Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2020 20:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Pavel K. má sv.Petra zaháčkovanýho, sněhu jen tak tak ale VYŠLO to
autor fotek : Jarenda Schettledi

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2020 21:02

Teda to spřežení samojedů vypadá úžasně, takoví vysmátí medvídci. Člověk je tak nějak zvyklej na tu "klasiku", tohle je přeci jenom trošičku něco jiného...no hned jsem se začala usmívat taky.

22.1.2020 21:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teda to spřežení samojedů vypadá úžasně, takoví vysmátí medvídci. Člověk je tak nějak zvyklej na tu "klasiku", tohle je přeci jenom trošičku něco jiného...no hned jsem se začala usmívat taky.

Hned jsem si vzpomněla na lesní ž. - a to uvidí.......

22.1.2020 21:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

byla na ně i písnička ...tlačí k cíli svůj tým bílý...

22.1.2020 21:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

chcem se jet podívat. Jaké místo je nej? Poradíte "lupusi" ?

22.1.2020 21:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak startuje se u Kristýny, nahoru k sv. Jánu, (nejede se přes Deštné, ani "bungrovka" ani kol Masaryčky)
takže se buď vyškrabat na Pěticestí, nebo počkat na dojezdy (je to sjezd ) někde pod kostelem ...tam to běží všem (i samochodům ) a to nejlépe v So ráno - pomažou z bivaku

PS. ještě něco málo k Honzovi , stojí to za přečtení
https://www.bezfrazi.cz/vlci-pohled/

22.1.2020 21:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lupus4 napsal(a):
Tak startuje se u Kristýny, nahoru k sv. Jánu, (nejede se přes Deštné, ani "bungrovka" ani kol Masaryčky)
takže se buď vyškrabat na Pěticestí, nebo počkat na dojezdy (je to sjezd ) někde pod kostelem ...tam to běží všem (i samochodům ) a to nejlépe v So ráno - pomažou z bivaku

PS. ještě něco málo k Honzovi , stojí to za přečtení
https://www.bezfrazi.cz/vlci-pohled/

díky moc

22.1.2020 21:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hned jsem si vzpomněla na lesní ž. - a to uvidí.......

Koukla jsem zrovna, jak to sem Lupus dal Můj méďa byl ze sněhu taky nadšený, když před pár dny konečně nasněžilo, lítal jak štěndo Z toho fotku nemám, jen jednu domácí

22.1.2020 21:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě jsme kdysi řešili, že samojed na sněhu není bílý, tady na fotce spřežení je to taky jasně vidět

23.1.2020 17:43
Dája6

XXX.XXX.40.42

lupus4

Dobrý den,
prosím a vy tam jste se svou smečkou? Možná blbý dotaz, ale ráda bych se koukla na Vaše spřežení, pokud bude možno, děkují.
Dája

23.1.2020 18:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dája6 napsal(a):
lupus4

Dobrý den,
prosím a vy tam jste se svou smečkou? Možná blbý dotaz, ale ráda bych se koukla na Vaše spřežení, pokud bude možno, děkují.
Dája

Kdepak, SH po 30tiletém soužití už nemám, poslední Tomáš mne opustil v 15+ v r. 2016...
už mám jen 2 útulkáče - asociála Úďu a veterána Vojtěcha

Mr.Inspiration

23.1.2020 18:41
Mr.Inspiration

XXX.XXX.85.252

V sobotu se jedeme podívat , jako každoročně 💪

23.1.2020 19:44
Dája6

XXX.XXX.40.42

lupus4 napsal(a):
Kdepak, SH po 30tiletém soužití už nemám, poslední Tomáš mne opustil v 15+ v r. 2016...
už mám jen 2 útulkáče - asociála Úďu a veterána Vojtěcha

Děkují za pěkné fotky👌.
Dája

24.1.2020 01:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

znova samochodi pro lžínku, na druhé natěšenej pes

autor fotek Jarenda Schettledi

24.1.2020 09:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky jsme se byli dvakrát podívat (na minulých ročnících) a bylo to super. Mě se snad nejvíc líbilo na startu, kde je vidět ta nehorázná natěšenost psů - to já mám ráda, to vás úplně nahodí do té atmosféry . Ale pak jsme se různě přesunovali na jiná místa a všude to bylo fajn.

Jinak se mi ještě líbilo na nějakém malinkém závodu - bohužel mám teď asi sklerózu a nemůžu si absolutně vzpomenout (byla jsem tam za paní Levíčkovou zkoušet postroj) , kde to bylo . Tam to zase bylo takové "rodinější", všude na úvazech psi - když u nich byli majitelé tak vám k nim něco i řekli, případně vás nechali psi pohladit a celkově tam byli příjemní lidi.

24.1.2020 10:21
marushka

XXX.XXX.41.2

marcelaamax napsal(a):
Taky jsme se byli dvakrát podívat (na minulých ročnících) a bylo to super. Mě se snad nejvíc líbilo na startu, kde je vidět ta nehorázná natěšenost psů - to já mám ráda, to vás úplně nahodí do té atmosféry . Ale pak jsme se různě přesunovali na jiná místa a všude to bylo fajn.

Jinak se mi ještě líbilo na nějakém malinkém závodu - bohužel mám teď asi sklerózu a nemůžu si absolutně vzpomenout (byla jsem tam za paní Levíčkovou zkoušet postroj) , kde to bylo . Tam to zase bylo takové "rodinější", všude na úvazech psi - když u nich byli majitelé tak vám k nim něco i řekli, případně vás nechali psi pohladit a celkově tam byli příjemní lidi.

Jojo, právě proto mě pak fascinuje ta kritika rádoby ochránců zvířat, kteří tvrdí, že zapřahání psů je týrání. Měli by se na takové závody a ty týrané psy zajet podívat!!! Mě to nadšení psů do běhu prostě vždycky nabíjí energií.. proto tenhle sport miluji.. I když Šediváček je trochu jiné odvětví tohoto sportu než dělám já :-)

24.1.2020 10:39

marushka napsal(a):
Jojo, právě proto mě pak fascinuje ta kritika rádoby ochránců zvířat, kteří tvrdí, že zapřahání psů je týrání. Měli by se na takové závody a ty týrané psy zajet podívat!!! Mě to nadšení psů do běhu prostě vždycky nabíjí energií.. proto tenhle sport miluji.. I když Šediváček je trochu jiné odvětví tohoto sportu než dělám já :-)

Zapřahání psů je týrání? , to jako fakt někdo tvrdí??....tak to už je snad vrchol, to by měl jako haskoun ležet doma na gauči (teda ne že by se hasky rád nevyvalil s páníkem na gaučíku ) a 3x denně s páníkem obejít panelák, pak by bylo asi všechno v pořádku.

24.1.2020 11:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já to samozřejmě jako týrání neberu, i když můj se na to tak většinou tvářil Ale zase pokud někdo trénuje se psy stylem, že přijedou z 30km běhu a psi nemůžou týden stoupnout na sedrané packy...tak to už za týrání považuju. A dle slov dotyčného, to není nijak vyjímečný exces.

24.1.2020 12:57
marushka

XXX.XXX.41.2

Zapřahání psů je týrání? , to jako fakt někdo tvrdí??....tak to už je snad vrchol, to by měl jako haskoun ležet doma na gauči (teda ne že by se hasky rád nevyvalil s páníkem na gaučíku ) a 3x denně s páníkem obejít panelák, pak by bylo asi všechno v pořádku.

No překvapivě je těch lidí dost.. I koňské dostihy spoustu lidí považuje za týrání...

Ad. Lesnížínka: někdy se to stát může a člověk tyran vůbec být nemusí, jen třeba nemá zkušenosti. Někdy je ten sníh ostrý jak šmirgl papír a když se preventivně nedají botičky, jako dal třeba Lupus fotku se samojedama, tak je na problém zaděláno...

24.1.2020 18:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Malé hádanky (pro všímavé )
co je na psech (psu) divného ? na 1 foto ?
co je patrné na první pohled z 2 foto ?

Rozřešení později.

24.1.2020 19:36
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Trvalo mi to dlouho, ale mám to!

1) MCH
2) OK, KO, nebo KT

24.1.2020 20:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

vetřelec napsal(a):

1) MCH
2) OK, KO, nebo KT

huesky

24.1.2020 21:12
Varaxi

XXX.XXX.129.250

vetřelec napsal(a):

1) MCH
2) OK, KO, nebo KT

Nad těmi Vašimi značkami dumám víc než nad fotkami výše. :)
První obrázek nevím. Na druhém mi přijde divné/zajímavé/nečekané, že ten pes má obleček a že mají modré fleky na nohách, ale to asi nebude ono. :)
No, na toto jsem marná.

24.1.2020 21:32

...taky prosim o vysvetleni.

24.1.2020 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nebyla jsem tu, já vidím na první fotce ještě vysmáté psy, na druhé už ,,uštvané". Ale o to nejspíš nejde.

24.1.2020 21:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marushka napsal(a):
No překvapivě je těch lidí dost.. I koňské dostihy spoustu lidí považuje za týrání...

Ad. Lesnížínka: někdy se to stát může a člověk tyran vůbec být nemusí, jen třeba nemá zkušenosti. Někdy je ten sníh ostrý jak šmirgl papír a když se preventivně nedají botičky, jako dal třeba Lupus fotku se samojedama, tak je na problém zaděláno...

Jasně, stane se i lidem, co vemou psa ke kolu a v polovině plánované trasy se ukáže, že je nová asfaltka. Myslí si, že to pes dá, no a nedá. Ale mě to bylo prezentováno stylem, že to po tréninku bývá...což se mi tedy ani trochu nelíbilo. Možná někteří šetří na botkách, ona ta vazelína je levnější

24.1.2020 21:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

...taky prosim o vysvetleni.

vydržte , třeba je tu ještě někdo s dobrým okem

24.1.2020 21:52

...no - ja ted na prvni klidne vidim i trinoheho psa.... a cim dele na to budu koukat, tim vic "anomalii" tam bude... :)

Ale drzim a horim zvedavosti :)

24.1.2020 21:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

...no - ja ted na prvni klidne vidim i trinoheho psa.... a cim dele na to budu koukat, tim vic "anomalii" tam bude... :)

Ale drzim a horim zvedavosti :)

tak to fakt nee

24.1.2020 21:56

mimochod a označení kvůli startu, konci kola, nebo úplnému konci :-)

24.1.2020 21:58

Delam si legraci - jdu cekat co z toho bude.
Je prima, ze jste sem neco takoveho hodila.

24.1.2020 21:59

..aby se nepřidali další psi

24.1.2020 22:02

...a muzete prosim pak jeste vysvetlit, proc jsou nekteri psi vazani po dvojicich a jini tak nejak cik cak?
Ale to se nevstahuje na tyto dve fotky... Diky

24.1.2020 22:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

mimochod a označení kvůli startu, konci kola, nebo úplnému konci :-)

jj, chytré a všímavé děuča
foto 1
levý (co)leader (z pohledu mushera) jde mimochodem, což značí, že mu nevyhovuje tempo (pomalé) a pes v podstatě netáhne a odpočívá...

foto 2
označené spřežení (psi) MIMO závod
čili "touristi"

24.1.2020 22:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

...a muzete prosim pak jeste vysvetlit, proc jsou nekteri psi vazani po dvojicich a jini tak nejak cik cak?
Ale to se nevstahuje na tyto dve fotky... Diky

tak jinak než po dvojicích, či solo tam nejsou a jen v pulce jsou za sebou
vějíř se jezdí jen na moři

neverend

24.1.2020 22:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Teda jestli budu jedinej,kdo tam vidí červeného draka,tak už to nehulim.😀

24.1.2020 22:16

lupus4 napsal(a):
jj, chytré a všímavé děuča
foto 1
levý (co)leader (z pohledu mushera) jde mimochodem, což značí, že mu nevyhovuje tempo (pomalé) a pes v podstatě netáhne a odpočívá...

foto 2
označené spřežení (psi) MIMO závod
čili "touristi"

Diky.
Ja neznala v tom vidim pohodare, co se umi behem vykonu a odrikani i zasmat do fotaku.

...a to, ze nekdo bezi zavod mimo zavod, by me taky nikdy nenapadlo.

Jen vic takovych "poucnych". Je to super.

24.1.2020 22:21

lupus4 napsal(a):
tak jinak než po dvojicích, či solo tam nejsou a jen v pulce jsou za sebou
vějíř se jezdí jen na moři

Myslim tim trebas totoc.

24.1.2020 22:43
Moyda

XXX.XXX.147.89

Mi přijde že jsou po dvou, ale ten jeden má delší úvaz?

24.1.2020 23:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já jsem dneska tak vyšťavená, že nevidím nic A mimochodem Worick chodí prakticky pořád. Nadávám mu, že u toho vypadá jak velbloud, ať chodí normálně

24.1.2020 23:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

jj, má zbytečně dlouhý krčák (když si přes něj hodí přední nohu, hůř se sám za běhu "vymotá") stačí cca do 30cm ....

Při každám kole je možnost pro ty, co jim psi z jakéhokoli důvodů "nejdou" zkrátit trať na "KO" bodech (bývá min 1) a přestoupi tím "do turistů"
Dále je už před závodem vypsaná "tour" kategorie, kde si můžou po odstartování závodníků vyjet "touristi" kde jsou ti, co na to dostatečně nenatrénovali, či mají přestárlé psy ...atd. Jedou si kdy chtěj a nemusí každý den a většinou si to střihnou jen na KO...
Do "Tour" spadnou i ti co vzdají...VŠICHNI jsou barevně označeni...
Startovné ovšem platí jako kdyby závodili, což se samozřejmě hodí

Třeba kámoš P, (jak dovezl to vnouče leadra od R.C), jede závod (200) a v 7mičce má 2 už 12leté úplně v pohodě (zatím)

PS.mě osobně některá"T" dost "sra.li" páč se většinou nevyzpytatelně motali po tratí a někteří neměli zvládnutý psy ...např. napadání při předjíždění apod..Zejména "někteří soudruzi z NSR" byli na přesdržku....
Berou to jako "obrfest" u kterého "musí" být...a dovolenou

Mr.Inspiration

26.1.2020 17:07
Mr.Inspiration

XXX.XXX.74.231

31.1.2020 19:22

Mr.Inspiration napsal(a):
Tady pár fotek 👌🐕

Ten třínohý taky závodil, nebo ho nevzali a proto tak vyje?

1.2.2020 13:31
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Ten třínohý taky závodil, nebo ho nevzali a proto tak vyje?

Na závodech vyjou všichni Je to ta atmosféra závodu, vzrušení. Začnou jednotlivci a za chvilku vyje celý pole i ti, co se nezapřahaj

Přidejte reakci

Přidat smajlík