Dasvo
napsal(a):
Fíkovnice, nenechte se otrávit! Pokud to auto milujete, tak mu zkrátka něco málo odpustíte. :-) Ona ta spotřeba nakonec nebude tak brutální, myslím si Jen bude nutné přizpůsobit třeba způsob jízdy, délku tras, rychlost... Přeju, ať si s ním dlouho užíváte!
"Dasvo", tento příspěvek jsem objevila až teď a moc Vám za něj děkuji!
Už jsem se k tomu nechtěla vracet, ale měl jste pravdu Vy - příliš nízký obsah na příliš silné a těžké auto (1600kg). Teď je v servisu, po té havárii. Nahlásila jsem tam x dalších věcí, včetně té spotřeby. Slíbili, že se na to vše kouknou...a ke spotřebě mi řekli vlastně to, co jste psal Vy. S dodatkem, že kdyby to nebylo turbo, tak by byla kombi spotřeba kolem 7.0l.
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
V životě bych na pavouka nesáhla. 😖
Jedině zabalit do hajzlaku, když už.
Já taky ne. Když zachraňuji, tak do skleničky, kterou zespodu podložím papírem. A pak někam přesunu.

fikovnice
napsal(a):
O rulíku, durmanu a blínu hodně přednášívám...
Koukám, že bychom si někdy mohly vyměnit naše výukové materiály...
A to není vůbec špatný nápad! Jenom se obávám, že mé poznámky a znalosti vás neobohatí. Nicméně můžeme zkusit přes SZ.

fikovnice
napsal(a):
Holky, vy se tu většina bojíte pavouků (což já ne), a hady teda dáváte?
Hadi v pohodě. Ti mně nikdy nevadili. Dokonce jsem měla kolem krku 22kg krajtu. K jedovatým mám samozřejmě respekt.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.225
napsal(a):
Hadi v pohodě. Ti mně nikdy nevadili. Dokonce jsem měla kolem krku 22kg krajtu. K jedovatým mám samozřejmě respekt.
Hlasim se ze me se cirou náhodou a ne umyslne podarilo držet dospělého nasicornise (zmije nosoroha. Takova barevnejsi verze zmije gabunske) byla sem teda zpocena az nechci rikat kde. Hlavu to melo větší než moje dlaně. Zuby masakr. Ale bylo to uzasny. Adrenalin ale mazec drzet to. Cejtit. Ze ma. Uplne jinej typ supin nez třeba krajty a hroznýši.
Zopakovat si to ale netouzim. Sebevrah nejsem 😂🤣
Chtela. Jsem si ho jen vyfotit a byl mi majitelem vrazen do rukou.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlasim se ze me se cirou náhodou a ne umyslne podarilo držet dospělého nasicornise (zmije nosoroha. Takova barevnejsi verze zmije gabunske) byla sem teda zpocena az nechci rikat kde. Hlavu to melo větší než moje dlaně. Zuby masakr. Ale bylo to uzasny. Adrenalin ale mazec drzet to. Cejtit. Ze ma. Uplne jinej typ supin nez třeba krajty a hroznýši.
No teda, to je síla. Úplně si dovedu představit vaše pocity, muselo to být úplně tak, že to se popsat opravdu ani nedá. Máte zážitek do konce života, na to nezapomenete.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No , tak tady bych řekla, že se hadů bojím
napsal(a):
Já jsem arachnofobik, tak nějak ostřílený životem v rodinném domě, kde to prostě bez pavouků nejde.
A potvrzuji, že třesavky opravdu tak nějak vytlačily pokoutníky, za což jsem ráda, stačí, že se pokoutník (u nás se asi mají dobře, takže já jim říkám tarantule) objeví občas.
Sekáče jsem doma nikdy neměla, ale na zahradě jich máme docela dost, ale ti do baráku nikdy nelezlli.
Třesavky nikoho nevytlačily! Třesavky ostatní pavouky sežraly. Třesavka loví ostatní druhy pavouků a vybíjí je. Mám pavouky rád, snažím se je chránit a nezabíjet. Třesavky ale cíleně likviduju, protože to jsou škodlivé mrchy.

Dasvo
napsal(a):
Třesavky nikoho nevytlačily! Třesavky ostatní pavouky sežraly. Třesavka loví ostatní druhy pavouků a vybíjí je. Mám pavouky rád, snažím se je chránit a nezabíjet. Třesavky ale cíleně likviduju, protože to jsou škodlivé mrchy.
Takže je můžu bez výčitek svědomí vymetat?

napsal(a):
Já je rovnou zabíjím.

napsal(a):
Spolehlivý přístroj je vysavač.

Dasvo
napsal(a):
Jako, že sežerou takovýho óbr pavouka jako je pokoutník? A nebo spíš asi malé potomstvo.
Jako možná, že to jsou mrchy, ale mě teda chrání před "infarktem" a pokoutníci?? No tak ti mají peé ve sklepě, v garáži a v kůlně. Na zahradě zase sekáči a hromada nějakých menších pavouků a na pavučině občas křižák.
Pavouky nezabíjím ani ty třesavky, jako odmala je mi vtloukáno do hlavy, že zabít pavouka přináší smůlu a i když tomu nevěřím, tak to ale stejně nedělám.
napsal(a):
Jako, že sežerou takovýho óbr pavouka jako je pokoutník? A nebo spíš asi malé potomstvo.
Jako možná, že to jsou mrchy, ale mě teda chrání před "infarktem" a pokoutníci?? No tak ti mají peé ve sklepě, v garáži a v kůlně. Na zahradě zase sekáči a hromada nějakých menších pavouků a na pavučině občas křižák.
Pavouky nezabíjím ani ty třesavky, jako odmala je mi vtloukáno do hlavy, že zabít pavouka přináší smůlu a i když tomu nevěřím, tak to ale stejně nedělám.
Když jsme koupili barák na vesnici, držela jsem se toho, že pavouka zabít přináší smůlu. Po půl roce to v obýváku vypadalo jak ve strašidelném zámku a nastoupil vysavač :-) Z bytu z Prahy jsem třesavky neznala, ale fakt je, že v baráku máme jen třesavky a pokoutníci se drží ve sklepě. Tam jsou kokony jak z hororu, čekám, kdy z toho vyleze vetřelec :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
Caty
napsal(a):
Když jsme koupili barák na vesnici, držela jsem se toho, že pavouka zabít přináší smůlu. Po půl roce to v obýváku vypadalo jak ve strašidelném zámku a nastoupil vysavač :-) Z bytu z Prahy jsem třesavky neznala, ale fakt je, že v baráku máme jen třesavky a pokoutníci se drží ve sklepě. Tam jsou kokony jak z hororu, čekám, kdy z toho vyleze vetřelec :-)
Holky nedeste mě nebo se budu bat kouknout za terária. Tam už si fanóšové museli vyvinout vlastní civilizaci🤣
neverend

XXX.XXX.213.247
Tady už jedou hadi a pavouci. Zdá se, že je vše v pořádku.

napsal(a):
Spolehlivý přístroj je vysavač.
Ale kdo by se s tím tahal. Koště je lehčí.

napsal(a):
Ale zase vysavač nasaje a je to....koště?? To se pak lehko může stát, že vyrušený pavouk běží směrem ke mně......a to při vší úctě a léty praxe získané určité odolnosti nedávám a s kříkem prchám. Fráze tyu "neboj se ho, ten pavouk se tě bojí víc" to teda nepomáhá. Však já se ho nebojim, já se ho štítim.
A pak ještě horší varianta, že zůstane na tom koštěti.....ať už živý a nebo mrtvý...snad ten mrtvý je horší. Paradoxně se víc štítím mrtvého pavouka než živého.

napsal(a):
To poznáte, až budete z koštěte sundávat kilometr lepkavé pavučiny s mrtvými pavouky, a ti živí se z ní budou rozbíhat :-)) Vysavač je semele jednou provždy.
napsal(a):
To poznáte, až budete z koštěte sundávat kilometr lepkavé pavučiny s mrtvými pavouky, a ti živí se z ní budou rozbíhat :-)) Vysavač je semele jednou provždy.
No mně teda bylo kdysi řečeno, že prostředí ve vysavači je pro pavouky celkem ideální, respektive, že je vysajete, a oni mohou pak klidně zase trubicí vysavače vypochodovat ven. Zda je to pravda, nevím. Na chalupě ty největší pavučiny a pavouky též vysávám.

napsal(a):
A tak já nemám kilometrové pavučiny. A koště vyklepu na balkóně.

fikovnice
napsal(a):
No mně teda bylo kdysi řečeno, že prostředí ve vysavači je pro pavouky celkem ideální, respektive, že je vysajete, a oni mohou pak klidně zase trubicí vysavače vypochodovat ven. Zda je to pravda, nevím. Na chalupě ty největší pavučiny a pavouky též vysávám.
He, to by si na tom mohl někdo udělat vědeckou práci. Pravděpodobnost přežití pavouků ve vysavači. Jak se jmenuje ta cena za vědecký nepřínos?
napsal(a):
A tak já nemám kilometrové pavučiny. A koště vyklepu na balkóně.
Šmarjá ještě, že nebydlím na bytě Tohle je hned druhý důvod po cigaretách
Jinak...pavouky jsem vymetala a vynášela ven, jenže jejich množství bylo větší a větší, takže jsem tím strávila půl dne a oni se ještě asi namnožili. Jednou jsem vzala do ruky vysavač a z obrovskýma výčitkama a klepoucí se rukou je dvě hodiny vysávala v celém baráku. Pak jsem si někde přečetla, co psala Fíkovnice, že jim to nevadí, tak jsem si celkem vydechla, že nejsem až takový vrahoun. Navíc jsem jim nejmíň dva dny před tím dávala ultimáta, aby se vystěhovali No pak jsem popřemýšlela...nemyslím si, že by tu jízdu vysavačem křehký pavouk přežil. Takže už tady zase delší dobu koexistujeme. Až se budu motat do pavučin, dám zase ultimátum k vystěhování...

Není křehký, je pružný. Vyleze v noci a skočí do postele.

lesnížínka
napsal(a):
Jinak...pavouky jsem vymetala a vynášela ven, jenže jejich množství bylo větší a větší, takže jsem tím strávila půl dne a oni se ještě asi namnožili. Jednou jsem vzala do ruky vysavač a z obrovskýma výčitkama a klepoucí se rukou je dvě hodiny vysávala v celém baráku. Pak jsem si někde přečetla, co psala Fíkovnice, že jim to nevadí, tak jsem si celkem vydechla, že nejsem až takový vrahoun. Navíc jsem jim nejmíň dva dny před tím dávala ultimáta, aby se vystěhovali No pak jsem popřemýšlela...nemyslím si, že by tu jízdu vysavačem křehký pavouk přežil. Takže už tady zase delší dobu koexistujeme. Až se budu motat do pavučin, dám zase ultimátum k vystěhování...
Vyklepáním nikoho neohrozím. U nás všechno odfoukne vítr.

napsal(a):
Vyklepáním nikoho neohrozím. U nás všechno odfoukne vítr.
Jo, jo, počkejte, až Vám spadne koště. Jako mně.
Sme se tak smáli, že nikdo nebyl schopný pro ně dolů jít.
neverend

XXX.XXX.213.247
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Jasně, aspoň se člověk i zasměje.
Líp, než se tu hádat a mít smutnou náladu
Souhlasím.

napsal(a):
Tak to jsme si tady přečíst nechtěli. 😂

napsal(a):
Jo, tak to zlatej vysavač....stojí někde v komoře, tam ať si z něho leze co chce...
Dodnes si vybavuju pro mě hrůzný zážitek, jak ležím v posteli, tma, jen televize hraje a najednou vedle mě na polštář....buch....kouknu vefle sebe a tam na polštáři tarantule pokoutníková. No a to je pak žůžo dobrodrůžo...opatrně vylézt z postele, letět dolu pro nějakou óbr sklenici a bytelný papír...vrátíte se zpátky a pavouk nikde. No tak to už je na to odstěhovat se, protože vy VÍTE, že tam někde je a tudíž spát v této místnosti je sci.fi a to na věky věků ámen. A tak hledáte, hledáte a nakonec ho teda najdete na stěně, takže s vypětím všech sil a s hysterickým třesem odchytíte a jdete ho vyhodit někam dále od domu....ve tmě se pak bojíte, jestli ho nějakým omylem nevyklepnete na sebe. A když se po tomto hrdinském činu vrátíte do postele, tak stejně celou noc nespíte, poněvadž jakmile zavřete oči, tak to monstrum vidíte a když už usnete, tak se vám zdá, že vás něco zašimralo na obličeji a tak to imaginární stvoření divoce rukama smetete z obličeje...rozsvítíte a zkoumáte, jestli to náhodou nebyl nějaký kolega toho vyhozeného pokoutníka.

Nebo takhle jdete v noci do koupelny. Projdete potmě celou cestu, až těsně před prahem koupelny zůstanete stát a natáhnete se po vypínači. po rosvícení zjistíte, že stojíte miti dveřmi do koupelny a koukáte z oka do oka pavoukovi, který je na cestě ze stropu dolů...člověka to probere

Roky jsem mela doma kocky kvuli pavoukum.
Ted je chyta cuba - prevzala stafetu.
Bohudik.

napsal(a):
Nebo takhle jdete v noci do koupelny. Projdete potmě celou cestu, až těsně před prahem koupelny zůstanete stát a natáhnete se po vypínači. po rosvícení zjistíte, že stojíte miti dveřmi do koupelny a koukáte z oka do oka pavoukovi, který je na cestě ze stropu dolů...člověka to probere
No tak to teda pěknou dobrou noc....po baráku chodím v noci zásadně potmě...nerozsvěcuju...
lesnížínka
napsal(a):
Berte to tak, že pokud se k vám někdo nastěhuje do baráku, bez pozvání, neplatí nájem hold to ma s rizikem, že ho někdo načape a nepřežije to
Taky jsem četla, že z vysavače si vylezou ven.
Ja se divím, že u nás v baráku jich moc nemáme a to bydlíme na vesnici u pole, lesa .nějakej bude v dolní garáži, ale tam nechodím já tady jsou jen sekáči nebo teda trasavky ,ale ti nejsou tak hnusní
Jinak co dokaze strach a odpor jsem poznala snad v 18ti -, chodila jsem s jedním klukem ,jeho táta byl veterinář a já holcicka z města souhlasila, že půjdu pomáhat vyčistit prasečák. Dostala jsem koště, že budu vymetat u stropu, kolem oken pavučiny 🥺 Jsem udělala jediný pohyb a oni na mě začali padat mega velcí pokoutnici,. Jsem ho mela ve vlasech a jednoho za tričkem
Nedivím se, že se strachem někdo zblazni, kdybych nemohla utéct, tak fakt zešilim
Nikdy bych uz nevzala koště a šla vymetat pavouky.
Sardullah , to je strašný příběh... kdyby spadl o kus blíž, na vás
Mě jednou vzbudilo, u našich v bytovce jak neco škrábe po tapetě. No, byl tam - v rohu, kde nebyla úplně tapeta přilepena ke zdi - pokoutnik .
Bylo to tak neco otřesného- mamka ho vyhodila a já celou noc s rozsvícenym světlem čekala, až bude ráno. Kdykoliv jsem zavřela oči, tu zrudu viděla

Teda ženský, jsme se s Fanym nasmáli u vašich historek
Já se pavouků neštítím, ne, že bych je vyhledávala, ale nemám s nimi problém. Koneckonců, o Fanóšovi jsem tu psala. Mimochodem, daří se mu dobře a koexistujeme spolu dál, naše nepsané úmluvy jsou oboustranně dodržovány.
Repto, pohovořila jste s nájemníkem z oka do očí?
Fikovnice, ujmeš se Bludného balvanu, aby se tu místnímu osazenstvu lépe spalo? Koneckonců, psala jsi, že výzkum je tvoje parketa
fikovnice
napsal(a):
Hadi jsou v pohodě. Myši a potkani taky - krom logické obavy z šíření nemocí s nimi nemám problém.
Vadí mi pavouci a ta zvířata, která je připomínají, např. některé zvláště nohaté stonožky nebo krabi.
fikovnice
napsal(a):
Tak mě je to jasný, hadi jsou fajn, mám doma i jedáky. S prvním hadem domů jsem otravovala už v 10 letech, tenkrát to přes mamku neprošlo. Takže jsem měla různý gekony.
Pavouci, stonožky atd. mi nijak zvlášť nevadí, ale netoužím je chovat.
Co nedávám jsou vosy, včely a podobná havěť. Když do pokoje něco takovýho vletí, tak se i se psema evakuuju do jiného pokoje a čekám až to přítel vyřeší. Přítelovo táta včelaří. Jednou se mi u nich na chatě zamotala do vlasů včela. Šílenej panickej záchvat, když mi to konečně někdo vymotal, tak jsem se klepala jak ratlík a jelo se dom. Pak jsem měla ještě několik nocí noční můry a pořád jsem slyšela to bzučení. Od tý doby jsem se tam neukázala.

napsal(a):
Jo, jo, počkejte, až Vám spadne koště. Jako mně.
Sme se tak smáli, že nikdo nebyl schopný pro ně dolů jít.
Mně padají jenom kolíčky na prádlo.

lesnížínka
napsal(a):
No já si hned představuju, jak stojím opřená o zábradlí a za krkem mi přistane váš pavouk
Nepřistane. Vždyť píšu, že u nás fouká skoro pořád. Někdy tak, že mi sousedi (i vzdálenější) přinášejí prádlo, které jsem měla pověšené na balkóně. A jednu z mých oblíbených vest i člověk ze stavební firmy, která nás zrovna zateplovala. Protože já bych na střechu fakt nevylezla.

fikovnice
napsal(a):
Bludný balvan...
Děkuji.
napsal(a):
Teda ženský, jsme se s Fanym nasmáli u vašich historek
Já se pavouků neštítím, ne, že bych je vyhledávala, ale nemám s nimi problém. Koneckonců, o Fanóšovi jsem tu psala. Mimochodem, daří se mu dobře a koexistujeme spolu dál, naše nepsané úmluvy jsou oboustranně dodržovány.
Repto, pohovořila jste s nájemníkem z oka do očí?
Fikovnice, ujmeš se Bludného balvanu, aby se tu místnímu osazenstvu lépe spalo? Koneckonců, psala jsi, že výzkum je tvoje parketa
Stran výzkumu jsem vyhořela...ale toto je VÝZVA!!!
elisak
napsal(a):
Tak mě je to jasný, hadi jsou fajn, mám doma i jedáky. S prvním hadem domů jsem otravovala už v 10 letech, tenkrát to přes mamku neprošlo. Takže jsem měla různý gekony.
Pavouci, stonožky atd. mi nijak zvlášť nevadí, ale netoužím je chovat.
Co nedávám jsou vosy, včely a podobná havěť. Když do pokoje něco takovýho vletí, tak se i se psema evakuuju do jiného pokoje a čekám až to přítel vyřeší. Přítelovo táta včelaří. Jednou se mi u nich na chatě zamotala do vlasů včela. Šílenej panickej záchvat, když mi to konečně někdo vymotal, tak jsem se klepala jak ratlík a jelo se dom. Pak jsem měla ještě několik nocí noční můry a pořád jsem slyšela to bzučení. Od tý doby jsem se tam neukázala.
Týýý brďo, jedáky! Smím vědět, co máte?
A také kde cca bydlíte?

fikovnice
napsal(a):
Stran výzkumu jsem vyhořela...ale toto je VÝZVA!!!
To bych řekla!

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Berte to tak, že pokud se k vám někdo nastěhuje do baráku, bez pozvání, neplatí nájem hold to ma s rizikem, že ho někdo načape a nepřežije to
Ja se divím, že u nás v baráku jich moc nemáme a to bydlíme na vesnici u pole, lesa .nějakej bude v dolní garáži, ale tam nechodím já tady jsou jen sekáči nebo teda trasavky ,ale ti nejsou tak hnusní
Jinak co dokaze strach a odpor jsem poznala snad v 18ti -, chodila jsem s jedním klukem ,jeho táta byl veterinář a já holcicka z města souhlasila, že půjdu pomáhat vyčistit prasečák. Dostala jsem koště, že budu vymetat u stropu, kolem oken pavučiny 🥺 Jsem udělala jediný pohyb a oni na mě začali padat mega velcí pokoutnici,. Jsem ho mela ve vlasech a jednoho za tričkem
Nedivím se, že se strachem někdo zblazni, kdybych nemohla utéct, tak fakt zešilim
Ježiš, tak to bych asi na místě zešedivěla hrůzou.
Já zase slyšela, že prý za život člověku v noci vleze do pusy asi 5 pavouků. Což jsem si zjistila zase jinde, že je hoax.
fikovnice
napsal(a):
Týýý brďo, jedáky! Smím vědět, co máte?
A také kde cca bydlíte?
Kobříky, to jsou takový menší kobry. Umí se i hezky stavět a roztahovat kápi.
Křovináře ostnitý a chřestýšovce běloretý.

elisak
napsal(a):
Zvlášť na té druhé fotce vypadá roztomile! Takhle na dálku rozhodně.

Někteří nemají silný jed a také ani nějak neútočí.
Když jsou takhle pěkně malovaní jak od Lady, tak mi to asi ani neva :-) :-)
V sobotu jsem strunovou sekačkou rozpůlila slimáka zrzáka. Taky ještěrka je bez ocasu, ale to jsem nebyla já. A je tu dost slepýšů. Takže ty řeči o hluku a lovících našich zvířatech jsou blbosti.
Dvě husy sedí na vejcích. Jedna má modré oči. To se pak bude prodávat jako blue nose. A ještě tam běhá jednou house. Za chvíli tu bude běhat 300 hus na pozemku 250 m2.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak to by asi byla moje smrt.
Jako to si stokrát můžu říkat, jak mi ten pavouk neublíží a jak je užitečnej, ale prostě se toho zcela iracionálně štítim...a jak psal někdo výše, tak stejnej problém mám třeba s krabi.

napsal(a):
Tak to by asi byla moje smrt.
Jako to si stokrát můžu říkat, jak mi ten pavouk neublíží a jak je užitečnej, ale prostě se toho zcela iracionálně štítim...a jak psal někdo výše, tak stejnej problém mám třeba s krabi.
Mně kdysi nějaký můj známý - psycholog nabízel, že mě té arachnofobie zbaví. Když jsem si někde přečetla, jakým způsobem se toto dělá, tak jsem s díky odmítla.

napsal(a):
Mně kdysi nějaký můj známý - psycholog nabízel, že mě té arachnofobie zbaví. Když jsem si někde přečetla, jakým způsobem se toto dělá, tak jsem s díky odmítla.
....já to viděla v televizi jako dokument
fikovnice
napsal(a):
Ježkovy zraky!
A máte doma antidota?...ptám se jen tak pro zajímavost...respektive dnes něco podobného přednáším.
Nemám, co vím tak snad nikdo z chovatelů u nás nemá. Je to drahý, má to krátkou expiraci a není to s tím zas tak jednoduchý, že by si to člově píchnul doma. Proti těm kobřikům snad ani žádný není, asi se dá použit od jiných druhů kober. Spíš se to snaží léčit symptomaticky.
S tou jedovatostí je to ošemetný.
Ty druhy co mám doma se ve většině případů berou jako míň jedovatý, ale úmrtí po nich jsou hlášený taky. Je tam moc proměnných, někoho to sejme, že je rád, že to vůbec přežil (a třeba přišel jen o pár prstů) a někdo to zvládne doma úplně bez pomoci.
Já se pokousat nenachávam, stači nesahat, tam kam ten had dosáhne. A na manipulaci, když má had nějakej problém, tak háček a jistící hák, připadně jsou různý finty...

napsal(a):
Hádám desinzibilace?

Dyť se toho můžete zbavit sami. Pozitivkou :-)

Varaxi
napsal(a):
Mě by musel napřed někdo naklikat... :)
Já mám teda problém s odměnou. Vše už mám. Leda že by mi někdo dával štěkanátka. Postavím se 100 m od vchodu do Světa hmyzu nebo Vodního pavilonu a každý den o 10 m blíž, od dveří už jen po cm... mohlo by to hodit 30 - 300 štěkanátek! Jééé :-)

napsal(a):
Já mám teda problém s odměnou. Vše už mám. Leda že by mi někdo dával štěkanátka. Postavím se 100 m od vchodu do Světa hmyzu nebo Vodního pavilonu a každý den o 10 m blíž, od dveří už jen po cm... mohlo by to hodit 30 - 300 štěkanátek! Jééé :-)
Když sáhnete na tarantuli, dám vám Joksiera. Je mu 9 mnesicu. Je mimo jiné biveer

napsal(a):
Když sáhnete na tarantuli, dám vám Joksiera. Je mu 9 mnesicu. Je mimo jiné biveer
Nešáhla bych ani za zlatou cihlu.

napsal(a):
Nešáhla bych ani za zlatou cihlu.
A to já možná jo. Vzhledem k inflaci...

napsal(a):
:-) :-) :-) :-) To je složenka?

napsal(a):
:-) :-) :-) :-) To je složenka?
Tssss, pravý očkovák vypsaný vetem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
elisak
napsal(a):
Jsou nadherni. Ja mam rodinou jedaky zakazany neb jsem vecne necim pokousana naposled mintrefil pupek hroznys a retika prst 🤣😂
Pak proto ze to obcas někam zdrhne. Takze se paradoxne adaptovali na stav cim vetsi had tim lepsi. Aspon to je videt🤣 momentálně tu mám největší kousek tmavku 6m skorem a 60+kg
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsou nadherni. Ja mam rodinou jedaky zakazany neb jsem vecne necim pokousana naposled mintrefil pupek hroznys a retika prst 🤣😂
Pak proto ze to obcas někam zdrhne. Takze se paradoxne adaptovali na stav cim vetsi had tim lepsi. Aspon to je videt🤣 momentálně tu mám největší kousek tmavku 6m skorem a 60+kg
Já tu mám mimina těch křovinářů (schlegalaku). To jsou dobrý tkaničky, novorozený jsem krmila stehýnkama myších holat, teď už jsou větší a zvládaj půlky holat.
Komentář k fotce: ty klacíky jsou obyč špejle...
234honza..

XXX.XXX.3.136
elisak
napsal(a):
Nejedovatý - bezzubý vejcožrout africký (Dasypeltis scabra).
Vejcožrout napodobuje chřestýše/zmije tím, že vytváří podobné smyčky a třením drsných šupin vydávají skřípavý zvuk. A také dokáže mírně rozšířit krční obratle a napodobit tak kápi malé kobry.
https://www.youtube.com/watch?v=A0jx3kHUHoI

Přidám fotografii jiného nebezpečného subjektu - upozorňuji, že nejde o fotomontáž.
Stydíte se za svého vrchního velitele ozbrojených sil nebo je vám ho spíš líto?
Smutné

napsal(a):
Přidám fotografii jiného nebezpečného subjektu - upozorňuji, že nejde o fotomontáž.
Smutné
Pokud je to reálná fotka, tak je to smutné a pan prezident by měl odejít do důchodu. Si myslím já.
Ale ten komentář u toho je hnusnej.
neverend

XXX.XXX.213.247
A to pořád pohřbívají Putina.. Biden přitom podává ruce neexistující osobě, nepamatuje si kudy přišel a Zeman se už nejpozději pozítří setká s hrdiny druhé světové asi osobně. Jsou to staří lidé a posměšky jsou vrcholem nevychvanosti, ale na druhou stranu oni by měli ve svém věku vědět, kdy je čas přenechat takto náročnou úlohu trochu mladším.
neverend
napsal(a):
A to pořád pohřbívají Putina.. Biden přitom podává ruce neexistující osobě, nepamatuje si kudy přišel a Zeman se už nejpozději pozítří setká s hrdiny druhé světové asi osobně. Jsou to staří lidé a posměšky jsou vrcholem nevychvanosti, ale na druhou stranu oni by měli ve svém věku vědět, kdy je čas přenechat takto náročnou úlohu trochu mladším.
Ve svém věku už právě neví. Od toho mají spolupracovníky, příbuzné, opatrovníky, aby se o ně postarali. Mimochodem, podávání Bidenovi ruky neexistující osobě jsem shlédla a bylo to poněkud jinak. On se otočil s rukou k potřesu, protože čekal, že tam dotyčný bude a rozloučí se spolu. No a on odešel. Jsem nahluchlá a taky bych neslyšela, že odešel, na to nemusíte být ani starý a senilní. Že Biden je, o tom ale nepochybuju. No starý je normální věc. Ovšem zvolit si bl.ého prezidenta...to už o něčem vypovídá. Bl.ého rozumněj...nevzdělaného. Rozum si za peníze nekoupíš.

napsal(a):
Smutné
Tak já se teda upřímně stydím. Ani nemusí sedět zhroucený na vozíčku, stačí, když otevře pusu.

Nejhorší je, že on asi už neumí reálně uvažovat a lidi kolem něj mají zájem na tom, aby se udržel v úřadu. Každej budeme jednou starej a možná taky senilní, možná budeme vypadat podobně. Jen prezident je víc vidět a tady mi to fakt ze strany těch jeho poradců přijde jako zneužívání. Takže já se spíš stydím za ně.

Něco k pavoukům plus hezké fotky - hlavně ta se svítícími makadly - asi by bylo po mě, kdyby to sedělo v setmělé koupelně.
https://www.osel.cz/12306-nejrychleji-prchajicim-napadnikem-je-pavouk.html

Už mně to taky začíná blbnout jak ostatním. U některých vláken vidím jen první příspěvek.

napsal(a):
Něco k pavoukům plus hezké fotky - hlavně ta se svítícími makadly - asi by bylo po mě, kdyby to sedělo v setmělé koupelně.
Řešení nočního nouzového osvětlení v dobách energetické krize

napsal(a):
Smutné
Zase jeden punc. Nevím, kde jste fotografii sebrala. Jen vás ujistím, že když někdo udělá teleobjektivem 100 vašich fotek a vybere tu "nejlepší", určitě ji z alba vyřadíte !
Prezident Zeman je starý nemocný muž, jistě nejsme zvyklí na to, že prezidenta vozí, ale akt na Vítkově zvládl se ctí a v normě. Místo kopírování jedné fotky s hnusným, neslušným a nehorázným textem ( výběr o vás mnohé vypovídá ), si pusťte video :
https://www.stream.cz/domaci-9257/zaznam-pietni-akt-na-vitkove-8-5-2022-64341931

Myslím, že hnusné, neslušné a nehorázné texty nejsou konkrétně panu prezidentovi nijak cizí. Jsou to naopak jeho výsostné vody, ve kterých tuze rád plave.

napsal(a):
Řešení nočního nouzového osvětlení v dobách energetické krize
Fujky fujky...to raději budu do smrti chodit po baráku potmě a raději si nebudu představovat, co v té tmě je.....

napsal(a):
Super článek 👍
Svítící pavouk svítí v UV frekvenci, takže šok z pavoučí lampičky v noci v koupelně nehrozí.😉

napsal(a):
Zase jeden punc. Nevím, kde jste fotografii sebrala. Jen vás ujistím, že když někdo udělá teleobjektivem 100 vašich fotek a vybere tu "nejlepší", určitě ji z alba vyřadíte !
Prezident Zeman je starý nemocný muž, jistě nejsme zvyklí na to, že prezidenta vozí, ale akt na Vítkově zvládl se ctí a v normě. Místo kopírování jedné fotky s hnusným, neslušným a nehorázným textem ( výběr o vás mnohé vypovídá ), si pusťte video :
https://www.stream.cz/domaci-9257/zaznam-pietni-akt-na-vitkove-8-5-2022-64341931
Tak pro méně chápavé prostě natvrdo:
- text k fotografii je legrace, nic explicitně hrubého.
- fotografie je realita, nikoliv fotokouzlo.
- je to vrchní velitel ozbrojených sil ČR - ano, i Švejk jel na Bělehrad, ale aspoň to měl v hlavě v lepším stavu
- nechci, aby prezidentský úřad zastával chorý stařec, který už neovládá své vědomí ani tělo (ale tělo bych mu promila, kdyby dokázal v úřadě, do kterého byl zvolen, pracovat - viz třeba Hawking)
Ale on je nepracující troska, není schopen zahraničních cest, pro stát nic nedělá.
Existuje v ČR jiná pracovní pozice mimo prezidenta ČR, kde by se uplatil člověk v tomto stavu za finanční ohodnocení, které dostává?
Vy konkrétně, Orionko, byste takového člověka zaměstnala a platila mu mzdu?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Prezident_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky

napsal(a):
Už mně to taky začíná blbnout jak ostatním. U některých vláken vidím jen první příspěvek.
Vložte nový příspěvek, klidně jen jedno písmeno nebo tečku a rozhýbe se to. Příspěvek následně můžete smazat, funguje to dál 😉

napsal(a):
Super článek 👍
Svítící pavouk svítí v UV frekvenci, takže šok z pavoučí lampičky v noci v koupelně nehrozí.😉
Papoušci UV vnímají - třeba...tak aby je to neděsilo...a mne pak jejich poplach zdánlivě bez příčiny.

napsal(a):
Tak pro méně chápavé prostě natvrdo:
- text k fotografii je legrace, nic explicitně hrubého.
- fotografie je realita, nikoliv fotokouzlo.
- je to vrchní velitel ozbrojených sil ČR - ano, i Švejk jel na Bělehrad, ale aspoň to měl v hlavě v lepším stavu
- nechci, aby prezidentský úřad zastával chorý stařec, který už neovládá své vědomí ani tělo (ale tělo bych mu promila, kdyby dokázal v úřadě, do kterého byl zvolen, pracovat - viz třeba Hawking)
Ale on je nepracující troska, není schopen zahraničních cest, pro stát nic nedělá.
Existuje v ČR jiná pracovní pozice mimo prezidenta ČR, kde by se uplatil člověk v tomto stavu za finanční ohodnocení, které dostává?
Vy konkrétně, Orionko, byste takového člověka zaměstnala a platila mu mzdu?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Prezident_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky
"Sranda text" u fotky mi taky přijde přes čáru, se zbytkem příspěvku souhlasím.
Už měl být dávno v důchodu, tohle není důstojné ani pro ČR, ani pro Zemana.

napsal(a):
"Sranda text" u fotky mi taky přijde přes čáru, se zbytkem příspěvku souhlasím.
Už měl být dávno v důchodu, tohle není důstojné ani pro ČR, ani pro Zemana.
No smiřme se s tím, že to svoje olební období nějak doklepe....resp. jsme momentálně vlastně bez prezidenta, no a za chvíli už další prezidentská volba. Otázkou je, zda bude z čeho vybírat. Zatím z kandidátů o kterých se minimálně spekuluje v médiích a těch, co už potvrdili, že kandidovat budou, nejsem nadšená. Pro mě osobně bude volba prezidenta nebude o tom, že půjdu hodit hlas někomu, koho bych ráda viděla jako hlavu našeho státu, ale spíš o tom zvolit pro mě nejmenší zlo....někoho, kdo mi z těch dotyčných bude nejméně vadit.

napsal(a):
Vložte nový příspěvek, klidně jen jedno písmeno nebo tečku a rozhýbe se to. Příspěvek následně můžete smazat, funguje to dál 😉
Iri, zkoušela jsem, ale tečka už mně smazat nešla, psalo mi tam, že prostě tam něco napsat musím.

napsal(a):
Iri, zkoušela jsem, ale tečka už mně smazat nešla, psalo mi tam, že prostě tam něco napsat musím.
Ten příspěvek s tečkou musíš vložit a teprve až se načte vlákno, tak celý příspěvek smazat.
Dole u příspěvku volba Smazat, hned vedle je Editovat, Nahlásit, Citovat.
Nestačí jen napsat a smazat tečku bez skutečného vložení příspěvku...😉

assil
napsal(a):
Mě to teď s tečkou šlo a vlákno funguje.
Ale nevím, jestli by tedy nestálo za to spíš založit nové vlákno.
Nové vlákno nic neřeší, mně to blblo i u nových vláken...

fikovnice
napsal(a):
Myslíš, že Joksier je něco podobného jako Jorskiri? Příbuzná plemena...?
Vypadá to na nové plémě. Bude asi tuze žádané, zvlášť ve variantě biveer.

7 žlutejch a eště dvě sedí.

napsal(a):
7 žlutejch a eště dvě sedí.
Mně zahnízdila v živém plotu paní Kosová. Sedí na vécitkách a čumí. Sedm žlutejch to ale asi nebude.
Jo, a k M.Z.:
Ten text u fotky je pro mě také za hranou a ani mi nepřijde legrační...
Druhá věc je, že je podle mě tristní, když prezident republiky a vrchní velitel ozbrojených sil má zřejmě pokročilé stadium cirhózy s pravděpodobnou encefalopatií. To, že je na vozíku, neberu jako handikep vylučující jej z prezidentské funkce... Ale to, že je vážně nemocný (a jak píšu - i s psychickými důsledky jeho nemoci) a vykonává tuto funkci, mi přijde nedůstojné jak nás - občanů ČR, tak M.Z. a celé jeho rodiny.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Jo, a k M.Z.:
Ten text u fotky je pro mě také za hranou a ani mi nepřijde legrační...
Druhá věc je, že je podle mě tristní, když prezident republiky a vrchní velitel ozbrojených sil má zřejmě pokročilé stadium cirhózy s pravděpodobnou encefalopatií. To, že je na vozíku, neberu jako handikep vylučující jej z prezidentské funkce... Ale to, že je vážně nemocný (a jak píšu - i s psychickými důsledky jeho nemoci) a vykonává tuto funkci, mi přijde nedůstojné jak nás - občanů ČR, tak M.Z. a celé jeho rodiny.
Přesně tak Fíkovnice. Ať je jakýkoli, má různé názory a ani jeho chování není občas zcela korektní, tak je to stále starý člověk a k tomu se vždy musí mladší chovat s úctou a ohleduplností. A vůbec i v normálním životě by to tak mělo být. Vidět jak u pokladny starý člověk je prostě pomalý a trvá mu vyndat na pás zboží z košíku a za mnou někteří oči v sloup s povzdechy.. Podle mého je to hrubá nevychovanost.

neverend
napsal(a):
Přesně tak Fíkovnice. Ať je jakýkoli, má různé názory a ani jeho chování není občas zcela korektní, tak je to stále starý člověk a k tomu se vždy musí mladší chovat s úctou a ohleduplností. A vůbec i v normálním životě by to tak mělo být. Vidět jak u pokladny starý člověk je prostě pomalý a trvá mu vyndat na pás zboží z košíku a za mnou někteří oči v sloup s povzdechy.. Podle mého je to hrubá nevychovanost.
Tak jako v jednom příspěvku napsat "Zeman se už nejpozději pozítří setká s hrdiny druhé světové asi osobně" a v druhém se bít v prsa za úctu ke stáří...vy mě bavíte.

espiro, prosim, vlákno média psi nebo jak to je, narazila jsem na divné obecní vyhlášky a nemůžu z toho jít spát a megý poskakuje a řve "kde sou, ukaž, zakoušu to všecko" :-) a zase spadla z parapetu, ale jenom na gauč, je to dobrý.
Nic nechápe, ... .
https://www.youtube.com/watch?v=s1-kPpBMiM4
234honza..

XXX.XXX.2.194
Postřehy strejdy Luďka https://youtu.be/TqMJnphSbKA
neverend
napsal(a):
Nemyslím si, že si starý člověk zaslouží úctu automaticky. Stáří není zásluha. Samozřejmě se snažím ke starým lidem chovat slušně a tolerantně a „oči v sloup“ nevytáčím. Na druhou stranu, pokud vím, že se konkrétní starý člověk chová špatně, agresivně a zle, nemám důvod být přehnaně vstřícný a slušný. Korektní ano, to bez debaty.
Konkrétně Miloš Zeman za svůj život způsobil tolik zla, cíleně rozpoutával nesváry, lhal, pomlouval, probouzel a rozdmychával ve společnosti ty nejhorší vlastnosti, mnohdy nebyl schopen ani té nejzákladnější slušnosti - omluvy. Opravdu nevidím nejmenší důvod se mu klanět jen proto, že zestárnul a ještě víc zblbnul. Pardon, ale svým způsobem života a tím, jakými lidmi se obklopil, sám sebe odsoudil k posměchu.
Text pod obrázkem mě nijak neuráží a nepovažuju ho za neslušný, nebo dokonce sprostý. Je to prostý, byť lehce hyperbolický, popis současného stavu. To, že si hlava státu a její okolí nejsou ochotni přiznat, že už tam nemá co dělat, je jen smutná skutečnost. A že ho zneužívají paraziti, které si sám vybral a dosadil, je k pláči. Dnes je mi Miloše Zemana už jenom líto, jako člověk je mi naprosto ukradený.

napsal(a):
Vida, ani romské organizace se nezajimají...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zbytek-zakarpatskych-romu-v-pardubicich-preziva-ve-stanech-40396543#source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
No ono problém s těmito uprchlíky-romy je mimo to, že údajně hodně jich má i maďarský pas a tudíž logicky by měli být v Maďarsku a nechápu, co dělají u nás.
No a další věc....kde ubytovat rodinu, která čítá třeba 50 lidí a samozřejmě chtějí bydlet spolu a mají naprosto odlišný způsob chování, života, než naše většinová společnost.....ono spousta lidí řekne, že to je nedůstojné, že je má vláda někde ubytovat, ale kde??....Myslím, že ani ti, kteří volají po jejich ubytování, by je nechtěli mít ubytované ve svém okolí.
Já upřímně doufám, že převážná část jich odjede, mám totiž strach, že ti co zůstanou, tak můžou vytvořit osady podobné jako jsou na Slovensku....a ať už to tady máme s romským etnikem jakkoliv, že zde máme i tzv. vyloučené lokality, ale pořád to není taková hrůza jako ty osady.

napsal(a):
No ono problém s těmito uprchlíky-romy je mimo to, že údajně hodně jich má i maďarský pas a tudíž logicky by měli být v Maďarsku a nechápu, co dělají u nás.
No a další věc....kde ubytovat rodinu, která čítá třeba 50 lidí a samozřejmě chtějí bydlet spolu a mají naprosto odlišný způsob chování, života, než naše většinová společnost.....ono spousta lidí řekne, že to je nedůstojné, že je má vláda někde ubytovat, ale kde??....Myslím, že ani ti, kteří volají po jejich ubytování, by je nechtěli mít ubytované ve svém okolí.
Já upřímně doufám, že převážná část jich odjede, mám totiž strach, že ti co zůstanou, tak můžou vytvořit osady podobné jako jsou na Slovensku....a ať už to tady máme s romským etnikem jakkoliv, že zde máme i tzv. vyloučené lokality, ale pořád to není taková hrůza jako ty osady.
Oni tam myslím píšou, že ti s maďarskými pasy už odešli. Každopádně tihle zakarpatští asi nemají důvod utíkat, aspoň si myslím. Jinak osady na Slovensku to je ostuda jejich vlády a jakkoliv je tady ve všem slušně řečeno bor.del, tak tohle by snad doufám u nás nikdo nedopustil.
Ta poznámka o romských organizacích byla myšlena spíš tak, že Romové jsou soudržní odsud podsud, pomáhat se jim v tomto případě asi taky moc nechce. Přitom běda, když někdo jejich chování kritizuje, to hned Romea vyrazí do útoku.
Dasvo
napsal(a):
Nemyslím si, že si starý člověk zaslouží úctu automaticky. Stáří není zásluha. Samozřejmě se snažím ke starým lidem chovat slušně a tolerantně a „oči v sloup“ nevytáčím. Na druhou stranu, pokud vím, že se konkrétní starý člověk chová špatně, agresivně a zle, nemám důvod být přehnaně vstřícný a slušný. Korektní ano, to bez debaty.
Konkrétně Miloš Zeman za svůj život způsobil tolik zla, cíleně rozpoutával nesváry, lhal, pomlouval, probouzel a rozdmychával ve společnosti ty nejhorší vlastnosti, mnohdy nebyl schopen ani té nejzákladnější slušnosti - omluvy. Opravdu nevidím nejmenší důvod se mu klanět jen proto, že zestárnul a ještě víc zblbnul. Pardon, ale svým způsobem života a tím, jakými lidmi se obklopil, sám sebe odsoudil k posměchu.
Text pod obrázkem mě nijak neuráží a nepovažuju ho za neslušný, nebo dokonce sprostý. Je to prostý, byť lehce hyperbolický, popis současného stavu. To, že si hlava státu a její okolí nejsou ochotni přiznat, že už tam nemá co dělat, je jen smutná skutečnost. A že ho zneužívají paraziti, které si sám vybral a dosadil, je k pláči. Dnes je mi Miloše Zemana už jenom líto, jako člověk je mi naprosto ukradený.
Hezky jste to sepsal, podepisuju

Nějak nevím, co přesně by neziskovky měly dělat, dělají už desetiletí a nejen s některými cizinci, ale s kýmkoli. Mimochodem se hledají tlumočníci a projektoví manažeři, to víte, potřebných přibylo, pokud si někdo myslí, že je to hrozně jednoduché, neváhejte se přihlásit :-) Nebo dobrovolníci pro volnočasové (vzdělávací) aktivity pro uprchlíky. Těch potřebných je prostě hodně.
https://www.facebook.com/slovo21 https://www.slovo21.cz/
Když to vezmu kolem a kolem dokola a tak, tohle zběsilé přemísťování "pojďte k nám všici" si vymyslela vláda, tak ať to řeší.
Dasvo
napsal(a):
Napsal jste to hezky...
Že by měl již být na odpočinku je jasné všem, jen ne jemu a těm okolo, co z něj něco maji ...
Spíš než lítost, cítím soucit, mám to tak ke každému nemocnému a je asi jedno, zda je starý něho mladý a zda se o to zapricinil sám, či nikoliv.
Každopádně lidi, kteří mají potřebu psát podobně "vtipne" články jsou podle mého ubožáci. Já tohle ráda nemám
neverend
napsal(a):
Dovolím si k tomuto podotknout to, že pan Zeman není stařík u pokladny, je přesně takový, jak dobře popsal Dasvo (a podepisuji se pod vše, co napsal). A ten kdo páchal zlo, si úctu rozhodně nezaslouží. Moje sousedka, které je devadesát a vychovala tři děti rozhodně ano a bylo mi ctí být na její oslavě devadesátých narozenin. Nikdy bych nad strarým člověkem u pokladny nekroutila očima, zatímco z pana Zemana se mi zvedá kufr a hodně . A už hodně dlouho.
234honza..

XXX.XXX.2.194
Záhadných úmrtí mezi ruskými oligarchy a podnikateli nadále přibývá. Od začátku roku jich zemřelo nejméně osm. Ve většině případů jde o obchodníky s plynem nebo ropou, několik jich zemřelo i s rodinou.
Historie podezřelých nehod, otrav a neobjasněných vražd, které se „přihodily“ oponentům ruského prezidenta Vladimira Putina je víc než bohatá.
Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-mrtvy-ve-sklepe-u-samana-spadl-z-utesu-podezrela-umrti-bohatych-rusu-201721
Ještě ten Elon Musk, aby nedopadl podobně.
neverend

XXX.XXX.213.247
Zrzavci
napsal(a):
Dovolím si k tomuto podotknout to, že pan Zeman není stařík u pokladny, je přesně takový, jak dobře popsal Dasvo (a podepisuji se pod vše, co napsal). A ten kdo páchal zlo, si úctu rozhodně nezaslouží. Moje sousedka, které je devadesát a vychovala tři děti rozhodně ano a bylo mi ctí být na její oslavě devadesátých narozenin. Nikdy bych nad strarým člověkem u pokladny nekroutila očima, zatímco z pana Zemana se mi zvedá kufr a hodně . A už hodně dlouho.
Jedna věc je věk a druhá je funkce. Nesmíme to plést dohromady. Stáří ale pro mě vždy zůstane hodno úcty a ohleduplnosti. I Zemana bych vždy pustil sednout s okamžitou platností a nezáleží mi na tom co kde říká. Stáří zasluhuje úctu a pokoru. Vždy se tím budu řídit a lidmi kteří nevědí jak se chovat pohrdám. Je to asi následek mého studia bojových umění a s tím spojených "jiných" hodnot života.

Se tu drobet zaměňuje úcta s prostým vychováním a slušností. Když pustím sednout staršího člověka, není to projev úcty, ale prostinká slušnost.
Úcta ale automaticky nenastupuje s věkem, funkcí ani hodností, vzděláním nebo postavením. Úctu si člověk musí vysloužit. Nejde vynutit, nařídit ani vyprosit. Totéž respekt.

No, co se Zemana týše, tak si můžu myslet co chci. Vím, že za spoustu věcí si může sám, ale prostě se mi nelíbí, pokud si někdo utahuje z nemocného člověka...tedy narážky na zdraví a co se mi nelíbilo vůbec, tak byly vtípky související s tím, že brzo umře.
Obecně nemám ráda černej humor, nemám ráda vtipy , které jsou na účet třeba postižených lidí.......teda mimo jednoho....chytni se za jazyk a řekni "pro koho jede ta sanitka".....tak snad mi to bude odpuštěno.
napsal(a):
No, co se Zemana týše, tak si můžu myslet co chci. Vím, že za spoustu věcí si může sám, ale prostě se mi nelíbí, pokud si někdo utahuje z nemocného člověka...tedy narážky na zdraví a co se mi nelíbilo vůbec, tak byly vtípky související s tím, že brzo umře.
Obecně nemám ráda černej humor, nemám ráda vtipy , které jsou na účet třeba postižených lidí.......teda mimo jednoho....chytni se za jazyk a řekni "pro koho jede ta sanitka".....tak snad mi to bude odpuštěno.
Souhlasím s Tebou Jani.
Já Zemana vůbec nemusím a říkám si, že jej samotného možná dohnala karma. Dívala jsem se na ten stream, co sem vložila "Orionka" a moc důstojné mi to tedy nepřišlo - mám na mysli slavnost a památku na padlé vojáky 8. května (i když si "Orionka" myslí opak). Můžu se mýlit, ale prostě mi připadlo, že tam přivezli nemohoucího starce...
Ale - také nemám ráda vtipy nebo co to je na téma zdraví, nemoci, stáří atd. - když jsou vyloženě cíleny na někoho konkrétního.

No, ale že je prezident (a zvolil jej lid), by respektovat mohli.
Ale u nás to není zažité.
A stáří si úctu zaslouží. Pokud na mě neřve, že mám tlustého psa. Jenže dožít se takového věku v tomhle bordelu, to teda respekt, hluboce se všem starým klaním :D

234honza..
napsal(a):
Záhadných úmrtí mezi ruskými oligarchy a podnikateli nadále přibývá. Od začátku roku jich zemřelo nejméně osm. Ve většině případů jde o obchodníky s plynem nebo ropou, několik jich zemřelo i s rodinou.
Historie podezřelých nehod, otrav a neobjasněných vražd, které se „přihodily“ oponentům ruského prezidenta Vladimira Putina je víc než bohatá.
Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-mrtvy-ve-sklepe-u-samana-spadl-z-utesu-podezrela-umrti-bohatych-rusu-201721
Ještě ten Elon Musk, aby nedopadl podobně.
Co Vám proved, nedal Teslu?
napsal(a):
No, ale že je prezident (a zvolil jej lid), by respektovat mohli.
Ale u nás to není zažité.
A stáří si úctu zaslouží. Pokud na mě neřve, že mám tlustého psa. Jenže dožít se takového věku v tomhle bordelu, to teda respekt, hluboce se všem starým klaním :D
No, já s Vámi vlastně souhlasím...a také ke starým lidem chovám úctu.
Jen si myslím, že se měl M.Z. vzdát už dávno funkce, když ta možnost existuje - prostě ze zdravotních důvodů. V září a říjnu ty čachry s jeho hospitalizací, tajením diagnózy, atd. - to mi fakt přišlo nedůstojné. A ano, asi to dělají spíš lidé v jeho okolí. Jak jsem dnes koukla na ten stream, tak jsem si pak přečetla zpětně nějaké rozhovory a diskuze - a už v říjnu to bylo jasně řečeno - jakou nemoc má, a že se dostal opravdu i do stavu poškození psychických funkcí. Ano, dali jej zase nějak dohromady, ale...nevím, no - divím se třeba Kateřině, že jí nevadí toto zneužívání jejího otce (pokud teda má u něj její slovo nějakou váhu).

No, já nevím, o čem všici mluví, vůbec to nesleduji a odkazy jsem neotevřela,
jen reaguji na "starý, prezident, úcta, komentáře"
a prostě mám jenom
respect, bro

Jo a kdyby se sem podívala petrahei, tak fakt dík za radu, že bych si víc hlídala
míčky, co jsou drahé. Tak jsou ztracené úplně stejně jako tenisáky za 15 korun!
:-)
234honza..

XXX.XXX.2.194
napsal(a):
Co Vám proved, nedal Teslu?

ježiš dyť je to internet, někdo se tam nabourá a poletí dolů... jako by nepadaly samy
ale nechápu, kdo mu to dovolil... i když von si může dovolit vše, no :-)
na mušce je zbytek světa už 9 let
a mě to vlastně už nezajímá

"No, ale že je prezident (a zvolil jej lid), by respektovat mohli."
lid? 2miliony 8settisíc něco lidí jej zvolilo, ne lid
"A stáří si úctu zaslouží. "
PROČ?
to není žádná zásluha, to není nic, co by člověk dokázal, to je jen biologická nutnost
espiro
napsal(a):
"No, ale že je prezident (a zvolil jej lid), by respektovat mohli."
lid? 2miliony 8settisíc něco lidí jej zvolilo, ne lid
"A stáří si úctu zaslouží. "
PROČ?
to není žádná zásluha, to není nic, co by člověk dokázal, to je jen biologická nutnost
espiro
Já myslím, že stáří je svým způsobem zásluha. Kolik lidí se stáří nedožilo, protože se uchlastali? Jako není to významná zásluha, ale zas bezvýznamné to taky není.
Pak si vážím zkušenosti. Ať si říká kdo chce co chce, šedesátiletý člověk (tj. dvakrát tak starý jako já) těch zkušeností prostě musí mít víc než já. Přežil je, předpokládám, že si z nich něco vzal... To zaslouží úctu.
Jinak já si vážím starých lidí pro ten prostý fakt, že celý život pracovali, měli děti, starali se o ně, zkrátka žili nad rámec nutných povinností... Lidí, kteří takto nežili, si až tolik nevážím, to je pravda. Ale těch je naprostá menšina.

Varaxi, s vaším příspěvkem se dá souhlasit. Ale abych si vážila člověka pro to, jaký celý život je, jak žil, pracoval, vychovával a živil děti, jaké má životní zkušenosti, na to ho přece musím znát. Navíc to jsou právě ty "zásluhy", které jsem zmiňovala.
No name babička v tramvaji, kterou vidím jen na těch pár minut za život, má moji ohleduplnost. Jsem vychovaná, slušně ji pozdravím a pustím sednout. Ale těžko k ní můžu cítit úctu za její proběhlý život, o kterém nic nevím.
Jako asi se tu na té úctě dost točíme a nejspíš zbytečně. Je to hodně pocitová záležitost, kterou každý vnímá jinak, jinak ji interpretuje. A to je v pořádku.
Varaxi
napsal(a):
Já myslím, že stáří je svým způsobem zásluha. Kolik lidí se stáří nedožilo, protože se uchlastali? Jako není to významná zásluha, ale zas bezvýznamné to taky není.
Pak si vážím zkušenosti. Ať si říká kdo chce co chce, šedesátiletý člověk (tj. dvakrát tak starý jako já) těch zkušeností prostě musí mít víc než já. Přežil je, předpokládám, že si z nich něco vzal... To zaslouží úctu.
Jinak já si vážím starých lidí pro ten prostý fakt, že celý život pracovali, měli děti, starali se o ně, zkrátka žili nad rámec nutných povinností... Lidí, kteří takto nežili, si až tolik nevážím, to je pravda. Ale těch je naprostá menšina.
"...že celý život pracovali, měli děti, starali se o ně, zkrátka žili nad rámec nutných povinností..."
No ale pak jsou lidé, co děti nemají - z různých důvodů (i proto, že třeba děti mít nemohou), a jsou i lidé, kteří třeba nepracovali vůbec z vážných zdravotních důvodů...a přesto se dožijí stáří. Takže já bych jako zásluhu nebrala to, že má někdo děti, apod., i když asi tuším jak to myslíš. Já mám respekt a úctu ke starým lidem v sobě jaksi zakořeněny a možná ani neumím nějak racionálně zdůvodnit proč. Prostě mi přijdou zranitelnější...ale to zase není důvod k úctě.
Zajímavá etická otázka - i jak píše "hmn_", že stáří je jen biologická nutnost - to je také fakt.
napsal(a):
Varaxi, s vaším příspěvkem se dá souhlasit. Ale abych si vážila člověka pro to, jaký celý život je, jak žil, pracoval, vychovával a živil děti, jaké má životní zkušenosti, na to ho přece musím znát. Navíc to jsou právě ty "zásluhy", které jsem zmiňovala.
No name babička v tramvaji, kterou vidím jen na těch pár minut za život, má moji ohleduplnost. Jsem vychovaná, slušně ji pozdravím a pustím sednout. Ale těžko k ní můžu cítit úctu za její proběhlý život, o kterém nic nevím.
Jako asi se tu na té úctě dost točíme a nejspíš zbytečně. Je to hodně pocitová záležitost, kterou každý vnímá jinak, jinak ji interpretuje. A to je v pořádku.
"Jako asi se tu na té úctě dost točíme a nejspíš zbytečně. Je to hodně pocitová záležitost, kterou každý vnímá jinak, jinak ji interpretuje. A to je v pořádku. "
neverend
napsal(a):
Jedna věc je věk a druhá je funkce. Nesmíme to plést dohromady. Stáří ale pro mě vždy zůstane hodno úcty a ohleduplnosti. I Zemana bych vždy pustil sednout s okamžitou platností a nezáleží mi na tom co kde říká. Stáří zasluhuje úctu a pokoru. Vždy se tím budu řídit a lidmi kteří nevědí jak se chovat pohrdám. Je to asi následek mého studia bojových umění a s tím spojených "jiných" hodnot života.
Milý neverende,
to,že pustím sednou člověka typu Zeman a další - je slušnost, ne úcta. Že je někdo starý prostě neznamená automaticky úctu.Jsou jedinci v historii lidstva a států, kteří si ji rozhodně, ale rozhodně nezaslouží. Můžete mnou pohrdat - pokud to bylo směřováno na můj příspěvek- na to máte právo, ale popravdě tohle mi bude fučík, na rozdíl od konání výše zmíněných jedinců, kteří škodí. Kdo škodí zasluhuje cokoliv, jen ne úctu a pokoru.
napsal(a):
Se tu drobet zaměňuje úcta s prostým vychováním a slušností. Když pustím sednout staršího člověka, není to projev úcty, ale prostinká slušnost.
Úcta ale automaticky nenastupuje s věkem, funkcí ani hodností, vzděláním nebo postavením. Úctu si člověk musí vysloužit. Nejde vynutit, nařídit ani vyprosit. Totéž respekt.
Aha - espiro už to napsala za mě. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to vidí takhle.
fikovnice
napsal(a):
"...že celý život pracovali, měli děti, starali se o ně, zkrátka žili nad rámec nutných povinností..."
No ale pak jsou lidé, co děti nemají - z různých důvodů (i proto, že třeba děti mít nemohou), a jsou i lidé, kteří třeba nepracovali vůbec z vážných zdravotních důvodů...a přesto se dožijí stáří. Takže já bych jako zásluhu nebrala to, že má někdo děti, apod., i když asi tuším jak to myslíš. Já mám respekt a úctu ke starým lidem v sobě jaksi zakořeněny a možná ani neumím nějak racionálně zdůvodnit proč. Prostě mi přijdou zranitelnější...ale to zase není důvod k úctě.
Zajímavá etická otázka - i jak píše "hmn_", že stáří je jen biologická nutnost - to je také fakt.
zkrátka žili nad rámec nutných povinností
Já beru jako zásluhu tohleto. V rámci svých možností dělali něco víc, než že brali celý život dávky a o nikoho a nic se nestarali a nezajímali.
Příkladem budiž práce nebo třeba výchova dětí - protože si přiznejme, že jsou i lidi, co si děti udělají, ale pak se o ně nezajímají.
Kdo děti nemá, lhostejno, zda je mít nemůže, nebo nechce, není o nic horší či méně důležitý, pokud v ostatních oblastech života funguje.

A PROČ?
To jsem, myslím, dopsala ob jedno souvětí dál?
"Jenže dožít se takového věku v tomhle bordelu, to teda respekt, hluboce se všem starým klaním :D"
Chcete husu? Nechcete, já vim.
fikovnice
napsal(a):
Ještě bych dodala k příspěvku Varaxi. To, že se někdo neuchlastá je zásluha a zaslouží si úctu? To je snad normální ne? Mám staré lidi ráda, raděj než děti, starým sousedům se snažím pomáhat jak to jde, i když mají své rodiny, ale tak jdu kolem s houbama, rozdělím se, paní když vím, že potřebuje nějakou bylinu, zajdu k lesu natrhat, protože vím, že ona tam už nezvládne a jejich děti...nemají čas. Včera jsem v Kaufu vážila zeleninu asi 8 důchodcům, protože: i mě to zvažte, vám to jde rychlej I když jsem spěchala, přece jim neřeknu, ať si to váží sami, jsem ráda, že můžu pomoct.
A to, že je někdo starý a má zkušeností víc než vy mladá neznamená, že se poučil a ani to, že není s prominutím de.il

A kolik tu bylo voličů, nevím, ale tak snad vyhrává ten, co dostane nejvíc hlasů?
I když od posledních dementních podvodných voleb se dá pochybovat.
Tak nic.
Varaxi
napsal(a):
To, že se někdo neuchlastá je zásluha a zaslouží si úctu? To je snad normální ne?
Ano, je. A normální lidi si zaslouží úctu.
To se fakt asi točíme na jednom slově...
Normálních lidí je většina... Ale kdo stanoví, CO je to být normální? Pro některé je normou pobírat třeba ty dávky.

Komu z toho tady nehrábne, ne?

Tak ještě k Zemanovi. Respektuji fakt, že prezidentem byl zvolen. Ovšem on moji úctu rozhodně nemá, tím pádem nechovám úctu ani k funci samotné. Dokud se jí nezhostí někdo úctyhodný.
Varaxi
napsal(a):
zkrátka žili nad rámec nutných povinností
Já beru jako zásluhu tohleto. V rámci svých možností dělali něco víc, než že brali celý život dávky a o nikoho a nic se nestarali a nezajímali.
Příkladem budiž práce nebo třeba výchova dětí - protože si přiznejme, že jsou i lidi, co si děti udělají, ale pak se o ně nezajímají.
Kdo děti nemá, lhostejno, zda je mít nemůže, nebo nechce, není o nic horší či méně důležitý, pokud v ostatních oblastech života funguje.
Úctu si podle mě zaslouží každý, kdo žil jako, nevím jak to přesně říct, asi dobrý člověk. A je úplně jedno jestli je to prezident nebo popelář, má děti nebo nemá a nebo bůhví co.
A to není ani momentální prezident, stejně jako kriminálník, nemakačenko nebo člověk, který se na děti vykašle.

Já nechovám úctu k žádné židli. Jenom k těm, co mám v kuchyni, protože jsou starý a krásný, ale měli jen dvě a to mě někdy štve, že bych je vyhodila, ale chovám tu úctu... celej vrh pro tyhle židle.

lesnížínka
napsal(a):
Hrábne mi z jiných věcí, já jsem v klidu, budete ke mě mít úctu? Asi sotva, že?
Ale já Vám vykám ;-) že do Vás občas rýpnu, neznamená, že nejste jeden z mých nejoblíbenějších nicků.
Kdyby si každý z Vás tady vzal husu, bylo by to lepší teda no.

Pořád se mluví o úctě ke stáří, ale já si myslím, že to není ten správný výraz, tedy alespoň pro mě Zeman úctyhodný není. Ale ani tak se nemůžu smát vtipům na jeho zdravotní stav popř. smrt...a nesmála bych se tomu ani kdyby to bylo namířené na jiného člověka. Naopak z podobných narážek a vtipů jsem znechucená.
To, že setrvávání Zemana ve funkci prezidenta je nedůstojné, tak v tom se asi shodneme.

napsal(a):
Ale já Vám vykám ;-) že do Vás občas rýpnu, neznamená, že nejste jeden z mých nejoblíbenějších nicků.
Megí, proč tady pořád nabízíte husy? Máte jich moc?
napsal(a):
Tak ještě k Zemanovi. Respektuji fakt, že prezidentem byl zvolen. Ovšem on moji úctu rozhodně nemá, tím pádem nechovám úctu ani k funci samotné. Dokud se jí nezhostí někdo úctyhodný.
jááá už léta prezidenta nemáám, už moc dlouho, je to pravda divný, ale za ty roky jsem si zvykla. Lepší nic, než tohle.

napsal(a):
Megí, proč tady pořád nabízíte husy? Máte jich moc?
Vylíhlo se jí hejno imigrantských husí na její zahradě A kdyby je všechny zkrmila Megí, ta by pak byla tlustý pes a bába, která si úctu nezaslouží, by se jí posmívala
Tak se jich potřebuje zbavit.
napsal(a):
Vylíhlo se jí hejno imigrantských husí na její zahradě A kdyby je všechny zkrmila Megí, ta by pak byla tlustý pes a bába, která si úctu nezaslouží, by se jí posmívala
Tak se jich potřebuje zbavit.
Tak proč se nezbaví tý báby a husy nepoužívá jako hlídače - Megína pak může směle chrápat 24/24 bez hlídačky.
napsal(a):
Hele, koncem června jedu do těch Čech. Tak si pak domluvíme spicha, naučím Vás škubat peří, uděláme Megince játrovou paštiku, vyškvařím kůži a nechám Vám husí sádlo, zbytek husy si sbalím a půjdu dom. Vy už to budete umět a o zbytek husí se zvládnete hravě postarat sama.
Co Vy na to?

Varaxi, rozrazíte dvéře, vedoucí ku rekonstruované Megíině nemovitosti se slovy "Ty máš husu, kryso!" ?
Prosím prosím

:-) megý nehlídá, husy hlídají, ale nevím, proč třeba ve tři v noci nebo právě teď, když se okolo neděje nic. Prostě řvou jen tak.
Jasně, vadí mi migrace na mou zahradu, nechci tankodrom, jenže ony kdyby měly co žrát na své zahradě, tak nelezou ke mně. Těch 10 je na tak malý pozemek hodně a teď jich bude 3x tolik. Normálně se přiznám, kdyby se mi je chtělo zahrabat, nevím kam, tak je zastřelím. Možná by to bylo i vysvobození.
Ale ono je to tu celé najednou zralé na odstěhování. Jen kvůli lidem. Což se může stát všude. Třeba koncentrace elek. obojků a "lidí", co psa řežou. A protože moc lidí ven nechodí, vždy to chytnu já, já musím vidět, jak naprosto božího psíka kr.tén zvedne za kůži za krkem a řve. Malinký pes dostal turistickou holí.
No psala bych to do zítra, je to takové k zblití, tak já jdu dát husám chleba.

Varaxi
napsal(a):
Hele, koncem června jedu do těch Čech. Tak si pak domluvíme spicha, naučím Vás škubat peří, uděláme Megince játrovou paštiku, vyškvařím kůži a nechám Vám husí sádlo, zbytek husy si sbalím a půjdu dom. Vy už to budete umět a o zbytek husí se zvládnete hravě postarat sama.
Co Vy na to?
Výborný nápad! Jen musíte megý přemluvit, aby jedla husu.
napsal(a):
Popravdě, já jak se včera koukla na kousek toho streamu, a viděla jsem tam Duku, tak mi z něj bylo nedobře...to jeho vyjádření o pochopení znásilňujících ruských vojáků je fakt eklhaft.
Toto prohlásí de fakto vedoucí činovník katolické církve v ČR.

Toto prohlásí de fakto vedoucí činovník katolické církve v ČR.
No vidíš, a dle některých by měl být automaticky hoden úcty jen s ohledem na jeho funkci a to, že je starý.

Ještě že já ta vyjádření těch nahoře už v rámci zachování duševního zdraví radši vůbec nečtu. Ti lidi jsou už na hony odtrženi od reality.
napsal(a):
:-) megý nehlídá, husy hlídají, ale nevím, proč třeba ve tři v noci nebo právě teď, když se okolo neděje nic. Prostě řvou jen tak.
Jasně, vadí mi migrace na mou zahradu, nechci tankodrom, jenže ony kdyby měly co žrát na své zahradě, tak nelezou ke mně. Těch 10 je na tak malý pozemek hodně a teď jich bude 3x tolik. Normálně se přiznám, kdyby se mi je chtělo zahrabat, nevím kam, tak je zastřelím. Možná by to bylo i vysvobození.
Ale ono je to tu celé najednou zralé na odstěhování. Jen kvůli lidem. Což se může stát všude. Třeba koncentrace elek. obojků a "lidí", co psa řežou. A protože moc lidí ven nechodí, vždy to chytnu já, já musím vidět, jak naprosto božího psíka kr.tén zvedne za kůži za krkem a řve. Malinký pes dostal turistickou holí.
No psala bych to do zítra, je to takové k zblití, tak já jdu dát husám chleba.
šišky se jim dávaj- ne ty ze stromu, musíte udělat šišky :-) , když tak intenzivně holky hlídaj.
Věřím, že pokud nastane koncentrace debullůch, je to hrozný. Nejen k sousedskýmu žití, ale ještě když pak člověk vidí, co píšete, bere mu to duši.

fikovnice
napsal(a):
Hmm, máš pravdu... Tuhle osobu já fakt nemusím!
Já vůbec církev nemusím.

Zrzavci
napsal(a):
šišky se jim dávaj- ne ty ze stromu, musíte udělat šišky :-) , když tak intenzivně holky hlídaj.
Věřím, že pokud nastane koncentrace debullůch, je to hrozný. Nejen k sousedskýmu žití, ale ještě když pak člověk vidí, co píšete, bere mu to duši.
Hele, neprohlasilo se náhodou ládování šiškama za týrání? Nevím, jestlu v ČR, ale tuším ve Francii ano.
napsal(a):
Hele, neprohlasilo se náhodou ládování šiškama za týrání? Nevím, jestlu v ČR, ale tuším ve Francii ano.
Jooo, tak to by bylo jedině dobře se ani nedivím, že se to prohlásilo,
Já mám husy ráda, kdybych bydlela na samotě, řeknu si Megí o nějakou, jsou to inteligentní zvířata, naučila bych ji běhat tunelem Byla by pak tak vyřízená, že by přestala dělat bordel. Vlastně teda ne jednu, musela bych si jich vzít víc, jedna by byla sama smutná.
napsal(a):
V ČR taky. Ne šišky, ale to ládování je nelegální.
Když koukám, jak to tu ožívá, tak si myslím, že fíkovnice by měla začít přemýšlet, co nám napíše k jubilejnímu 20 000. příspěvku. :)
Varaxi
napsal(a):
Když koukám, jak to tu ožívá, tak si myslím, že fíkovnice by měla začít přemýšlet, co nám napíše k jubilejnímu 20 000. příspěvku. :)
Varaxi
napsal(a):
Já už nad tím několik dní přemýšlím!
Ale možná nechám to privilegium někomu jinému...každopádně 20k příspěvků je tak úctyhodných, až to některým seká iFAUNU...

fikovnice
napsal(a):
Ještě sem teda písnu něco ouplně jinýho: Momentálně mám jako náhradní auto Daciu Logan Combi (Čeněk je v servisu poté, co do mě napálil ten bezmozek). A ta snad jezdí na vzduch nebo se zasekla ručička ukazatele stavu paliva!
Nám kdysi toto autíčko doporučovali ještě předtím, než jsme koupili Hyundaie. Myslím, že pro 3 psy mělo malý kufr.

fikovnice
napsal(a):
Ali, má to právě obří kufr - já zvažuji, co potřebuji odvézt do ekodvoru!
Teď jsem koukala a fakt se mi zdá velké, tak vlastně už ani nevím, proč ho manžel nevzal. Možná na základě nějakých recenzí a naopak doporučení známých, kteří si pořídili Hyundaie.
napsal(a):
Teď jsem koukala a fakt se mi zdá velké, tak vlastně už ani nevím, proč ho manžel nevzal. Možná na základě nějakých recenzí a naopak doporučení známých, kteří si pořídili Hyundaie.
Jj, ona má Dacia blbou pověst (asi jako Fiaty :-)), tak možná proto...

fikovnice
napsal(a):
Však ono to myslím bylo vyráběno v licenci s Renaultem, pokud si dobře pamatuju. Teď nevím, jestli to tak pořád je.
neverend

XXX.XXX.213.247
Zrzavci
napsal(a):
Milý neverende,
to,že pustím sednou člověka typu Zeman a další - je slušnost, ne úcta. Že je někdo starý prostě neznamená automaticky úctu.Jsou jedinci v historii lidstva a států, kteří si ji rozhodně, ale rozhodně nezaslouží. Můžete mnou pohrdat - pokud to bylo směřováno na můj příspěvek- na to máte právo, ale popravdě tohle mi bude fučík, na rozdíl od konání výše zmíněných jedinců, kteří škodí. Kdo škodí zasluhuje cokoliv, jen ne úctu a pokoru.
Jasný, ale víte kolik lidí by si nezasloužilo úctu a dodnes je oslavujeme? Učíme o nich naše děti a pochybuji že ve skutečnosti je v dějepise V. Klaus a jeho porevoluční skvadra uváděna jako banda zlodějů. Tak my zbývá vážit si jen toho věku. Skoro všichni významní lidé mají nějaký škraloup. Jeden větší a druhý třeba menší. Jsem si naprosto jist, že třeba Putin není sám ten "zloun" co může za vše co se děje na Ukrajině. Prstíčky v tom má víc lidí i z NATO a USA. Že granát bouchne je jasné, ale bez roznětky nikdy. Snad chápete jak to myslím. Čili co se funkcí týče, není pro mě osobně hoden úcty nikdo. Šmejd vedle šmejda a jeden kokrhá víc než druhý jak on je ten správný a druhý je vrah a znásilňovač malých dětí.

"Že granát bouchne je jasné, ale bez roznětky nikdy. "
taková technická - psychopat rozbušku nepotřebuje

Neverende, vám ty debaty o Putinovi a Ukrajině nějak chybí. Se to furt snažíte stočit zpět, když jsme se tu tak pěkně pomocí oslích můstků dostali až k autům.
neverend
napsal(a):
Jasný, ale víte kolik lidí by si nezasloužilo úctu a dodnes je oslavujeme? Učíme o nich naše děti a pochybuji že ve skutečnosti je v dějepise V. Klaus a jeho porevoluční skvadra uváděna jako banda zlodějů. Tak my zbývá vážit si jen toho věku. Skoro všichni významní lidé mají nějaký škraloup. Jeden větší a druhý třeba menší. Jsem si naprosto jist, že třeba Putin není sám ten "zloun" co může za vše co se děje na Ukrajině. Prstíčky v tom má víc lidí i z NATO a USA. Že granát bouchne je jasné, ale bez roznětky nikdy. Snad chápete jak to myslím. Čili co se funkcí týče, není pro mě osobně hoden úcty nikdo. Šmejd vedle šmejda a jeden kokrhá víc než druhý jak on je ten správný a druhý je vrah a znásilňovač malých dětí.
K tomu jen podotknu, že za á, nikoho já neoslavuju a že ani VKlaus nemá mou úctu a nebude ji mít nikdo z podobných i kdyby byli starší než Metuzalém. Vážím si lidí vzdělaných, empatických, moudrých atd. nikoliv sobecký hovádů. Pustím je klidně sednout a pak si dojdu obratem k řidiči pro blicí pytlík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.225
fikovnice
napsal(a):
Jsou to papiraky a dost to hnije. Zvenčí většina modelů pěkná uvnitř pro lidi s místem horší. U pár modelů nemožno narvat na zadní sedačky sedačku a dospělého nebo tři děcka. A crash testy myslim žádná sláva ale to se můžu plést.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsou to papiraky a dost to hnije. Zvenčí většina modelů pěkná uvnitř pro lidi s místem horší. U pár modelů nemožno narvat na zadní sedačky sedačku a dospělého nebo tři děcka. A crash testy myslim žádná sláva ale to se můžu plést.
Myslíš ty Dacie? Já ji mám půjčenou už potřetí, ptž už 3x se mi někdo nabořil do auta! Mají jich víc, ale já vždy vyfasuju tutéž. V současné době mě logicky fascinuje ta spotřeba, přitom výkon to nemá nějak špatný. Jinak ale nemám Dacie sestudované.

Čert mě bere, když to čtu. Proč jsme tak vstřícní a blbí?
https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/ukrajinsti-romove-odjeli-z-pardubic-v-tabore-zustaly-jen-zapomenute-hracky-20220.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
"Že granát bouchne je jasné, ale bez roznětky nikdy. "
taková technická - psychopat rozbušku nepotřebuje
Ale potřebuje a časem Vám to dojde.
A tak něco tady tématického, Patron, psí hledač min, má vlastní twitter
hodně fotek a tak
https://twitter.com/PatronDsns
napsal(a):
Čert mě bere, když to čtu. Proč jsme tak vstřícní a blbí?
https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/ukrajinsti-romove-odjeli-z-pardubic-v-tabore-zustaly-jen-zapomenute-hracky-20220.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Teď je asi nejvíc neúnosná situace v Praze na hlaváku.
Ani nevím, zda je tu někdo z Prahy (možná "Fiona"?), že by písl, jak se tam tato situace vyvíjí.
234honza..

XXX.XXX.2.194
Hygienici nabádají k dodržování základních protiinfekčních zásad, kvůli nejasné příčině akutních jaterních zánětů u dětí však zatím nedoporučili konkrétní protiepidemická opatření.
Před pár týdny se mezi dětmi v různých částech světa začaly šířit záhadné případy hepatitidy a první pacienty už hlásí i Rakousko, Polsko a Německo.
fikovnice
napsal(a):
Já už nad tím několik dní přemýšlím!
Ale možná nechám to privilegium někomu jinému...každopádně 20k příspěvků je tak úctyhodných, až to některým seká iFAUNU...
Tak hlavně, ne že se u prisveku 19 999 někam na týden ztratis a my nebudeme moct sem psát:-)
Já každé ráno pročítám toto téma ke snídani
Já to vidím tady:
https://www.ifauna.cz/diskuse
Je tam počet příspěvků v každém vlákně.

a já bych husu chtěla...

fikovnice
napsal(a):
Teď je asi nejvíc neúnosná situace v Praze na hlaváku.
Ani nevím, zda je tu někdo z Prahy (možná "Fiona"?), že by písl, jak se tam tato situace vyvíjí.
He, já před Prahu (myšleno hl.n.) pojedu v neděli. Ráno jsem viděla v televizi. Tak jsem zvědavá, co uvidím na vlastní oko.

Do oběda těch 59 dáme :-))

https://www.youtube.com/watch?v=_M9IU4yqypM
Trochu to k těm 20 posunu.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak hlavně, ne že se u prisveku 19 999 někam na týden ztratis a my nebudeme moct sem psát:-)
Já každé ráno pročítám toto téma ke snídani
Jani, o svém vlastním ztracení trochu uvažuji - omlouvám se Ti moc, že jsem se ještě neozvala (nějaká nedobrá konstelace ).
Ale vyčkám do toho 20k příspěvku...
napsal(a):
Já jsem vůbec netušila, jakýma šiškama?
To, že se husy krmívaly násilím, to jsem ale věděla. Ale je to opravdu dnes přežité a označené za týrání zvířat, čemuž se vůbec nedivím!
Brrr, představa, jak mně někdo láduje do krku neustále jídlo - dotyčného bych po chvíli zeblila jak amina!
fikovnice
napsal(a):
To, že se husy krmívaly násilím, to jsem ale věděla. Ale je to opravdu dnes přežité a označené za týrání zvířat, čemuž se vůbec nedivím!
Brrr, představa, jak mně někdo láduje do krku neustále jídlo - dotyčného bych po chvíli zeblila jak amina!
Tak já jsem krmení hus zažila jako dítě a nemohla jsem se na to dívat, vždycky, když jsem přišla na dvůr a viděla babču, jak husu krmí, jsem z brekem utekla. Nevím, kolik mi bylo, nějak kolem 8let cca. Pak už je babča takto nevykrmovala, normálně se v humně pásly.

fikovnice
napsal(a):
No to jsem tedy zvědavá, tak pak poreferujte, jak to na hlavasu vypadá. Ale asi přímo u trati nic neuvidíte.
U trati ne. Ale budu přestupovat, mám 3/4 hodiny čas, tak se projdu i po vestibulu.
fikovnice
napsal(a):
Tak teď koukám, že nás asi papež vyslyšel!
Hlavou katolické církve místo Duky má být Graubner... Znám jen podle jména, více nevím...jen mám takový pocit, že snad horší než Duka nemůže být už nikdo...
- student teologie Václav Novák, který na trestnou činnost Merty i její
krytí Graubnerem
upozorňoval, byl společensky ze strany církve znemožněn.
http://www.getsemany.cz/node/799
Nikdo není dokonalý.
fikovnice
napsal(a):
Tak teď koukám, že nás asi papež vyslyšel!
Hlavou katolické církve místo Duky má být Graubner... Znám jen podle jména, více nevím...jen mám takový pocit, že snad horší než Duka nemůže být už nikdo...
Může. Jak tady dává Rapotacka, hned mi vyskočila kauza na zneužívání kluků v církvi, do kteréhož byl Graubner namočený a bylo to zameteno pod koberec kým netuším, jen se mi něco mate, že Duka v tom měl prsty.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/462246-v-rusku-tajne-mobilizuji-potvrdila-to-ukrajinska-rozvedka?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
V pondělí jsem říkala chlapovi, že mi bylo jasné, že Skřet mobilizaci nevyhlásí, nepůsobilo by to dobře a už vůbec ne ,,vítězně". Udělá ji hezky v tichosti, začnou obesílat postupně ročníky. Mám ho ha.zla přečteného, ptejte se
fikovnice
napsal(a):
Víš, jak jsou šišky s mákem? Tak takovýma šiškama, ne šiškama ze stromů.
Prostě se namíchalo těsto (různý šrot, rozmočený chleba apod.), udělaly se z něj šišky, uvařily se nebo upekly. A ty se na silu tlačily do husy. Až měla plné vole, tak se zavřela do malého prostoru, aby se nemohla moc hýbat. A to několikrát denně.
Měly prý pak „krásná, velká a tučná“ játra a taky dost sádla (to byla cennost větší než dnes svíčková). Chudinky.
Varaxi
napsal(a):
Prostě se namíchalo těsto (různý šrot, rozmočený chleba apod.), udělaly se z něj šišky, uvařily se nebo upekly. A ty se na silu tlačily do husy. Až měla plné vole, tak se zavřela do malého prostoru, aby se nemohla moc hýbat. A to několikrát denně.
Měly prý pak „krásná, velká a tučná“ játra a taky dost sádla (to byla cennost větší než dnes svíčková). Chudinky.
Jj, já si to pak dogooglia. Že to nebudou šišky třeba smrkové, mi došlo...
Ale i tak...to fakt JE týrání!

Varaxi
napsal(a):
Tak na šišky s mákem mi děláte docela chutě. Ale husí jatýrka - taky nejsou k zahození.

vyměnim několik přebytečných kilo husích jater za šišky s mákem
vypadá to jako pravěká metoda, ale ten zákaz platí teprve pár let a ehm
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/mezinarodni-afera-nemci-zakazali-francouzum-husi-jatra/r~i:article:707959/
fikovnice
napsal(a):
Jani, o svém vlastním ztracení trochu uvažuji - omlouvám se Ti moc, že jsem se ještě neozvala (nějaká nedobrá konstelace ).
Ale vyčkám do toho 20k příspěvku...
Já ti dám Ztratila!
My tě vystourame všude
Tohle vlákno je přece tvoje pracicka,tak žádné ztracení;-)
A ozvi se jak budeš chtít, klidně přes mobil, až budeš mít chuť
neverend

XXX.XXX.213.247
To jsem zvědavý komu se podaří vložit ten dvecetitisící příspěvek místo Fíkovnice.

napsal(a):
Do oběda těch 59 dáme :-))
Do oběda jsme to nedali, tak šup šup, makat.
To je rozkaz...ehm prosba při všechny.
234honza..

XXX.XXX.44.198
neverend
napsal(a):
To jsem zvědavý komu se podaří vložit ten dvecetitisící příspěvek místo Fíkovnice.
Polský prezident Duda pak v pátek řekl: „Hluboce věříme, že mezinárodní společenství donutí Rusko zaplatit reparace na obnovu toho, co bylo na Ukrajině zničeno.”
A nám za výdaje na uprchlíky!
((Polsko denacifikujeme hned po Ukrajině, řekl ruský poslanec,
Morawiecki vyzval k „deputinizaci” seznam.cz))
20tý tisící příspěvek musíme nechat pro paní Fíkovnici, bude to něco speciálního, úplně to vidím. Který jouda to přehlédne a plácne tam svůj?
napsal(a):
He, já před Prahu (myšleno hl.n.) pojedu v neděli. Ráno jsem viděla v televizi. Tak jsem zvědavá, co uvidím na vlastní oko.
Vzala bych něco dobrého nádražním dětem ...
https://blisty.cz/art/108110-nemaji-zadne-jidlo-pro-deti.html?fbclid=IwAR0HVn94nPl613GSOSiULmCv3z5R8VdoDDUyF3KOo08zKDdUXYcSr_1vbkc

napsal(a):
My pečeme, za pár dní bude dopečeno. 😊
Gratuluji!
A jak se to vyvíjí s paní z Ukrajiny?

napsal(a):
Gratuluji!
A jak se to vyvíjí s paní z Ukrajiny?
Děkuju.
S paní se to má tak, že aktuálně řeším, aby si ji odvezla paní, která ji v březnu přivezla a která mi zprvu tvrdila, že u mě bude týden. U mě to není nadlouho možné, nemám tady v domě samostatně oddělený byt, většinu prostor potřebuju používat i já. A vzhledem k tomu, že mám 4 psy, chodím do práce, tak není jednoduchý vzít si jen tak volno a shánět paní práci, případně jiné bydlení, lékaře atd. Udělala jsem to jednou... založit účet v bance, zajít na UP vyřídit příspěvky, přihlásit ji do kurzu češtiny (který stále neproběhl), ukázat jí obchody a kde se nachází autobusové nádraží a zastávky, zajít ke kadeřnici. Víc už nemůžu, musí se snažit sama, ale pravděpodobně má pořád blok z té jazykové bariéry, nikam nechodí.

Jinak všem bych tady chtěla moc poděkovat za podporu, ať už finanční nebo morální. Moc mi to pomáhá. Děkuju všem. 🌹

napsal(a):
Děkuju.
S paní se to má tak, že aktuálně řeším, aby si ji odvezla paní, která ji v březnu přivezla a která mi zprvu tvrdila, že u mě bude týden. U mě to není nadlouho možné, nemám tady v domě samostatně oddělený byt, většinu prostor potřebuju používat i já. A vzhledem k tomu, že mám 4 psy, chodím do práce, tak není jednoduchý vzít si jen tak volno a shánět paní práci, případně jiné bydlení, lékaře atd. Udělala jsem to jednou... založit účet v bance, zajít na UP vyřídit příspěvky, přihlásit ji do kurzu češtiny (který stále neproběhl), ukázat jí obchody a kde se nachází autobusové nádraží a zastávky, zajít ke kadeřnici. Víc už nemůžu, musí se snažit sama, ale pravděpodobně má pořád blok z té jazykové bariéry, nikam nechodí.
Děkuji za info. Takže paní tu vámi nalezenou a zprostředkovanou práci nevzala...
Máte můj obdiv, že jste jí to bydlení u vás vůbec nabídla. A že se o ni staráte. Já bych to neudělala, vzít si domů do svého soukromí cizího člověka chce sakra odvahu. Držím palce, ať se jí brzy zbavíte.

Musím říct, že jak jsem se po vypuknutí války zapojila do sbírek, tak mě čím dál víc štve, že se dostává pomoci lidem, kteří nejsou potřební. Stejnou pomoc jako ti, co o vše přišli ve válečné zóně, dostanou ti, jejichž domovy jsou v pořádku a stovky km od války. Vůbec se netestuje, nezjišťuje, jak na tom jsou materiálně, jestli nemají peníze na svých účtech. Cikáni tu kočují a jen inkasují pět tisíc na hlavu. A nejsou to jen cikáni, kteří si z naší štědré pomoci udělali snadný zdroj příjmů.
Tady se ve sbírkách vybraly velké sumy peněz, množství oblečení, obuvi, vybavení, drogerie, atd. Kde to asi všechno je? Na co tedy tak štědrý finanční příspěvek na osobu?
Jsem pro pomoc, ale jen fakt potřebným a ne větší, než dostávají naši občané.
Dnes mě dostal tento článek, tedy jeho obsah -
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-co-s-bytem-sverte-ho-obci-najde-si-najemnika-a-vam-bude-platit-rika-bartos-202010

napsal(a):
Děkuji za info. Takže paní tu vámi nalezenou a zprostředkovanou práci nevzala...
Máte můj obdiv, že jste jí to bydlení u vás vůbec nabídla. A že se o ni staráte. Já bych to neudělala, vzít si domů do svého soukromí cizího člověka chce sakra odvahu. Držím palce, ať se jí brzy zbavíte.
Ne, nevzala nic. Naposled jsme se bavily, že až ji odveze ta paní, co ji přivezla, chce si udělat nějaký rekv. kurz a jít pracovat do nemocnice jako zdravotní sestra. Já už nekomentuju nic, mám opravdu svých starostí dost. A priorita teď pro mě je zajistit pohodlí fence u porodu a taky kamarádce, která mně přijede s porodem pomoct, zajistit mladšímu synovi klid teď ve zkouškovým období na učení a v létě zázemí staršímu synovi s rodinou.

napsal(a):
Ne, nevzala nic. Naposled jsme se bavily, že až ji odveze ta paní, co ji přivezla, chce si udělat nějaký rekv. kurz a jít pracovat do nemocnice jako zdravotní sestra. Já už nekomentuju nic, mám opravdu svých starostí dost. A priorita teď pro mě je zajistit pohodlí fence u porodu a taky kamarádce, která mně přijede s porodem pomoct, zajistit mladšímu synovi klid teď ve zkouškovým období na učení a v létě zázemí staršímu synovi s rodinou.
Vzdušné zámky! Paní se prostě pracovat nechce. Asi si myslí, že na ni všichni všude čekají a padnou na zadek. Nechápu to. Mě by hanba fackovala, viset někomu na krku. Šla bych dělat cokoliv. Holt, jiná mentalita.
Jak se říká - zkušenost k nezaplacení.
Tak ať už ji máte pryč, a ať se můžete v klidu věnovat už jen sobě, psům a rodině.

19977 už se to blíží.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/
Tady máte uvedené počty příspěvků.

Já teda nevím, jestli to dělá jen mně, ale pokud příspěvky už skočí na další stránku, tak se mně načítá jen ta první a já se musím proklikat na tu poslední asi osmdesátou. Což je teda fakt otrava. Takže to řeším tak, že změním řazení příspěvků.

napsal(a):
Já teda nevím, jestli to dělá jen mně, ale pokud příspěvky už skočí na další stránku, tak se mně načítá jen ta první a já se musím proklikat na tu poslední asi osmdesátou. Což je teda fakt otrava. Takže to řeším tak, že změním řazení příspěvků.
Tak kolik zlatých dukátků Sherrynka peče? Trefila jsem se?
Pupík má luxusní a všude ji vidím ve stejné poloze "Dobrý den, pupík ven"
A ano, taky mě to háže na poslední stranu po přidání příspěvku.

napsal(a):
Vzdušné zámky! Paní se prostě pracovat nechce. Asi si myslí, že na ni všichni všude čekají a padnou na zadek. Nechápu to. Mě by hanba fackovala, viset někomu na krku. Šla bych dělat cokoliv. Holt, jiná mentalita.
Jak se říká - zkušenost k nezaplacení.
Tak ať už ji máte pryč, a ať se můžete v klidu věnovat už jen sobě, psům a rodině.
Hodně jsme si toho způsobili sami ( resp. naši představitelé, ale i zpočátku velmi vstřícní lidé ), prostě jsme je rozmazlili. Nejdříve pomoc přijímali málem se slzami v očích, pak si zvykli a asi si říkají "když na to mají, ať dávají" - jen nechápou, že my už jako stát nemáme. Navíc jim stále tlučeme do hlavy, že bojují za nás - nebojují za nás ! Bojují za zájmy USA.
Zdůrazňuji - nejsou všichni stejní !
lesnížínka
napsal(a):
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/462246-v-rusku-tajne-mobilizuji-potvrdila-to-ukrajinska-rozvedka?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
V pondělí jsem říkala chlapovi, že mi bylo jasné, že Skřet mobilizaci nevyhlásí, nepůsobilo by to dobře a už vůbec ne ,,vítězně". Udělá ji hezky v tichosti, začnou obesílat postupně ročníky. Mám ho ha.zla přečteného, ptejte se
Tak já se ptám: Jak dlouho tu ještě bude strašit a dělat zlo?? Nevíš, co ta jeho rakovina? Dostalo se ven víc info, než to, že jde snad o ca št. žlázy? Je na kortikoidech (jeho opuchlý ksicht)?
napsal(a):
Děkuju.
Alenko, jsem ráda, že nacházíš odvahu sem veřejně písnout, jak se ty věci mají!
napsal(a):
...a nezapomeň, že i já se chystám přijet! Ale mně žádné pohodlí zajišťovat nemusíš, já klidně přespím i na zemi!
napsal(a):
Hodně jsme si toho způsobili sami ( resp. naši představitelé, ale i zpočátku velmi vstřícní lidé ), prostě jsme je rozmazlili. Nejdříve pomoc přijímali málem se slzami v očích, pak si zvykli a asi si říkají "když na to mají, ať dávají" - jen nechápou, že my už jako stát nemáme. Navíc jim stále tlučeme do hlavy, že bojují za nás - nebojují za nás ! Bojují za zájmy USA.
Skoro se vším souhlasím...
...nicméně, jak to myslíte, že bojují za zájmy USA? Já teda myslím, že bojují i za nás! Kdyby válka na UA Rusům přinesla nějaký velký úspěch, nevěřím, že by nechtěli udělat zase satelity ze zemí býv. východního bloku! Ostatně Polsku už je vyhrožováno denacifikací!
Stran pomoci NEpotřebným - viz Romové s maďarským pasem, kteří vlastně ani nechtějí pomoc snad přijmout, jen se zkrátka utábořili ve velkých městech, bohužel přímo v centrech, to snad ani nejde komentovat!
Jo a jsem ráda, že jste zpět "Orionko"! Mám pocit, že jste tu pár dní (nebo i déle?) nebyla...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak Češi to mají tak se vším. Nejdřív neskutečná horlivost a pak velmi brzy vyhasnou. Bylo to tak i s rouškami přeci. Nakonec jsme byli největší ostudy z bývalých premiantů. Rozumný člověk přeci ví, že tahle válka bude dlouhá a už jsme tu přeci v minulosti psali o tom hlavně se rychle nevyčerpat a s tím spojeném skromějším "rozdávání". Aby prostě bylo na delší pomoc,i když třeba ne tolik vehementní. Ukrajina bojuje ani neví za co. Bohužel až jednou válka skončí, tak Ukrajince cěká obrovské množství práce a za pár "šupů". Západ bude vyčerpán a kdo pomůže s obnovou země? USA nikdy nebylo charitativní organizací a pomoc si Ukrajina vydře potem a krví. Zdarma nic nebude, s tím snad nikdo nepočítá. Následujících deset let bude těžkých i pro "nás" v čechách a obecně pro země ve východním bloku. Podle mého Ukrajinu neudržíme a všechna snaha a prostředky padnou do ztracena. Staly se totiž dvě neočekávané události: NATO nepočítalo s tím, že se Putin odhodlá vtrhnout na Ukrajinu a současně Putin nepočítal s takovým odporem Ukrajiny a hlavně s vyzbrojováním Ukrajiny ze skladů NATO. Nakonec se válka dostává pomalu do patové situace a stane se buď opotřebovávací a celkově bude slábnout zájem o ní v očích západní veřejnosti a nebo dojde k použití nekonvenčních zbraní bez ohledu na vše ostatní. Prostě model Vietnam, Korea, Afghanistan a mnoho dalších. Jen teď přímo v Evropě.
napsal(a):
I me to tak hází a nejde to seřadit.
fikovnice
napsal(a):
Jj, to tak dělá... Mně už dlouhodobě, i jsem to sem kdysi psala...
Taky, podle mě nějaký bug (chybka), ale nedělá to jen při nový stránce. Ale jde to obejít a dostat se nakonec.
Nejdřív jít na 2. stranu a pak ručně změnit adresu, za "strana/" napsat číslo poslední strany. Třeba "strana/80". Sice to nehodí až na poslední příspěvek, ale aspoň něco...

fikovnice
napsal(a):
...a nezapomeň, že i já se chystám přijet! Ale mně žádné pohodlí zajišťovat nemusíš, já klidně přespím i na zemi!
Jani, musím. Kdybys viděla ty schody všude, tak bys to pohodlí fakt chtěla.

fikovnice
napsal(a):
Alenko, jsem ráda, že nacházíš odvahu sem veřejně písnout, jak se ty věci mají!
Jani, já se to snažím vidět i z té druhé strany... třeba má depresi a neví, jak to říct, neví co dělat, třeba je to pro ni v cizí zemi fakt těžký a potřebuje pomoc, kterou jí já bohužel poskytnout nemůžu. Dnes jsem zjistila, že má silnou alergii na pyl, takže pomáhat na zahradě mně nemůže, i kdyby chtěla. O to víc mě zaráží přístup paní, která ji přivezla a tvrdila mně, že mě nebude ničím zatěžovat, nechá ji u mě týden a pak se o ní postará. Jsme teda z toho tak nějak rozladěné obě.

napsal(a):
Jani, já se to snažím vidět i z té druhé strany... třeba má depresi a neví, jak to říct, neví co dělat, třeba je to pro ni v cizí zemi fakt těžký a potřebuje pomoc, kterou jí já bohužel poskytnout nemůžu. Dnes jsem zjistila, že má silnou alergii na pyl, takže pomáhat na zahradě mně nemůže, i kdyby chtěla. O to víc mě zaráží přístup paní, která ji přivezla a tvrdila mně, že mě nebude ničím zatěžovat, nechá ji u mě týden a pak se o ní postará. Jsme teda z toho tak nějak rozladěné obě.
A ta paní, která jí přivezla, teď dělá mrtvého brouka? Neslíbila snad nedávno, že ji v řádu dní přesune a sežene jí práci?
Nebo to už zase padlo?

napsal(a):
A ta paní, která jí přivezla, teď dělá mrtvého brouka? Neslíbila snad nedávno, že ji v řádu dní přesune a sežene jí práci?
Nebo to už zase padlo?
Jojo, zase to padlo, jako už asi tisíc slibů. Mrtvýho brouka sice nedělá, ale je to pořád něco, teď momentálně mají její psi nějakou virózu a v plánu má krytí a odchov štěňat. Aktuálně mně slíbila, že do úterka to vyřeší.