Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mr.Inspiration

14.1.2020 13:37
Mr.Inspiration

XXX.XXX.86.237

Dobrý den,
Mám menší dotaz. Četl jsem , že například Němečtí boxeři , skládají výkonnostní zkoušky a to 20km běhu vedle kola.
Zajímalo by, mě ,jak to mají další plemena?
Díky.

14.1.2020 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mr.Inspiration napsal(a):
Dobrý den,
Mám menší dotaz. Četl jsem , že například Němečtí boxeři , skládají výkonnostní zkoušky a to 20km běhu vedle kola.
Zajímalo by, mě ,jak to mají další plemena?
Díky.

Si nejsem jistá, jestli by zrovna boxera nekleplo. Ale nevím o tom nic poradí fundovaní

14.1.2020 14:12
janaa

XXX.XXX.242.198

Tuším,že nějakou vytrvalostní zkoušku dělali i u ČSV, ale netuším,jestli to ještě platí

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2020 14:42

To není vykonnostní zkouška, ale vytrvalostní - AD zkouška.
A šlo ji skládat s každým plemenem.
Jen boxeři ji mají v podmínkách uchovnění -ale pro výběrový chov

Od lonska je opět zarazena i pod Mezinarodní zkusebni rad ( IGP)

Pro ČSV jsou tyhle vytrvalostky:
ZVP 1 - 40km
ZVP 2 - 70km
ZVP 3 - 100km

14.1.2020 14:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Si nejsem jistá, jestli by zrovna boxera nekleplo. Ale nevím o tom nic poradí fundovaní

Vytrvalostní zkouška je součástí MZŘ, a jmenuje se ADPr., anebo Národního řádu pro záchranáře (tam se to jmenuje VZ, a má 3 stupně)
Může ji zakládat jakékoliv plemeno, které na to má fyzicky.

14.1.2020 15:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Vytrvalostní zkouška je součástí MZŘ, a jmenuje se ADPr., anebo Národního řádu pro záchranáře (tam se to jmenuje VZ, a má 3 stupně)
Může ji zakládat jakékoliv plemeno, které na to má fyzicky.

Však jsem psala, o tohle se vbec nezajímám, nic o tom nevím. Že to zvládne CSV mne nepřekvapí, ale boxer, s tou hubou? Ti, co jsem znala, slintali a funěli už při běžné prochajdě. 20km?

14.1.2020 16:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.124

lesnížínka napsal(a):
Však jsem psala, o tohle se vbec nezajímám, nic o tom nevím. Že to zvládne CSV mne nepřekvapí, ale boxer, s tou hubou? Ti, co jsem znala, slintali a funěli už při běžné prochajdě. 20km?

Boxeři to mají myslím jen na výběrovou bonitaci, a i tak ty zkoušky dělají když neni vedro

Mr.Inspiration

14.1.2020 19:01
Mr.Inspiration

XXX.XXX.74.231

Děkuji za upřesnění a rozšíření obzorů.
Máme štěně ,mimo jiné je to i kříženec boxera a chci s ním začít za 2 týdny chodit na cvičák + něco navíc k tomu pořádně využít jeho potenciál.

14.1.2020 20:01

lesnížínka napsal(a):

Boxeři byli kdysi pracovní plemeno a zvládali mnohé... Akorát je limituje horko víc než dlouholebá plemena.

14.1.2020 20:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Boxeři byli kdysi pracovní plemeno a zvládali mnohé... Akorát je limituje horko víc než dlouholebá plemena.

boxer je porad pracovni plemeno

Mr.Inspiration

14.1.2020 21:59
Mr.Inspiration

XXX.XXX.74.231

Přesně tak , Boxeři jsou i teď velmi kvalitní pracovní psi. My máme tedy Boxera , jen z 1/4. Taková nešťastná náhoda. Matka Německý boxer x Stafford a otec Dobrman x Kokršpaněl 😁

14.1.2020 23:53

boxer je porad pracovni plemeno

Já vím. Ale podle toho, co vidím, bych řekla, že se s nimi cvičilo v minulosti víc a všichni chovní jedinci museli mít zkoušku z výkonu, byla to podmínka uchovnění. Je to ještě v podmínkách chovnosti? Vím, mohla bych se podívat, ale nechám to na zítra.

14.1.2020 23:53

Mr.Inspiration napsal(a):
Přesně tak , Boxeři jsou i teď velmi kvalitní pracovní psi. My máme tedy Boxera , jen z 1/4. Taková nešťastná náhoda. Matka Německý boxer x Stafford a otec Dobrman x Kokršpaněl 😁

15.1.2020 00:00

Já vím. Ale podle toho, co vidím, bych řekla, že se s nimi cvičilo v minulosti víc a všichni chovní jedinci museli mít zkoušku z výkonu, byla to podmínka uchovnění. Je to ještě v podmínkách chovnosti? Vím, mohla bych se podívat, ale nechám to na zítra.

jeden z paru porad zkousku mit musi

15.1.2020 06:06

jeden z paru porad zkousku mit musi

Díky za info. Takže pokles "vzdělanosti" a boxer spíše jako společenské plemeno. Škoda, byli to excelentní obranáři. Kdysi.

15.1.2020 08:56

Díky za info. Takže pokles "vzdělanosti" a boxer spíše jako společenské plemeno. Škoda, byli to excelentní obranáři. Kdysi.

Ono to s nimi tak spatne neni
Na trenincich jich vidam mnoho a urcite to nejsou nejaci gaucaci.

Ani s tim prehrivanim to neni tak horke...

15.1.2020 15:55

Ono to s nimi tak spatne neni
Na trenincich jich vidam mnoho a urcite to nejsou nejaci gaucaci.

Ani s tim prehrivanim to neni tak horke...

Tak to je moc dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík