Stěhování a přeučení psa na klikr?

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NikčaS

16.1.2020 11:49
NikčaS

XXX.XXX.38.130

Zdravím všechny 🙂,
obracím se na vás s otázkou.... Mám 8 let starého pesana -border kolii (jménem Endy). Bydlíme v rodinném domě s velkou zahradou. Endy je zvyklí být neustále venku, na dvorku. Bohužel máme nějaké osobní problémy a tak se musíme přestěhovat do bytu. Mám možnost ho nechat na dvorku, kde je zvyklý (u taťku)... Ale nebudu s ním moct trávit tolik času jako do teď. A když ho vezmu domů, tak všechno občůrává. Otázka zní -> Bude pro něj lepší když ho nechám tam kde je zvyklý, s tím že s ním budu trávit méně času.... Nebo ho mám naučit jak se chovat v bytě a vzít si ho s sebou? Co pro něj bude nejlepší?
Chtěla bych vědět co si o tom myslíte, já se přikláním spíše k tomu, že si ho vezmu do bytu. Tím bych se chtěla zeptat ještě na něco-> Cvičila jsem ho vždy bez klikru. Nebude lepší když ho postupně přeučím na klikr? Myslím že tím, občůrávání doma odbouráme rychleji a snadněji. Co si o tom myslíte vy?
Předem všem děkuji za odpověď 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2020 10:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě ho nauč pobytu v bytě, co nejdříve. I kdyby nakonec zůstal u domku na zahradě, bude nutné, aby se v bytě uměl chovat způsobně, dokonce by se měl i naučt na samotu v bytě. Určitě bude někdy potřeba, aby sis ho vzala s sebou. Navíc nikdy nevíš, kam tě nakonec život zavane a co bude pro psa potřeba znát.
(A tohle už není až tak moc pro tebe, spíš pro jiné hosty tohoto vlákna :
Každé štěně, když přijde k novému majiteli, mělo by být naučené postupně pobytu doma v bytě, jízdě autem, autobusem.......chůzi na vodítku ve městě.....atd.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík