Německý ovčák a morče

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2020 02:21
hubicka123

XXX.XXX.215.210

Dobrý den , mám menší otázku😁 máme 9 měsíční štěně a poridila jsem si nedávno malé morče . Chtěla bych aby náš pes snášel našeho nového mazlíčka a aby si klidně mohl běhat po bytě aniž by Max zaútočil zatím je sbližuju vezmu do ruky morče Maxik přijde ke mě očichá ho ,olizne ho ale vzápětí kdy vidí že z mé ruky trčí malá nožička morčete chce kousnout ale ne že by zaútočil prostě chce cvaknout dává si jakoby " pozor" ale vím na 100% kdybych si morče položila vedle sebe na sedačku rafl by ho . Myslíte že se naučí ho mít rád nebo ho alespoň snášet? Pres klec ho pozoruje .....kolikrát ho olízl a myslela jsem si že to bude v pohodě jenže najednou po něm chtěl hrabnout packou. Nevím jak to chápat 😂 někdy mi přijde že by se snesli někdy zas ze ho vnímá jako svačinu.

19.1.2020 03:07
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

máme 9 měsíční štěně a poridila jsem si nedávno malé morče . Chtěla bych aby náš pes snášel našeho nového mazlíčka

Proč?

https://www.youtube.com/watch?v=hNX0edvPKAE

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2020 08:09

Obecně
Kde se bere názor, že všechna zvířata jednoho majitele musí být jedna velká šťastná rodina? Že musí spolu kamarádit pes s kočkou, s potkanem, s morčetem, s králíkem, s křečkem, s andulkou, s papouškem, a co já vím s čím ještě...

19.1.2020 08:46
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Obecně
Kde se bere názor, že všechna zvířata jednoho majitele musí být jedna velká šťastná rodina? Že musí spolu kamarádit pes s kočkou, s potkanem, s morčetem, s králíkem, s křečkem, s andulkou, s papouškem, a co já vím s čím ještě...

Ano, přesně tak + někdy se nesnesou ani dvě zvířata stejného druhu (dvě kočky, dva psi, apod.) - bohužel...

19.1.2020 08:53

morče je svačina.

a morče je chudák, když je chováno samo.

19.1.2020 10:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

morče je svačina.

a morče je chudák, když je chováno samo.

Co samo, ale ještě s predátorem, pro kterého v přírodě predstavuje kořist - to musí být fakt balzám na jeho psychiku

19.1.2020 17:10
hubicka123

XXX.XXX.215.210

Jžš chtěla jsem radu 🤦 a ne aby jste tady všichni měli blbý kecy že morče je chudák když je chováno samotné nebo podobný kecy ! ! Chci aby spolu vycházeli aby jednoho dne z něho nebyla svačina 🤦!!!! Nechápu co je na tom špatného?

19.1.2020 17:30
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Oni spolu asi nikdy vycházet nebudou ... možná , kdyby pes byl.hodně klidny a splachovaci... jinak morce bude prostě pořád kořist. I kdyby ho rovnou nezakousnul, může mu neohrabanosti způsobit zranění.

19.1.2020 17:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

hubicka123 napsal(a):
Jžš chtěla jsem radu 🤦 a ne aby jste tady všichni měli blbý kecy že morče je chudák když je chováno samotné nebo podobný kecy ! ! Chci aby spolu vycházeli aby jednoho dne z něho nebyla svačina 🤦!!!! Nechápu co je na tom špatného?

To je sice hezký, že VY CHCETE, ale přírodní zákony fungují na trochu jiných principech. Takže i když pomineme to, jaký stres to pro morče musí být, když se cítí permanentně v ohrožení života, tak mu dost reálně hrozí, že z něj svačina bude.
On může byt klidně půl roku klid, a pak nastane situace, která spustí u psa lovecké chování, a nestihnete se ani leknout, a bude po morčeti.

19.1.2020 17:38
Nyala

XXX.XXX.169.240

hubicka123 napsal(a):

Jenže ono to nejsou blbý kecy, bohužel... je to prostě pravda.

Morčata jsou zvířata která potřebují ke štastnému životu dalšího příslušníka stejného druhu, jiný zířecí druh, ani člověk, mu to nevynahradí, bohužel... taže pokud chcete mít šťastné morče, je opradu nutnost mu pořídit morčecího kamaráda (ani králík není to pravé...).

Morče taky není žádný zvířecí Einstein, i když se dokáže spoustu věcí naučit, pořád jsou to celkem hloupá zvířata. I kdyby jste měla 100% jistotu, že pes mu neublíží, morče to nejspíš nepobere, a tudíž bude pořád ve stresu.

Pes může roky fungovat s morčetem v pohodě, a jednoho dne ho zakousne... a vy nebudete chápat proč. Protože to je prostě pes, tisíce let vývoje lovec... kdežto morče je tisíce let vývoje kořist, a proto se jako kořist chová... což lovce zákonitě dráždí.

19.1.2020 19:01
hubicka123

XXX.XXX.215.210

Všem děkuju za rady ohledně morčete určitě poridime kamarádku .

19.1.2020 19:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak to pozor, zase bych se neunáhlovala s takovými soudy. Sestřenka má fenku českého strakáče a protože jí bylo prostě doma smutno, pořídila jí kámošku morče. Naprosto v pohodě spolu fungujou už několik let, klidně jsou spolu v létě na zahradě, každá má své lehátko se slunečníkem

19.1.2020 19:12

Nechci urazit žádného chovatele morčat, ale pro mě je morče tupounek.
Ale zas na druhou stranu, byla jsem na návštěvě v rodině, kde fungoval pes ( terier, ten z větších - žádný smeták ), kočka a králík, Všechno volně po bytě. Pak chudák spící pes začal ječet - kočka mu ulovila ocas, vyletěl králík a kočce nafackoval. "Natočto" jak vyšité!

19.1.2020 19:25

Nechci urazit žádného chovatele morčat, ale pro mě je morče tupounek.
Ale zas na druhou stranu, byla jsem na návštěvě v rodině, kde fungoval pes ( terier, ten z větších - žádný smeták ), kočka a králík, Všechno volně po bytě. Pak chudák spící pes začal ječet - kočka mu ulovila ocas, vyletěl králík a kočce nafackoval. "Natočto" jak vyšité!

Tss. Morče je převlečené prasátko. Chytré. Měli jsme jednu dobu, jmenoval se Pepína. Byl tu se psem, dvěma kocoury a kočkou navolno po baráku.
Nesežrali ho. Byl už starý.
Proto umřel. Ještě jsme měli želváka, toho také nesnědli, někdo nám ho sebral. Ale králík byl přidušen a tak šel o dům dál. Potkan by také dlouho nevydržel. Ale morče ok.
Ale to jsou náhody spíše - klidné morče/kočka/něco a klidný pes, nebo pes, co se dá naučit. Nesmí na něm být vidět, že má skoro infarkt, když mám v rukou morče. To nemá cenu lámat.

19.1.2020 19:42

já mám teda morčata jenom hloupá a hloupější.

A Nora dobře ví, že jsou k jídlu. Vrchol mýho učení je, že ví, že nesmí dělat samoobsluhu z otevřenýho kotce, ale jak morče prchne, tak buď se nechá chytit ode mě, nebo má smůlu.

19.1.2020 21:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tss. Morče je převlečené prasátko. Chytré. Měli jsme jednu dobu, jmenoval se Pepína. Byl tu se psem, dvěma kocoury a kočkou navolno po baráku.
Nesežrali ho. Byl už starý.
Proto umřel. Ještě jsme měli želváka, toho také nesnědli, někdo nám ho sebral. Ale králík byl přidušen a tak šel o dům dál. Potkan by také dlouho nevydržel. Ale morče ok.
Ale to jsou náhody spíše - klidné morče/kočka/něco a klidný pes, nebo pes, co se dá naučit. Nesmí na něm být vidět, že má skoro infarkt, když mám v rukou morče. To nemá cenu lámat.

Nemusí to být náhody, v hospodářství jsme měli vždycky nějakého teriéra (jak píšu vedle na foru) a nikdy neublížili žádnému domácímu zvířeti. I když děda pustil do zahrady nafouklého králíka(na samoléčbu ) pes ho nikdy nezadávil, i když ho nikdo nehlídal.
Samozřejmě souhlasím s tím, že pro každého psa to není. Samík je lovec, zadáví potkany, ondatru, bažanta, zajíce(pro neznalé věci - v naší zahradě) vyrůstal s kočkama, takže všechny, co mu průběžně nosím bere za své, ty venku prohání, ale neublíží jim. Měla jsem x krát pnutí pořídit slepičky, hodily by se mi i do zahrady jako pomocnice, ale tam si nejsem jistá, že by to dal - drůbež je na něj, jak červený hadr na býka, takže koukat na zakouslé kuřátko se mi nechce.

20.1.2020 10:15
karo2702

XXX.XXX.162.156

Nevím kde je problém. Já mám zakrslé králíky a loveckého psa. Králík je buď v králíkárně nebo venku v ohrádce (přes zimu v pokoji v domě). Tam si ho pes nevšímá. Pokud bych pustila prcky bezprizorně po zahradě po zahradě, pes je jedním skokem zakousne. Pokud si baští v ohrádce, pes může projít těsně kolem, dokonce si očuchají přes pletivo čumáčky a jsou naprosto šťastní a ani jeden netrpí. Jsou šťastná rodinka a nemusí vedle sebe sedět na gauči.
A to mám kokra. Vy máte NO a chcete, aby se tulil s morčetem? Proč prostě nepustíte morče proběhnout každý den na 2 hodinky do ohrádky nebo po pokoji bez psa? Budou šťastní a v bezpečí všichni.

20.1.2020 11:33

Měli jsme morčata několik let za sebou, každý pes se s nima srovnal(skorojezevčík, erdel, bulík) klec na zemi, otevřená....je pravda, že to poslední moc ven nechodilo, i když mohlo. Jiná si chodila a erdela je "pásla" a hned za nima uklízela bobíky. Škoda, že už jsou děti dospělé, hned bych si zase jedno pořídila, už to není na koho svádět
Fotky večer....

20.1.2020 13:27
Terven

XXX.XXX.110.159

Mám desetikilovou fenu s vzezřením plyšáka na polštář a dvě morčata. Fena je urputnej lovec a bohužel vím, že zvíře velikosti morčete pro ni není problém.
Takže morčata volně po bytě nepouštíme, mají obří klec. Pokud je chovám, je vzrušením bez sebe. Zkusila jsem, aby je opatrně očichala, bohužel měla rovnou tendenci brát je do zubů nebo okusovat. Věřím tomu, že bych nějakým drilem dokázala docílit, aby je v mé přítomnosti nesežrala, ale nevím, jestli bych tomu výcviku chtěla morčata vystavit...no a v mé nepřítomnosti si vůbec nedělám iluze o osudu morčat.

20.1.2020 21:16

erdela zažila 4 morčata,první od čtyř let morčete, druhé dva roky- zdulo se,třetí 5 let-utraceno pro prasklý nádor, poslední jí přežilo ,fotka s tím posledním,které pošlo věkem v sedmi letech...to první jsme měli osm let- taky pošlo
bulina zažila to poslední.
Naučit se na to pes dá a morče svého kamaráda i vítá-kvíká....
Edit:erdela byla kočkovrah, myšobijec, zajíc jí vběh přímo do huby, tak ho zmrzačila-já ho musela dobít, koroptev co jí přeletěla přes obzor chytla v letu, krtků nepočítaně,no žádnej mazlík....ale morče, kámoš největší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík