Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2020 10:01
Anténa

XXX.XXX.113.251

Ahoj, hledáme plemeno psa, které by bylo pro nás vhodné. Pejska bychom chtěli pořizovat někdy v červnu, aby se mu moje dcera (16 let) mohla věnovat celé tyto tři měsíce naplno, když budou prázdniny. V září odjíždí na internát a bude se vracet na víkendy. O víkendech by se mu věnovala a zvažujeme i cvičák. Já se každý den z práce vracím kolem šesté a na procházky nemám moc času. Tak třikrát do týdne chodím běhat do lesa, vždy tak na hodinu a půl. Pejsek by šel samozřejmě se mnou. Nechceme ani nějak moc velké plemeno. Pes ve velikosti labradora je tak akorát. Měli jsme kokršpaněla od jeho tří let. Vychovaný už byl od jeho předešlých páníčků. Naši známí nám doporučili australského ovčáka, ale čím víc čteme o tomto plemeni, tím víc si nejsme jisti, jestli na něj budeme mít dost času. Prosím o radu jaké plemeno pořídit. 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2020 10:13

Proč chcete psa? Vy na něj čas mít nebudete, dcera na něj od září čas mít nebude. Pes je živý tvor, potřebuje pozornost, lásku, výchovu, páníkův čas - každodenně - ne jen o víkendu, ne jen třikrát týdně,... Dcera se mu bude dejme tomu věnovat dva dny o víkendu, bude ho vychovávat, cvičit, ale co těch pět dní mezi tím? Vy s ním chcete třikrát týdně běhat, ale to není totéž, jako se psovi věnovat, vychovávat, cvičit,... A co ty dva dny, kdy nebudete běhat?
Pokud bych mohla psovi nabídnout jen takový režim, tak bych o něm vůbec neuvažovala. Mám pocit, jako byste přemýšleli nad pořízením nějakého spotřebiče, který jde vypnout a odložit, když na něj nebudete mít čas a náladu.

26.1.2020 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neřkuli, že pes bude štěně do +- roku věku a musí se vychovávat celou tu dobu - neustále, dennodenně. Ne být odložený v zahradě. A to píšu já, co má psy zahradní. Ale jsem s nima doma, celý den pracuju v zahradě. Jasně, v zimě míň, ale v pěkné dny i v zimě a taky je beru domů.

26.1.2020 12:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Anténa napsal(a):
Ahoj, hledáme plemeno psa, které by bylo pro nás vhodné. Pejska bychom chtěli pořizovat někdy v červnu, aby se mu moje dcera (16 let) mohla věnovat celé tyto tři měsíce naplno, když budou prázdniny. V září odjíždí na internát a bude se vracet na víkendy. O víkendech by se mu věnovala a zvažujeme i cvičák. Já se každý den z práce vracím kolem šesté a na procházky nemám moc času. Tak třikrát do týdne chodím běhat do lesa, vždy tak na hodinu a půl. Pejsek by šel samozřejmě se mnou. Nechceme ani nějak moc velké plemeno. Pes ve velikosti labradora je tak akorát. Měli jsme kokršpaněla od jeho tří let. Vychovaný už byl od jeho předešlých páníčků. Naši známí nám doporučili australského ovčáka, ale čím víc čteme o tomto plemeni, tím víc si nejsme jisti, jestli na něj budeme mít dost času. Prosím o radu jaké plemeno pořídit. 🙂

Australák se z toho rezimu zblázní, a vy se zblazníte z něj + vás budou nenávidět sousedi (nevybirý AUO je dost hlučný )

26.1.2020 12:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pro vás a vaše podmínky je vhodný pes plyšový

26.1.2020 13:10
PumaCZ

XXX.XXX.219.211

Australák do tohoto režimu určitě ne, štěně do tohoto režimu určitě ne, ale nějaký nechtěný dospělý psík z útulku by byl i za takové podmínky určitě vděčný.

26.1.2020 13:31
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

A já se tady stresuju,když jednou za čas procházku vynecham.

Pes potřebuje ven každý den,navíc ten co je odložený na zahradě.

Kdyby alespoň byli dva.I když třikrát týdně ven je stejně málo.

Souhlas s plyšovým.

4,5h času týdně na psa je týrání.

26.1.2020 13:46

Anténa napsal(a):

Momentální přání slečny dcery???....řekla bych, že ano, protože vůbec nezmiňujete, co s pejskem budete dělat vy, když bude dcera na internátě mimo toho běhání a co potom...za dejme tomu čtyři roky bude chtít jít na vejšku, to už začne domů dojíždět jednou za měsíc nebo si zařídí svůj vlastní život, kam se jí pes nebude hodit....

Neberte to ve zlém, ale pokud si psa nepřejete vy osobně, pokud na něj nemáte čas, tak vysvětlete dcerunce ať si laskavě pejska pořídí až na něj bude mít čas a podmínky. Možná máte hodnou a zodpovědnou holčičku, která by se o víkendech o psa opravdu starala a nabídla mu nějakou činnost, ale tím spíš pochopí, že pro pejska to ideální není a že to opravdu není hračka, kterou v neděli odloží a vezme si jí zase v pátek večer......pokud má opravdu pejsky ráda a pokud se zamyslí nad tím, co bude ten pes celý týden sám dělat....navíc štěndo, mladej pes, ti jsou podstatně akčnější než dospěláci....tak by měla uznat, že pořízení štěněte je blbost.

26.1.2020 13:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Neberte to ve zlém, ale pokud si psa nepřejete vy osobně, pokud na něj nemáte čas, tak vysvětlete dcerunce ať si laskavě pejska pořídí až na něj bude mít čas a podmínky.

tohle si přečtěte alespoň 20x...nebo tak dlouho, dokud vám to NESEPNE

26.1.2020 14:10

Anténa napsal(a):

Prosím, zapomeňte na australského ovčáka. Mladý australák chce akci! Ne jednou za den ( natož týden ), ale téměř pořád. Ne procházku - akci!

27.1.2020 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Souhlasím se vším, co bylo napsáno výše. .

Ale mě přeci jen jedno řešení napadá - dospělý pes (klidný) z útulku (ono štěně by s vámi stejně běhat nemohlo, tudíž by asi přes týden nemělo žádnou "aktivitu"?), ale k tomu zapřemýšlet o tom, jestli by nemohl být doma, nebo alespoň na nějakou část dne nebo večer chodit domů? A nebo - nebylo by možné vzít psy dva? Bývají právě taky v útulcích psi dva, kteří jsou na sebe vázaní a nechtějí je rozdělit.....

Pokud ale neexistuje, že by pes mohl i domů a nebo případně, že by byli dva, tak bych možná spíš doporučila, ať dcera o víkendu bere na procházky psy z útulku...

27.1.2020 10:32
Mája králík

XXX.XXX.0.20

Být vámi, žádného psa nekupuji. Zbytečně mu zkazíte život! Jakýkoliv pes potřebuje nějakou akci, natož štěně. Tomu je potřeba věnovat se celý den. Utýráte ho na nic nedělání. Ten pes se pak zblázní.
Když dcera potřebuje nějaké zvíře, tak nějaké méně či nenáročné! A na rovinu, proč potřebuje psa, když bude na intru??

27.1.2020 10:43

Tak jsem si to přečetla ještě jednou. Můj dojem ?
"Já chci psa, nejlépe australáka, ta štěňátka jsou tak božíííí"
"Ale jdeš za rok na intr. Co bude se psem?"
"To nevadí, já se o něj budu starat o prázdninách, o víkendech a v sobotu s ním budu chodit na cvičák, a může být na zahradě...."
A tak maminka dala dotaz, hledala podporu a našla ji :-). Myslím, že bude s diskuzí spokojená.

27.1.2020 10:47

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím se vším, co bylo napsáno výše. .

Ale mě přeci jen jedno řešení napadá - dospělý pes (klidný) z útulku (ono štěně by s vámi stejně běhat nemohlo, tudíž by asi přes týden nemělo žádnou "aktivitu"?), ale k tomu zapřemýšlet o tom, jestli by nemohl být doma, nebo alespoň na nějakou část dne nebo večer chodit domů? A nebo - nebylo by možné vzít psy dva? Bývají právě taky v útulcích psi dva, kteří jsou na sebe vázaní a nechtějí je rozdělit.....

Pokud ale neexistuje, že by pes mohl i domů a nebo případně, že by byli dva, tak bych možná spíš doporučila, ať dcera o víkendu bere na procházky psy z útulku...

Dva psi ale neznamená, že se jim není třeba věnovat. Spíš naopak, jinak spolu začnou dělat neplechu a vymýšlet věci, které by samotného psa nenapadly. Nebo se začnou nesnášet, rvat, a je problém, musí se oddělovat a hlídat.

Takže rada - když nemáte čas na jednoho psa, pořiďte si dva - je podle mne naprosto mimo a kontraproduktivní.

27.1.2020 10:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dva psi ale neznamená, že se jim není třeba věnovat. Spíš naopak, jinak spolu začnou dělat neplechu a vymýšlet věci, které by samotného psa nenapadly. Nebo se začnou nesnášet, rvat, a je problém, musí se oddělovat a hlídat.

Takže rada - když nemáte čas na jednoho psa, pořiďte si dva - je podle mne naprosto mimo a kontraproduktivní.

Já jsem ale psala o dvou, kteří jsou neumístitelní v útulku, protože jsou na sebe hodně vázaní a moc lidí si dva psy najednou vzít nechce. Většinou jsou to takoví ti psi, co byli zvyklí být prostě jen tak na zahradě - právě proto jsou spíše vázaní na sebe, než na člověka.

Ale neříkám, že těm by se nemuseli věnovat vůbec, to zase ne...

27.1.2020 14:35

marcelaamax napsal(a):
Já jsem ale psala o dvou, kteří jsou neumístitelní v útulku, protože jsou na sebe hodně vázaní a moc lidí si dva psy najednou vzít nechce. Většinou jsou to takoví ti psi, co byli zvyklí být prostě jen tak na zahradě - právě proto jsou spíše vázaní na sebe, než na člověka.

Ale neříkám, že těm by se nemuseli věnovat vůbec, to zase ne...

Ale já mám dojem, že problém bude v tom, že slečna nechce jakéhokoliv psa. Slečna chce australáka.

27.1.2020 14:58
janaa

XXX.XXX.250.237

Ale já mám dojem, že problém bude v tom, že slečna nechce jakéhokoliv psa. Slečna chce australáka.

Hele to si úplně z toho popisu nemyslím, ale tak jako tak asi pořídit holce,co chce prvního vlastního psa a chodit na cvičák, dvojici nechtěných psů z útulku, kteří jsou fixovaný na sebe a ne na lidi, nebude nejlepší nápad.
Jinak mě tady pořád chybí to zodpovězení základní otázky,proč vůbec pes. Ale vzhledem k tomu, že zadavatelka ani jednou nereagovala,je to asi vlastně úplně fuk

27.1.2020 15:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

janaa napsal(a):
Hele to si úplně z toho popisu nemyslím, ale tak jako tak asi pořídit holce,co chce prvního vlastního psa a chodit na cvičák, dvojici nechtěných psů z útulku, kteří jsou fixovaný na sebe a ne na lidi, nebude nejlepší nápad.
Jinak mě tady pořád chybí to zodpovězení základní otázky,proč vůbec pes. Ale vzhledem k tomu, že zadavatelka ani jednou nereagovala,je to asi vlastně úplně fuk

No, ony ty požadavky jsou takové nesourodé. O víkendu makačka na cvičáku, ve všední dny nuda. Takže nezbyde, než přijít s kompromisem, a to by nenáročný voříšek z útulku mohl splňovat. Protože na ten cvičák může chodit prakticky s jakýmkoli psem.

27.1.2020 15:11
janaa

XXX.XXX.250.237

Já se spíš obávám,že výsledkem bude pes,který nebude bavit nikoho. Takže tak nebo tak pořízení psa vidím jako nesmysl

27.1.2020 15:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

janaa napsal(a):
Já se spíš obávám,že výsledkem bude pes,který nebude bavit nikoho. Takže tak nebo tak pořízení psa vidím jako nesmysl

Tak s tím vcelku souhlasím. Ale pokud v té rodině přesto musí být pes, tak raději běžného útulkového voříška než australana.

27.1.2020 15:26

Anténa napsal(a):

..já se starat tři měsíce o vytoužené mimi, tak mně z domu na školu bůhví kam nikdo nedostane a když, tak se budu trápit já i ten vytoužený pes - za mně tedy až vaše dcera školu dokončí, tak beze všeho, jinak ne......jinak se vším výše napsaným se ztotožňuji........

27.1.2020 19:22
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Tak jsem si to přečetla ještě jednou. Můj dojem ?
"Já chci psa, nejlépe australáka, ta štěňátka jsou tak božíííí"
"Ale jdeš za rok na intr. Co bude se psem?"
"To nevadí, já se o něj budu starat o prázdninách, o víkendech a v sobotu s ním budu chodit na cvičák, a může být na zahradě...."
A tak maminka dala dotaz, hledala podporu a našla ji :-). Myslím, že bude s diskuzí spokojená.

Poslyšte, nejste nějak rozmazlená?? Přeci napsat,, já CHCI psa´´ napíše spíše ten, kdo je rozmazlený. Každé zvíře je boží, ale kupovat si psa jen pro to, že je boží??
Tak jinak, je to štěně, takže musí mít nějakou aktivtu nepřetržitě celý den a to vy ani vaše matka mít nebude. Sice jak píšete, budete se mu věnovat jen nějaké 4 měsíce a pak odjedete na intr, pak to budou jen víkendy, cvičák a sem tam večerní běhačky po venku. Klidně bych vás podpořila, ale není v čem, nechci, aby někdo jako vy si pořídil psa, hodit ho na zahradu, sem tam nějká aktivita a pak pse dělej si co chceš, jedu na intr. Tak to není. Ten pejsek se zblázní, a kdybych nedejbože byla vámi a CHTĚLA bych nějaké zvíře, tak se o něj budu nepřetržitě starat a kdybych byla na intru, žádné zvíře bych si ani nechtěla pořizovat, protože zkazit život zvířeti jen pro to, že ho CHCI, nemá u mě žádný smysl a raději bych ho nechala jít k jiné rodině, kde bude nad míru spokojený.
A ještě jedna věc, je to štěně, takže je pravděpodobnost, že na tebe bude zapomínat, když odjedeš na intr.
Za mě chudák to štěně.

27.1.2020 19:39

Mája králík napsal(a):
Poslyšte, nejste nějak rozmazlená?? Přeci napsat,, já CHCI psa´´ napíše spíše ten, kdo je rozmazlený. Každé zvíře je boží, ale kupovat si psa jen pro to, že je boží??
Tak jinak, je to štěně, takže musí mít nějakou aktivtu nepřetržitě celý den a to vy ani vaše matka mít nebude. Sice jak píšete, budete se mu věnovat jen nějaké 4 měsíce a pak odjedete na intr, pak to budou jen víkendy, cvičák a sem tam večerní běhačky po venku. Klidně bych vás podpořila, ale není v čem, nechci, aby někdo jako vy si pořídil psa, hodit ho na zahradu, sem tam nějká aktivita a pak pse dělej si co chceš, jedu na intr. Tak to není. Ten pejsek se zblázní, a kdybych nedejbože byla vámi a CHTĚLA bych nějaké zvíře, tak se o něj budu nepřetržitě starat a kdybych byla na intru, žádné zvíře bych si ani nechtěla pořizovat, protože zkazit život zvířeti jen pro to, že ho CHCI, nemá u mě žádný smysl a raději bych ho nechala jít k jiné rodině, kde bude nad míru spokojený.
A ještě jedna věc, je to štěně, takže je pravděpodobnost, že na tebe bude zapomínat, když odjedeš na intr.
Za mě chudák to štěně.

Vybrala jste si špatnou citaci, já už mám hooodně let po internátě :-))

27.1.2020 19:43

Ta Vám to nandala, orionko :-) :-) no co, bych taky chtěla mít tak 16 :-)

Co když ta paní chce psa a svádí to na dceru? :-)

27.1.2020 19:45

Já snad ani ne, co bych si mezi těmi telefony a sluchátky počala ? :-((

27.1.2020 19:45
Mája králík

XXX.XXX.150.221

To si nemysím, jen píši ze zkušenosti :)

27.1.2020 19:47

Mája králík napsal(a):
To si nemysím, jen píši ze zkušenosti :)

Pak čtení a chápání textu vám dělá malinko problém.

27.1.2020 19:47
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Tak to my už nevíme, to už je jejich věc.

27.1.2020 19:49

Mája králík napsal(a):
Tak to my už nevíme, to už je jejich věc.

Dejte pozor na tlačítka citace a podobné. Klidně pište "to megí:" ....
Výsadu zmatených textů mám odjakživa na ifauně já :-)

27.1.2020 20:34

také prosím......
velmi mě mate, když mě mate i někdo jiný než megí

27.1.2020 21:09
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Pak čtení a chápání textu vám dělá malinko problém.

To opravdu ne xD. Jen se vám snažím něco vysvětlit, ale komu není rady, tomu není pomoci :)

27.1.2020 21:09
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Zdravím, čím myslíte, že jsem zmatená? xD

27.1.2020 22:12
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Když odmyslím to hlavní, tj. zadavatelku a její nesmyslný požadavek, tak toto je super vlákno! Se tu chechtám...
"Orionka" to schytala, Vy jste to schytala...ale je fakt, že to právo na zmatené příspěvky byste teda měla hájit hooodně silně!

27.1.2020 22:14
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Mája králík napsal(a):
Zdravím, čím myslíte, že jsem zmatená? xD

A já přišla z práce s "blbou náladou"...hned je mi líp, vřelé díky!

27.1.2020 22:15
fikovnice

XXX.XXX.135.227

fikovnice napsal(a):
Když odmyslím to hlavní, tj. zadavatelku a její nesmyslný požadavek, tak toto je super vlákno! Se tu chechtám...
"Orionka" to schytala, Vy jste to schytala...ale je fakt, že to právo na zmatené příspěvky byste teda měla hájit hooodně silně!

DODATEK:
To "Megíííí": konkurence je tu silná!

28.1.2020 08:03

fikovnice napsal(a):

Já to ustojím..... :-)) Nevím tedy, jak Megííí.

28.1.2020 08:08
domi.t

XXX.XXX.131.130

Já to ustojím..... :-)) Nevím tedy, jak Megííí.

Myslím, že ani tej to bok nevyvalí, je to silný kus

28.1.2020 08:36

Já snad ani ne, co bych si mezi těmi telefony a sluchátky počala ? :-((

Přesně! Zrovna včera jsem míjela studenta, který po telefonu řešil nějaký problém - nevím s čím, jelikož jsem nerozuměla ani slovu (kromě spojek a předložek). Jsem prostě stará a nemožná!

28.1.2020 08:47

Přesně! Zrovna včera jsem míjela studenta, který po telefonu řešil nějaký problém - nevím s čím, jelikož jsem nerozuměla ani slovu (kromě spojek a předložek). Jsem prostě stará a nemožná!

Ne, oni jsou mladí a nemožní!! I s jejich chytrými telefony.
Počítejte se mnou : 2 dospělí a dítě zaplatí vstupné 350,--, rodina zaplatí 320,-- . 50% návštěvníků s jedním dítětem vyndá chytrý telefon a počítá, co se jim vyplatí.
A vrchol byl, když si mladá paní spočítala 320 : 3=106,-- a prohlásila, že rodinnou tedy ne, to že by zaplatila za Tondu 106,-- korun.
Tak, kdo je tady nemožný :-)) ( ve společnosti, ne na ifauně, tady jsou všechni mladí !! )
Edit : Příspěvek je hlavně pro fíkovnici, aby se zas jednou zasmála !

Přidejte reakci

Přidat smajlík