Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2020 19:03
Moravanka1

XXX.XXX.247.37

Dobrý den, mám nyní 8měs. Štěně, doma funguje pěkně, ikdyž je to rošťák a má velké sklony k tomu být dominantní, na mě si nedovolí. Navštěvujeme také cvičák kde funguje většinou dobře a je i poslušný. Ovšem problém nastává, když domů pozveme nějakou návštěvu pro něj cizích lidí, se kterými se vídáme zřídka. Je vyloženě agresivní, štěká cení zuby a snaží se je pokousat. Nedá si říct, při přivítání s námi hned dostane návštěva kus šunky, pro kterou by jinak udělal cokoliv, aby mu ji dala a získali si jej. Ale ani na toto nereaguje tak ho musím separovat do koupelny. Útočí naprosto bezdůvodně, ikdyz si jej host nevšímá. Na lidi které zná od mala neútočí a mimo své teritorium ani na ty cizí, ikdyž je pravda, že pohladit se nechat nechce. Jinak problémy nemá. A opravdu se jedná o agresi, ne o žádnou štěněčí rozvernost, kdyby se mi to snažil někdo namluvit :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2020 19:24

A to on nemá své místo a povel místo neovládá, nenaučili jste?
Jak by žral návštěvu ze svého místa?

Zdroj agrese je nejistota. Za tu může majitel = neřekl psovi, jak se má v té situaci chovat.
Bojí se, že mu cizí něco seberou, třeba i paničku, případně se bojí ruky.
Hlídání teritoria možné je, takto ale necivilizovaně určitě ne. Ať návštěvu ohlásí a sedne si k levé noze, tam přijde odměna. Tečka. Naučit musí panička.

Neříkám "nejez návštěvu", protože pak pes zmateně pobíhá a štěká, vrčí a kouše, neb neví, co se sebou.
Říkám "pojď na místo, pokousej uzel, kost, hezky tu čekej a hrej si". Protože to je jasný rozkaz, co má pes dělat. Snazší je něco dělat, než něco přestat dělat.
A také za pár vteřin po uposlechnutí, ke kterémužto mu poprvé, či vícekrát, pomohu, přijde odměna. Příště přijde odměna po minutě.
A tak.

11.1.2020 19:24

Já svoje psy nikdy nenutím "kamarádit" s návštěvou, takže pokud o to psi nemají sami zájem, tak u zbytku návštěv učím, že mají jít na místo nebo ležet v nějaké rozumné vzdálenosti od návštěvy, návštěvy pak, aby si psů nevšímaly, protože o to psi nemají zájem. Pesani dostanou nějakou kost na kousání a je to.
U úplně cizích lidí např. plynaři, elektrikář a pod. pesany zavírám.

Nevím, co máte za psa a jaký je celkově, jestli to je obrana teritoria nebo naopak nejistota a strach. Jak je na tom pes obecně, jestli je kliďas nebo nervák. Já mám hodně ostrou fenu, nebojácnou psí holku, ta si návštěv většinou absolutně nevšímá, vystartovala pouze jednou, když chování návštěvníka-kterého nikdy předtím neviděla vyhodnotila zřejmě jako moje ohrožení. Dokud si návštěvu "hlídám já" tak to neřeší, ale pokud potřebuju jít třeba na záchod nebo jdu udělat kafe, tak bych fenu s návštěvou samotnou nenechala, protože v tu ránu by převzala roli hlídačky,
Pes naopak je bázlivka a je to právě on, kterého může cokoliv vyděsit a vzhledem k tomu, že se zkušenostmi naučil, že když udělá "bububu", tak dotyčného seřve.....naposled k tomu stačilo, že si kamarád sedl na bobek, hladil ho, pak mu zazvonil telefon a on vstal...pes se mohl zbláznit....
Můj hodný, nedominantní, bázlivý, pes je v tomhle podstatně horší než ostrá radikální nebojácná fena,
Takže ty útoky nemusí být ausgerechnet projevem nějaké agrese a dominance, ale třeba projev nejistoty.

Já bych zavedla nějaký rituál....zazvoní zvonek-pes automaticky na místo....a pak bych to celé jistila třeba couračkou......

11.1.2020 19:32

Mi ten nick něco říká. Jo, už vím. Šílený pes, chudáci páníčci.
To je ode mě samozřejmě ironie, škodlivská poznámka, protože ten váš přístup k psovi se mi nelíbí, jsem citlivá duše. Moje bojová megínka by se tady rozbrečela. A pak by vás pokousala.
Zkuste změnit cvičák. A sebe.

11.1.2020 19:52
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Megi-the-dog :
Mate pravdu, divala jsem se na další diskuze zadavatelky a ten pes kouše od mala..

Moravanka1:
Co je to za rasu, odkud je,z jakych podmínek, jak byli vedeni jeho rodiče? Od jakeho stáří ho mate doma a jak s nim pracujete? Chodite na cvičák, ma jen jednoho pana, misto doma ?
Neznam psa, který je agresivní bezdůvodně... někde bude zakopaný pes...

11.1.2020 19:56

Nemáte náhodou špice?Ti bývají uštěkaní.My máme velkého a také na návštěvy zpočátku štěkal daleko víc než čuvači či dokonce tibetská doga.Musel se naučit jít na místo,případně si lehnout k nohám a být v klidu,ale učit ho musíte vy a ne návštěvy.Nevím,jak ten váš,ale náš si od cizích lidí pamlsek ani nevezme.

11.1.2020 20:05
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Asi špatná volba plemene.
Do bytu a na zvládnutí by stačilo něco mrňavýho.

Tento pes je velmi inteligentní a ostražitý.
K cizím lidem je německý špic nedůvěřivý,
také je nepodplatitelný a díky těmto vlastnostem
se hodí jako hlídací pes.

11.1.2020 20:28

Nevím, co je to dnes za módu, že pes se má nechat hladit od cizích lidí! Nevím, proč by mu měla nějaká návštěva cpát šunku!
Taky mi tak různě po venku chtějí psici hladit. Jedna paní na zastávce tramvaje docela často. Její argument je : Vždyť s ní jezdíte často, já vás tu vídám, tak nemůže být zlá.
Minule jsem paní řekla, že k ní příště přijdu a poplácám ji po tvářích.......Možná bude hodná, možná bude zlá.

12.1.2020 00:03
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Našla jsem ve starší diskuzi,ze jde o německého špice střední velikosti....

12.1.2020 09:02
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, co je to dnes za módu, že pes se má nechat hladit od cizích lidí! Nevím, proč by mu měla nějaká návštěva cpát šunku!
Taky mi tak různě po venku chtějí psici hladit. Jedna paní na zastávce tramvaje docela často. Její argument je : Vždyť s ní jezdíte často, já vás tu vídám, tak nemůže být zlá.
Minule jsem paní řekla, že k ní příště přijdu a poplácám ji po tvářích.......Možná bude hodná, možná bude zlá.

"Orionko", Vaše hlášky mě fakt dostávají!
Fakt jste jí to řekla??? Jsem zvědavá, zda byste toho i byla schopná...?

12.1.2020 09:08
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Btw, připomnělo mi to historku mé bohužel již zemřelé kolegyně. Byla to extrémně hodná ženská, už starší. Jednou přišla do práce jakási zaražená, jinak byla pořád veselá kopa. A koukám, že má jaksi červenou jednu tvář. Tak jsem se jí ptala, zda je OK a ona povídá:"To byste mi nevěřili, co se mi teď ráno stalo! Jak jdu do práce, vystoupím normálně z trolejbusu jako vždy, a vtom ke mně přiskočil nějakej cizí chlap a beze slov mi vrazil pořádnou facku! Já se nezmohla ani na hlásku a chlap v klidu odkráčel....!" No, tehdy jsme se tomu zasmáli všichni...i když to v podstatě bylo spíš k pláči. A jen dodávám, že ona určitě neměla ve zvyku dlachnit cizí psy...

12.1.2020 11:00

fikovnice napsal(a):

"Orionko", Vaše hlášky mě fakt dostávají!
Fakt jste jí to řekla??? Jsem zvědavá, zda byste toho i byla schopná...?

Copak schopná bych toho byla, ale musela bych si být jistá, že je to ta stejná ženská, aby to nedopadlo, jako s vaší kolegyní. A jak pro ni jsem s psicí nápadná, tak ona pro mě je jen 1 částečka davu, navíc s mým zrakovým a (asi) i mozkovým handicapem-prostě si nepamatuju ani obličeje známých a v davu je nepoznávám, by se mi lehko mohlo stát, že bych atakovala někoho nevinného.
A pak bych ji mohla chytit zpátky ( no to by byla psina až by se do toho pak psice zamíchala - radši zůstanu jen u nápadu!

12.1.2020 16:59
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

V našem právně nastavenym státě, tak, jak to teď je, je lepší mít psa, co je s každým kamarád.

12.1.2020 17:16

Huskyjanina napsal(a):
V našem právně nastavenym státě, tak, jak to teď je, je lepší mít psa, co je s každým kamarád.

Ale ne. Člověk se jen nesmí ze všeho podělat. To, co jste napsala, šíří lidé, kteří neznají či nechápou různorodost povah psů a plemenných rozdílů. Úplně totiž stačí mít psa, který si cizích lidí nevšímá. A když dojde k dotyku cizích lidí, tak nevyšiluje.

12.1.2020 17:52

Ale ne. Člověk se jen nesmí ze všeho podělat. To, co jste napsala, šíří lidé, kteří neznají či nechápou různorodost povah psů a plemenných rozdílů. Úplně totiž stačí mít psa, který si cizích lidí nevšímá. A když dojde k dotyku cizích lidí, tak nevyšiluje.

Nestačí......ty pohledy matek, jejichž ratolestem jsem nedovolila, aby si pohladily ty roztomiloučké bernardýnečky, mluvily za vše... "tak si strč ty čokly do zadele, ty namyšlená krávo"
Mít psa, který není sluníčkovej a nechce se muchlovat s každým na potkání se neodpouští

12.1.2020 17:59

Nestačí......ty pohledy matek, jejichž ratolestem jsem nedovolila, aby si pohladily ty roztomiloučké bernardýnečky, mluvily za vše... "tak si strč ty čokly do zadele, ty namyšlená krávo"
Mít psa, který není sluníčkovej a nechce se muchlovat s každým na potkání se neodpouští

Ale zase, takoví lidí jsou mi takříkajíc u...zádele. Netoužila jsem po tom, mít psa odtažitého, ale mám.
Prostě mazel není a nebude. Nechce nic jiného, než aby po ní lidi nematlali, Nevšímej si mě, já si tě taky nevšímám - a budem dobře vycházet.
Faktem je, že ve shluku lidí dostane pro jistotu náhubek.

12.1.2020 18:00

Chápu nadsázku. Ale radši ať si myslí, to, co píšete, a nesahá mi na psy... Někomu to lze vysvětlit, někomu ne. Stejně jako druhý extrém, tedy, že se nemusí bát panicky psa a přecházet na druhou stranu, ani svému dítěti tvrdit, že když nebude poslouchat, tak ho pes sežere.

12.1.2020 18:05

"Mít psa, který není sluníčkovej a nechce se muchlovat s každým na potkání se neodpouští "

si někdy připadám jako z jiné planety, ale takové neznám......a že pes, oba psi i hovík blonďák, byli/je velmi líbivý. Ale pohladit si ho chce málokdo a normální je komentář, že od cizího asi moc nechce. A když si ho chce někdo pohladit, tak se hezky zeptá a když řeknu radši ne, když to na psu vidím, tak žádný problém, nikdy....

12.1.2020 18:27

"Mít psa, který není sluníčkovej a nechce se muchlovat s každým na potkání se neodpouští "

si někdy připadám jako z jiné planety, ale takové neznám......a že pes, oba psi i hovík blonďák, byli/je velmi líbivý. Ale pohladit si ho chce málokdo a normální je komentář, že od cizího asi moc nechce. A když si ho chce někdo pohladit, tak se hezky zeptá a když řeknu radši ne, když to na psu vidím, tak žádný problém, nikdy....

Pak potkáváte rozumné lidi. Jdu na rušném místě s psicí u nohy. Směrem k nám vyrazí rázným rychlým krokem chlapisko. Trochu si psici přidržím, aby mohl projít, dostane se mi názoru : "Co děláte, já si ji chci jen pohladit".
O tom jak v lese psice na vodítku řvala na přibíhající paní a ona trvala na tom, že si ji pohladí, že je to ten pejsek, co tancuje a ti přece nekoušou - o tom už jsem snad i psala.
Je zvyklá jezdit vlakem, autobusem, tramvají.....Ale když leží v tramvaji mezi samýma nohama, tak rozhodně nechce, aby po ní ještě někdo sahal. Jo, vypadá pěkně, je zvyklá hodit si přední nohy křížem, většinou je čistá a má je bílé .....

12.1.2020 19:24

Ale zase, takoví lidí jsou mi takříkajíc u...zádele. Netoužila jsem po tom, mít psa odtažitého, ale mám.
Prostě mazel není a nebude. Nechce nic jiného, než aby po ní lidi nematlali, Nevšímej si mě, já si tě taky nevšímám - a budem dobře vycházet.
Faktem je, že ve shluku lidí dostane pro jistotu náhubek.

No já si z toho nic nedělám, jen upozorňuji na to, že někteří naši spoluobčané si myslí, že minimálně by "normální" pes neměl ublížit dítěti, naopak, že by psi měli mít děti rádi, protože jsou to mláďata a ten pes by se dle toho měl chovat a pokud takového psa nevlastníte, tak co s ním lezete na veřejnost.
Bohužel se mi to stávalo i s dospělými lidmi...

My bohužel asi doplácíme na vzhled, na to že moji pesani nevypadají na první pohled jako drsňáci, když jsem měla černýho afgána, tak takový problém nebyl, to byly spíš vyjímky, naopak paní, co měla bílého afgána, tak mi říkala, že se k nim hrne skoro každej....no kdo by si nechtěl pohladit vopravdickýho anděla a psí vílu v jednom.
Myslím, že kdyby moji psi byli černí nebo vlkoši, tak ta situace byla taky jiná.
Nám dost pomohlo, že fena začala nosit košík, asi stále platí košík=zlej kousací pes.

Přidejte reakci

Přidat smajlík