Muf1409

XXX.XXX.127.192
Dobrý den, chci se s Vami poradit. Můj 15lety pes je od pátku po operaci nádorů na slezine. Mufik je vcelku dobrej, chodi, dělá svoje potřeby jenom co mě trápí je, že je hrozně dezorientovany mluvím na něj a on jde úplně jinam jakoby mě slyšel na druhé strane vždy. Já vím, že to můžou být ještě následky narkozy ale i tak mě to přijde divný 😓vet.rikala, že to snad bude dobré ale může se stát, že to bude mít už pořád. Nemáte někdo zkušenost s tímhle? Dekuju
Muf1409
napsal(a):
Dobrý den, chci se s Vami poradit. Můj 15lety pes je od pátku po operaci nádorů na slezine. Mufik je vcelku dobrej, chodi, dělá svoje potřeby jenom co mě trápí je, že je hrozně dezorientovany mluvím na něj a on jde úplně jinam jakoby mě slyšel na druhé strane vždy. Já vím, že to můžou být ještě následky narkozy ale i tak mě to přijde divný 😓vet.rikala, že to snad bude dobré ale může se stát, že to bude mít už pořád. Nemáte někdo zkušenost s tímhle? Dekuju
To je jako u člověka, čím je starší, tím nebezpečnější pro něj narkoza je a prognoza nejistá, ale v určitých případech se to zlepší časem.
Nasi stari psi se takhle projevuji take, hlavne rano a vecer, kdyz je vzbudim na venceni - to nekdy nenajdou ani vychod z vytahu. Jeden senior ma za sebou nekolik operaci i ve vyssim veku a po kazde jsem nejake zhorseni(zesileni starecke demence?) zaznamenala. Davam leky na podporu prokrveni mozku a vyrazne jim to pomaha.
Pokud tomu zdravotni stav dovoli, je dobre "cvicit", hrat si, zapojovat mozek, cich.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Davam leky na podporu prokrveni mozku"
Tohle mě zajím. Dávala jsem starému psu Karsivan. Dáváte něco podobného, jiného, lepšího ? Dík.
Muf1409

XXX.XXX.127.1
Dobrý den, noo on byl vždy akční a pak mu narostl nádor 3 kg na slezine byl na operaci tento pátek odpoledne ale jinak je docela fit jenom je tak moc hubený 😓... A hrozne mě trápí ta dezorientace ale slyší dobře i přej vidí dobře ale jenom neví přesně kde je😣na ty léky se zeptám
Muf1409

XXX.XXX.127.1
Vet.rikala,že zvladnul operaci dobře. Prognóza zatím dobrá uvidíme dal, pejsek je docela čilej jenom ta dezorientace je v háji zatím.
Muf1409

XXX.XXX.127.1
Tak u nás je teprve 2 dny po těžké operaci má jizvu přes celý břicho. Dřív byl hrozně zivej před tou operaci. Je mi hrozně smutno na něj takhle koukat 😣já budu doufat, že je to jenom nějaký doznivani narkozy.
Muf1409

XXX.XXX.127.1
No dostáváme ještě nějaké injekce na bolest atd... Tak si říkám, že třeba to bude i tim.Ale dneska je teda mizerný to včera byl mnohem lepší a to byl teprve den po operaci. Uvidíme co bude dál ale je mi ho stejně líto jako předtím a to jsem si už říkala jak to bude vsechno dobrý.
Muf1409
napsal(a):
No dostáváme ještě nějaké injekce na bolest atd... Tak si říkám, že třeba to bude i tim.Ale dneska je teda mizerný to včera byl mnohem lepší a to byl teprve den po operaci. Uvidíme co bude dál ale je mi ho stejně líto jako předtím a to jsem si už říkala jak to bude vsechno dobrý.
Druhý den je skoro horší než první. Když byla moje desetiletá fenka po kastraci kastrace (druhé), tak jsem tři noci probděla a probrečela s ní.Pak (po zhruba týdnu )ok.
Muf1409

XXX.XXX.127.1
Když nejhorší je, že on byl před operací jako štěně... Hrozně hravý a teď? 😓On nás ani nevnímá, že tu jsme, včera poznávál lidi dneska vůbec a ve stoje furt usina tak si říkám jestli ještě na běh nepůsobí ta narkoza...
Muf1409
napsal(a):
Když nejhorší je, že on byl před operací jako štěně... Hrozně hravý a teď? 😓On nás ani nevnímá, že tu jsme, včera poznávál lidi dneska vůbec a ve stoje furt usina tak si říkám jestli ještě na běh nepůsobí ta narkoza...
myslím že je to ještě moc brzo po operaci. dejte mu čas na zotavení
Muf1409

XXX.XXX.127.1
No já jsem snim poprvé na nějaké operaci já jsem ho chtěla uspat pac už byl vážně nemocný padal a ten nádor ho tlačil na všechny orgány, měl ho přes celý břicho až k mocaku. No a moje vet.mi řekla ať to zkusím a když to bude vypadat špatně třeba když ho otevřou a uvidí, že nádor zasahuje i do jiných orgánů, tak ho neprobudi no a dopadlo to dobře právě že až moc dobře. V pátek odpoledne ho operovali hned ho vzbudili já jenom doufám, že tím jak ho probudili, tak mu nezpusobili něco s mozkem , musel to pro něj být hrozný zásah do těla prvně injekce na uspani a pak hned injekce na probuzení. No a sobotu byl dobrej i vrtel ocasem, jezil se když viděl psa a dneska děs, já vím, že je to teprve dva dny ale stejně mě to trápí. Zítra jdu k vet. tak se jí znovu optam. Bylo by mě to hrozně líto kdyby operace dopadla dobře a po psychické stránce ne.
Muf1409
napsal(a):
No já jsem snim poprvé na nějaké operaci já jsem ho chtěla uspat pac už byl vážně nemocný padal a ten nádor ho tlačil na všechny orgány, měl ho přes celý břicho až k mocaku. No a moje vet.mi řekla ať to zkusím a když to bude vypadat špatně třeba když ho otevřou a uvidí, že nádor zasahuje i do jiných orgánů, tak ho neprobudi no a dopadlo to dobře právě že až moc dobře. V pátek odpoledne ho operovali hned ho vzbudili já jenom doufám, že tím jak ho probudili, tak mu nezpusobili něco s mozkem , musel to pro něj být hrozný zásah do těla prvně injekce na uspani a pak hned injekce na probuzení. No a sobotu byl dobrej i vrtel ocasem, jezil se když viděl psa a dneska děs, já vím, že je to teprve dva dny ale stejně mě to trápí. Zítra jdu k vet. tak se jí znovu optam. Bylo by mě to hrozně líto kdyby operace dopadla dobře a po psychické stránce ne.
"V pátek odpoledne ho operovali hned ho vzbudili já jenom doufám, že tím jak ho probudili, tak mu nezpusobili něco s mozkem ,..."
Naopak, buďte ráda, že s probouzením nebyly problémy. Ani nevím, zda se u psů dělá to, že by se nechávali třeba týden v nějaké analgosedaci ("umělém spánku").
Muf1409

XXX.XXX.127.1
To já jsem ráda, že to takhle krásně zvladnul ale jenom doufám, že se to zlepší pac teď je na něj snad ještě horší pohled než když měl ten nádor. Jak tady chodí a bloudí neví vůbec co dělá.