Lucias05

XXX.XXX.33.14
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Vzala jsem si od paní psa. Chápu, že chce posílat fotky, aby viděla, že je pes v pořádku. Ale nemáme spolu žádnou smlouvu, kterou teď paní dodatečně chce udělat, je toto v pořádku? Dále by mě zajímalo, když máme psa přihlášeného my, jestli jsem povinná jí posílat fotky očkovacího průkazu? Děkuji za odpovědi
Lucias05
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Vzala jsem si od paní psa. Chápu, že chce posílat fotky, aby viděla, že je pes v pořádku. Ale nemáme spolu žádnou smlouvu, kterou teď paní dodatečně chce udělat, je toto v pořádku? Dále by mě zajímalo, když máme psa přihlášeného my, jestli jsem povinná jí posílat fotky očkovacího průkazu? Děkuji za odpovědi
Nejste povinná ji posílat žádné fotky, a už vůbec ne očkovacího průkazu, a dodatečně jí zadnou smlouvu dodatečně nepodepisujte (max. to, že na vás psa bezplatně prevedla ten a ten den) - svět se hemží psychopaty, a pokud se paní bez mrknutí oka psa zbavila, a Vy už jej máte i přihlášeného na úřadě, tak jí jednou za čas pošlete fotku psa, jak jste se domluvili, a nazdar.
Lucias05

XXX.XXX.33.14
No ona už mi dokonce i vyhrožovala, že si psa vezme zpátky. Jinak mi k němu nedala očkovací průkaz, pes neměl čip. Ten jsme mu dávali my a registrovaný je na nás. Teď po mě chce adresu, aby jsme dodatečně mohli udělat darovací smlouvu, což mi právě přijde nepochopitelné
Uživatel s deaktivovaným účtem

Překvapuje mě, jak často si lidi vezmou psa jen tak "bez papíru". Určitě bych vždycky nějaký ten papír chtěla, kdybych zaplatila, i malou částku, tak potvrzení o zaplacení.
Kdybych psa dostla zadarmo, tak i o tom aspoň jednu větu s datem předání, abych předešla problémům.
( Z říše fantazie :1/ Pes způsobil škodu, poškozený ho hledá a proto se ho majitelka zbavuje.
2/ Majitelka je m.agor a bude tvrdit a) že vám ho dala jen pohlídat
b) že jste jí ho ukradla
Těžko bude něco z toho dokazovat, ale pes ji bude vítat, bude to budit pochybnosti a
nový majitel bude mít zbytečné nepříjemnosti.)
Lucias05
napsal(a):
No ona už mi dokonce i vyhrožovala, že si psa vezme zpátky. Jinak mi k němu nedala očkovací průkaz, pes neměl čip. Ten jsme mu dávali my a registrovaný je na nás. Teď po mě chce adresu, aby jsme dodatečně mohli udělat darovací smlouvu, což mi právě přijde nepochopitelné
Tak ji pošlete do háje - pes nebyl označený, očkovaný, a pravděpodobně ani přihlášený na úřadě, takže nemá jak prokazat jeho předchozí vlastnictví.
Nic s ní dodatečně nesepisujte, a na její vyhrožování se vykašlete.

Jak to je dlouho?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nejste povinná ji posílat žádné fotky, a už vůbec ne očkovacího průkazu, a dodatečně jí zadnou smlouvu dodatečně nepodepisujte (max. to, že na vás psa bezplatně prevedla ten a ten den) - svět se hemží psychopaty, a pokud se paní bez mrknutí oka psa zbavila, a Vy už jej máte i přihlášeného na úřadě, tak jí jednou za čas pošlete fotku psa, jak jste se domluvili, a nazdar.
"...svět se hemží psychopaty,..."
Lucias05

XXX.XXX.33.14
Psa jsme si od ní brali v září 2019
Lucias05
napsal(a):
Odkud dnes píšete? Z jakého PC? Vašeho, expřítele, z kavárny,...?

fikovnice
napsal(a):
Odkud dnes píšete? Z jakého PC? Vašeho, expřítele, z kavárny,...?
.....taky tě to napadlo.....
Lucias05

XXX.XXX.33.14
Asi mi něco uniklo. Nějak nevím, proč se ptáte odkud píšu?

fikovnice
napsal(a):
Jj, vždyť je to do očí bijící...
Proto mě baví příspěvky "Inspektorky"!
...mně taky.....
Nemusíte nic. Ze slušnosti bych občas fotku třeba i poslal, pokud by se předešlí majitelé chovali slušně. Můžete tam i připsat, že je to fotka psa, kterého vám darovali.
Fotku očkováku, ani smlouvu, ani adresu určitě ne. Na nic jim to není, psa už máte dostatečně dlouho, jste jeho právoplatní majitelé, odpovědnost za to zvíře je jen vaše. A schovávejte si pro jistotu všechnu komunikaci, svět je plný psychopatů.
Jeana12

XXX.XXX.237.205
eli22
napsal(a):
Mně to tady přijde skoro jako jejich hnízdo (psychopatů). Viz "Chci vrátit prodaného psa" a teď tohle mi taky nepřijde zcela normální.
Možná ty příspěvky pocházejí z jednoho hnízda