Německý ovčák - přestal ovládat zadní nohy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Speedy33

25.1.2020 07:53
Speedy33

XXX.XXX.168.214

Dobrý den. Jsem majitelem No stáří 7let a přestal ovládat zadní nohy. Byl jsem u vět., dostal injekci a prášky ale jeho stav se moc nelepší. Na tkzv. psinku si myslím že je ještě mladý. Prosím o názor.
Děkuji

25.1.2020 07:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Speedy33 napsal(a):
Dobrý den. Jsem majitelem No stáří 7let a přestal ovládat zadní nohy. Byl jsem u vět., dostal injekci a prášky ale jeho stav se moc nelepší. Na tkzv. psinku si myslím že je ještě mladý. Prosím o názor.
Děkuji

Na psinku je spíš už starý

25.1.2020 09:32
Alkonost

XXX.XXX.254.245

nebude to od kyčelního kloubu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2020 09:36

no tak v tom případě potřebujete další diagnostiku, ne? rtg kloubů a páteře, možná i myelografie.

může to být artróza z těžkého dkk, degenerativní myelopatie, tumor....

25.1.2020 11:46
GAELLE

XXX.XXX.55.67

navštívit ortopeda, nechat udělat rtg páteře ............

neverend

25.1.2020 13:04
neverend

XXX.XXX.231.71

Podobný problém se vyskytl u ovčandy mé matky v jejích dvanácti letech.Bohužel ve své podstatě nikdo z veterinářů nedokázal najít příčinu.😔 Bratr s mamčou tehdy jezdil s fenou několik měsíců po všech možných vyšetřeních a nakonec jí na klinice v Praze uspali.Čili tohle téma mě taky moc zajímá a zvlášť u takhle relativně mladého pejska jako je ten Váš.U našeho pejska to po výdajích kolem třiceti tisíc diagnóza zněla "vysoký věk".😔

25.1.2020 13:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

neverend napsal(a):
Podobný problém se vyskytl u ovčandy mé matky v jejích dvanácti letech.Bohužel ve své podstatě nikdo z veterinářů nedokázal najít příčinu.😔 Bratr s mamčou tehdy jezdil s fenou několik měsíců po všech možných vyšetřeních a nakonec jí na klinice v Praze uspali.Čili tohle téma mě taky moc zajímá a zvlášť u takhle relativně mladého pejska jako je ten Váš.U našeho pejska to po výdajích kolem třiceti tisíc diagnóza zněla "vysoký věk".😔

měli jsme to stejně u našeho ovčáka ovšem ten se dožil 17 let ............toto je ještě mladý pes.

25.1.2020 14:31

Tak jednak nevíme, jestli pes zadavatele nemá dysplazii, předpokládám, že nemá dělaná žádná vyšetření a ani teď zatím vyšetřeno nic není, vlastně jen dostal nějakou injekc a prášky po kterých se nelepší.........takže si myslím, že nikdo tady nemá křišťálovou kouli, aby dle těchto informací mohl stanovit diagnózu a pak následně rventuelně říct nějaký názor na to, zda je šance na nějaké léčení a nebo zda je lepší psa uspat.

25.1.2020 14:45
Prestige

XXX.XXX.10.200

Mohlo by to být - Syndrom cauda equina,chce to neurologické a ortopedické vyšetření.

neverend

25.1.2020 14:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Ježiš to se omlouvám jestli tak můj příspěvek vyzněl.😐 Rozhodně je třeba podstoupit další vyšetření a popřípadě i navštívit jiného veterináře,či třeba kliniku kde je víc lékařů.Víc hlav víc ví jak se říká.🙂

Neregistrovaný uživatel

25.1.2020 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Zakladem jsou rentgeny... My podobnej problem 9leta fena... Opichana vsim moznym padala neudrzela se na nohou. Pak veta konecne napadlo rtg. Rozlezla rakovina plic ktera metastazovala vsude mozne. Do ty doby nulovy priznaky pes vilej a cipernej dech cajk. Zakladem rtg.

25.1.2020 23:55
b.k

XXX.XXX.210.167

Prestige napsal(a):
Mohlo by to být - Syndrom cauda equina,chce to neurologické a ortopedické vyšetření.

Ano i tohle by to být mohlo..
De facto stejný problém.. jeden vet dávkoval injekce vit.B, druhý že cauda a hned kortikoidy..třetí a to na vet.fakultě v Brně ,že po týdnu co byl pes hospitalizován vlastně neví a opět dostal víceméně jen vitamíny...a ano stalo se to znova a už jsem to tu v x diskuzích psala - opět se jelo na fakultu do Brna a prý,že krevní sraženina v uchu..prý ještě náš pes vypadal dobře oproti jiným,kterým nejen že nefungovali zadní nohy ale ani hlava.. No dostal léky - jaké už si nevzpomenu - ale je fakt,že od té doby je pes cajk.. Co mu bylo doopravdy?Netuším..Ale je ok..
Takže to může být fakt cokoliv včetně krevní sraženiny v uchu,která mrcha cestuje..
A stejně tak rakovina,cauda a kdoví co..
Dysplazie? možná taky,ale to si nemyslím
Ale je dobré tyto postřehy zmínit,neb když zadavatel půjde k veterináři tak se má na co ptát..

26.1.2020 06:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

b.k napsal(a):
Ano i tohle by to být mohlo..
De facto stejný problém.. jeden vet dávkoval injekce vit.B, druhý že cauda a hned kortikoidy..třetí a to na vet.fakultě v Brně ,že po týdnu co byl pes hospitalizován vlastně neví a opět dostal víceméně jen vitamíny...a ano stalo se to znova a už jsem to tu v x diskuzích psala - opět se jelo na fakultu do Brna a prý,že krevní sraženina v uchu..prý ještě náš pes vypadal dobře oproti jiným,kterým nejen že nefungovali zadní nohy ale ani hlava.. No dostal léky - jaké už si nevzpomenu - ale je fakt,že od té doby je pes cajk.. Co mu bylo doopravdy?Netuším..Ale je ok..
Takže to může být fakt cokoliv včetně krevní sraženiny v uchu,která mrcha cestuje..
A stejně tak rakovina,cauda a kdoví co..
Dysplazie? možná taky,ale to si nemyslím
Ale je dobré tyto postřehy zmínit,neb když zadavatel půjde k veterináři tak se má na co ptát..

Může to být i vyhřezlá plotýnka - to jsem měla u staré dobrmanky, a přiznaky byly stejné. Z hodiny na hodinu ochrnula na zadní část těla.

26.1.2020 07:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Speedy33 napsal(a):
Děkuji

Pokud chcete něco léčit, musíte znát příčinu problému. A tu neznáte. Takže místo injekcí, několik vyšetření. Myslím, že RTG postižených partií bude základem, ze kterého už se dá vycházet.

26.1.2020 10:20

jinak ta degenerativní myelopatie u homozygotů začne klidně i dřív než v sedmi letech a u NO je to častá věc.

a neřešitelná.

jen tak, aby se vědělo, proti čemu je fakt dobrý genetický test.

26.1.2020 16:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jinak ta degenerativní myelopatie u homozygotů začne klidně i dřív než v sedmi letech a u NO je to častá věc.

a neřešitelná.

jen tak, aby se vědělo, proti čemu je fakt dobrý genetický test.

Zajímavé a poučné čtení:
http://vetallia.cz/degenerativni-myelopatie-opomijena-pricina-ochrnuti-starsich-psu/

Přidejte reakci

Přidat smajlík