Střední plemeno na zahradu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2020 12:30

Ahoj,
známí si chtějí pořídit pejska a poprosili mě jestli bych jim pomohla vybrat plemeno. Psy už měli. Malé děti nemají. Záleží jim na tom aby se měl dobře. Bude celoročně bydlet venku na zahradě. Případně na velkém dvoře s pouštěním do zahrady. Za mě to nejsou ideální podmínky, ale pejska chtějí. Z aktivit jen procházky, občas do lesa, možná někdy ke kolu... žádný velký závisláček, spíš nenáročný na výchovu a pohyb, neměl by být moc uštěkaný a velikost zhruba 10-20kg.

Mě napadá některý ze špiců nebo střední knírač? Co myslíte? Díky za rady a postřehy

21.1.2020 12:38
assil

XXX.XXX.225.195

Jo, střední špic by mohl být. A ideálně ještě nějaký z útulku, takových špicoidů bývá k mání docela dost a za takový režim by asi byli vděční.

21.1.2020 12:43

assil napsal(a):
Jo, střední špic by mohl být. A ideálně ještě nějaký z útulku, takových špicoidů bývá k mání docela dost a za takový režim by asi byli vděční.

Díky, útulek mě taky napadl a myslím že by to byla dobrá varianta. Akorát nevím jestli nebudou trvat na štěněti, aby si ho vychovali od miminka.

21.1.2020 13:35
assil

XXX.XXX.225.195

Najdou se i útulkový štěňata, když tak na FB je stránka Špicové v nouzi. Zas malý štěně by nemělo být alespoň nějakou dobu samo na zahradě.
A potom samo štěně s PP, na klubových stránkách je inzerce i plánované vrhy. http://www.spic.cz/

21.1.2020 13:54
assil

XXX.XXX.56.91

Jestli se to ukaze z mobilu, tak treba tady jsou k mani stenata z utulku
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1412277818945598&type=3

21.1.2020 14:31

assil napsal(a):
Jestli se to ukaze z mobilu, tak treba tady jsou k mani stenata z utulku
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1412277818945598&type=3

Ano zobrazuje se to bez problému, moc díky. I za předešlé odkazy, předám jim to.

21.1.2020 14:58
karo2702

XXX.XXX.162.156

Přesně tohle jsme řešili teď doma. Maminka si chce taky pořídit psa, střední plemeno, aby se vešel do boudy po mém kokrovi. Řešili jsme bígla, knírače, špice nebo zase kokra. Ona ale má zkušenosti se psy a volí knírače. Pro začátečníka bych ale řekla toho špice. Bígl a kokr jsou tvrdohlaví a venku docela nepozorní, hodně čichají, loví. A knírač je kapitola sama o sobě. Ale záleží, jaký mají ke psům přístup, jak si umí poradit.

21.1.2020 15:12

Knírače je do boudy na dvorek škoda.

21.1.2020 15:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Knírače je do boudy na dvorek škoda.

to každýho psa, když už, tak 2

21.1.2020 16:26

Je zvláštní, že u psů ještě není zákaz chovat jen 1 kus :-). Platí to u koz, u ovcí ( asi i u koní?), teď jsme se dočetli, že i u morčat (!) .
Jinak, když je řeč o kníračích - malých může být i smečka, je to moc působivé. A na zloděje lepsí než jeden vlčák. Jednoho nakopne a sesypou se na něj další 4.

21.1.2020 17:12

Máte pravdu, lépe je dvěma než jednomu

21.1.2020 17:35

Máte pravdu, lépe je dvěma než jednomu

tak s tím by můj pes nesouhlasil
pes není stádní zvíře

21.1.2020 17:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak s tím by můj pes nesouhlasil
pes není stádní zvíře

je ale zvíře smečkové , ale jako ve všem existují vyjímky, které jsou převážně zapříčiněné (ne)výchovou ...

21.1.2020 18:01

smečkové není stádní
u psů budou dost rozdíly dle plemene

Přidejte reakci

Přidat smajlík