Nechci nechat kastrovat, co jiného dělat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2020 23:59
Luci23

XXX.XXX.212.16

Dobrý den, mám takový možná divný dotaz. Mám psa staffbulla 6 let, začal toužit po fenkách, vlastně je mu jedno jestli je to fenka nebo pes prostě “to potřebuje”. Nechci ho dát na krytí, je zdravý, urostlý ale otec psa nemá PP matka ano. A myslím si, že jedno krytí by to jen zhoršilo. Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že se najdou tací lidé, kteří mají fenku kastrovanou a tomu psovi to pak prostě dovolí. Jestli jsou třeba takové nějaké inzeráty, né na krytí, ale přímo prostě..já ani nevím jak to napsat ..na takové psí hrátky ..Je mi ho líto, ráda. bych mu pomohla a kastrovat ho opravdu nechci. Děkuji za odpovědi.

19.1.2020 00:12
b.k

XXX.XXX.210.167

Né tak se to fakt neřeší,že by si pes jakože jen tak vrznul..
Kastrace též netřeba..
Přidala bych mu trochu víc práce,zaměstnala tělo i hlavu..
Pokud máte v okolí háravku a pes vyšiluje nic jiného ani dělat nemůžete..a je to zcela běžné

19.1.2020 00:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám psa, nadržence a jestli můžu radit, krýt, tedy opravdu krýt ho fakt nenechte, pokud nechcete kastrovat. K nám chodila jedna fenka ze sousedství, když hárala, tak nám rozpárala plot, jen aby se za mým psem, kterého si prostě vybrala za ženicha, dostala. Ona měla ponechané vaječníky(taková polovičatá kastrace) takže po sobě nechala s nadšením skákat, ale štěnda mít nemohla(což pochopitelně netušila ) Jenže pes do té doby ještě v pohodě, jak si vrznul konec, pak už jak se někde vyskytla háravka, byl k neudržení. Já jsem nekastrovala z důvodu, že jsem se bála možných problémů v hierarchii, protože jsem měla psy dva. Doufala jsem, že se věkem začne klidnit, je mu 12, sotva chodí, ale neklidní, jakmile něco hárá, hned je mu 6 Takže buďto vám nadrženec nebude vadit, nebo chemická kastrace třeba na zkoušku, jestli se vám bude zdát stejný a OK, tak pak třeba opravdu vykastrovat. Fenka, která nehárá, po sobě skákat nenechá - tak to prostě je.

19.1.2020 00:30
b.k

XXX.XXX.210.167

Tak to já nesouhlasím. Doma mám starého psa a kolem něj dvě fenky. DOMA!
Ukočírovat se to dá a netřeba ani "chemická" kastrace jakože se přiznám -ani nevím co to je..
No ta bene pokud by jen blbnul z okolních fen..tak to je úplnej laláč..

19.1.2020 00:54
Terven

XXX.XXX.103.178

Presne tak... i nekastrovana fena psa k sobe pusti jen v dobe harani a to jeste ne po celou dobu, nybrz jen v nekolika kritickych dnech. Mimo tyto dny rozhodne nenecha psa naskocit.
Kastrovana fena by ho zrejme nenechala naskocit vubec a nektere feny to umeji dat najevo opravdu drsne a nevybirave.
Takze fenu na psi hratky mozna sezenete, ale budou to hratky ve vsi pocestnosti, ryze asexualni 🙂
Dotaz me fakt pobavil, bohuzel mam pocit, ze jste trol.

19.1.2020 01:39
Luci23

XXX.XXX.212.16

Tervene, bohudík mám z Vás stejný pocit.

19.1.2020 01:55
Luci23

XXX.XXX.212.16

Jinak děkuji všem za reakce, nic o tom nevím, takže jsem vděčná za každou pomoct .
Naproti mají sousedi fenku, to mu si taky nepřidává. Zkusím ho vzít na nějaký větší výlet, aby na to tolik nemyslel a tak..uvidíme snad se aspoň trochu zklidní. Děkuji za rady.

19.1.2020 07:31
impact

XXX.XXX.12.132

Ještě jsem teda nezažila psa, kterému by pomohlo přidat práce, aby na háravky nemyslel. Stejně, jakmile ji zase ucítí, tak mu hrkne v kuli a nehledě na smrtelnou únavu, zas bude myslet jen na to jedno.

Nechápu celé to lpění na koulích. Jasně, pokud je pes mimo tak nějak v mezích, ať je má. Ale pes, který nikdy krýt nebude a ještě mu drbe z háravek, je má jen pro zlost a pro starost. Ale tak hlavně, že je má a páníčkovi je úplně jedno, co si skrz neustále hárající feny musí zažívat.

A ne, neháravá fena po sobě fakt psa nenechá rajtovat. Ale byla jsem svědkem zajímavé diskuze, kde paničky malých ometáků doporučovaly psa sem tam vyhonit, že to běžně dělaj. Tak to můžete taky zkusit. Minimálně to bude o dost zajímavější, jak blbá kastrace.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2020 07:52

Také jsme měli fenu a tři psy.Fena když hárala byla doma,psi venku a nijak nevyšilovali.Kamarádka má v bytě 3 feny a psa a také pes nijak nevyvádí.Ono je to i o výchově.Když jsem chodila se psy na cvičák,tak tam háravky normálně chodili aby si na ně psi zvykli a cvičili i v jejich přítomnosti.Dokonce i dělali stopy kterou jim křížil psovod s háravou fenou.

19.1.2020 07:57
Dája6

XXX.XXX.40.42

rapotacka11 napsal(a):
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/hracky/?stranka=1&filter_153=0&filter_38=787&filter_39=0&filter_40=0&filter_41=0&filter_195=0&filter_196=0&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=%c4%8casKrmen%c3%ad+-+V%c5%a1eobecn%c4%9b&utm_content=Um%c4%9bl%c3%a1+fenka+pro+psa

Dobrý den,
no fuj ani za nic bych na to nevylezla 😜.
Dája

19.1.2020 08:02
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Viděla jste cenu?

19.1.2020 08:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Luci23 napsal(a):
Dobrý den, mám takový možná divný dotaz. Mám psa staffbulla 6 let, začal toužit po fenkách, vlastně je mu jedno jestli je to fenka nebo pes prostě “to potřebuje”. Nechci ho dát na krytí, je zdravý, urostlý ale otec psa nemá PP matka ano. A myslím si, že jedno krytí by to jen zhoršilo. Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že se najdou tací lidé, kteří mají fenku kastrovanou a tomu psovi to pak prostě dovolí. Jestli jsou třeba takové nějaké inzeráty, né na krytí, ale přímo prostě..já ani nevím jak to napsat ..na takové psí hrátky ..Je mi ho líto, ráda. bych mu pomohla a kastrovat ho opravdu nechci. Děkuji za odpovědi.

Máte pejska dobře krmeného a jak se říká "málo honěného". Určitě dáváte krmení kvalitní a nejspíš dost,aby se měl chlapík dobře.
Nevím, jak moc ho zaměstnáváte, ale mám vlastní zkušenost, že pokud jsem unavená, žádné prostopášnosti mě nenapadají, cílem je postel. A naopak, o Vánocích, kdy je všeho hojně, už nevím "co by".
Zaměstnejte pejskovi hlavu i tělo, nejlépe s jiným psem, neboť jen opravdoví borci normálnímu psovi stačí fyzicky.

Nevím, zda se ještě nosí, 1 x týdně hladovka. Tak znalá nejsem. Ale náš pes si dietní den dělá sám.Jeden den v týdnu se ve žrádle porýpá a sní jen několik kousků masa a fertig. Jindy sežere vše.

19.1.2020 08:52
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Luci23 napsal(a):
Tervene, bohudík mám z Vás stejný pocit.

Tak to je Váš pocit zcela mylný!

19.1.2020 08:57
fikovnice

XXX.XXX.135.83

rapotacka11 napsal(a):
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/hracky/?stranka=1&filter_153=0&filter_38=787&filter_39=0&filter_40=0&filter_41=0&filter_195=0&filter_196=0&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=%c4%8casKrmen%c3%ad+-+V%c5%a1eobecn%c4%9b&utm_content=Um%c4%9bl%c3%a1+fenka+pro+psa

Ježkovy voči - proč to má takovou hubu či čenich nebo co to je? To má být asi i pro orální sex...

19.1.2020 09:27

"Máte pejska dobře krmeného a jak se říká "málo honěného". Určitě dáváte krmení kvalitní a nejspíš dost,aby se měl chlapík dobře.
Nevím, jak moc ho zaměstnáváte, ale mám vlastní zkušenost, že pokud jsem unavená, žádné prostopášnosti mě nenapadají, cílem je postel. A naopak, o Vánocích, kdy je všeho hojně, už nevím "co by".
Zaměstnejte pejskovi hlavu i tělo, nejlépe s jiným psem, neboť jen opravdoví borci normálnímu psovi stačí fyzicky."

jojo
je jasná souvislost mezi pastevcovým "úchylákováním" a nabaštěním......

19.1.2020 09:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Máte pejska dobře krmeného a jak se říká "málo honěného". Určitě dáváte krmení kvalitní a nejspíš dost,aby se měl chlapík dobře.
Zaměstnejte pejskovi hlavu i tělo, nejlépe s jiným psem, neboť jen opravdoví borci normálnímu psovi stačí fyzicky."

jojo
je jasná souvislost mezi pastevcovým "úchylákováním" a nabaštěním......

Pastevcovým? Já vidím nějakého bulíka.
Opravte mě, zda se pletu. Ale ze zkušenosti vím, že dobře nakrmená zvířata, ale i lidé, mají hromadu energie, kterou je potřeba využít nebo alespoň upustit páru.
Nezažila jste Vánoce- volníčko bez sněhu a napapané dětičky, které nemohou ven?

19.1.2020 10:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

b.k napsal(a):
Tak to já nesouhlasím. Doma mám starého psa a kolem něj dvě fenky. DOMA!
Ukočírovat se to dá a netřeba ani "chemická" kastrace jakože se přiznám -ani nevím co to je..
No ta bene pokud by jen blbnul z okolních fen..tak to je úplnej laláč..

K tomu, že ukočírovat se to dá - ono tohle je individuální.

Nyní mám doma psa a fenu - a tam se to opravdu ukočírovat dá, v pohodě. Jenže třeba u předešlého psa se to ukočírovat vůbec nedalo - byl to pes venkovní a doma byla fena. Když hárala, tak trpěl, nežral, celou noc kňučel, nechtěl ven - pořád se otáčel a chtěl domů za fenou, škrábal dveře a byl fakt úplně mimo. Nepomáhalo ho zaměstnat a hlavně ani nechtěl nic dělat. Nakonec musela být ze zdravotních důvodů kastrovaná fena a tím se to vyřešilo, jinak by šel na kastraci pes. Věkem se to totiž zhoršovalo.

A kdyby současný pes taky takhle vyšiloval a trpěl, tak opravdu vážně přemýšlím o kastraci.

A že je to o výchově - určitě doporučuji chodit třeba na cvičák nebo ven s háravkou a naučit psa fungovat i v její přítomnosti. Ale myslím, že ne ve všech případech to pomůže.

vlastně je mu jedno jestli je to fenka nebo pes prostě “to potřebuje”.

ale dle tohoto usuzuji, že tohle chování asi nemá s háráním nic moc společného. A tady bych opravdu začala výchovou - prostě mu dát jasná důsledná pravidla, že tohle se dělat nebude. Máme na cvičáku goldena, který je tímhle úplně posedlý - kdykoliv má příležitost, tak jde okamžitě na někoho (psa, fenu) naskočit. Neumí si normálně hrát, chce jen "ojíždět".

19.1.2020 10:41
Dája6

XXX.XXX.40.42

rapotacka11 napsal(a):
Viděla jste cenu?

Jojo viděla, ani náhodu, šílenost😡 vždy jsem měla psy, ale tohle bych jim určitě nekoupila. No když už tak snad pěkného medvídka🤫.
Dája

19.1.2020 10:53
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):
Máte pejska dobře krmeného a jak se říká "málo honěného". Určitě dáváte krmení kvalitní a nejspíš dost,aby se měl chlapík dobře.
Zaměstnejte pejskovi hlavu i tělo, nejlépe s jiným psem, neboť jen opravdoví borci normálnímu psovi stačí fyzicky.

Nevím, zda se ještě nosí, 1 x týdně hladovka. Tak znalá nejsem. Ale náš pes si dietní den dělá sám.Jeden den v týdnu se ve žrádle porýpá a sní jen několik kousků masa a fertig. Jindy sežere vše.

No jasně, proto ženský pořád bolí hlava.

Chlapi to maj poněkud jinak.

19.1.2020 10:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
No jasně, proto ženský pořád bolí hlava.

Chlapi to maj poněkud jinak.

Opravdu jsem myslela unavená, nikoli že nechci sou...it.

19.1.2020 11:26

sisi58 napsal(a):
Pastevcovým? Já vidím nějakého bulíka.
Opravte mě, zda se pletu. Ale ze zkušenosti vím, že dobře nakrmená zvířata, ale i lidé, mají hromadu energie, kterou je potřeba využít nebo alespoň upustit páru.
Nezažila jste Vánoce- volníčko bez sněhu a napapané dětičky, které nemohou ven?

však jo, pastevec je můj, jenom ho používám jako ilustraci přílivu energie po dobrém nakrmení...

19.1.2020 11:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Nyní mám doma psa a fenu - a tam se to opravdu ukočírovat dá, v pohodě. Jenže třeba u předešlého psa se to ukočírovat vůbec nedalo - byl to pes venkovní a doma byla fena. Když hárala, tak trpěl, nežral, celou noc kňučel, nechtěl ven - pořád se otáčel a chtěl domů za fenou, škrábal dveře a byl fakt úplně mimo. Nepomáhalo ho zaměstnat a hlavně ani nechtěl nic dělat. Nakonec musela být ze zdravotních důvodů kastrovaná fena a tím se to vyřešilo, jinak by šel na kastraci pes. Věkem se to totiž zhoršovalo.

A kdyby současný pes taky takhle vyšiloval a trpěl, tak opravdu vážně přemýšlím o kastraci.

A že je to o výchově - určitě doporučuji chodit třeba na cvičák nebo ven s háravkou a naučit psa fungovat i v její přítomnosti. Ale myslím, že ne ve všech případech to pomůže.

ale dle tohoto usuzuji, že tohle chování asi nemá s háráním nic moc společného. A tady bych opravdu začala výchovou - prostě mu dát jasná důsledná pravidla, že tohle se dělat nebude. Máme na cvičáku goldena, který je tímhle úplně posedlý - kdykoliv má příležitost, tak jde okamžitě na někoho (psa, fenu) naskočit. Neumí si normálně hrát, chce jen "ojíždět".

Marcelo, jsem ráda, za ten váš první odstavec a že je tu někdo, kdo si zažil oboje. Protože to, že je to o výchově...ani nekomentuju, jen se ušklíbnu...
Nezpochybňuju...přidat práce psu nikdy neuškodí, akorát...nepřidáte práce psu, který vám v tu chvíli na ni s.re z vysoka. Tu hlavu mu prostě nezresetujete. Jediné, co pomůže v tu chvíli a na tu chvíli je: naložit psa a odvézt ho autem někam dopryč - tam fungovat bude. Jenže jak ho vrátíte zpátky, do dosahu, doslechu háravky jste tam, kde jste byli j

19.1.2020 12:35
Terven

XXX.XXX.110.159

marcelaamax napsal(a):

Přesně tak, pokud pes touží naskakovat na cokoli bez ohledu na pohlaví nebo druhovou příslušnost, možná to nebude vyšilování z háravek a nějaké to zaměstnání by mu udělalo dobře.
Mě na tom dotazu hlavně zaujala myšlenka zadavatelky, že kastrovaná fena si může užívat sex bez následků

19.1.2020 12:44

Protože to, že je to o výchově...ani nekomentuju, jen se ušklíbnu...

není to JEN o výchově (i když, mozek se dá i dobře vygumovat, jen za jaké úsilí), ale TAKÉ o výchově
a to zcela bezesporu

19.1.2020 12:45
janaa

XXX.XXX.242.198

Tak on každý pes je jiný,to za prvé. Za druhé ad mít psa a háravky doma, to nemusí být o výchově, pes,který celý život zažívá háravky doma,to má většinou fakt srovnaný, a háravky řeší jen v době, kdy jsou ke krytí, jinak ví, že to nemá význam. Taky jsem měla celý život psa s fenama a byl zlatej, oddělovala jsem jen na noc v době krycích dnů, nebo když jsem musela pryč, ale neholedbám se,jak byl vychovanej. Jasný, když byly krycí dny a byla jsem s nima, bylo to o poslušnosti, ale jinak to prostě měl v tý hlavičce srovnaný. Opačně měla jsem křížence, tomu stačilo,když venku přečetl psaní od háravky a nebylo s ním k vydržení, celý noci prokňucel, na povel ztichnul, pak začal nanovo, prostě sexuální maniak. Toho jsem s čistým svědomím kastrovat nechala, ještě jsme bydleli ve městě, kde hárá prakticky pořád něco, a bylo to psycho pro obě strany. Pohybu a zaměstnání měl dost, ale prostě když musíš,tak musíš. I po kastraci ojížděl háravky a ty ho milovaly

19.1.2020 13:42

Jasně, že je každý pes jiný. Ale na přiložené fotce vidím psa"ve velmi dobré výživové kondici", navíc trpícího vedrem v bytě, bull plemeno. které není pořádně vysportované. Nemyslím si, že by zaměstnání, pohyb a únava byly všeho spasitelné, ale určitě, spolu s výchovou, psu život usnadní.
Být zadavatelkou, tak místo vymýšlení hrátek pro psa a shánění svolné feny, snížím krmnou dávku, snížím teplotu v bytě a podstatně zvýším psu pohyb.
Možná to neodstraní jeho sexuální běsnění, ale prospěje mu to.

19.1.2020 15:38

Nikdy bych nenechala psa nakrýt kastrovanou fenu, aby si jakože ulevil. Ani nekastrovanou.
Kastrace vám z úchyláka neudělá najednou vychovanýho psa. Na háravky může reagovat přehnaně ještě iks let po kastraci.

Je to o výchově.

19.1.2020 17:04
Terven

XXX.XXX.110.159

Nikdy bych nenechala psa nakrýt kastrovanou fenu, aby si jakože ulevil. Ani nekastrovanou.
Kastrace vám z úchyláka neudělá najednou vychovanýho psa. Na háravky může reagovat přehnaně ještě iks let po kastraci.

Je to o výchově.

No, ono by to technicky ani nešlo - jednak by se fena nenechala a druhak si nejsem jistá, zdali je vůbec spojení uskutečnitelné, pokud vulva není změněná háráním. Leda pokud by psu stačilo naskakovat, ale to může na plyšáka nebo nohu od stolu, když už :-)
Jo a znám x let kastrovaného psa, který háravky normálně nakrývá, uskuteční se svázání. Takže ani ta kastrace není všespásná.

19.1.2020 17:14
LájošM

XXX.XXX.14.251

Luci, proč vlastně nechcete kastrovat, když máte s chováním psa problém?
Já nejsem pro kastraci všeho, co má 4 nohy, ale měl jsem podobnýho nadržence, jako máte vy. Skákal po všem, po fenách i po lidech, věčně vykulené oči, nervózní, dýchal jak sentinel. Po kastraci se změnil jen v sexuálním chování, jinak se mu povaha nijak nezměnila. Jen je trochu hravější.

19.1.2020 17:21

Pes je tlustý. Hroutí se mu z toho přední nohy. Těžko teď hned zvýší fyzickou aktivitu na trojnásobek. A s psychickou aktivitou to také nebude tak "jednoduché" s touto majitelkou.
Já to prostě řeknu. Zadavatelko, za tu lenost si dejte jednu přes hubu.

19.1.2020 17:28

Já jsem hlavně nepochopila proč nechávat psa obskakovat plyšáky,nohy apod.Pokud se o to nějaký z našich psů někdy pokusil byl velice důrazně shozen,že tohle tedy ne.A žádný pes to nedělal.Jo,že háravá fena nakrývala kastrovanou to se stávalo ,ale ani ji jsem to dělat nenechávala.

19.1.2020 18:14
Terven

XXX.XXX.160.10

Já jsem hlavně nepochopila proč nechávat psa obskakovat plyšáky,nohy apod.Pokud se o to nějaký z našich psů někdy pokusil byl velice důrazně shozen,že tohle tedy ne.A žádný pes to nedělal.Jo,že háravá fena nakrývala kastrovanou to se stávalo ,ale ani ji jsem to dělat nenechávala.

Plyšáky a nohy od stolu jsem zmiňovala já a byla to ironie - přišlo mi to o fous méně ujeté než shánět kastrovanou fenu na inzerát

19.1.2020 18:18

Pes je tlustý. Hroutí se mu z toho přední nohy. Těžko teď hned zvýší fyzickou aktivitu na trojnásobek. A s psychickou aktivitou to také nebude tak "jednoduché" s touto majitelkou.

Já teda docelo čučím, co všechno jste schopná vyčíst z jediné fotky a pár příspěvků...
Nebo se snad znáte s majitelkou psa osobně?

19.1.2020 18:25

Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že se najdou tací lidé, kteří mají fenku kastrovanou a tomu psovi to pak prostě dovolí. Jestli jsou třeba takové nějaké inzeráty, né na krytí, ale přímo prostě..já ani nevím jak to napsat ..na takové psí hrátky

Asi byste si měla něco přečíst o sexuálním chování psů. Člověk (a asi nějaké opice) souloží ke zplození potomstva, ale také pro radost. Ostatní živočichové včetně psů souloží proto, že jim tak velí rozmnožovací pud, a tedy ke zplození potomstva. A i když nezkušený pes se může pokoušet nakrýt ńehárající či vykastrovanou fenu, tak fena, která nehárá, nebo fena, která sice hárá, ale není zrovna ve dnech, kdy by psa připustila, tak ho na sebe nepustí i za cenu, že psa pokouše.
Z toho vyplývá, že vaše myšlenka nějaké psí prostitutky je naprosto mimo.

19.1.2020 19:00

A já jsem to napsala tak kulantně :-)

19.1.2020 19:11

A já jsem to napsala tak kulantně :-)

:-) :-)
Nick má všech pět pé.
1) ipé adresa zas podobná
2) číslo v nicku
3) staff/bull
4) kastrace
5) to nenapíšu, huba je nejsprostější slovo, co dám

19.1.2020 19:14

Já teda docelo čučím, co všechno jste schopná vyčíst z jediné fotky a pár příspěvků...
Nebo se snad znáte s majitelkou psa osobně?

Vidím sice blbě, už jsem stará, ne mladá. Ale má prostě válcové tělo a křivé nohy.
Majitelka se ptá, jestli by psovi nemohla najít někoho do postele.
Ne, neznám ji, a nechci znát ani za zlaté prase.

19.1.2020 19:18

:-) :-)
Nick má všech pět pé.
1) ipé adresa zas podobná
2) číslo v nicku
3) staff/bull
4) kastrace
5) to nenapíšu, huba je nejsprostější slovo, co dám

Takže troll? I to je možné, ale já už poslední dobou viděla tolik bl.bých dotazů.......A navíc neděle a ošklivo.

19.1.2020 19:45

Terven napsal(a):
Plyšáky a nohy od stolu jsem zmiňovala já a byla to ironie - přišlo mi to o fous méně ujeté než shánět kastrovanou fenu na inzerát

Já to taky nemyslela na vás,ale ono tak je.Pes obskakuje polštáře,plyšáky,nohy paníčka a všech ostatních a páníček ho ještě omlouvá než aby ho rázně utnul.

Přidejte reakci

Přidat smajlík