Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.1.2020 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Onemocnělo mi šesti měsíční štěně na parvovirózu. Plně naočkované! Před tím bylo v dobré kondici. Teď už je mimo ohrožení života, ale infekce byla strašně rychlá a prudká. Stalo se mi to poprvé, že mi na tohle svinstvo onemocnělo zvíře plně očkované. Ptala jsem se po známých a jedné z nich onemocněl na parvu pes šestnáct měsíců starý a taky naočkovaný.
Slyšel jste někdo něco ve vašem okolí podobného? Mám strach, že parva zmutovala do podoby, kdy současná vakcína úplně nenavodí imunitu. Fakt se bojím, jestli nás nečeká nějaký horor!

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2020 22:12

jak vypadalo to "plné naočkování"? kolik dávek, v jakém věku?

Neregistrovaný uživatel

19.1.2020 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Sedmý, desátý a 13 týden. Biocanem.
Já Biocanem nenechávám, mám raději Nobivac, nebo Versican. Ale tohle je koupené starší štěně. Vet, který ho léčil, tak se na to taky ptal a řekl, že to může být opravdu nekvalitní vakcínou. No nevím, kdyby to bylo jedno očkování, ale i méně účinná vakcína by snad po třech aplikacích měla "něco udělat". Štěně bylo jeden den normální, jedlo, hrálo si a druhý den placatý. Jen leželo a stříkala z něj krev. Test na parvu se dělal a vyšel pozitivně.

19.1.2020 22:42

V podstatě jsou možný dvě příčiny:

Biocan. O tom si šuškají vrabci na střeše. Ale ofiko to nikdo nezkoumal, takže je to jen takové terénní pozorování.

Druhá možnost je ta, že matka štěněte byla naopak naočkovaná dobře. mateřský protilátky jsou mršky, očkování v šesti sedmi týdnech se nepočítá snad u žádnýho štěněte s výjimkou Nory odchovaný bezkolostrálně na lahvi od prvního dne. A u dobře očkovaný matky je možný, že ani desátý týden ani ťuk,

Aby měl člověk opravdu, opravdu jistotu, tak poslední očkování chce ještě 16 týden. Hlavně u citlivých plemen psů.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2020 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Díky za odpověď!
Svoje odchovy taky nedávám očkovat dřív než v desátém týdnu. Od té doby co to dělám takhle, tak jsem až do teď parvu neviděla.

19.1.2020 22:59

poslední možnost je ta, že prostě tohle zvíře z nějakýho jinýho důvodu nezareagovalo na vakcinaci, to se prostě může stát, není to 100%, že naočkujete a voila, protilátky.

Ale kombinace brzkých dávek a případně toho biocanu asi jako vysvětlení stačí.

20.1.2020 06:58
keissa

XXX.XXX.155.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já Biocanem nenechávám, mám raději Nobivac, nebo Versican. Ale tohle je koupené starší štěně. Vet, který ho léčil, tak se na to taky ptal a řekl, že to může být opravdu nekvalitní vakcínou. No nevím, kdyby to bylo jedno očkování, ale i méně účinná vakcína by snad po třech aplikacích měla "něco udělat". Štěně bylo jeden den normální, jedlo, hrálo si a druhý den placatý. Jen leželo a stříkala z něj krev. Test na parvu se dělal a vyšel pozitivně.

Revakcinace u biocanu musí být po 14 dnech ,takže pokud byla první v 7 týdnu tak druhá měla být v 9 týdnu a třetí už je v pořádku .
Imunita nastává až po 2-3 týdnech po druhém očkování ....
Pokud mam prostředí kde je velke riziko tak štěně do něj nedávám dřív než má ukončenou vakcinaci včetně imunity ..Pokud je rizikové prostředí tak je uplně jedno jakou vakcínu dáváte .. prostě musí být dodrženo schema a štěně musí být v uplně imunitě ,musí být zdravé a nesmí být jakkoliv oslabeno,oslabení je i změna prostředí,krmení,větší unava ..

20.1.2020 07:34

keissa napsal(a):
Revakcinace u biocanu musí být po 14 dnech ,takže pokud byla první v 7 týdnu tak druhá měla být v 9 týdnu a třetí už je v pořádku .
Imunita nastává až po 2-3 týdnech po druhém očkování ....
Pokud mam prostředí kde je velke riziko tak štěně do něj nedávám dřív než má ukončenou vakcinaci včetně imunity ..Pokud je rizikové prostředí tak je uplně jedno jakou vakcínu dáváte .. prostě musí být dodrženo schema a štěně musí být v uplně imunitě ,musí být zdravé a nesmí být jakkoliv oslabeno,oslabení je i změna prostředí,krmení,větší unava ..

revakcinace za 14-21 dní podle příbalového letáku, interval je v pořádku.

20.1.2020 10:12
keissa

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
revakcinace za 14-21 dní podle příbalového letáku, interval je v pořádku.

Setkala jsem se přimo s uhynem naočkovaných štěnat a řešilo se to i s výrobcem ,,tak v rizikových místech je potřeba přeočkovat po 14 dnech ..
Řešilo se přímo rizikové místo kde bylo několik uhynu ,očkovaných ,léčených .. v tu dobu jsem měla vrh štěnat takže docela problém .

20.1.2020 10:24
impact

XXX.XXX.195.92

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Máte radši Versican? A nevadí Vám, že to jede ze stejné linky jako Biocan, akorát to má přelepku pro jinou firmu...?

20.1.2020 11:06
impact

XXX.XXX.195.92

Ještě jeden dotaz. Test na parvu jste dělali ten terénní a nebo v labině?

20.1.2020 11:46
keissa

XXX.XXX.155.174

impact napsal(a):
Máte radši Versican? A nevadí Vám, že to jede ze stejné linky jako Biocan, akorát to má přelepku pro jinou firmu...?

no on i ten Nobivac už je ze stejně linky ,,jen s přelepkou

20.1.2020 11:59

keissa napsal(a):
Setkala jsem se přimo s uhynem naočkovaných štěnat a řešilo se to i s výrobcem ,,tak v rizikových místech je potřeba přeočkovat po 14 dnech ..
Řešilo se přímo rizikové místo kde bylo několik uhynu ,očkovaných ,léčených .. v tu dobu jsem měla vrh štěnat takže docela problém .

a koncili jste pak s vakcinaci po treti davce? nebo jste davali ještě jednu?

20.1.2020 12:02
keissa

XXX.XXX.155.174

a koncili jste pak s vakcinaci po treti davce? nebo jste davali ještě jednu?

končilo se po 3 dávce ,tam jsou asi nejduležitější ty první dvě .

20.1.2020 12:03

keissa napsal(a):

i když stene pilo od ockovane matky??

20.1.2020 12:12
keissa

XXX.XXX.155.174

i když stene pilo od ockovane matky??

ano

20.1.2020 12:20
impact

XXX.XXX.12.132

keissa napsal(a):
no on i ten Nobivac už je ze stejně linky ,,jen s přelepkou

Nesmysl. Biocan i Versican se vyrábí v Biovetě, akorát to na potisku jinak polepí. Nobivac se v Biovetě vůbec nevyrábí.

20.1.2020 12:22
keissa

XXX.XXX.155.174

impact napsal(a):
Nesmysl. Biocan i Versican se vyrábí v Biovetě, akorát to na potisku jinak polepí. Nobivac se v Biovetě vůbec nevyrábí.

dle veterináře už taky ....

20.1.2020 12:38
impact

XXX.XXX.12.132

keissa napsal(a):
dle veterináře už taky ....

Ne, opravdu se v Biovetě nevyrábí.

20.1.2020 12:42

keissa napsal(a):

tomuhle se da jen tezko verit…

20.1.2020 12:42

impact napsal(a):

" akorát to na potisku jinak polepí"

takze to rozdilne slozeni vakcin v pribalovem letaku je - vymyslene?

20.1.2020 13:29
impact

XXX.XXX.12.132

" akorát to na potisku jinak polepí"

takze to rozdilne slozeni vakcin v pribalovem letaku je - vymyslene?

Pravda, takové detaily jsem nestudovala. Že to ale jede z jednoho je holý fakt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík