třeba Vám to pomůže.
Bartos

XXX.XXX.181.79
Spíš bych tipl deprese.
Já jsem kdysi v mládí měla podobné stavy, po nepříjemném, ale tedy nijak nebezpečném zážitku. Objevilo se to náhle po čase, neklepala jsem se, ale měla jsem záchvat úzkosti, těžko se mi dýchalo, měla jsem už svůj byt a měla jsem pocit, že musím vletět na chodbu a jít na někoho zazvonit, aby mi pomohl, nebo abych měla někoho nablízku. Tedy, to vše bylo, pokud jsem byla doma sama, s rodinou nebo přáteli nikdy.
Nakonec jsem se poradila se známým, co studoval poslední rok psychologii, ten mi doporučil spíš ještě vydržet, než to řešit prášky a taky jo, asi po roce vše jak přišlo, tak zmizelo.
P.S. ještě jsem nesnesla sama doma spát třeba při otevřeném okně nebo dveřích, ačkoli to byl panelák 3 patro
Bbbbbb
napsal(a):
Ahoj můžu se zeptat jestli tahle fauna se zaměřuje jen na zvířata nebo se zde můžu zeptat i na jiné věci ? Neznám nic jinýho kde by se solí o tom diskutovat
Případně jestli ne. Tak se ptám jestli se jedná o panický záchvat když:
K večeru se mi udělá špatně, zničeho nic se začnu klepat a brečet, mám nesmirnen strach a špatně se mi dýchá.
Nebo jestli je tu někdo s nečím podimnym
Vypadá to jako popis klasické ataky panické úzkosti. Velmi tomu napovídá třeba i to, že se Vám špatně dýchá, tj. somatické příznaky, typický bývá např. strach ze smrti, ze zkolabování, apod. Asi by bylo důležité rozklíčovat, proč se Vám to děje, zda je to každý večer, co se vlastně večer u Vás děje, atd. A to tu nikdo nezvládneme. Každopádně návštěvu odborníka také doporučuji, proč se trápit bez pomoci... Držím Vám pěsti!