0amola3

XXX.XXX.140.156
Pozvánka na pravidelné tréninky poslušností a obran v ZKO MOCHOV . Individuální přístup k majiteli i plemeni. Vše pozitivní motivací dle posledních trendů. Přijdte si vyzkoušet nebo cíleně připravit na zkoušky a závody. Měl by někdo zájem? Zájemci vítáni
0amola3
napsal(a):
Pozvánka na pravidelné tréninky poslušností a obran v ZKO MOCHOV . Individuální přístup k majiteli i plemeni. Vše pozitivní motivací dle posledních trendů. Přijdte si vyzkoušet nebo cíleně připravit na zkoušky a závody. Měl by někdo zájem? Zájemci vítáni
Jméno trenéra by nebylo?
lupus4
napsal(a):
dle nabízených stránek - radek mojžíš....asi
V každém případě je pozitivní, že je akce pod vedením někoho, kdo tu sportovku už někdy viděl, a dokonce i cvičí - je mi na zvracení z trendu dnešní doby, kdy každá seminářová rychlokvaška, která nikdy nic jinak než hubou nevičvicila, se pasuje do role trenéra, zařídí si psí školu, a nestydí si za to brát těžký prachy...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V každém případě je pozitivní, že je akce pod vedením někoho, kdo tu sportovku už někdy viděl, a dokonce i cvičí - je mi na zvracení z trendu dnešní doby, kdy každá seminářová rychlokvaška, která nikdy nic jinak než hubou nevičvicila, se pasuje do role trenéra, zařídí si psí školu, a nestydí si za to brát těžký prachy...
Doporucte prosim postup, jak a kde hledat trenera, ktery stoji za ty prachy 🙏
Zuzika
napsal(a):
Diky za odpoved. Kde se tyto informace daji dohledat? Kdyz nekdo nechce drtit zkousky, ale pomoci se zaklady, kde ma hledat?
Na internetu - stačí se podívat, jaké psy a na jakou úroveň vycvičil. Ideálně ho videt někde i live pri praci se psem.
Ten, kdo výsledky má dohledatelný je, a ten kdo je nemá, tak s tím je zbytečný ztrácet čas, resp. takovému člověku nebudu platit za služby. Taky si auto nenechám opravit u někoho, kdo nikdy žádné neopravil, a nemá žádnou kvalifikaci (to, že má vylepený certifikaty z placených seminářů nejde považovat za kvalifikaci)
Diky za odpoved, nemuzete byt konkretnejsi?
Nedavno jsme toto resily, pani hledala nekoho, kdo ji poradi komplexne s přístupem ke psu, se zakladni vychovou atd. Oslovila trenerku obedience(ktera ma vysledky) rekla, ze toto nedela. ZKO v nejblizsim meste = skrtak + priprava na zkousky(vysledky maji). Ve skolicce ji se stenetem zametli podlahu.
Vim, ze takove cvicaky jsou, jedou tam skolku, zakladni poslusnost, individualni lekce a vse mozne, co dnes frci (talir, puller, kliker,....) Ale jak je najit a jak zjistit, ze tam to zrovna neni kurzova rychlokvaska?
Zuzika
napsal(a):
Nedavno jsme toto resily, pani hledala nekoho, kdo ji poradi komplexne s přístupem ke psu, se zakladni vychovou atd. Oslovila trenerku obedience(ktera ma vysledky) rekla, ze toto nedela. ZKO v nejblizsim meste = skrtak + priprava na zkousky(vysledky maji). Ve skolicce ji se stenetem zametli podlahu.
Vim, ze takove cvicaky jsou, jedou tam skolku, zakladni poslusnost, individualni lekce a vse mozne, co dnes frci (talir, puller, kliker,....) Ale jak je najit a jak zjistit, ze tam to zrovna neni kurzova rychlokvaska?
On to začátečník pozná velice těžko, a paradoxně ti, co jsou nejaktivnější na fb, točí videa, a snaží se všude dělat si reklamu nebývají ti nejlepší - ten kdo má dobrou úroveň to nepotrebuje dohánět marketingem, a většinou má tolik práce, že nemá čas čumět imervere na fb a dělat si PíáR.
Ideální je to na doporučení podle toho odkud jsou
Zuzika
napsal(a):
Predtim jste psala "na internetu" ted "mistni doporuceni", kde na internetu tedy ta doporuceni najdu?
Na internetu si najdete výsledky těch, co cvičí a sportují, ale pak jste se ptala na výchovu a školičky - to jsou dvě rozdílné věci.
Prostě tady na ifaunu napište co se psem chcete, odkud jste, a určitě se Vám rady a doporučení dostane.
Zuzika
napsal(a):
Ja se ptala, kde hledat, kdyz nekdo nechce cvicit na zkousky, ale jen pomoci se zaklady - tim jsem mela na mysli treba tu skolicku, zaklady poslusnosti nebo sporty pro radost.
Ať si najde kynologický klub ve svém okolí, přijde se nezávazně (klidně bez psa) podívat na jejich výcviky, a podle toho, jaký to na něm zanechá dojem se rozhodne.
Zuzika
napsal(a):
Ja se ptala, kde hledat, kdyz nekdo nechce cvicit na zkousky, ale jen pomoci se zaklady - tim jsem mela na mysli treba tu skolicku, zaklady poslusnosti nebo sporty pro radost.
Ono tohle nejde tak objektivně doporučit. každému vyhovuje jiný styl, jiný přístup. Navíc třeba mě musí "výcvikář" i sednout jako člověk - i kdyby to byl sebelepší výcvikář, měl výslekdy se psy, ale neseděl mi jako člověk, tak k němu chodit nebudu. A zrovna u pána zmiňovaného výše v diskuzi jsem jednou cvičit byla - na individuálce - neříkám, že je špatný, nebo že to neumí se psy - ale to je přesně ten případ, kdy mi neseděl jako člověk. Byla jsem tam jen jednou a naposledy. Pak jsem o něm ještě slyšela od známých, ale to tu rozebírat nechci.
Asi jak psala Inspektor - běžte se prostě podívat a udělejte si vlastní názor, vlastní obrázek. Ono tohle je hrozně těžké u úplných začátečníků, kteří se nechají přesvědčit i k tomu, aby se psem různě škubali, škrtili ho, nebo ho převalovali na záda - protože to přece řekli na cvičáku. Ale každý cvičák není dobrý a chce to taky mít trošku vlastního rozumu a citu.
marcelaamax
napsal(a):
Ono tohle nejde tak objektivně doporučit. každému vyhovuje jiný styl, jiný přístup. Navíc třeba mě musí "výcvikář" i sednout jako člověk - i kdyby to byl sebelepší výcvikář, měl výslekdy se psy, ale neseděl mi jako člověk, tak k němu chodit nebudu. A zrovna u pána zmiňovaného výše v diskuzi jsem jednou cvičit byla - na individuálce - neříkám, že je špatný, nebo že to neumí se psy - ale to je přesně ten případ, kdy mi neseděl jako člověk. Byla jsem tam jen jednou a naposledy. Pak jsem o něm ještě slyšela od známých, ale to tu rozebírat nechci.
Asi jak psala Inspektor - běžte se prostě podívat a udělejte si vlastní názor, vlastní obrázek. Ono tohle je hrozně těžké u úplných začátečníků, kteří se nechají přesvědčit i k tomu, aby se psem různě škubali, škrtili ho, nebo ho převalovali na záda - protože to přece řekli na cvičáku. Ale každý cvičák není dobrý a chce to taky mít trošku vlastního rozumu a citu.
Já jen podotknu, že zmíněného pána neznám, a můj první komentář se týkal pouze toho, ze aspoň to konečně vede někdo, za kým je hmatatelný výsledek, době, kdy většina "lektorů" cvičí jen hubou
@marcelamax jo, to mate pravdu, ty sympatie taky hrajou velkou roli.
Zaujala mne ta zminka o rozlisovani rychlokvasek, plus jsem si vzpomněla, jaky byl v lete problem sehnat nekoho, kdo by opravdu pomohl nestastne majitelce se zaklady. Pripada mi, ze je dnes trend vybrat si trenera a jet za nim 150km. Ale to mi prijde pravidelne proveditelne tak akorat pro svobodné/bezdetne. Nebo mozna jen ziji v regionu na psi akce chudem.
Zuzika
napsal(a):
Zaujala mne ta zminka o rozlisovani rychlokvasek, plus jsem si vzpomněla, jaky byl v lete problem sehnat nekoho, kdo by opravdu pomohl nestastne majitelce se zaklady. Pripada mi, ze je dnes trend vybrat si trenera a jet za nim 150km. Ale to mi prijde pravidelne proveditelne tak akorat pro svobodné/bezdetne. Nebo mozna jen ziji v regionu na psi akce chudem.
Pokud má někdo jako vrchol kariery ZZO, BH a OB-Z + 8 účastí na nějakých seminářích, a otevře si psí školu, nebo začne pořádat semináře, tak to rychlokvaška je - jako co takový člověk může předat dál, když se nikam nedostal ani s vlastním psem?!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pokud má někdo jako vrchol kariery ZZO, BH a OB-Z + 8 účastí na nějakých seminářích, a otevře si psí školu, nebo začne pořádat semináře, tak to rychlokvaška je - jako co takový člověk může předat dál, když se nikam nedostal ani s vlastním psem?!
No já k tomu jen takový malý dodatek - pokud jde vyloženě o sportovní kynologii, tak jasně. Ale pokud jde o nějakou tu školičku, základy - tak tam ti co ji vedou nemusí mít se psem úspěchy v podobě zkoušek a přesto mohou být dobří. Nemusí vůbec s tím psem ani na takové úrovni cvičit. U nás třeba vedou školičku dvě paní, které obě mají labradory - jedna má teď tuším 4, druhá 3. Obě se se psy věnují myslivosti, lovečině. Ale vůbec ne sportovce. A dle mě jsou obě dobré - výsledky sice nemají v podobě zkoušek (maximálně mysliveckých), ale v podobě toho, jak fungují se svými vlastními psy - což je v té školičce vidět. A když chce někdo psa spíš jen vychovat, takovou tu provozní poslušnost atd. - tak si myslím, že vidět takto fungující smečku psů, která funguje na první dobrou, na gesto, dá se říct na myšlenku - tak to pro ty lidi je v tomhle případě možná víc, než výsledek v podobě nějaké zkoušky.
marcelaamax
napsal(a):
No já k tomu jen takový malý dodatek - pokud jde vyloženě o sportovní kynologii, tak jasně. Ale pokud jde o nějakou tu školičku, základy - tak tam ti co ji vedou nemusí mít se psem úspěchy v podobě zkoušek a přesto mohou být dobří. Nemusí vůbec s tím psem ani na takové úrovni cvičit. U nás třeba vedou školičku dvě paní, které obě mají labradory - jedna má teď tuším 4, druhá 3. Obě se se psy věnují myslivosti, lovečině. Ale vůbec ne sportovce. A dle mě jsou obě dobré - výsledky sice nemají v podobě zkoušek (maximálně mysliveckých), ale v podobě toho, jak fungují se svými vlastními psy - což je v té školičce vidět. A když chce někdo psa spíš jen vychovat, takovou tu provozní poslušnost atd. - tak si myslím, že vidět takto fungující smečku psů, která funguje na první dobrou, na gesto, dá se říct na myšlenku - tak to pro ty lidi je v tomhle případě možná víc, než výsledek v podobě nějaké zkoušky.
Však výcvik psa není o sportovce, ale o spolupráci se psem - i v lovecké kynologii clovek se psem pracuje (a tam je dokonce k běžnému životu se psem mbohem blíž, než ten, co cvičí třeba IPO). Navíc člověk, co má fungující smečku něco oo výchově a chování psů něco vědět musí.
Tohle je třeba z mého pohledu dobrá vizitka vycvikáře pro psí výchovu.
Zuzika
napsal(a):
Základní výchova?
K tomu nepotřebujete ani cvičák, ani školičku - tedy, neměla byste (nebo ta paní, samozřejmě). Nedivím se, že ji trenérka obedience (ať už je to jako zaměstnání cokoliv) odmítla.
Vše to, co píšete ve druhém odstavci, může člověk se psem dělat sám, a pokud žije alespoň v trochu zalidněném místě, není problém si při venčení najít kamarády a podnikat cokoliv společně.
Hledat nějakou "školičku" či "cvičák" má smysl, až když máte se psem vyřešenu základní provozní poslušnost a ovladatelnost samostatnou i mezi psy, prostě ten pes je už trochu civilizovaný a fungujete společně ve vzájemné shodě. Jít se syrovým psem kamkoliv na "výcvik" a předpokládat, že tam za vás problémy vyřeší nějaký guru, ať už se stahovákem nebo s klikrem, je poměrně marné (když sama nemáte znalosti k tomu, abyste posoudila, zda z pohledu psa pracuje dobře nebo špatně). Žádný kurz či cvičák vám ohledně základní provozní poslušnosti nenahradí vlastní práci se psem, to může být jen budoucí nadstavba, když už máte základy, které si ale musíte udělat sama - vy přece s tím psem žijete a znáte ho nejlíp.
Dnes není problém najít si na internetu cokoliv ohledně výchovy psa (odvažuji se tvrdit, že už každý jakýkoliv výchovný problém byl na netu mnohokrát řešen), přečíst jakoukoliv knihu, hledat informace a vzdělávat se. Akorát to kritické myšlení někdy holt pokulhává, no.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuzika
napsal(a):
jaky byl v lete problem sehnat nekoho, kdo by opravdu pomohl nestastne majitelce se zaklady..
za me -prestat sledovat jen net a radsi vyrazit "mezi lidi"
Když jsem kdysi sháněla cvicak - proste jsem si je objela -tady v okoli.
Potrebovala jsem misto, co je snadno dostupne, protoze mi bylo jasne, ze nechci jednu konzultaci za rok, ale pravidelne tréninky -resp. místo, kde budou další stenata.
Kdyz uz se clovek nekde chytnul a rozkoukal - sedeli mu lidi i metody - uz se dali ziskat dalsi a dalsi kontakty.
Veskere dalsi veci uz se pak deli na zaklade osobnich doporuceni a referenci.
Takhle je to vlastne do ted.
Vetsina mist, co jsem navstevovala a navstevuji - ma velmi spatnou prezentaci na netu, na FB nejsou temer vubec - pokud, tak uz jen uzavrene skupiny.
Nepotrebuji uplne dalsi lidi.
Co se tyka vysledku cvicitelu. Vysledek není jen slozena zkouska.
Ale dobrou skolku dela clovek se zkušenostmi. Praktik.
Takze pro me třeba bylo nejlepší doporuceni, když jsem videla, ze tam chodi lide uz se svým 3.tim psem a skolku doporucuji dal.
Malinko se tady vetru s prosbou na doporuceni konkretniho cvicaku. Psi pubertak, zakladni poslusnost v pohode. Doted jsme chodili na nas vesnicky cvicak, ale chtela bych se posunout nekam dal, za sedni, lehni, k noze. Nemyslim to ve zlem. Ale zase z druhe strany, nemam typicke cvicakovske plemeno, tak abychom nebyli uplne mimo misu. Brno o okoli smer spise jihozapad.

tato pani na netu jiste nesedi, ta ho vubec nema
a jak sháněla cvicak -pomoc se psem ?

..věděla jsem, že potřebuju se svým psem takové věci, které mi cvičák nemůže poskytnout (a to ani časově - vyhovuje mi kvůli směnám spíše dopolední tréninky), hledala jsem na různých stránkách trenéru psů, zaujal mně jeden, vůbec ne tím, že neměl snad vůbec se svým psem zkoušky, ale co měl natočeno co jeho pes umí + co má absolvováno za kurzy sám za sebe (stále se vzdělává).......vyplatilo se, dokáže mně i mého psa naučit spoustu věcí.....nikdy ne na sílu, hodně přemýšlet a především pracovat sama se sebou......

libuko
napsal(a):
Malinko se tady vetru s prosbou na doporuceni konkretniho cvicaku. Psi pubertak, zakladni poslusnost v pohode. Doted jsme chodili na nas vesnicky cvicak, ale chtela bych se posunout nekam dal, za sedni, lehni, k noze. Nemyslim to ve zlem. Ale zase z druhe strany, nemam typicke cvicakovske plemeno, tak abychom nebyli uplne mimo misu. Brno o okoli smer spise jihozapad.
Zkuste KK Šlapanice. Je to ale východojihovýchod...

libuko
napsal(a):
dekuji, vite jak funguji aktualne? Jde mi o to, ze na strankach maji uvedeny vycvik ve vsedni den vecer, ale vsude v textech jen v sobotu. Kdyztak si tam zavolam, ale jestli vite...dekuji
Nevím, nechodila jsem tam. Chodila tam známá, chválila si to tam, ale už jsme se taky delší dobu neviděly. Musíte to zkusit, zajet se podívat na výcvik, jestli by vám vyhovoval.

Zuzika
napsal(a):
Osobne 😁 Na cvicak dosla, na skolicku, kde byl zaklad hodit stene na zada dostala kontakt na veterine a zbytek jsem ji vygooglila ja.
veterina a google ?
Zuzika
napsal(a):
@saola to je vysneny svet - kde kazdy majitel psa zvladne jeho vychovu bez pomoci. Bylo by to velmi pekne, nemit natriskane utulky a depozita nezvladnutymi - zkazenymi psy.
@petrahei tesne vedle, tato pani na netu jiste nesedi, ta ho vubec nema 😃
Proč by si měl nezkušený majitel psa dělat hlavu s nezvládnutými, zkaženými psy, kteří plní útulky? Takového si snad vybral?
Naučit svého psa přivolání a základní ovladatelnost na vodítku (tj. aby netahal, šel v požadovaném tempu, na povel si sedl, lehl, někam vyskočil, nastoupil do vlaku, čekal před obchodem, nechal si nasadit košík apod) snad patří do běžného světa, ne?
S čím má paní konkrétně problém?
Netřeba mít vlastní internet, dnes je pomalu v každé vísce veřejná knihovna, která internet mívá - tam je možné taky nahlédnout i do mnoha knih a studovat. A je obvykle možné tam přijít i se psem (aspoň u nás) - takže dvě mouchy jednou ranou - studium a cvičení
@saola, nikde preci nepisu, ze by si nezkuseny majitel mel lamat hlavu se psy v utulku.
Pani mela problem treba s tim, ze z ni pulrocni pes tahal deku, tak radeji spala oblecena, bez deky,kdyz chtela psovi dat obojek, zahryznul se ji do ruky, nedokazala ho dostat do auta, na veterinu,...,...,...
Ze by ji chybel internet jsem taky nikde nepsala, naopak.
Kazdemu nestaci si neco precist nebo videt na videu. Spousty lidi spi v prenatalni pozici, protoze nedokazou sveho psa usmernit v posteli, jedi zamceni v koupelne, protoze jejich pes loudi, chodi 4x za noc ven, protoze se pes nudi a tak dal. A neni to tim, ze by si nic o psech neprecetli.
Ze smite do knihovny se psy, to vam opravdu zavidim, to je super!
Zuzika
napsal(a):
@saola, nikde preci nepisu, ze by si nezkuseny majitel mel lamat hlavu se psy v utulku.
Pani mela problem treba s tim, ze z ni pulrocni pes tahal deku, tak radeji spala oblecena, bez deky,kdyz chtela psovi dat obojek, zahryznul se ji do ruky, nedokazala ho dostat do auta, na veterinu,...,...,...
Kazdemu nestaci si neco precist nebo videt na videu. Spousty lidi spi v prenatalni pozici, protoze nedokazou sveho psa usmernit v posteli, jedi zamceni v koupelne, protoze jejich pes loudi, chodi 4x za noc ven, protoze se pes nudi a tak dal. A neni to tim, ze by si nic o psech neprecetli.
Proboha, kde to žijete? 🤔

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Proboha, kde to žijete? 🤔
taky jsem se chtela zeptat, ale psi me nepustili z koupelny, kde jsem večeřela
napsal(a):
taky jsem se chtela zeptat, ale psi me nepustili z koupelny, kde jsem večeřela
Tak se pořádně obleč, ať v noci bez deky nezmrzneš.
Já se zas dneska dostala k holičce po 4 měsících, protože mi psi prodrbali ve zverimexu všechny ušetřený peníze 🙄

Zuzika
napsal(a):
...ale tak to snad ne.....