Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2020 18:16
fikovnice

XXX.XXX.135.251

jahodapavel napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zenu-na-chrudimsku-zabil-pes-manzel-ji-nasel-na-zahrade-40309636

Opět TUPOST a demence majitelů a zbytečná smrt ještě mladé ženy.

11.1.2020 20:46
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak první chyba absence plotu. druhá chyba proč paní chodila na cizí zahradu kde navíc věděla že se nachází tento pes.
za třetí - toto plemeno je spíš plaché a na lidi neútočí. divné
paní i psa je mi líto.
Největší chyba je jak píše "fíkovnice" - majitel

11.1.2020 21:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Už jsem četla, že ČSV zabil chlapa.
Tady si ho adoptovala ( psa), "převychovanýho"
paní, odvezla si ho myslím do Švýcarska,
přišla k ní návštěva a ... bylo to hned.

11.1.2020 21:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.211

GAELLE napsal(a):
tak první chyba absence plotu. druhá chyba proč paní chodila na cizí zahradu kde navíc věděla že se nachází tento pes.
za třetí - toto plemeno je spíš plaché a na lidi neútočí. divné
paní i psa je mi líto.
Největší chyba je jak píše "fíkovnice" - majitel

Ta paní byla ale na své zahradě

11.1.2020 21:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ta paní byla ale na své zahradě

aha tak jsem přehlédla

Janae1

11.1.2020 21:31
Janae1

XXX.XXX.160.6

rapotacka11 napsal(a):

Před lety fana ČSV zabila čerstvé mimino vlastních majitelů, nebo mu "jen" težce pohmoždila hlavičku, teď si nejsem jistá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2020 21:38

rapotacka11 napsal(a):

To asi myslíte tu kauzu ,,převychovaného" ČSV od Desenského. Tehdy pes nezabil, ale skončilo to taky utracením psa.

http://www.pejskarina.unas.cz/desensky-rudolf-josh-mirka.html

11.1.2020 21:45

GAELLE napsal(a):
aha tak jsem přehlédla

Byla na své zahradě, ale mezi její zahradou a zahradou majitele ČSV nebyl plot...

11.1.2020 21:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Simolu
Aha, už jsem si to tedy nepamatovala přesně ... a to je dobře.

11.1.2020 21:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Byla na své zahradě, ale mezi její zahradou a zahradou majitele ČSV nebyl plot...

Ten pes tam neměl co dělat. Navíc na jiným serveru psali, že mu pes utíkal i po vesnici.

11.1.2020 22:05
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Další Stupidní majitel co dělá blbou reklamu plemeni
pak nemaj vsichni běhat a brečet jak sou pitbullove zabijaci zviratek

11.1.2020 22:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Alkonost napsal(a):
Další Stupidní majitel co dělá blbou reklamu plemeni
pak nemaj vsichni běhat a brečet jak sou pitbullove zabijaci zviratek

No, ČSV ve vztahu ke zvířátkům taky nemají žádnou svatozář

11.1.2020 22:24

Ten pes tam neměl co dělat. Navíc na jiným serveru psali, že mu pes utíkal i po vesnici.

No ale já přítomnost psa v její zahradě neobhajuji. Jen doplňuji neúplnou informaci.

11.1.2020 22:56
Alkonost

XXX.XXX.254.245

No, ČSV ve vztahu ke zvířátkům taky nemají žádnou svatozář

Tak určitě, ale když si ho pořídí nekdo komu je je jasný že není plyšovej, tak ho asi nenechá volně běhat po dědině kde sou kočky, slepice, psi a děti. Resp. kde nejsou ploty.
Stejně tak znám lidi co maj ČSV a jezdí s nima po cely čr, je to zážitek si takovýho psa jenom pohladit, i přez fakt ze vám říkaj že je hodnej tak z něj de respekt

11.1.2020 23:57
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Ten pes nevěděl, ze jsou to dva pozemky... plot tam nebyl, on si jen hlidal svůj rajon... cim ho žena vyprovokovala uz nám nereknou bohužel :(

12.1.2020 00:09
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Nemusela vůbec provokovat.
Stačí, že se tam večer objevila.
Majitel ho měl mít na úvaze, když neměl na plot.

Neregistrovaný uživatel

12.1.2020 00:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Je fakt, že je to dost složitý plemeno. Mám jednoho a už nikdy víc. Je přátelský k lidem, poslušný, vychovaný, ale je to víc vlk než pes. To, že fena tohoto plemene zabije novorozeně svých majitelů je v podstatě dost pochopitelný. Nebyli pro ní autorita, vůdčí samice byla ona a podřízený pár se nemá co rozmnožovat.
Proč napadl tuto ženu na pozemku, který logicky považoval celý za svůj (plot nebyl a do katastru asi nenahlížel) by bylo jenom hádání, protože nevíme co se stalo. Třeba se prostě "na jeho" pozemku chovala nepatřičně. Třeba se přiblížila k zahrabaný kosti.
K žádnému psovi jsem nebyla nikdy tak nekompromisní jako ke svému ČSV. Pořád mě sleduje, pořád čeká, kdy udělám chybu, aby toho využil. (Třeba položené jídlo moc na kraji stolu, nebo boudy). Pořád hlídá jestli ho hlídám a stačí, že vezmu mobil a a zkusí jít na výlet. Na zavolání přibíhá okamžitě, ale když nezavolám, tak je v trapu.
Dřív (než jsem měla toto plemeno) jsem neřešila jestli zavřu branku, když jdu se psy ven. Teď si musím dávat pozor, abych jí zavřela, protože on si to pamatuje a taky si pamatuje jestli už jsou na pultech připravené naplněné misky. Venku mě po očku sleduje a dokáže využít sekundu a sám se vrátí z procházky domů, skočí na vyvýšené místo (kam se normální jiný pes nedostane) a všechno sežere. Neexistuje způsob jak ho to odnaučit, musíte být stále myšlenkově krok před ním. Je to fakt únavný!
V mé přítomnosti si nevšímá našich koček, jsem si však skoro jistá, že když tam nebudu, tak by to nejspíš špatně dopadlo. (Naštěstí kočky jsou obdivuhodný zvířata a nějak to asi vědí). Mně to plemeno prostě přijde záludný a nedá vám nic moc ze sebe, pořád sleduje jenom svůj prospěch. Lísá se, když jste jasně dominantní, to je až servilní, ale když nejste autorita, tak věřím, že tohle plemeno může být nebezpečný.
Fakt je, že jsou krásní, ale jinak šlechtění tohoto plemene byl krok zpátky.

12.1.2020 05:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.106

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je fakt, že je to dost složitý plemeno. Mám jednoho a už nikdy víc. Je přátelský k lidem, poslušný, vychovaný, ale je to víc vlk než pes. To, že fena tohoto plemene zabije novorozeně svých majitelů je v podstatě dost pochopitelný. Nebyli pro ní autorita, vůdčí samice byla ona a podřízený pár se nemá co rozmnožovat.
Proč napadl tuto ženu na pozemku, který logicky považoval celý za svůj (plot nebyl a do katastru asi nenahlížel) by bylo jenom hádání, protože nevíme co se stalo. Třeba se prostě "na jeho" pozemku chovala nepatřičně. Třeba se přiblížila k zahrabaný kosti.
K žádnému psovi jsem nebyla nikdy tak nekompromisní jako ke svému ČSV. Pořád mě sleduje, pořád čeká, kdy udělám chybu, aby toho využil. (Třeba položené jídlo moc na kraji stolu, nebo boudy). Pořád hlídá jestli ho hlídám a stačí, že vezmu mobil a a zkusí jít na výlet. Na zavolání přibíhá okamžitě, ale když nezavolám, tak je v trapu.
Dřív (než jsem měla toto plemeno) jsem neřešila jestli zavřu branku, když jdu se psy ven. Teď si musím dávat pozor, abych jí zavřela, protože on si to pamatuje a taky si pamatuje jestli už jsou na pultech připravené naplněné misky. Venku mě po očku sleduje a dokáže využít sekundu a sám se vrátí z procházky domů, skočí na vyvýšené místo (kam se normální jiný pes nedostane) a všechno sežere. Neexistuje způsob jak ho to odnaučit, musíte být stále myšlenkově krok před ním. Je to fakt únavný!
V mé přítomnosti si nevšímá našich koček, jsem si však skoro jistá, že když tam nebudu, tak by to nejspíš špatně dopadlo. (Naštěstí kočky jsou obdivuhodný zvířata a nějak to asi vědí). Mně to plemeno prostě přijde záludný a nedá vám nic moc ze sebe, pořád sleduje jenom svůj prospěch. Lísá se, když jste jasně dominantní, to je až servilní, ale když nejste autorita, tak věřím, že tohle plemeno může být nebezpečný.

Jako vodící pes nic moc, viďte

12.1.2020 07:07

..a proč jste si ho vlastně pořizovala......

12.1.2020 08:20
fikovnice

XXX.XXX.135.155

No, nechci Vás urazit...ale přijde mi, že jej nemáte kdovíjak ráda, berete jej spíš jako přítěž a psa, který Vám dělá nebo může dělat problémy, a předpokládám, že ten pes Vaše naladění vůči sobě dobře vycítí.

12.1.2020 08:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
No, nechci Vás urazit...ale přijde mi, že jej nemáte kdovíjak ráda, berete jej spíš jako přítěž a psa, který Vám dělá nebo může dělat problémy, a předpokládám, že ten pes Vaše naladění vůči sobě dobře vycítí.

Ten pes se chová jako normální ČSV - vůbec nechápu, jak mohlo někoho, kdo se v kynologii pohybuje takovou dobu napadnout, že by z tohoto plemene mohl být vodící pes. Nechci nikoho urazit, ale když s tím loni Flip přišla, tak jsem na chvilku vážně zapochybovala o jejím duševním zdraví.

12.1.2020 08:42

Proč by mělo být vyšlechtění ČSV krokem zpátky? A vlastně kam zpátky? Byl to experiment, který sledoval určitý záměr. Ten záměr se naplnit nepodařilo, ČSV se nehodí k armádní službě. Uplatňuje se jako společník svobodomyslných lidí, kteří rozumí podstatě plemene, a kteří se psem vedou spíš dialog, než obvyklý způsob výchovy a výcviku.

Je mi stále záhadou, proč jste si ČSV pořizovala vy. PROČ?
Jak popisujete, že pes neustále číhá na vaši chybu, nedovřenou branku, apod., podle mne svědčí o tom, že pro něj nejste tak úplně autoritou. A s tím lidé, kteří si s ČSV "sedli", problém nemají.

12.1.2020 08:53
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Ten pes se chová jako normální ČSV - vůbec nechápu, jak mohlo někoho, kdo se v kynologii pohybuje takovou dobu napadnout, že by z tohoto plemene mohl být vodící pes. Nechci nikoho urazit, ale když s tím loni Flip přišla, tak jsem na chvilku vážně zapochybovala o jejím duševním zdraví.

Já jednoho ČSV taky dost dobře znám a nejsem tak úplně neznalá... Takže vím, co jsou zač. Ale zároveň mi fakt přijde, že "Flip" o svém vlastním psu prostě nepíše hezky, dokonce s jakousi averzí. A to je škoda... Trpí tím jejich vzájemný vztah.

12.1.2020 08:56
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Proč by mělo být vyšlechtění ČSV krokem zpátky? A vlastně kam zpátky? Byl to experiment, který sledoval určitý záměr. Ten záměr se naplnit nepodařilo, ČSV se nehodí k armádní službě. Uplatňuje se jako společník svobodomyslných lidí, kteří rozumí podstatě plemene, a kteří se psem vedou spíš dialog, než obvyklý způsob výchovy a výcviku.

Je mi stále záhadou, proč jste si ČSV pořizovala vy. PROČ?
Jak popisujete, že pes neustále číhá na vaši chybu, nedovřenou branku, apod., podle mne svědčí o tom, že pro něj nejste tak úplně autoritou. A s tím lidé, kteří si s ČSV "sedli", problém nemají.

"Je mi stále záhadou, proč jste si ČSV pořizovala vy. PROČ?
Jak popisujete, že pes neustále číhá na vaši chybu, nedovřenou branku, apod., podle mne svědčí o tom, že pro něj nejste tak úplně autoritou. A s tím lidé, kteří si s ČSV "sedli", problém nemají."

Ano, toto si také myslím + to, co jsem psala - že jej "Flip" snad ani nemá moc ráda. Kéž se mýlím!

12.1.2020 09:15

Doporučuji zavítat na stránky chovatelské stanice "s divokou krví" tam má paní chovatelka přesně napsané, jak vypadá takové soužití s čsv, pro koho se ten pes hodí a pro koho vůbec. Píše tam dosti i o negativech plemene, ale s láskou.
Přijde mi, že v popisu Flip jakákoliv náklonnost k tomu psu chybí a pokud ho nemá vlastně ani moc ráda, tak ten pes to moc dobře ví.
Oni fungují s páníčkem jako partneři. Pro určitou skupinu lidí to může být nejlepší pes na světě, ale musíte si s ním rozumět.

12.1.2020 09:44
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Popis od Flip se mi líbí.
Je nestranný
Dobře psa popsala, má ho dobře přečteného.
Hlavně by si to měly přečíst pipky, co nechtějí nějakýho
obyčejnýho, jednoduchýho psa.
Druhý popis je taky pěkný
http://www.sdivokoukrvi.cz/planovane-vrhy/pro-koho-se-hodi-ceskoslovensky-vlcak

12.1.2020 09:51

rapotacka11 napsal(a):
Popis od Flip se mi líbí.
Je nestranný
Dobře psa popsala, má ho dobře přečteného.
Hlavně by si to měly přečíst pipky, co nechtějí nějakýho
obyčejnýho, jednoduchýho psa.
Druhý popis je taky pěkný
http://www.sdivokoukrvi.cz/planovane-vrhy/pro-koho-se-hodi-ceskoslovensky-vlcak

Máte pravdu, že to, co napsala Flip, i to, co je na webu CHS S divokou krví, by mohlo odradit kdejakou pipinu. Ale trochu mne zaráží, že si ČSV pořídila Flip, která, podle toho, jak se prezentuje zde, má zkušenosti s různými plemeny, a snad si před pořízením ČSV dohledala informace... Problém bude v tom, že lidi nevěří pravdivým informacím a mají ČSV zidealizovaného.

12.1.2020 10:17
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Problém bude v tom, že lidi nevěří pravdivým informacím a mají ČSV zidealizovaného.

No jo, třeba jela podle:
důvěřuj, ale prověřuj
a má na desetiletku vystaráno.
Ale popsala ho pěkně.

12.1.2020 10:23
Andrýsek3

XXX.XXX.242.110

Pochybuji, že člověk co má doma desítky psů má s každým z nich nějaký extra vztah.

12.1.2020 10:55

Andrýsek3 napsal(a):
Pochybuji, že člověk co má doma desítky psů má s každým z nich nějaký extra vztah.

To máte asi pravdu. Já jen z diskuzí vím, že ho chtěla jako asistenčního psa, ale nějak mi uniklo, že jich má doma desítky :D ... každopádně jako asistenční/vodicí pes je to plemeno naprosto nevhodné, to souhlasím s ostatními.

12.1.2020 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):

To je taky pravda. Za druhé si myslím(z vlastní zkušenosti se psem podobného naturelu) že ten ,,vztah" - je trochu zidealizovaný. Můžu 100x napsat, že mám se svým psem vztah, že mě miluje a miluju ho já(takového, jaký je) ale pravdou je, že tato plemena mají na vztah s člověkem asi poněkud jiný pohled, než by jsme si představovali. Třeba: vždycky v prvé řadě udělá co je pro něj lepší a až v druhé řadě něco pro pána. Mě to nevadí, nepotřebuju, aby na mě visel, nemám ho jako svůj majetek. Jde radši pozdravit souseda, i když ho volám, že už má jít...neřeším, počkám. Ano, dělám z tohoto pohledu, co chce pes. Ale proto, že já si psa pořídila, chtěla jsem ho s tím, že se u mne bude mít dobře, udělám ho spokojeným(a tím budu i já) Já mám prostě na věc tento pohled, takže mi to nevadí.
To, co napsala Rapotačka je taktéž výstižné: Flip má se psy zkušenosti a tedy umí psy číst. Že s ním není spokojená, je věc druhá, prostě proto, že je to pes nahony vzdálený pracovním plemenům. Mrzí mne to jen z pohledu toho psa, je mi líto, že se nedostal do správných rukou...ale takových CSV je většina

12.1.2020 11:13

Nikdy jsem se psů nebála. Vždycky jsem se řídila tím, že majitel přece ví, co má doma a jak musí se psem zacházet. Dnes už si to nemyslím. Velkého, silného psa si pořídí kdejaký magor. Hodně to souvisí ( už se to tu psalo ) s granulemi a snadným krmením. A pak se takoví spoléhají na náhodu, dobrou momentální náladu psa. A pak pokřikují ( v lepším případě ) "jděte pryč, já ho neudržím", tak ustoupím z cesty kousek do lesa a řev pokračuje "Neslyšíte, jděte pryč" - a diskutujte s ní, když ji vede na lonži medvěd.
V horším pustí psa s tím, že ta ženská už je zalezlá a ven nepůjde ( možný scénář z příběhu na začátku). Nebo jeden nezavře bránu, však pes je doma. A ten druhý ho pustí-přece ta moje není tak b.lbá, aby za sebou nezavřela. Nebo děcko nezavře branku, protože po jejich návsi nikdo nechodí.
A hlavně - jejich pes je přece hodný !

12.1.2020 12:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nikdy jsem se psů nebála. Vždycky jsem se řídila tím, že majitel přece ví, co má doma a jak musí se psem zacházet. Dnes už si to nemyslím. Velkého, silného psa si pořídí kdejaký magor. Hodně to souvisí ( už se to tu psalo ) s granulemi a snadným krmením. A pak se takoví spoléhají na náhodu, dobrou momentální náladu psa. A pak pokřikují ( v lepším případě ) "jděte pryč, já ho neudržím", tak ustoupím z cesty kousek do lesa a řev pokračuje "Neslyšíte, jděte pryč" - a diskutujte s ní, když ji vede na lonži medvěd.
V horším pustí psa s tím, že ta ženská už je zalezlá a ven nepůjde ( možný scénář z příběhu na začátku). Nebo jeden nezavře bránu, však pes je doma. A ten druhý ho pustí-přece ta moje není tak b.lbá, aby za sebou nezavřela. Nebo děcko nezavře branku, protože po jejich návsi nikdo nechodí.
A hlavně - jejich pes je přece hodný !

Jo, začínám to mít stejné. když jsem měla dva velké psy, ještě to bylo v poho, no tak se servou. Ale co mám jednoho dědka, už mám strach. O sebe zatím nikdy, ale o psa jo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík