Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2020 14:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jak jste učili psy nastupovat a vystupovat z eskalátorů tak aby jim nezůstala v drážkách packa nebo drápek nebo s ním schod nezajel pod plech?
Všem děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2020 14:16

hovawarty povelem hop podporovaný případně rychlým přizvednutím ohrožených končetin.

Noru... nijak, protože ta okoukla eskalátor a s výrazem NOPE ze sebe udělala nepohyblivou metrákovou hroudu.

9.2.2020 15:40
karo2702

XXX.XXX.162.156

Tak nastupování bylo váhavé, ale když odjížděla panička, přece tam nezůstala sama. A protože mám feňulu uspěchanou, tak z eskalátorů chodí všas, nenechá se skřípnout. A stojí pěkně nohama uprostřed schodu, takže ani mezi schody jí to neskřípne.

9.2.2020 16:19

No vzhledem k tomu, že u nás nemáme žádný eskalátor v prostorách, kam by mohl pes, tak nijak.

Tahle dovednost se snad dá využít akorát v Praze při vstupech do metra, to my vesničani, kteří se nechystají se psem cestovat metrem to nepotřebujeme.

Jako je fakt, že už jsem nějakej ten pátek metrem nejela...tím pátkem myslim, že už to třeba pár let (víc jak deset určitě ) a na rovinu, nejenže i já se docela bojim nastoupit na ty dlouhé rychlejedoucí eskalátory (už nevím u jaké stanice se nacházejí nebo zda je takových vícero), takže sama sobě dávám povel k nastoupení....raz -dva-tři -teď a i povel na vystoupení (áááá hoplá)...teda povely si říkám jen v duchu, abych nebyla ještě za většího exota a navíc mám pocit, že už bych si ani nezvládla koupit lístek už to mi přijde složitý......

9.2.2020 18:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No vzhledem k tomu, že u nás nemáme žádný eskalátor v prostorách, kam by mohl pes, tak nijak.

Tahle dovednost se snad dá využít akorát v Praze při vstupech do metra, to my vesničani, kteří se nechystají se psem cestovat metrem to nepotřebujeme.

Jako je fakt, že už jsem nějakej ten pátek metrem nejela...tím pátkem myslim, že už to třeba pár let (víc jak deset určitě ) a na rovinu, nejenže i já se docela bojim nastoupit na ty dlouhé rychlejedoucí eskalátory (už nevím u jaké stanice se nacházejí nebo zda je takových vícero), takže sama sobě dávám povel k nastoupení....raz -dva-tři -teď a i povel na vystoupení (áááá hoplá)...teda povely si říkám jen v duchu, abych nebyla ještě za většího exota a navíc mám pocit, že už bych si ani nezvládla koupit lístek už to mi přijde složitý......

Já už sice ve městě nebydlím, ale eskalatory učím všechny psy, stejně jako jízdu v MHD - jako součást výchovy, a zatím to všichni pobrali napoprvé.
Eskalatory poprvé zkouším zastavené, když je v Brně výstava (jsou tam v pavilonech), a pak už normálně na nádraží.

9.2.2020 18:52

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já už sice ve městě nebydlím, ale eskalatory učím všechny psy, stejně jako jízdu v MHD - jako součást výchovy, a zatím to všichni pobrali napoprvé.
Eskalatory poprvé zkouším zastavené, když je v Brně výstava (jsou tam v pavilonech), a pak už normálně na nádraží.

MHD taky učím, protože nikdy člověk neví, kdy to bude potřebovat, stejně tak vlak, jízdu výtahem, pokud bych měla pocit, že ten eskalátor někdy využijeme, tak bych si asi taky tu práci dala, ale opravdu se mi za celých třicet let, co mám psy nemusela říct "doprčic, musíme na eskalátor a já to nemám naučené"
A přiznám se, že to je teda i o mojí pohodlnosti. U nás jsou pouze dvoje eskalátory v dvoje v obchoďácích a tam psi stejně nesmí a já s nima nikam nevyrážím, kde bychom to potřebovali, max do lesa a tam je tahle dovednost k ničemu.

9.2.2020 18:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):

zastavené by byly fajn. možná někde v obchodáku budou takové co se rozjedou až když k nim člověk přistoupí. A fakt je že náš pes si kdysi zasekl dráp do takového kovového roštu na lávce přes vodu a nebylo to nic příjemného ho z toho vyprostit. Neumím si představit kdyby včas z eskallátoru nevyskočil a dráp mu i se schodem zajel pod ten plech už se tak myslím i v Praze zranily malé děti..........

9.2.2020 19:44
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Jsou tam výtahy.

9.2.2020 20:14

Pes byl nastoupen pomocí vodítka a při výstupu vždy psa rozcházím o něco dříve a dávám najevo, že je potřeba jít, případně ještě pozvbudím slovně "hoop". Nikdy, a to ani na poprvé v psových 1,5 letech, jsme problém neměli, ačkoliv mám poseru a kdyby bylo na něm, určitě by z toho dělal daleko vážnější otázku (to z jízdy autem je schopnej dělat týraný scény mnohem větší).

10.2.2020 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Psa jsem eskalátory "učila" taky - ale nejeli jsme záměrně s tím, že si vyzkoušíme eskalátory, to zase ne. Prostě jsme na ně narazili..

S fenou jsem to teda ještě nezkoušela, takže nevím, jak ta se na to bude tvářit, nicméně si myslím, že za hračkou nebo pamlskem vleze všude. A navíc teda fena je malá, takže by nebyl problém vzít ji do náruče.

Jinak u nás i do některých obchoďáků můžou psi - teda jako nemůžou už pak vyloženě do těch obchodů, ale v té budově mezi obchody se pohybovat mohou. A mohou do zverimexu. Psovi jsme v takovém zverimexu byli vybírat košík a jeli jsme i po eskalátorech, protože byl zverimex zrovna nahoře.

10.2.2020 10:35
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Tam to jezdí pomaleji než v metru.
Dcera to netrénovala. Vzala psa NO
do metra, šel ochotně.
Dozvěděla jsem se to až po.
Nedovolila bych jí to.

10.2.2020 10:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, je to tam pomalejší. V metru jsme byli taky. Pes s tím taky neměl problém, úplně bez problému nastoupil, a na konci jsem ho slovně popohnala a vyskočili jsme

10.2.2020 23:28

Pro inspiraci....
Mam rada celou serii. Pekne udelana videa.
Eskalatory:
https://www.youtube.com/watch?v=SEqdczWoiXo

GAELLE? Mate snad nove psisko?

11.2.2020 10:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Pro inspiraci....
Mam rada celou serii. Pekne udelana videa.
Eskalatory:
https://www.youtube.com/watch?v=SEqdczWoiXo

GAELLE? Mate snad nove psisko?

ne psisko nemám, ptala se moje kamarádka co se stěhuje do Prahy. věřím že náš by v klidu nastoupil akorát nevím jak s tím výstupem - asi bych mu přidržela přední packy napoprvé. Nebál se ničeho a do všeho šel po hlavě - lanovka, policejní člun, hladká skála atd.Autobus viděl v 9 poprvé v životě a na povel hop skočil do něj bez problémů. Dík za video přeposlala jsem kamarádce
šlo mi spíše o to aby si nezpůsobil úraz tlapky nebo drápu než o to jak ho to naučit

22.2.2020 00:38

Nas vorech jde do vseho take po hlave - takze eskalator nebyl vubec problem. Kam jde panicka - jde i on.
U vystupu staci rict "hop" a ty "zuby" preskakuje.

Ale s bojandou to bylo slozitejsi. Tam cloveku teprve dojde, ze veci ktere ma za uplne samozrejme, zas tak samozrejme nejsou.
S ni jsme trenovali tydny, nez se na kratouckych eskalatorech naucila cestoval.
Vi oc jde. Vi co ma delat. Dela to. Ale v klidu neni a asi ani nikdy nebude :(
Trenujeme stale....

Jak kamaradka a jeji psisko?

22.2.2020 14:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Nas vorech jde do vseho take po hlave - takze eskalator nebyl vubec problem. Kam jde panicka - jde i on.
U vystupu staci rict "hop" a ty "zuby" preskakuje.

Ale s bojandou to bylo slozitejsi. Tam cloveku teprve dojde, ze veci ktere ma za uplne samozrejme, zas tak samozrejme nejsou.
S ni jsme trenovali tydny, nez se na kratouckych eskalatorech naucila cestoval.
Vi oc jde. Vi co ma delat. Dela to. Ale v klidu neni a asi ani nikdy nebude :(
Trenujeme stale....

Jak kamaradka a jeji psisko?

jo fenka to zvládla super, nejdřív to zkusili na krátkých co se rozjíždějí až když k nim člověk přistoupí. Až pak metro a zatím dobrý. Jak jsem psala jde spíš o to aby se nezatrhl dráp než že by se bála nastoupit a vystoupit.
Každý pes je prostě jiný a některý to řeší a jiný vůbec

Přidejte reakci

Přidat smajlík