Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Dobry den, mame skoro 8 mesicniho jacka russella a bydlime v radovem domku. Doma uz ho mame 5 mesicu a asi pred tydnem za nami prisla sousedka, ze jakmile opustime barak, pes zacne okamzite stekat a steka skoro celou dobu a ze ji to obtezuje. Je sice pravda, ze pes steka po nasem odchodu, ale jen 5-10min, ale to snad skoro kazdy pes. Pred tim, nez odchazime s nim chodime na prochazku, aby se vyradil a vykonal sve potreby. Zkouseli jsme i aplikaci Alfred Camera, na ktere jsme pozorovali a poslouchali, zda-li pes steka nebo vyje. Samozrejme to nemuzeme poslouchat celou domu, ale skoro pokazde, kdyz jsme se podivali bylo ticho. Je pravda, ze obcas steka, ale urcite to neni zas tak strasne.
Predem dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
"ale urcite to neni zas tak strasne".
Jak strašné to je, posoudí sousedka. Jinak - to, co se nezdá strašné vám, může se zdát strašné jí.
Vůbec vám to nezávidím.
"Je sice pravda, ze pes steka po nasem odchodu, ale jen 5-10min, ale to snad skoro kazdy pes."
Ne, to rozhodně neštěká každý pes.
Absolutně chápu lidi, co jsou z takovýho štěkání sousedovic psů šílený a nesnášej kvůli tomu psy i pejskaře. Jakou mají možnost se bránit?
Pokud chcete, aby váš pes neštěkal, budete se muset věnovat jeho samostatnosti, nacvičovat postupně... a hodně je to o nerozmazlování a nedělání ze psa víc, než je.
Náš pes ani necekne po našem odchodu. Ale štěká třeba, když se u sousedů perou straky, nebo když na ulici někdo řve (je na zahradě). A věřte mi, že většinu času je venku ticho. Když se ale takhle na něco rozštěká, i když to trvá jen 5 minut, tak i mě to doma vytáčí. A když to takhle vaše sousedka zažije třeba 3x za dopoledne, vy to na kameře ani nezachytíte, ale jí to vytáčí.
Já s vámi soucítím, my máme také hodně... citlivou sousedku, dokázala si stěžovat, že tu psi štěkali 17. listopadu a pak 10. února. Paradoxní je, že když žil ještě její pes, tak tu štěkal a vyl celé dny, když ještě chodila do práce, v létě kvůli tomu nešlo mít ani otevřené okno (taky jsme v úzké řadovce), ale to prý bylo něco jiného :-).
Nejlepší pro vaše sousedské vztahy i pro vašeho psa každopádně bude ho na tu samotu znovu naučit, jak už tu padlo tím postupným nácvikem, případně můžete zavést nějaké rituály. Ta kamera vám může pomoct v tom, že se můžete podívat, co to spouští, a pokusit se to nějak eliminovat. Jestli reaguej na zvuky, tak zkuste nechat puštěnou televizi, jestli u toho lítá po celém domě, tak mu můžete vyhradit jen jednu místnost, jestli na psy venku, tak zatáhnout žaluzie, to všechno může pomoct ,ale ten základ je to (znovu)naučení samostatnosti.
karo2702
napsal(a):
Náš pes ani necekne po našem odchodu. Ale štěká třeba, když se u sousedů perou straky, nebo když na ulici někdo řve (je na zahradě). A věřte mi, že většinu času je venku ticho. Když se ale takhle na něco rozštěká, i když to trvá jen 5 minut, tak i mě to doma vytáčí. A když to takhle vaše sousedka zažije třeba 3x za dopoledne, vy to na kameře ani nezachytíte, ale jí to vytáčí.
Ja teda nechápu, že někoho vytočí to, když během dopoledne 3x5 minut (takže celých 15 minut) slyší štěkat psa.
Podotýkám, ze naši psi po našem odchodu nestekaji. Bydlíme na vesnici v RD, takže to asi není takové jako v bytě. Ale psi tu prostě štěkají, i v noci. Pokud to není nejake soustavne štěkani celou noc v kuse, tak to nikomu nevadí. Občas je noc, kdy prostě psi asi něco vidí nebo cítí a štěkaji víc než jindy... Mnohem horší jsou mrouskajici se kočky, nebo kunkajici žáby.
Fena od sousedů sice nesteka když odjedou, ale "kvílí" a to je taky horší - ne že by mi to vadilo kvůli hluku, ale je mi v té chvíli feny líto.
Když se ale takhle na něco rozštěká, i když to trvá jen 5 minut, tak i mě to doma vytáčí
Z mé zkušenosti je to ale spíš tím, že štěká vlastni pes - když si vzpomenu na venkovního psa dříve - mohli celou noc štěkat psi okolo a nevadilo mi to, ale začal náš a vytacelo mě to 😀
neverend
XXX.XXX.213.247
Holt psi štěkají,vrány krákají,krávy bučí a některým "sousedům" bude vadit i že tráva roste nahlas.😀 To Vám nezávidím takovou sousedku.Chápu že jí to vadí,ale ona je celý den asi doma,co? A nenudí se tak trochu?🙂
Ono totiž stačí bejt doma třeba na delší neschopence, kdy člověk fakt musí bejt doma, a zjistíte, že je fakt na palici poslouchat uřvanýho psa (byť "jen" 3 x 5 minut denně) nebo jiný takový hluky snadno se nesoucí barákem. Základní slušnost je, že pes v baráku neštěká.
neverend
XXX.XXX.213.247
Jasan,ale tazatelka píše že instalovali "Alfreda" a 5 až deset minut pejsek štěká? No to vypadá na sousedku krajně netolerantní.🙂 Já tedy nebydlím v bytovce,ale občas se zastavím u známé a ta má souseda co chudák občas mívá opravdu záchvaty kašle a poslouchat to pod okny není taky nic moc.Jenže normálnímu člověku je ho spíš líto.🙁 Asi jako toho pejska co pár minut smutní po odjezdu svých milovaných lidiček,ne?
"Bydlíme na vesnici v RD, takže to asi není takové jako v bytě. Ale psi tu prostě štěkají, i v noci. "
mozna to za chvili uz tak "normalni " nebude.
staci vystrcit hlavu za hranice - zakaz pobytu psu venku od 22h do 6h je uz velmi obvykly.
a pristup pejskaru - "steka jenom trosku" - tomu neprispiva, aby to tady casem taky nenastalo.
pokud si je tazajici jisty, ze pes nesteka - ok. však kdo nezazil, ze si sousedi spletli psy ap.
ale pokud steka - je třeba s tim něco delat.
Nebydlím v bytovce...ano moji psi štěkají, mám je na hlídání. Možná stoupá geometrickou řadou počet lidí, co si pořizují psa. U nás teda geometrickou řadou klesá počet venkovních hlídačů. Dřív byl skoro v každé zahradě, na každém dvorku (u nás ve čtvrti) pes...většinou "vlčáci" a nebo vořeši, jakmile šel někdo ulicí, tak se celá ulice postupně rozštěkala a pak postupně utichala a to jak ve dne, tak v noci. Takže si nikdo na nic nestěžoval, protože prostě štěkali všichni. Dneska už řady hlídacích psů prořídly, alespoň v mém nejbližším okolí a je tedy třeba brát ohledy na sousedy. Z toho důvodu mám psy v noci striktně doma, psy mám doma i když jdeme pryč, protože se lehko může stát, že před naším domem zastaví cizí auto, vylezou z něj cizí lidi a budou se tam ochomejtat, mluvit atd a vím, že moji pesani by tam taky mohli na ně řvát hodně dlouho, buď než by lidi "zmizeli" nebo než by to moje psy přestalo bavit. Moji pesani zablafají klidně několikrát za hodinu, záleží na provozu na chodníku před domem. Ale zase nejsou venku nonstop ani přes den. Pokud štěkají na můj vkus dlouho...plácnu víc jak minutu-dvě v kuse, tak kouknu co se děje a buď na ně houknu z okna, ať toho nechaj a nebo je beru domu, když je před barákem nějakej šrumec a je riziko, že budou štěkat opakovaně.Myslím, že ale i to "běžné" blafání hlídačů může lézt někomu na nervy a na rovinu, to je mi fakty buřt, protože já taky musím snášet řev dětí, to že si sousedi pouští muziku...taky mi to není vhod a držím hubu.
Neříkám, že sousedi musí vydržet úplně všechno, ale někoho prostě prudí štěkání, někoho prudí něco jinýho.
V bytovce je samozřejmě situace trochu jiná....vyrostla jsem v paneláku, takže vím, jak je všechno slyšet, ale nezlobte se na mě, když 3x za den bude štěkat 5 minut pes, tak mi to nepřijde jako velký trága a rušení sousedů.
Pes není stroj a když nebudu brát v úvahu psy, co opravdu nejsou zvyklí na samotu-nejsou naučení nebo jak to popsat, co dělaj "bordel" půl dne, ať už štěkáním nebo vytím, tak to může být pes, který je víc vzrušivý...vedle v bytě vypadne bábě z ruky kastrol...rána...pes štěká, soused o patro výš třískne dveřma.....venku pod oknem řve chlap na svýho kamaráda..."Frantóoo, hoď mi klíče".....přeci je pes jen živý tvor a nelze ho jen tak vypnout,
neverend
XXX.XXX.213.247
Jsem rád že žiju ještě nějak tak na normální vesnici,kde mi i krávy bučí pod okny, večer se ozývají z lesa daňci,pes občas zaštěká,kocouři o těch ani nemluvím a ožralý soused se pokouší přelézt vrata a zapoměl že tam před chvilkou přehodil kolo které přivedl od hospody.😀 Přesně se trefil chlapec.Tak dobrou noc.
když 3x za den bude štěkat 5 minut pes, tak mi to nepřijde jako velký trága a rušení sousedů.
ne, to ne.
jen ona pravda muze byt jinde.
napsal(a):
Ono totiž stačí bejt doma třeba na delší neschopence, kdy člověk fakt musí bejt doma, a zjistíte, že je fakt na palici poslouchat uřvanýho psa (byť "jen" 3 x 5 minut denně) nebo jiný takový hluky snadno se nesoucí barákem. Základní slušnost je, že pes v baráku neštěká.
Není to tak dlouho, co jsem byla na neschopence skoro rok a ani tak mi štěkajici psi nevadili 😀.
Asi je to o zvyku - vyrůstala jsem v tom - štěkání psů, mrouskani koček, kunkani žab, buceni krav, kokrhani, nastartovány traktor, cirkularka, hlucni opilci vracející se tě zábavy nebo hospody atd. - pro mě běžné věci a nic z toho mi nevadilo a nevadí. Jo, jasně, ze si člověk někdy hodí peřinu přes hlavu a zanadava, ale žádná tragédie, kterou bych nějak řešila.
Naopak když jsem spala u někoho ve městě v bytě, tak jsem se vubec nevyspala. Vadil mi provoz, ruch, bouchani dveří. Kámoška z města se zase nevyspala u nás kvůli žabám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
napsal(a):
Chudinka malinka. Mela si poridit barak na samote kdyz ji vadi zvukovy projevy. Me treba ve meste vic stvaly sanitky nonstop litajici pod barakem. A co jako? Kdyby jecel celou noc dejme tomu ale tohle muze vadit jen psychicky naruseny osobe. A dodavam. Kdyz se chce zvykne se na mnohrm mnohem horsi hluk a bez nasledku (byt na hlavni tride krajskeho mesta pod nemocnici, barak par set metru od psiho utulku. Barak necely dva km od vojenskeho letiste,....) a svete div se. Nikdo z rodiny neskoncil v blazinci nikdo nezral prasky na spani. A ne. Bylo tam x lidi v okoli krom nas se stejnymi podminkami včetně mimin a starickych osob a prezili to vsichni v klidu.
leithian
Opravdu moudrá úvaha ...
""""""""""""""
Já jsem vyrůstala v paneláku. "Dvorek" byl plný
dětí. Děti si mohly před domem, pod okny "hezky"hrát.
I já jsem si tam hrála. V jistém věku hlavně plácání balónem
tzv. školku. Občas vystrčil hlavu z okna starší dědek, vynadal nám,
že ho rušíme. Přestaly jsme bušit do balónu, za chvíli jsme
pozapomněly a ve hře pokračovaly. Dědek vyletěl a sebral nám míč ...
Neměly jsme ho rády, zlého dědka.
(Měl menší byt, okna na dvůr, plný hlučných dětí)
Po letech má matka tam vyměnila byt za menší, tzn. okna na dvůr.
Děti tam řádí pořád.Plácání do míče na betonu nebere konce. Stejně
šílený je bengál z plastových odrážedel. Nájemník tomu neuteče,
má byt s okny jen na ten dvůr. Já osobně jsem se nebohému
panu Vrátnému v duchu 100 x omluvila.
leithian - možná vám ta odolnost vydrží, možná vám začne vadit
něco jiného a soused bude jistě chápavý, ohleduplný a ...
S těmi sousedy je to těžké... Náš jediný přímý soused si stěžoval, že náš pes štěkal celou noc - přičemž pes spokojeně chrupkal vedle mě v posteli. Pouze večer, když jsme byli obhlidnout zahradu, poblafal na bubaka za plotem, ale netrvalo to ani minutu, postel cekala. Přítel je naštěstí starousedlik, tak ho vrátil do patřičných mezí, a je klid. Ale nic není jen černé nebo bílé.
Osobně, když jsem bydlela v paneláku, mi mnohem více vadily pachy (nakoureno na záchodě ze stupaček, vyhulovani trávy pod oknem). Neumím si představit žít například poblíž kafiny nebo drubezarny, jezdím na takové jedno místo pracovně a nedá se to ani ty dvě hodiny co tam člověk stráví 😁
3x5 minut podle mě není žádná tragédie, nicméně, otázka zní, jak to opravdu je. A taky, jestli je to opravdu zadavatelky pes,nebo třeba jiný, sousedů.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Troufam si tvrdit ze me nerozhodi nic. Naucilq sem se spat i kdyz mi pod posteli predelavali s bouracim kladivem prostory pro prodejnu. Po nocni kdy mi soused pod oknem lounice od sedmi permanentne nechaval stat nastartovanej traktůrek. Kdyz mamino psi v mistnosti nad moji loznici vresti a radi.
Pokud chci ticho a klid fakt se nestehuju na ves mezi zvirata kdyz mi vadi jejich zvuky stejne jako kdyz mi vadi hluk dopravy nepostehuju se do mesta nebo k dalnici ze. A pokud tam ziju a vadi mi to holt se mam prestehovaz jinam nebo drzet hubu a krok pokud toho neni pres miru.
By me zajimalo jak by to dotycna resila u toho utulku nebo letiste... Fakt ze jo...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Troufam si tvrdit ze me nerozhodi nic. Naucilq sem se spat i kdyz mi pod posteli predelavali s bouracim kladivem prostory pro prodejnu. Po nocni kdy mi soused pod oknem lounice od sedmi permanentne nechaval stat nastartovanej traktůrek. Kdyz mamino psi v mistnosti nad moji loznici vresti a radi.
Pokud chci ticho a klid fakt se nestehuju na ves mezi zvirata kdyz mi vadi jejich zvuky stejne jako kdyz mi vadi hluk dopravy nepostehuju se do mesta nebo k dalnici ze. A pokud tam ziju a vadi mi to holt se mam prestehovaz jinam nebo drzet hubu a krok pokud toho neni pres miru.
By me zajimalo jak by to dotycna resila u toho utulku nebo letiste... Fakt ze jo...
OT, letiště je v pohodě, bydlím vedle mezinarodniho a krom sezóny toho tolik nelita... A přes zavřené okna to není horší než běžný ruch silnice, který je asi všude.
"mozna to za chvili uz tak "normalni " nebude.
staci vystrcit hlavu za hranice - zakaz pobytu psu venku od 22h do 6h je uz velmi obvykly."
aneb svět se v,ole v p.rdel obrací
se ještě budu těšit do truhly
nejlíp by bylo zakázat lidi, když jim furt a všechno vadí......
marcelaamax
napsal(a):
Není to tak dlouho, co jsem byla na neschopence skoro rok a ani tak mi štěkajici psi nevadili 😀.
Asi je to o zvyku - vyrůstala jsem v tom - štěkání psů, mrouskani koček, kunkani žab, buceni krav, kokrhani, nastartovány traktor, cirkularka, hlucni opilci vracející se tě zábavy nebo hospody atd. - pro mě běžné věci a nic z toho mi nevadilo a nevadí. Jo, jasně, ze si člověk někdy hodí peřinu přes hlavu a zanadava, ale žádná tragédie, kterou bych nějak řešila.
Naopak když jsem spala u někoho ve městě v bytě, tak jsem se vubec nevyspala. Vadil mi provoz, ruch, bouchani dveří. Kámoška z města se zase nevyspala u nás kvůli žabám.
No já jak žiji ve městě, tak tam lidi očekávají hluk provozu, celou noc nám troubí vlak kus od baráku, ale to nikomu nevadí. Žiji na kraji Olomouce, je to tam prakticky vesnice. Tak kilometr od nás mají lidi koně, psy, kohouty a nemají s ničím problém. Ale v našem blizoučkém okolí prostě sousedi nerespektují žádný zvířecí zvuk.
Na zakrslé kohoutky nám psali petici, takže je musíme na noc zavírat, aby nebyli tolik slyšet. A psa nám jako 7 měsíční štěně zmlátila sousedka tyčí, protože 20 minut kňoural na zahradě (byli jsme na dovolené - má z toho celoživotní trauma). Naštěstí se už budu stěhovat do bytu, tam žádný plot nebude moct nikdo přelést a psovi ublížit.
Takže hold každému vadí něco jiného. Je pochopitelné, že pejskař štěkání řešit nebude, zatímco ostatní se budou zlobit, že pes štěká a kohout kokrhá.
karo2702
napsal(a):
No já jak žiji ve městě, tak tam lidi očekávají hluk provozu, celou noc nám troubí vlak kus od baráku, ale to nikomu nevadí. Žiji na kraji Olomouce, je to tam prakticky vesnice. Tak kilometr od nás mají lidi koně, psy, kohouty a nemají s ničím problém. Ale v našem blizoučkém okolí prostě sousedi nerespektují žádný zvířecí zvuk.
Na zakrslé kohoutky nám psali petici, takže je musíme na noc zavírat, aby nebyli tolik slyšet. A psa nám jako 7 měsíční štěně zmlátila sousedka tyčí, protože 20 minut kňoural na zahradě (byli jsme na dovolené - má z toho celoživotní trauma). Naštěstí se už budu stěhovat do bytu, tam žádný plot nebude moct nikdo přelést a psovi ublížit.
Takže hold každému vadí něco jiného. Je pochopitelné, že pejskař štěkání řešit nebude, zatímco ostatní se budou zlobit, že pes štěká a kohout kokrhá.
Tedy nechtěla jsem ty kohouty zmiňovat, ale mladý kohoutek, když to zkouší - to jsou skřeky, že vyletím koho vraždí a pak zase ulehnu - to byl jen kohout !
A pak když jsem měla pod okny ovce s jehňaty....když se jehně zatoulalo a nemohlo najít maminku....někdy to bečelo celou noc.....
Ale rozhodně si nestěžuju. Lepší než tůrování aut a opilci v sídlišti.
No, někomu vadí i zpěvné ptactvo!
Ale úplně nejlepší jsou papoušci. Když jsme mívali korelu v městském bytě - to se divím, že nás nevystěhovali - kam se hrabe pes. Když bylo otevřené okno, tak jsem ji slyšela řvát přes dvě ulice. A papouškovi zobák nezavřete ! V létě jsem ho nosila na tyč do koupelny, tam byla tma. Jednou aspoň spadl do vany s prádlem a málem se utopil - to byl teprv kravál a pěkně se to neslo šachtou :-))
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
napsal(a):
OT, letiště je v pohodě, bydlím vedle mezinarodniho a krom sezóny toho tolik nelita... A přes zavřené okna to není horší než běžný ruch silnice, který je asi všude.
Vojensky letiste kilometr a pul za barakem s nizkymi prelety helikopter a stihacek? A to fakt echt nizkymi včetně noco a vlastne jakekoli denni doby? Zlaty normalni
karo2702
napsal(a):
Že někomu vadí ptáci, to taky nechápu. Mně pravidelně kosáci pozpěvují i na parapetu a je to krásný. Ale u těch psů jde hodně o to, jak se který pes vyjadřuje. Třeba sousedu přestárlý NO komentuje docela často. Vyblafává, ale tak v klídku, že i kdyby to takhle provozoval celou noc, nejspíš mě to ani nevzbudí, má i takový klidný hlas, když se nad tím zamyslím. :D Pak je tu v ulici ještě labrador, ten taky štěká často, ale nic nenormálního. Taky je to pohodový pes, který spíš jen tak "komentuje".
Ale třeba když spustí sousedu potrhlá malina... Jsou tací, kterým to fakt vadí a já se jim nedivím. Je to protiva protivná, která všechno hrotí víc než je potřeba a za den zavře hubu maximálně tak v součtu na dvacet minut. Přesto jsem se nějak naučila to vypustit a nevnímat.
Co mě ale fakt vysí rá je našich pes na zahradě - my máme jeden velký pozemek dohromady. Je nahluchlý a vydrží štěkat i v době, kdy se nic neděje a nikdo tu není. Na noc je kvůli tomu v kotci, kde je v klidu - a ten když se rozjede, i přes den, tak mám chuť strčit ho do pytle a odnést někam daleko. A to je náš a já mám psy jinak fakt ráda. Řvát mi takhle přes stěnu pes od sousedů, tak je asi taky proklínám.
To se samozřejmě nevyjadřuju k té vaší sousedce. To už je totálně chorá ...... není dostatečně slušný výraz, který by se dal použít.
když jsem bydlela na vesnici, tak štěkání psů, zpívání ptáků, nebo zapínání vrtačky v 5 ráno nikdo neřešil, teď už je kolikrát i na vesnici problém mít zvířata...pamatuju si na kauzu, kde se sousedi hádali kvůli poníkovi. Přistěhovalcům z města vadil u sousedů poník a hnali to až k soudu...a co jsou lidi schopní vyvádět kvůli drůbeži, to je taky síla...
V prvním bytě v Brně zase často pořádali sousedi pod náma párty a hráli na elektrickou kytaru třeba do dvou ráno...taky to nikdo neřešil, maximálně jim někdo šel říct, ať se trochu ztiší....Nebo neustále řvoucí dítě vedle...zlatej pes...mohl jim někdo něco říct? Ne...prostě jsou mimina co neustále řvou...já byla prý taky poklad a vždycky, když jsem neviděla na mamku, spustila jsem alarm hysterického řevu, nemohl jít semnou nikdo jiný prý ani na procházku s kočárem - řvala jsem celou cestu jako tur...a co jako...
Teď máme sousedy, kteří mají odrostlá děcka vedle v bytě a to jsou pěkní smradi, co pořád něčím hážou o zem, vyřvávají si věci a když už to s nima nemůže vydržet ani jejich matka, tak ječí taky...přijde domů otec a zase řev...krása...ale co, beru to tak, že ve městě je prostě všechno slyšet...Nebo můžu si snad stěžovat na procházející opilé studenty v noci, kteří nám pod oknama zpívají? Nebo na jiná individua? Ne...otevřeli nám nedávno kousek od vchodu hospodu...to by se musel asi každej vystěhovat. Člověk aby se v dnešní době bál mít zvířata, děti, nebo si pouštět hudbu/televizi, aby na něj někdo nezavolal pomalu policajty ...
Jako kdyby vedle v bytě vyštěkával pes od rána do večera, asi by mi to taky vadilo, ale pokud by to nebylo v noci, nijak bych to neřešila (maximálně bych sdělila problém majitelům psa)...to si na mě může jít někdo klidně stěžovat za to, že když jsem doma sama, tak si zpívám, což by mohlo být považováno pomalu za zbraň hromadného ničení ...ale zase je to jediná věc, která utiší ječící sousedy vedle, asi ze mě mají trauma ...
Vtipný taky bylo, že sousedka u babičky musela mít televizi hlasitostí na maximum a celej barák slyšel na co se kouká, ale když někdo přijel s dětma, tak si šla hned stěžovat jak ji děcka ruší a ať si jdou hrát někam pryč, že neslyší ani televizi ... takže si myslím, že kolikrát jen stačí bydlet vedle zapšklé báby a ona si nějakej problém z nudy vymyslí...
a to se často v bytovkách stává, že chodí schválně toho psa ke dveřím provokovat a potom si to natáčí (ale to, jak buší na dveře, už ne) a dělají problémy...
Jinak když pes štěká, tak by s tím majitel měl něco dělat, to každopádně, ale zlepšení není ze dne na den.
neverend
XXX.XXX.213.247
napsal(a):
"mozna to za chvili uz tak "normalni " nebude.
staci vystrcit hlavu za hranice - zakaz pobytu psu venku od 22h do 6h je uz velmi obvykly."
aneb svět se v,ole v p.rdel obrací
se ještě budu těšit do truhly
nejlíp by bylo zakázat lidi, když jim furt a všechno vadí......
Nemůžu Vám dát hlas a tak plně souhlasím takto.Nejlepší soused je kilometr daleko a dva metry hluboko.😁 Ona je o tom dokonce studie jak si lidi hezky vadí navzájem a v budoucnu to bude velký problém.Možná i roubík brzy vymyslíme pro zvířata a možná i děti? Tolerance a zdravý rozum co asi má zemědělec dělat,že kráva bučí? Je na pastvině a já jsem rád že tam je a kvůli mým stížnostem bude zavřená chudák? Psa budou majitelé nakonec muset dát pryč kvůli mě? To kouzelné slovo je TOLERANCE a to i vůči přírodě a zvířatům.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vojensky letiste kilometr a pul za barakem s nizkymi prelety helikopter a stihacek? A to fakt echt nizkymi včetně noco a vlastne jakekoli denni doby? Zlaty normalni
To je fakt, že u nás nelita 😁
Ono je všechno o lidech, slušnosti a toleranci na obou stranách ...
Pokud si jste jista, že pes štěká FAKT 3x 5 min tak bych absolutne neřesila.
Protoze to není rušeni, které by někoho normalniho melo obtěžovat 😊.
Lidi a jejich zvířata běžně vyluzuji zvuky a když si pořídim bydliště někde blizko lidi, musím s tím počítat.
není to jen štěkot psa - někomu brečí miminko, dupou deti, jiný se hada s manželkou a hází po ni kastroly, jinému řve muzika, další je kutil a bouchá, jinému buči krávy nebo kdákaji slepičky . Kolem baráku jezdí auta, x krát denně traktory... Jiný má voliéry s ptáky (Náš souded) a ten zase srajdi v létě nás když ptáci od 4h vydávají zvuky jako v Jurskym parku :-) ale beru, proste je to jeho koníček a koncem léta už nás ani nebudí - nebo hold vstanu, zavřu okno a spím dal 😊
Proste pokud jsem asociální a vadi mi každý prd , koupím si roubenku v lese - ale i tam jsou zvířata a vychovaná a tolerantní nebudou 😉
Pokud ale, není pravda, že je to 15 min (ale treba hodka/dve v kuse) tak, to obtěžovat muže a je to nepříjemné.. a to bych ja už řesila !
Ale to víte už jen vy a sousedka, jaka je realita.
Jinak opravdu každý pes neštěká po odchodu pana. Naší taky nestekaji. Nevylučují ze si blafnou, když vidí balkonem naproti něco zajímavého nebo slyší nekde psa. Ale jsme v baráku a tak naštěstí nikdo neprudi 😉
Když už je tu dikuze o štěkání, nebudu zakládat nové vlákno a zkusím se zeptat na radu také v tomto vláknu. Mám 11 měsíční štěně Bulteriéra v bytě. Když je sám doma v bytě, tak vůbec neštěká (potvrzenou sousedkou, co pracuje z domu). Když jsme pak doma v bytě tak začíná hlídat a upozorňovat štekáním a já bych rád našel správnou míru toho upozorňování. Z počátku jako štěně si jedním dvěma štěky blafl na šrumot za dveřmi a já jsem ho za to nechválil ani nekáral, protože mně přišly tyto hlídací schopnosti (krátce upozornit, že je někdo na chodbě) přiměřené a byl schopný rozlišovat sousedy a jejich kroky a cizí lidi. Přes den je to stále vpořádku. Poslední měsíc se to ale zhoršuje v noci, kdy všichni spíme a on začíná komentovat i jiné noční zvuky z ulice nebo pohyb na společné chodbě bytovky častěji a delším štěkotem (cca 2-4x za noc nás takhle vzbudil posledn9 t7den). Snažil jsem se párkrát doběhnou z ložnice a vyhubovat mu, ale málokdy se trefím přímo do štěkání a už je většinou po akci .... a vlastně také nevím, jak mu dát najevo, aby se vrátil pouze ke kontrole neznámého pohybu za naším prahem a jiné zvuky začal ignorovat. Jak najít tu správnou míru, aby upozornil, když by nám někdo lezl do bytu, ale jinak byl vklidu ... Rád bych to podchytil teď, když se to začíná zhoršovat než proštěká celou noc a sousedi mne proklejí ...
Zarazila bych štěkání v bytě komplet. I přes den. Cokoliv vám bude fungovat - přivolání, odeslání na místo, prostě cokoliv. Nejen že se vám to zhoršuje v noci, ale taky se to bude zhoršovat, až bude pes starej, a tam už s tím nebudete moct dělat nic.