Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

o......o

24.1.2020 02:52
o......o

XXX.XXX.111.240

Dobrý den, chci se tu všech co tu ještě chodí zeptat.
Máte někdo zkušenost s přepravou psa jakoukoliv agenturou? Mam v plánu si pořídit štěně ChowChow-a pani mi řekla že všechno zařídí, pejsek by měl čekat v agentuře do doby kterou si určím?? Už to mi přijde divné. Agentura i majitelka psala že je zdravý a ze má vše co ma mít. A však chtějí předem penize za letenku, což chápu. Jak mám ale 100% vědět že mi pes nepřijde dehydratovany, nemocný, či dokonce živý nebo jestli vubec dorazí. Psali mi na email, nevím ale jestli tohle vše neni fake?
Chtějí penize zaslat přes nějaký Moneygram nebo Ria Money či co.
Když to zaplatím, jak získám poté peníze zpět, když se něco stane?? Díky za jakékoliv rady. :/ :)

24.1.2020 04:13
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

zaplatíte cenu štěněte + provizi agentuře + dopravu a v lepším případě vám přijde štěně. ale jaké kvality? Nebo po vás budou chtít další peníze a nakonec nedostanete nic, To si domluvte štěně a zajeďte si pro něj.

24.1.2020 05:06
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

óčka
musíte prostě věřit. Tahle "realitka" vypadá dobře.
Peníze pošlete! Je jasný, že náklady stoupnou.
Určitě tam bude taky účinkovat "doktor", aby pes nepřijel
dehydratovany, nemocný, či dokonce živý nebo jestli vubec dorazí

Jo a taky straší právníkem, když už zájemce o psa nemá
na další a další poplatky.
Pes nedorazí! Peníze zpátky ?
Proč? Každá legrace něco stojí.
Život budete mít hned pestřejší.
I bez toho psa .

(A protože možná nerozumíte ironii, tak radím
peníze neposílejte, ano?)

24.1.2020 05:45
domi.t

XXX.XXX.238.176

Od tohoto ruky prec,smrdi to pruserom jak Brno

24.1.2020 05:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

o......o napsal(a):
Máte někdo zkušenost s přepravou psa jakoukoliv agenturou? Mam v plánu si pořídit štěně ChowChow-a pani mi řekla že všechno zařídí, pejsek by měl čekat v agentuře do doby kterou si určím?? Už to mi přijde divné. Agentura i majitelka psala že je zdravý a ze má vše co ma mít. A však chtějí předem penize za letenku, což chápu. Jak mám ale 100% vědět že mi pes nepřijde dehydratovany, nemocný, či dokonce živý nebo jestli vubec dorazí. Psali mi na email, nevím ale jestli tohle vše neni fake?
Když to zaplatím, jak získám poté peníze zpět, když se něco stane?? Díky za jakékoliv rady. :/ :)

Buďte v klidu - pes určitě dehydrovaný nepřiletí.

... pokud se něco stane, tak letecké společnosti jsou pojištěné, a jde to z pojistky (teda pokud ten pes existuje)

24.1.2020 05:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

domi.t napsal(a):
Od tohoto ruky prec,smrdi to pruserom jak Brno

Ale notak - Vy zadavateli nepřejete to štěňátko zadarmo?!

Tady by za něj zaplatil majlant, a tam je k mání za pusu, a ještě ho dovezou🤪

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2020 06:18

o......o napsal(a):

je to jednoduchý a o pejska se bát nemusíte, protože žádný není

A peníze samozřejmě už nikdy neuvidíte

Je stejně neuvěřitelný že lidi na tohle skočí

24.1.2020 07:22

Není to tak dlouho, co jsem se nudila a na podobný inzerát reagovala. Byla jsem zvědavá, jestli změnili taktiku od doby, co jsem si s nimi "pohrála" před lety.

No, nezměnili. Opět štěně zdarma, paní nemocná, po operaci nohy a byť inzerát z ČR, najednou byla v Polsku na léčení. Klasicky po mně chtěla zodpovědět mraky otázek. Na ty jsem naprosto nereagovala a napsala, že psa chci. Překvapivě už ji o mně nic nezajímalo a začala domlouvat onu imaginární přepravu. A já na to, že si pro psa přijedu, Polsko není tak daleko. V tuhle chvíli mě drobet překvapila, protože jakože souhlasila a poslala adresu. Už mě ale nepřekvapilo, že šlo o nejvzdálenější místo v Polsku od ČR Tak jsem tedy kývla na přepravu a hned mnohobarevný email od "přepravní společnosti", která samozřejmě neexistovala, s pokynem k platbě přes Western Union. Začala jsem se cukat, následovalo ujišťování a dokonce i fotografie zafačované nohy téhle imaginární paní, která psala cosi o tom, jak je zbožná a nikdy by nikoho nepodvedla, a víra v boha a bla bla bla... V tenhle moment mě to přestalo bavit a poněkud sprostě jsem napsala, co si o nich myslím. Je mi jasné, že těmhle africkým maníkům je u zadele, když jim někdo po emailu vynadá, ale mně se ulevilo Jo, a celé to netrvalo déle, než hodinu. Od prvního emailu až po chvíli, kdy bylo štěně v přepravce na letišti. Šikovná paní, na to, že nemohla chodit po operaci, což?

A jejich inzeráty pravidelně nahlašuju. Ovšem očividně je to marný, pokud se pořád najdou bezmozci, co zaplatí nebo o tom aspoň uvažují.

24.1.2020 08:22
eli22

XXX.XXX.58.41

o......o napsal(a):

Tak jednoduše, abyste se v těch odpovědích vyznala. Je to podvod, žádný pes neexistuje, jen se z Vás snaží podvodníci dostat peníze.Takových podvodných inzerátů existuje spousta.

24.1.2020 08:33
keissa

XXX.XXX.155.174

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ale notak - Vy zadavateli nepřejete to štěňátko zadarmo?!

Tady by za něj zaplatil majlant, a tam je k mání za pusu, a ještě ho dovezou🤪

stále nechápu hloupost lidí a ti jejich naivitu že jim někdo ze zahraničí pošle to krásné a miloučke štěnátko a uplně zdarma jen teda cenu dopravy ale i to je skoro zadarmo že jo ...
tenhle podvod je starej asi tak jak internet a inzerce na něm .. jsou řo štěnata ,kotata ,ptáci .koně ,auta ,dokonce i nabytek a lidi hloupí posílají prachy ...přitom za stejnou cenu by to měly někde od souseda , ale přece tomu hajzlovi nedají vydělat a oni budou mít lepší .zdarma a ze zahraničí

24.1.2020 13:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nechápu jak na takový inzerát může někdo naletět ...............ach jo.

24.1.2020 13:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

Stultorum mater sempiter gravida...

24.1.2020 14:59
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Zase tu kritizujete a pomlouváte. Kamarád prodával štěně do Ameriky a probíhalo to stejně. Koupě dohodnutá na dálku, kupující poslal peníze a prodávající odeslal štěně letadlem a vše v pořádku. Záleží na referencích.

24.1.2020 15:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

a probíhalo to stejně.

mno "dochtóre" - asi nevnímáte text, tady ho nabízí ZADARMO
jen za "úhradu" cesty a to asi váš kamarád ne ...

prostě "afrikáno typicano podfukáno"

24.1.2020 15:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lupus4 napsal(a):
a probíhalo to stejně.

mno "dochtóre" - asi nevnímáte text, tady ho nabízí ZADARMO
jen za "úhradu" cesty a to asi váš kamarád ne ...

prostě "afrikáno typicano podfukáno"

Tak text nevnímáte vy, jen vás to napadlo.

25.1.2020 00:02
Šarina

XXX.XXX.168.239

Dobrý den,
ve vašem dotazu mi chybí informace:

Základní:
1/ Jste začátečník?
2/Bude pes jenom za cenu letenky, nebo za v zahraničí běžnou cenu (tedy oproti nám značně vyšší)?

A doplňkové:
1/ Proč chcete zrovna psa ze zahraničí?
2/ Jak se orientujete v plemeni? Z jaké chovatelské stanice pes je? Předpokládám, že máte nastudovaný jeho rodokmen...
3/ Prozraďte nám jméno přepravní agentury.
4/ Jakou řečí s chovatelkou komunikujete? Jste s ní v dlouhodobém kontaktu?

Tak, jak jste to napsala, to vypadá na klasický podvod, o tom najdete tady na IFauně spousta vláken.
Ale mohla jste to jenom nešikovně napsat…
No, nevím.
Na konci může být vysněné štěně, nebo--- spíše----velké (byť potřebné) rozčarování...

neverend

25.1.2020 01:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Mám pro vás video..
https://youtu.be/03gTmIWbMKc

26.1.2020 14:43
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Zadavatel je troll. Divím se, že na takovéto dotazy lidi reagují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík