Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2020 11:13

,,,nepochopila jsem smysl, berňák i labík jsou sami o sobě plemeno k terapiím vhodní, nechápu proč je dávat dohromady, ale jsou od toho povolanější..........

10.2.2020 11:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
,,,nepochopila jsem smysl, berňák i labík jsou sami o sobě plemeno k terapiím vhodní, nechápu proč je dávat dohromady, ale jsou od toho povolanější..........

no já taky koukám, na článek jsem narazila náhodou nikdy jsem o tom neslyšela.............

10.2.2020 11:15

Co tím získali? vůbec nic.
Zajímalo by mě, kdy tu bude existovat terapeutický pes. Jako je vodící pes, tak pes, který bude můj kamarád do deště.
Ale že bych k tomu potřebovala křížení dvou obřích a celkem nezdravých (to ten bernie teda) plemen?
Jo a někde ve Francii od něj mají další nadplemeno - Svatý Pierre nebo Pierre Svatý nebo tak něco.
To sem někdo dovezl (provedl nehodu) a nejde mu to prodat?

10.2.2020 11:18

Nebo někdo chtěl za každou cenu štěňata, tak z toho udělal nóbl podnik. Pokud má rozum, jednoho dne toho bude litovat, stejně jako ten, co stál za vznikem plemene labradoodle: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2936054-stvoril-jsem-frankensteinovo-monstrum-kaje-se-muz-ktery-vyslechtil-prvniho-labrapudla

10.2.2020 11:22

Nebo někdo chtěl za každou cenu štěňata, tak z toho udělal nóbl podnik. Pokud má rozum, jednoho dne toho bude litovat, stejně jako ten, co stál za vznikem plemene labradoodle: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2936054-stvoril-jsem-frankensteinovo-monstrum-kaje-se-muz-ktery-vyslechtil-prvniho-labrapudla

Ale tady šlo o srst, si myslím. Ten tým přece nemůže za to, že se začali produkovat další psi pro design. Já jen tedy u labernesa nevidím žádnou výhodu, ale tak třeba někdo jo..

10.2.2020 11:31
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uf, celkom si trúfajú! Skrížiť dve plemená náchylné na kopu vážnych diagnoz- u berňákov rakovina, epilepsia, u labrošov klby...uf,uf,uf. A vzhľadovo sa mi to tiež nejako extra nepozdávajú, každé z týchto dvoch plemien vyniká osobitne, nie skrížením

10.2.2020 12:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

domi.t napsal(a):
Uf, celkom si trúfajú! Skrížiť dve plemená náchylné na kopu vážnych diagnoz- u berňákov rakovina, epilepsia, u labrošov klby...uf,uf,uf. A vzhľadovo sa mi to tiež nejako extra nepozdávajú, každé z týchto dvoch plemien vyniká osobitne, nie skrížením

Labradoři mají taky epky, a to tak, ze hodně + ten jejich zátěžový syndrom, co má priznaky epce podobný, a dysplazie mají taky obě plemena.... 🙄

10.2.2020 12:35
domi.t

XXX.XXX.131.130

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Labradoři mají taky epky, a to tak, ze hodně + ten jejich zátěžový syndrom, co má priznaky epce podobný, a dysplazie mají taky obě plemena.... 🙄

No tak nakoniec celé zle...ludia fakt nemajú zdravý úsudok

Asinikdo

24.4.2020 13:00
Asinikdo

XXX.XXX.143.29

Nechápu co proti tomuto plemeni máte, je to úžasné, a kdyby jste si něco zjišťovali před tím než něco napíšete, tak zjistíte že křížením se ty plemena zbavují dědičných nemocí.

24.4.2020 13:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Asinikdo napsal(a):
Nechápu co proti tomuto plemeni máte, je to úžasné, a kdyby jste si něco zjišťovali před tím než něco napíšete, tak zjistíte že křížením se ty plemena zbavují dědičných nemocí.

ty vidíš asi hooodně daleko, co ?

24.4.2020 14:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Asinikdo napsal(a):

Křížením se plemena obecně ozdravují, ale to co z toho vyleze je KŘÍŽENEC, ne plemeno

24.4.2020 14:38
tero

XXX.XXX.236.124

Křížením se plemena obecně ozdravují, ale to co z toho vyleze je KŘÍŽENEC, ne plemeno

No a? Když vyhovuje požadavkům pro danou práci, tak proč ne? Spousta plemen takto vždy vznikala.

24.4.2020 15:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

tero napsal(a):
No a? Když vyhovuje požadavkům pro danou práci, tak proč ne? Spousta plemen takto vždy vznikala.

Ono to ale není zdaleka tak růžový, jak si to laická veřejnost maluje, a vzniká i spoustu odpadu, a kam s ním...?!

24.4.2020 15:22

Ono to ale není zdaleka tak růžový, jak si to laická veřejnost maluje, a vzniká i spoustu odpadu, a kam s ním...?!

To jsem právě chtěla napsat....
Sama mám křížence tzv. "F1" dvou čistokrevných plemen...berňáka a bernardýna a už jen u mých psů...z jednoho vrhu jsou ty povahy tak rozdílné, že to je spíš jako kdybych měla dva psy dvou úplně rozdílných plemen.....a ani jeden nemá povahu, co by člověk u tohoto spojení očekával.......takže oba dva moji pesani by byli ten "odpad".

24.4.2020 17:25
fikovnice

XXX.XXX.55.54

Asinikdo napsal(a):

A tak to mě celkem zajímá... Prosím, rozeberte to z hlediska genetiky.

24.4.2020 19:35
tero

XXX.XXX.237.250

Proč hned odpad? Tyhle křížení se nedějí jako na běžícím pásu, ale jen v určitých a odůvodněných případech.Že to nějaký pisálek hned nazve novým plemenem, nesmíte brát tak vážně.

25.4.2020 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tero napsal(a):
Proč hned odpad? Tyhle křížení se nedějí jako na běžícím pásu, ale jen v určitých a odůvodněných případech.Že to nějaký pisálek hned nazve novým plemenem, nesmíte brát tak vážně.

Pochopila bych, když se psi kříží za nějakým účelem, pro spojení nějakých určitých vlastností nebo kvůli "funkčnosti" - ale i tak tam není žádná jistota.

Ale z jakého důvodu se kříží zrovna berňák s labradorem? Jaký má být ten výsledný pes? Co má BSP dodat labroušovi, nebo obráceně?

25.4.2020 10:06
tero

XXX.XXX.236.166

marcelaamax napsal(a):
Pochopila bych, když se psi kříží za nějakým účelem, pro spojení nějakých určitých vlastností nebo kvůli "funkčnosti" - ale i tak tam není žádná jistota.

Ale z jakého důvodu se kříží zrovna berňák s labradorem? Jaký má být ten výsledný pes? Co má BSP dodat labroušovi, nebo obráceně?

Na to se musíte zeptat těch kteří to dělají. Asi mají nějakou vizi.Možná klid a jiný typ srsti po berňákovi, možná méně loveckého pudu po labradorovi. Možná elimainace nějakých chorob, čert ví. Ale taky by mě zrovna tohle spojení nenapadlo. Nejspíš došlo k náhodnému nakrytí, potomci se osvědčili, nebo jen líbili, tak to zopakovali. A kolik takových spojení vůbec už je? Nemrháme tady časem nad něčím,co se stalo jen jednou a náhodně?

25.4.2020 10:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

tero napsal(a):
Na to se musíte zeptat těch kteří to dělají. Asi mají nějakou vizi.Možná klid a jiný typ srsti po berňákovi, možná méně loveckého pudu po labradorovi. Možná elimainace nějakých chorob, čert ví. Ale taky by mě zrovna tohle spojení nenapadlo. Nejspíš došlo k náhodnému nakrytí, potomci se osvědčili, nebo jen líbili, tak to zopakovali. A kolik takových spojení vůbec už je? Nemrháme tady časem nad něčím,co se stalo jen jednou a náhodně?

Takových všelijakých spojení jsou PLNÝ ÚTULKY - nikdo tím nic nesleduje a je to jen rozmar idi.otů, kteří nejsou schopní domyslet důsledky svého konání (anebo je jim to spíš jedno)

25.4.2020 11:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Takových všelijakých spojení jsou PLNÝ ÚTULKY - nikdo tím nic nesleduje a je to jen rozmar idi.otů, kteří nejsou schopní domyslet důsledky svého konání (anebo je jim to spíš jedno)

Mejbl

24.6.2020 23:07
Mejbl

XXX.XXX.33.145

Máme doma dva a jsou úžasní nevím co vám vadí

25.6.2020 06:36

Takový UČP - univerzální černý pes. Jak píše někdo přede mnou - jsou jich plné útulky. Těch UČP-

25.6.2020 10:17

Asinikdo napsal(a):

Anóó? A jak? Jako že BŠP s velkou predispozicí k rakovině, selhání ledvin (a k věku nejčastěji 8 let) a labrador s DKK stupně 3 - 4 dají zdravá a dlouhověká štěňata?

25.6.2020 11:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Anóó? A jak? Jako že BŠP s velkou predispozicí k rakovině, selhání ledvin (a k věku nejčastěji 8 let) a labrador s DKK stupně 3 - 4 dají zdravá a dlouhověká štěňata?

Dojde ke spolupráci synergií daných plemen, což vyústí v jednoznačně pozitivní komulaci žádaných vlastností, tudíž kvalita vstupního materiálu není podstatná; se něco naučte o vkládání síly myšlenek a nepište tu takové bláboly o tom, že logika, věda a genetika jsou důležitější než to, co já chci!
Já se omlouvám, ale včera jsem byla zneužita kamarádkou k návštěvě semináře o čakrách, smyslu života a o ovlivňování světa prostřednictvím vkládání myšlenky. Přibližně po třetí větě přestal mluvčí dávat smysl a asi tak od druhé minuty to už přestalo být vtipné. Naštěstí jsem byla během výkladu o vkládání myšlenek ještě při smyslech, tak jsem do výkladu vložila myšlenku, ať to už nemusím poslouchat - a světe div se, povedlo se! Během půlhodiny jsem usnula!
No ještěže tam bylo občerstvení zadarmo.

25.6.2020 11:25

Varaxi napsal(a):
Dojde ke spolupráci synergií daných plemen, což vyústí v jednoznačně pozitivní komulaci žádaných vlastností, tudíž kvalita vstupního materiálu není podstatná; se něco naučte o vkládání síly myšlenek a nepište tu takové bláboly o tom, že logika, věda a genetika jsou důležitější než to, co já chci!
Já se omlouvám, ale včera jsem byla zneužita kamarádkou k návštěvě semináře o čakrách, smyslu života a o ovlivňování světa prostřednictvím vkládání myšlenky. Přibližně po třetí větě přestal mluvčí dávat smysl a asi tak od druhé minuty to už přestalo být vtipné. Naštěstí jsem byla během výkladu o vkládání myšlenek ještě při smyslech, tak jsem do výkladu vložila myšlenku, ať to už nemusím poslouchat - a světe div se, povedlo se! Během půlhodiny jsem usnula!

Tak já nevím. Strašně moc myslím na to, aby se voda vypravila na cestu do konvičky, kafe do mlýnku a aby si pak udělali party v hrnku, ale nikdo z nich se nepohnul ani o milimetr a to už na to myslím tři hodiny.
Asi blbý geny.
Jo a tak dobrou kamarádku teda nemám :-)

25.6.2020 11:31

Varaxi napsal(a):

Během půlhodiny? To já bych zvládla dřív , zvlášť tedˇ, v pomaturitním a večírkovém týdnu.

25.6.2020 12:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak já nevím. Strašně moc myslím na to, aby se voda vypravila na cestu do konvičky, kafe do mlýnku a aby si pak udělali party v hrnku, ale nikdo z nich se nepohnul ani o milimetr a to už na to myslím tři hodiny.
Asi blbý geny.

My čekaly něco více cestopisného, o jacích v Himálajích, jízdách na slonech a útocích čínských tygrů, svatbách a pohřbech, Velké čínské zdi apod. (usuzuju z plakátu, který u toho byl). Východní filosofie by mi taky nevadila, ale nakonec se z toho vyklubalo něco úplně jiného. :D
To s tím vkládáním myšlenky bylo nějak komplikované, jakože mám v ruce pecku a vložím do ní myšlenku, ať je silná a zdravá a pěkně roste... A tak by mi z té pecky měla vyrůst silná a zdravá třešeň. To samé u těch psů nebo třeba u pracovního pohovoru nebo i u té maturity - vložím do maturity myšlenku, ať si vylosuji snadnou otázku, ať přijdu včas nebo něco takového.
A ono to asi možná i v něčem funguje. Když se soustředím a uklidním, tak se mi víc daří a dodá mi to trochu odstupu, takže v hloubi té idey asi je zrnko pravdy. I když to dává smysl spíš z hlediska psychologického než filosofického.
Ale kávu to za Vás neuvaří, no. Možná byste to mohla naučit Megí?

25.6.2020 13:55

Asi blbý geny.

megi - vítej zpátky, už to tu byla nuda.

25.6.2020 15:22

Orionko, já viděla, jak Vás tady sepsuli a říkala jsem si - co si to jako dovolují ke staré ženské?!
:-) Chtěla jsem myslet "starší", ale mám nějak slabou sílu myšlenek, to samo.
No.. je tady furt ta trapná reklama?

Varaxi: vtipné a vydělávající s tím stromem, kdy se tak asi dovíme, že jsme to mysleli dobře, že :-) Megí vařit neumí.. jaký pán, takový pes. Ale Kocour stojí na lince, tak uvidíme.

Jo, k tématu.. řvu na potomka "si ze mě děláš....." a moje matka říká:
"To víš, to jsou tvoje geny."
Jako že její asi nejsou, jsem adoptovaná?!
Ta taky teda nemůže kupovat psa.

8.7.2020 18:33
Jakulema

XXX.XXX.168.56

Pro Mejbl:
Dobrý den moc by jsme si pejska přáli ale nikde ho nemůžeme najít mohla by jste mi prosím napsat

24.7.2020 07:59
Lisu

XXX.XXX.37.210

Mám tohoto křížence doma, je to skvělý pes.

Nariel.ka

5.8.2022 00:59
Nariel.ka

XXX.XXX.197.85

Naša Ola má tri mesiace, a je úplne úžasná, po všetkých stránkach, je veľmi milá, dobrá, múdra, poslušná a veľmi živá, spoločenská, hravá, odvážna a vytrvalá...

5.8.2022 07:28

Dejte vědět, až těmhle psům bude deset let. Dáme statistiku.

AničkaČápová

24.10.2022 07:54
AničkaČápová

XXX.XXX.245.160

Já třeba jsem toto plemeno zakoupila po skonu mé labradorky loni.
Je to větší pes,ale mírumilovný,hodný jako je labrador. Je to prostě láska 😍

24.10.2022 11:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.211

AničkaČápová napsal(a):
Já třeba jsem toto plemeno zakoupila po skonu mé labradorky loni.
Je to větší pes,ale mírumilovný,hodný jako je labrador. Je to prostě láska 😍

Kolik štěně stálo - jestli to není tajné.
A jakou má povahu, resp. po kom?

Svatik

12.2.2023 08:02
Svatik

XXX.XXX.205.181

Zdravím vás,
chtěla bych přidat svou zkušenost s ,,labernese,,. Před 15 lety jsem si pořídila křížence BSP a labroše, cenu už si nepamatuju přesně, ale byla symbolická, snad 1500, max. 2000 Kč. Byl to můj první velký pes a nemohla jsem si vybrat líp 👍🏻 Povaha úžasná, miloval děti, naučil se spoustu triků a cviků. Díky jeho žravosti máme spoustu veselých historek, ale zároveň za piškot udělal cokoli.
Zdravotně na tom byl standardně jako každý jiný pes, žádnou operaci nikdy neměl. Jediný problém, celoživotní, byl kožní, kdy se mu tvořily mokvavé ložiska velikosti desetikoruny. Na příčinu jsme nikdy nepřišli, dle vet snad autoimunitní příčina. Na začátku jsme bojovali střídavě antibiotiky a kortikoidy, které jsme brzy vyměnili za heřmánkový čaj a tím jsme to pak vždy rychle zkorigovali.
Dasty se dožil 10 let, zemřel na rakovinu prostaty. Známí měli jeho bráchu, ten se dožil 12 let.
Pořídila bych si tohoto křížence znovu. Teď mám křížence BSP a německého ovčáka Barnyho a když je srovnám, tak Dasty byl klidnější a rozvážnější. Barny je více akční a více toho naštěká 😄

Přidejte reakci

Přidat smajlík