Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2020 15:58
Bbbbbb

XXX.XXX.139.214

Ahoj včera večer na procházce s mojim štěnětem ( 10 měsíců, křížená borderka ) nás napadl Česko Slovenskej vlčák kterej přeskočil plot. Jelikož jsem nevěděla co dělat a ten pes jo při mě naprosto vše strčila jsem mezi ně ruku a psa oddělila od toho mého. Bylo to kousek od našeho domu takže můj utekl díky bohu domu a pes se mi stihnul 'zakousnout' do ruky respektive nezkousnul. Ránu mám vyčištěnou a všechno je vyřízeny ale ruku mě neuvěřitelně pořád bolí a nemůžu s ní pomalu ani hýbat

11.1.2020 16:10
PumaCZ

XXX.XXX.219.211

Psí kousnutí se řeší chirurgickým vyčištěním v lokální či celkové anestezii (většinou dle počtu ran) a nasazením ATB. Pokud se tak stalo, není se v podstatě čeho bát. To, co bolí, je většinou pohmožděná tkáň od stisku. Doktor určitě udělal RTG, takže možné zlomeniny vyloučil. Chce to trpělivost a každý den se stav bude zlepšovat.

Jinak máte určitě právo požadovat od majitele psa kompenzaci, pokud jste třeba na nemocenské apod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2020 17:19

to je normál, je to zhmožděná tkáň. jo, psí kousnutí bolí.

a co teprve prokouslá ruka od kočky, to si člověk pomalu ani nesundá gatě.

11.1.2020 17:21

Musím říci,že jsem byla kousnutá od psa několikrát.Větší kousnutí mně vyčistili a zašili bez jakékoliv anestezie a bez ATB.Párkrád na převaz,případně vyčištění.Menší rány jsem čistila sama.Ano první dny to bolí dost,pak se zhmožděniny uklidní a je to dobrý.

11.1.2020 17:55
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musím říci,že jsem byla kousnutá od psa několikrát.Větší kousnutí mně vyčistili a zašili bez jakékoliv anestezie a bez ATB.Párkrád na převaz,případně vyčištění.Menší rány jsem čistila sama.Ano první dny to bolí dost,pak se zhmožděniny uklidní a je to dobrý.

To se dost divím. Větší kousné rány od psů se vždycky kryjí antibiotiky kvůli bakteriálnímu osídlení psí huby. Ač nejsem příznivcem antibiotik, v těchto případech jsou bez diskuze na místě. Kamarád takhle přišel o palec - zdánlivě nevinné kousnutí, hluboká infekce kosti a následná amputace dvou článků. Psí kousance určitě nepodceňovat!

11.1.2020 18:02

Dasvo napsal(a):
To se dost divím. Větší kousné rány od psů se vždycky kryjí antibiotiky kvůli bakteriálnímu osídlení psí huby. Ač nejsem příznivcem antibiotik, v těchto případech jsou bez diskuze na místě. Kamarád takhle přišel o palec - zdánlivě nevinné kousnutí, hluboká infekce kosti a následná amputace dvou článků. Psí kousance určitě nepodceňovat!

Také je asi namístě zkontrolovat účinnost očkování proti tetanu. Zvlášť když je rána hluboká, ale ne tržná.

11.1.2020 18:05

Ano očkování proti tetanu chtěli vždy a naposled,ač od posledního očkování to bylo 7 let,jsem musela na přeočkování.

11.1.2020 18:07
PumaCZ

XXX.XXX.219.211

Presne jak rika Dasvo, psi kousnuti je nebezpecne v tom, ze hrozi vysoke riziko infekce. Proto se musi kazda, byt sebemensi ranka rozriznout skalpelem, odriznout okraje rany, vycistit do hloubky, proplachnout injekcni strikackou opravdu do hloubky a zasit. A verte mi, ze tohle bez anestezie zadny bezny clovek nevydrzi :)
Pak nasleduje minimalne pet dni na ATB a kontroly po maximalne dvou dnech, aby se opravdu pohlidalo, ze nedoslo k infekci. Jinak to pak bohuzel vazne konci amputacemi..

Neregistrovaný uživatel

11.1.2020 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Dasvo napsal(a):

Kousancu od hadu milion a jeden. Atb nikdy. Infekce zadna. A had narozdil od psa zere mrtvoly.

11.1.2020 18:19
fikovnice

XXX.XXX.135.251

to je normál, je to zhmožděná tkáň. jo, psí kousnutí bolí.

a co teprve prokouslá ruka od kočky, to si člověk pomalu ani nesundá gatě.

No, přesně to jsem chtěla napsat! Že kočičí kousnutí bolí naprosto šíleně! Kdysi se jakémusi našemu exkocourovi povedlo mě kousnout do ruky mezi palec a ukazovák - otřesná snad 3 týdny trvající bolest.

11.1.2020 18:38

višněvák to jistí......

11.1.2020 18:45

PumaCZ napsal(a):
Presne jak rika Dasvo, psi kousnuti je nebezpecne v tom, ze hrozi vysoke riziko infekce. Proto se musi kazda, byt sebemensi ranka rozriznout skalpelem, odriznout okraje rany, vycistit do hloubky, proplachnout injekcni strikackou opravdu do hloubky a zasit. A verte mi, ze tohle bez anestezie zadny bezny clovek nevydrzi :)
Pak nasleduje minimalne pet dni na ATB a kontroly po maximalne dvou dnech, aby se opravdu pohlidalo, ze nedoslo k infekci. Jinak to pak bohuzel vazne konci amputacemi..

ale tak netřeba. já bych to nešila, ať je tam drenáž.

a poslední kousanec jsem prostě vzala betadinou, tea tree a tenazymem, jak kdyby to bylo na psí kůži a jak se to zahojilo.

okraje rány jsem nechala, těm nic není, pokud to nejsou mrtvé cáry.

a šití bez anestezie je naprosto reálný, chce to krásnou ostrou řezací šicí jehlu a dám to pravou rukou levou.

a bolí to míň než ten blbej lidokain. mně to hrozně tlačí a štípe. radši bez toho.

11.1.2020 18:57
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kousancu od hadu milion a jeden. Atb nikdy. Infekce zadna. A had narozdil od psa zere mrtvoly.

Had žere mrtvoly? A který, prosím Vás?

11.1.2020 19:05
PumaCZ

XXX.XXX.219.211

ale tak netřeba. já bych to nešila, ať je tam drenáž.

a poslední kousanec jsem prostě vzala betadinou, tea tree a tenazymem, jak kdyby to bylo na psí kůži a jak se to zahojilo.

okraje rány jsem nechala, těm nic není, pokud to nejsou mrtvé cáry.

a šití bez anestezie je naprosto reálný, chce to krásnou ostrou řezací šicí jehlu a dám to pravou rukou levou.

a bolí to míň než ten blbej lidokain. mně to hrozně tlačí a štípe. radši bez toho.

Ono bude dost zalezet i na hloubce. Pokud je kousanec fakt hluboky, tak bude drenaz urcite lepsi reseni nez siti. Ale kdyz se sije, tak se okraje kuze odstranit musi, jinak by se tkan hojila dele.

A s tou lokalkou mate pravdu. Hlavne nekolikanasobne napichavani dlani je vazne za trest. Ale stourani se v rane skalpelem a pinzetou a nasledny vyplach oroudem dezinfekce si bez umrtveni predstavit neumim, ja bych se definitivne po.. :)

11.1.2020 19:13

Dasvo napsal(a):
Had žere mrtvoly? A který, prosím Vás?

...potkany a myši......dnes je trend dávat již usmrcenou potravu.......

11.1.2020 19:13

tak to já se radši pošťárám, pokud šťourám já, tak mi to nevadí. nesmí šťourat nikdo jiný, to jsem srab.

a na dezinfekci chce betadinu naředěnou na neštípavý roztok :D

11.1.2020 20:16

Jojo, neštípavý roztok chcou lékaři :-) ale do cizích rvou 20cm jehlu. Do prstu!
Jak uslyším - lidokain, mesokain - odcházím umřít domů.

11.1.2020 20:20

Mrtvá potrava - laboratorní potkan - není použitý kapesník na náměstí.
Hadi také nechodí ven.
Pes má zkrátka v tlamě pěkný bordel. Má to povoleno, protože se se spoustou bakterií dokáže poprat lépe. Než my. A hadi. (To si vymýšlím, jelikož o hadech vím jen to, že nechodí ven.)
Capnocytophaga canimorsus
Zní jak moribundus a to mi stačí.

11.1.2020 20:35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

To pes většinou taky + výkaly ( nechci napsat ho... ) všeho možného druhu. Čisťoučký had - pokud tedy není jedovatý, pak je to nemilé ( slabé slovo ).

11.1.2020 20:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Abych se vrátila k dotazu nějak nechápu popis: zakousnul, ale nezkousnul, rána vyčištěna. Tak co? Co je vyčištěno, když nezkousnul?
Jinak: mamka díra od zubu v noze, zadní strana lýtka. Říkám jí: pořádně si to vyčisti betadinou, musíš to tam natlačit. Poťupala to slivkou zhora(jsem se dozvěděla až za několik týdnů) protože betadinu nenašla. Kontrolní dotazy byly: dobrý, však se to hojí, je tam stroupek. Po měsíci to samé. Stroupek? Jak tam za měsíc můžeš mít ještě stroupek?!? Jasně odrýpla ho a pod ním vyhnilá díra Tu už stačilo jen trochu vyčistit. Žádná ATB. A co chcete šít na dírce od zubu? To by snad muselo být nějaké horší kousnutí, tržná rána? Neumím si představit, nikdy jsem nic takového ani neviděla, vždycky jen cvaknutí...

11.1.2020 20:36

fikovnice napsal(a):
No, přesně to jsem chtěla napsat! Že kočičí kousnutí bolí naprosto šíleně! Kdysi se jakémusi našemu exkocourovi povedlo mě kousnout do ruky mezi palec a ukazovák - otřesná snad 3 týdny trvající bolest.

A já bláhová si myslela, že kočky škrábou. A že ta sousedka, která byla po pokousání od vlastního kocoura týden v nemocnici, je rarita.

11.1.2020 20:41

A já bláhová si myslela, že kočky škrábou. A že ta sousedka, která byla po pokousání od vlastního kocoura týden v nemocnici, je rarita.

škrábou když jsou málo nasrané. jen tak jako malé, malinkaté varování.

naštvaná kočka kouše. fest. opakovaně a strašně rychle, že člověk utrpí dva tři kousance dřív, než stačí jakkoliv zareagovat.

11.1.2020 20:42

pes má v hubě zoologickou zahradu a hlavně pasteurelu multocidu a ta sama na krásný plošný zánět podkoží a případných šlach stačí.

11.1.2020 21:24
PumaCZ

XXX.XXX.219.211

lesnížínka napsal(a):
Abych se vrátila k dotazu nějak nechápu popis: zakousnul, ale nezkousnul, rána vyčištěna. Tak co? Co je vyčištěno, když nezkousnul?
Jinak: mamka díra od zubu v noze, zadní strana lýtka. Říkám jí: pořádně si to vyčisti betadinou, musíš to tam natlačit. Poťupala to slivkou zhora(jsem se dozvěděla až za několik týdnů) protože betadinu nenašla. Kontrolní dotazy byly: dobrý, však se to hojí, je tam stroupek. Po měsíci to samé. Stroupek? Jak tam za měsíc můžeš mít ještě stroupek?!? Jasně odrýpla ho a pod ním vyhnilá díra Tu už stačilo jen trochu vyčistit. Žádná ATB. A co chcete šít na dírce od zubu? To by snad muselo být nějaké horší kousnutí, tržná rána? Neumím si představit, nikdy jsem nic takového ani neviděla, vždycky jen cvaknutí...

Nemusi to byt mega rana, aby se silo. Od psa jsou vetsinou ranky kolem centimetru (od stisku), ale prave kvuli hojeni a zabraneni infekce, pokud to neni prilis hluboke, se rana po vycisteni zasije jednim ci dvema stehy dle velikosti.

11.1.2020 21:54
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

PumaCZ napsal(a):
Ono bude dost zalezet i na hloubce. Pokud je kousanec fakt hluboky, tak bude drenaz urcite lepsi reseni nez siti. Ale kdyz se sije, tak se okraje kuze odstranit musi, jinak by se tkan hojila dele.

A s tou lokalkou mate pravdu. Hlavne nekolikanasobne napichavani dlani je vazne za trest. Ale stourani se v rane skalpelem a pinzetou a nasledny vyplach oroudem dezinfekce si bez umrtveni predstavit neumim, ja bych se definitivne po.. :)

Tak já před dvouma rokama tři kousance od křižovatky Labrador/NO. Dva cenťáky hluboko. Umrtvení jsem nechtěla, bo nemusim injekce a hlavně jsem měla za to, že mi jen potřou betadinou. Takže šťourání v ráně peánem, aby se zjistil rozsah a hloubka poškození, výplach dezinfekcí a následně nacpaní drénů jsem si odbila pěkně zaživa a při plné citlivosti. No málem jsem se fakt po Ale vysloužila jsem si obrázek, že to tam ještě neviděli

11.1.2020 22:17

Zeptám se tady, však jde taky o kousanec.
Jak dlouho je zapotřebí proplachovat ránu po kousnutí? Pes měl po napadení v noze 4 díry, u veta dostal antibiotika, všechny rány prohlédnuty a vyčištěny. 3 byly malé, ta 4 je hlubší, navenek taky jen díra po zubu, ale kolem ní odtržené podkoží. Udržuju mu to otevřené a poctivě proplachuju, ale říkám si, jestli je to ještě třeba. Už se to hojí a "kapsa" se postupně zmenšuje, momentálně se tam vleze cca 1ml tekutiny, než to začne vytékat ven. Mám ještě pokračovat? Co myslíte?

11.1.2020 22:20

proplachujete v podstatě tak dlouho, dokud je to proplachovat.

11.1.2020 22:22

kubík není úplně tak málo. když si člověk řekne předčasně "dobrý", tak se to navrchu krásně zatáhne a pak stačí i hodně malý prostor, který dokáže krásně vyhnít. prostě radši vyplachovat tak dlouho, dokud se to navzdory šťourání nezavře.

11.1.2020 22:22

Díky za odpověď, tak ještě pár dní vydržíme.

12.1.2020 08:34
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Mrtvá potrava - laboratorní potkan - není použitý kapesník na náměstí.
Hadi také nechodí ven.
Pes má zkrátka v tlamě pěkný bordel. Má to povoleno, protože se se spoustou bakterií dokáže poprat lépe. Než my. A hadi. (To si vymýšlím, jelikož o hadech vím jen to, že nechodí ven.)
Capnocytophaga canimorsus
Zní jak moribundus a to mi stačí.

"Autoři prezentují kazuistiku muže s infekcí vyvolanou gramnegativní tyčinkou Capnocytophaga canimorsus, k níž došlo po pokousání psem. Onemocnění probíhalo pod obrazem těžké sepse se závažnou ischémií končetin a multiorgánovým selháním. Etiologické agens bylo prokázáno molekulárně genetickými metodami...."

Toto jsem kdesi vyštrachala. Bakterii jsem neznala a je to asi pěkná sviňka!

12.1.2020 08:36
fikovnice

XXX.XXX.135.155

No ony si mršky vybírají, jaké zbraně použijí a blbý je, že umí účinně použít obě naráz!

12.1.2020 08:38
fikovnice

XXX.XXX.135.155

škrábou když jsou málo nasrané. jen tak jako malé, malinkaté varování.

naštvaná kočka kouše. fest. opakovaně a strašně rychle, že člověk utrpí dva tři kousance dřív, než stačí jakkoliv zareagovat.

A nejvíc nasrané dělají obé zaráz... A nějak nechápu, kam se poděla cenzura!

12.1.2020 14:58

Tak to já mám zlatého Zrzavce. Ten škrábne jen omylem, když se odrazí, nebo naopak padá. Ale zas, já mu podstrojuju dobrotky a zabít jsem ho chtěla jen jednou.

12.1.2020 16:27

Tak můj první kocour, to byla strašná sviňucha, máma si ho vzala od známé, takové to polodivoké kotě-kočka odchovala vrh ve stodole a koťata defakto vyrůstala bez lidského zásahu.......byly jsme zdrápaný téměř nonstop, nejhorší bylo jak "útočil" ze zálohy. Máma měla v ložnici na posteli přehoz, co sahal až k zemi, takže standardně kocour schovanej tam a když někdo prošel okolo, tak vystartoval, drapnul člověka drápama za lýtko a pořádně se zakousnul a pak hned zdrhnul se schovat třeba pod gauč jako miluju zvířata, ale v tu chvíli bych ho nejraději roztrhla, to měl kliku, že vždycky utekl, tak člověk stihnul "vychladnout"..........naštěstí z toho postupem let docela "vyrostl" a dalo by se říct, že už kolem toho desátého roku to byl docela mazlík.
Pak jsem měla peršana a ten snad ani neměl drápy (samozřejmě měl) v životě se mi nestalo, že bych cítila dráp na kůži, vždycky jenom heboučké měkoučké pacičky a ani neničil nábytek (předchozí kocour rozdrápal všechno).....prostě takové hodňoučké, něžňoučké stvoření, o kousání nemohlo být ani řeči.
Dcera má mainskýho kocoura a ten teda za normální situace nedrápe ani nekouše, ale když si frajer našel prima místečko na ležení (to byl ještě koťátko asi ve velikosti velké normální kočky) v hrnci s vlažnou hrachovou polévkou, tak pak nastal boj...nejdříve honička po celém bytě, takže bylo od polívky všechno a pak se ho podařilo odchytit, tak se trochu bránil, protože se nechtěl vykoupat no a pak se samozřejmě urazil a nějakou dobu s dcerou "nemluvil" ....ale dlouho mu to nevydrželo, jen co si holka otevřela jogurt, který on z neznámého důvodu z misky nejí, ale jakmile si ho někdo s páníčků otevře, tak to jako jo a to přišel a strčil jí do jogurtu tlapajznu....

12.1.2020 17:18
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Tak to já mám zlatého Zrzavce. Ten škrábne jen omylem, když se odrazí, nebo naopak padá. Ale zas, já mu podstrojuju dobrotky a zabít jsem ho chtěla jen jednou.

Moji tři divoši mi také nic nedělají, max. Elsa, když mám tendenci jí rozčesat nějakej cucek, ale to i tak je opatrná. Já to psala obecně o kočkách.

13.1.2020 08:52

...mému veterináři prokousla kočka (ne moje)ukazovák levé ruky v kloubu, vypadalo to strašidelně - bolest údajně šílená a to je docela urostlý chlap a léčilo se to docela dlouho..........prý se jenom leknula.........no naši tři mazlíci neškrábou ani nekoušou, chytají tlapkami se zataženými drápy a pokud koušou, tak je to takové to přejemné okusování za blaženého předení, které je spíš příjemné.......horší je to s olizováním, to jsou schopné nás nebo psa ocintat do mokra.....teď se nechali opakovaně všechny tři strojkem bez mrknutí oka ostříhat (byl z nich velký koš chlupů)......nabízejí nám bříška ke škrábání, kdy mají všechny čtyři nohy roztažené do daleka a ani nedutají........nechávají se vysávat hadicí vysavače.....prostě spíš psi.....

13.1.2020 21:17
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Tak můj první kocour, to byla strašná sviňucha, máma si ho vzala od známé, takové to polodivoké kotě-kočka odchovala vrh ve stodole a koťata defakto vyrůstala bez lidského zásahu.......byly jsme zdrápaný téměř nonstop, nejhorší bylo jak "útočil" ze zálohy. Máma měla v ložnici na posteli přehoz, co sahal až k zemi, takže standardně kocour schovanej tam a když někdo prošel okolo, tak vystartoval, drapnul člověka drápama za lýtko a pořádně se zakousnul a pak hned zdrhnul se schovat třeba pod gauč jako miluju zvířata, ale v tu chvíli bych ho nejraději roztrhla, to měl kliku, že vždycky utekl, tak člověk stihnul "vychladnout"..........naštěstí z toho postupem let docela "vyrostl" a dalo by se říct, že už kolem toho desátého roku to byl docela mazlík.
Pak jsem měla peršana a ten snad ani neměl drápy (samozřejmě měl) v životě se mi nestalo, že bych cítila dráp na kůži, vždycky jenom heboučké měkoučké pacičky a ani neničil nábytek (předchozí kocour rozdrápal všechno).....prostě takové hodňoučké, něžňoučké stvoření, o kousání nemohlo být ani řeči.
Dcera má mainskýho kocoura a ten teda za normální situace nedrápe ani nekouše, ale když si frajer našel prima místečko na ležení (to byl ještě koťátko asi ve velikosti velké normální kočky) v hrnci s vlažnou hrachovou polévkou, tak pak nastal boj...nejdříve honička po celém bytě, takže bylo od polívky všechno a pak se ho podařilo odchytit, tak se trochu bránil, protože se nechtěl vykoupat no a pak se samozřejmě urazil a nějakou dobu s dcerou "nemluvil" ....ale dlouho mu to nevydrželo, jen co si holka otevřela jogurt, který on z neznámého důvodu z misky nejí, ale jakmile si ho někdo s páníčků otevře, tak to jako jo a to přišel a strčil jí do jogurtu tlapajznu....

Moje Elsa (taky MCO) též strašně ráda strká do jídla tlapu - tu svoji obří. To je na zabití! Ona si z té tlapy udělá takovou jako by lžičku a takto žere... Ale někde jsem četla, že to Mainky dělají. Ovšem ŽÁDNÁ z mých koček by si dobrovolně nelehla do ničeho tekutého, natož do polívky!!! To jsem tady čubrněla a zároveň se smála (bohužel jen vnitřně; mám teď nějak moc trápení zároveň).

17.1.2020 17:52

Tak se sem ještě jednou vracím pro radu. Kousanec se psovi stále ještě nevyhojil, rána je čistá, klidná, ale srůstá to pomalu. Pes má nasazeny antibiotika, zítra to bude 14 dní od kousnutí. Vet říkal, že mu ty ATB nechá, dokud se rána zcela nevyhojí, jenže já trdlo jsem špatně spočítala tablety a přes víkend nevystačíme a o víkendu nikdo neordinuje.
Mám v zásadě 3 možnosti:
1) mírně snížit dávkování, aby ATB vydržely do pondělí (znamenalo by to dávat 13kg psu dávku určenou pro 10kg)
2) dobrat ATB ve stejné dávce a léčbu předčasně ukončit (a místo heřmánku vyplachovat Betadinou)
3) vyrazit škemrat do jiné ordinace

Je tu prosím někdo, kdo se v tom vyzná? Má nasazený Noroclav.

17.1.2020 18:28

kolik má toho noroclavu mg/kg? teď?

17.1.2020 18:46

kolik má toho noroclavu mg/kg? teď?

Pes váží 13kg a má brát 2x denně 3/4 tablety Noroclavu 250mg. Takže jestli dobře počítám, je to 187,5mg na dávku a 14,42mg/kg v jedné dávce.

Mám poslední 3 tablety, takže mi to vychází do neděle ráno, chybí mi 2 dávky (na neděli večer a pondělí ráno, protože náš vet ordinuje až od oběda).

A předem díky za radu.

17.1.2020 18:56

nejmenší možná dávka je 12,5 mg/kg. To znamená, že půlka je příliš málo.

asi nezbývá, než škemrat.

17.1.2020 19:03

nejmenší možná dávka je 12,5 mg/kg. To znamená, že půlka je příliš málo.

asi nezbývá, než škemrat.

Hm, to je blbé. Obávám se, že ze zdejších vetů zítra neordinuje nikdo :(

Nedalo by se to hojení nějak urychlit?

Nebo pokud by se podávání ATB přerušilo, po jak dlouhé prodlevě je ještě možné navázat? V pondělí ráno už nějakého veta seženu, takže bych vlastně vynechale jen 1 dávku.

17.1.2020 19:20

to je úplně špatně. respektive přesně takhle vzniká rezistence na antibiotika. to už je radši úplně definitivně vysadit.

17.1.2020 19:31

Chjo, tak zítra obrazím všechny ordinace ve městě, a když neuspěju, tak pes dobere, co máme, a skončíme. Třeba se to za ty 2 dny už konečně zatáhne, zas tak moc nechybí. Přinejhorším by se pak nasadila jiné ATB, kdyby to začalo hnisat.

Matlat tu zbylou ranku Framykoinem je asi blbost, že?

17.1.2020 23:38

No nevím jestli to bodlinka odsouhlasí, ale poptala bych se po známých(zejména důchodci nedobírají), jestli nemají Duomox, Curam, Amoxiklav,Augmentin, mají stejnou účinnou látku, jen by jste si musela dopočítat dávkování...nebo zkusit urgent, pohotovost- nechat to napsat na sebe.
Framikoin je na bakteriální infekci(když je rána osídlená) a když berete ATB a rána je čistá asi bych nepatlala...

18.1.2020 12:45

Tak mám!
Objevila jsem u nás jednu malou zastrčenou veterinu, co má otevřeno 1h denně i o víkendu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík