Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2022 20:18
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo, jenže když už tu fenu máte, tak si nikdy neřeknete, že je to hrozný a že už ji nechcete.

Já jo.
Pyometra. Kastrace. Inkontinence. Peklo.
Labradorka, takže louže přímo úměrné velikosti psa.
Fenku nikdy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2022 20:22

Joohana napsal(a):
Můžu se ještě zeptat já ? Co děláte jako majitelé psa, když k vám navolno přiběhne háravá fena ? Pro páníčka je vodítko sprosté slovo.

Jako já ho od feny na vodítku udržím, ale co dělat když ona se mu nastaví před nos...

Nevím no, mně to teda přijde dost nezodpovědný, já háravky zásadně venčím na šňůře. Takže bych pána asi upozornila na to, že jestli si fenu neodchytne, může být fena březí a jestli mu to teda nevadí.

Mě včera prostě namíchlo, že ta paní nepočkala, ale vzala do zaječích, přitom já řvala jak pominutá. Kdyby se zastavila, psa si odchytím a nic by se nestalo.

4.4.2022 20:24

rapotacka11 napsal(a):
Já jo.
Pyometra. Kastrace. Inkontinence. Peklo.
Labradorka, takže louže přímo úměrné velikosti psa.
Fenku nikdy.

A tak já to taky už zažila, ale přesto jsem do fenky zase šla. Už jsou to lásky, už bych je nedala.

4.4.2022 20:25

domi.t napsal(a):
Ja mám z dneška príhodu,ktorá má zahriala pri srdci a pripomenula mi,že dobrí ľudia ešte nevymreli😊

Nefret pred cca polrokom stratila identifikačnú známku,ale akosi som sa stále nemala k tomu ísť vypýtať na mestský úrad náhradnú. Dnes som mamine vravela,že to teda v stredu pôjdem vybaviť.

Čo sa nestalo hodinu na to? Pri dverách zazvonili pán a pani policajti z mestskej hliadky a známku nám priniesli! Netuším,kto ju našiel a kde,keďže rádius potuliek máme naozaj široký,ale dotyčný mi vyčaril obrovský úsmev a hlavne vo mne prebudil pocit novej nádeje v lepšie zajtrajšky🙏🏻

Domi, a u vás se to musí nosit? Já ji psům na obojek nikdy nedávala, protože u nás jsou hliníkové a psům špiní srst.

4.4.2022 21:36
Atheira

XXX.XXX.165.126

Domi, a u vás se to musí nosit? Já ji psům na obojek nikdy nedávala, protože u nás jsou hliníkové a psům špiní srst.

My tady pro jistotu snad ani žádný nemáme.

4.4.2022 22:15

Report z posledních procházek, na kopci za domem napadl sníh, takže jsou kluci zase ve svém živlu.

4.4.2022 22:26
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Prvnímu psu jsem jí dávala a on měl zrovna bílou náprsenku, která byla od té známky pořád šedá. Nakonec se známka opotřebovala natolik, že jí ztratil. Pes číslo dvě byl trhač obojků a vodítek, takže se mu jí podařilo ztratit během snad prvního měsíce, co jsme ho měli. Malině jsme koupili pěknou nerezovou s kódem a ona jí ztratila někde v lese z obojku, který zůstal neporušen, tam je to dost záhada, jak se jí to povedlo.

5.4.2022 06:58
domi.t

XXX.XXX.131.130

Áno,musí... je malinká a Nefret má široké obojky,srsti sa tá známka ani nedotýka

5.4.2022 08:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

U nás dneska sněhoprší poměrně vydatně, tak jsem se domluvila s Malinou, že půjdeme, až po obědě, až přestane. No nevím, já toho psa chtěla dát študovat, ale už nevím, co by jí tam ještě mohli naučit. Ona se dneska chystá, že jako jdeme ven, stojí u dveří a nadšeně vrtí ocáskem. Tak jí teda říkám, jaký je počasí, že bysme šli až později a ona teda šla pro kroužek, že si budeme házet a vzala to v pohodě navědomí .
Včera jí zas měl odpoledne manžel na zahradě a kolem domu a já přišla z kroužku s dcerou a Malina přiběhla, nalepila se mi na nohy a pořád se ke mě tiskla a chtěla hladit. Já si tak říkám, že se chová divně, jakoby byla smutná nebo jakoby se jí něco stalo. No a stalo, pak z chlapa vylezlo, že nějak neposlouchala a on jí nějak ošklivě vynadal. Tak jsem říkala, že je už jako můj první pes, tam jsem taky hned po příchodu už podle vítání poznala, jak se měl v době mé nepřítomnosti, jestli se mu vedlo nebo nevedlo.

5.4.2022 08:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já jsem si říkala, že se tady musím zeptat... Myslíte, že už jsou hadi? Mně na ně přišlo brzo, ale stala se nám taková divná věc.
Jak bylo teď týden skoro léto, byli jsme venku a Lara šla po štěrkové cestě a uhla z ní kousek, začuchala se. Prošla kolem vysokého suchého drnu trávy, ze kterého najednou něco vystřelilo. Lara odletěla ve zděšení pryč a najednou nikde nic.
Já to viděla. Byla jsem přesvědčená, že to byl had. Ten způsob toho pohybu směrem vzhůru i velikost by docela odpovídala nějakému ne malému ani obřímu hadovi. Ale byla to taková rychlost, že v sekundě bylo všude pusto a prázdno a já za blázna. Šli jsme se tam kolem ještě podívat. Lara stála na cestě s obřím respektem a koukala. Ještě jsem nezažila, že by z nějakého zvířete měla takhle naprdíno.

5.4.2022 09:29

cit. Atheira: Myslíte, že už jsou hadi?
Psala jsem v diskuzi vedle, že jsme včera potkaly se žížalou na dopolední vycházce užovku. Dobrá, shodli jsme se tu, že užovka není had, ale já bych jí klidně do hadové sezóny zahrnula. Takže ano, jsou.

5.4.2022 09:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Psala jsem v diskuzi vedle, že jsme včera potkaly se žížalou na dopolední vycházce užovku. Dobrá, shodli jsme se tu, že užovka není had, ale já bych jí klidně do hadové sezóny zahrnula. Takže ano, jsou.

Užovka je had. Jak jako shodli, že není?

5.4.2022 09:39

Užovka je had.

Slepýš není had, ale beznohá ještěrka, proto mj. taky "pouští ocásek"😉

5.4.2022 09:39

Jéžiši, slepýš, ne užovka, pardon (smajlík plácající se do čela)

5.4.2022 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Užovka had je, vedle byla řeč o slepýši

Edit.: měla jsem otevřené vlákno a mezitím jste se opravila.

5.4.2022 11:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

a prdí taky hadi?

5.4.2022 11:55

Zrzavci napsal(a):
a prdí taky hadi?

To nevim, ale "tati já bych chtěl bejt had - ten když jde, tak přitom leží"

5.4.2022 11:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To nevim, ale "tati já bych chtěl bejt had - ten když jde, tak přitom leží"

Pepino! Už ani slovo!

5.4.2022 12:02
domi.t

XXX.XXX.131.130

Nefret včera excelovala. Rozhrýzla vypúšťací ventil od vírivky a vytopila tak susedom terasu

Fotodokumentáciu bohužiaľ nemám,lebo chcieť po otcovi fotky sa mi zdalo v tejto situácii mierne povedané nemiestne

Satan,satan to je!

5.4.2022 12:52

domi.t napsal(a):
Nefret včera excelovala. Rozhrýzla vypúšťací ventil od vírivky a vytopila tak susedom terasu

Fotodokumentáciu bohužiaľ nemám,lebo chcieť po otcovi fotky sa mi zdalo v tejto situácii mierne povedané nemiestne

Satan,satan to je!

Určitě to nebyla ta nevinná hodná duše, to byl jistě náhodný kolemjdoucí... A kdoví, jestli to nebyl pan otec sám a svedl to na nebohou Nefret!

5.4.2022 13:48
domi.t

XXX.XXX.131.130

Určitě to nebyla ta nevinná hodná duše, to byl jistě náhodný kolemjdoucí... A kdoví, jestli to nebyl pan otec sám a svedl to na nebohou Nefret!

Luci,ak by sme záhradu nemali až za domom,aj by som nad tým uvažovala Ale v tom ventile boli stopy po jej tesákoch...plus ked pán táta vyšiel von a zhúkol,ktorý to bol,tak slečna N. sa hodila na zem,otrčila labky a čakala,čo bude Ako keby sme ju niekedy bili!

Ale to sa len tatinkovi vracia tá legendárna veta...že fenky sú milé,poslušné a prítulné. Nejaké možno. Ale nie tá naša.

5.4.2022 15:25

janaa napsal(a):
Hele z béčkového vrhu mi jedna fena začala hárat taky na půl roce, to jsem čuměla. Další ségra tuším v sedmi měsících a ostatní až tak nějak normálně, Berta v 10. Cácora teď v 9.
Domi fakt si nemyslím,že by tam byla souvislost

A to já si myslím, že ano. Takhle brzké hárání, nejspíš hormonální nerovnováha a pak už to jelo.

6.4.2022 16:21

chlapec má teď při venčení novou "zábavu". Jakmile ho chci odvést od psů - usedne a nechce se hnout... Někdy pomůže změna směru, někdy pískací kostička (nosím ji s sebou jen pro tyto účely), někdy pamlsek. Když jdeme dva, je odvedení snazší (skoro pohoda), když jsem sama, tak občas testuje Yoda intenzivně moji trpělivost. Dneska to bylo půl na půl - dvakrát byl skvělý a reagoval báječně a dvakrát to bylo na delší rozjímání...
Teď krásně odpadnul a spí nahlas - je učmuchán, vyhlazen, oslintán.

6.4.2022 17:55

U nás dnes taky po dlouhé době teplo. Ale opět dost fouká.

6.4.2022 18:16
elisak

XXX.XXX.194.232

chlapec má teď při venčení novou "zábavu". Jakmile ho chci odvést od psů - usedne a nechce se hnout... Někdy pomůže změna směru, někdy pískací kostička (nosím ji s sebou jen pro tyto účely), někdy pamlsek. Když jdeme dva, je odvedení snazší (skoro pohoda), když jsem sama, tak občas testuje Yoda intenzivně moji trpělivost. Dneska to bylo půl na půl - dvakrát byl skvělý a reagoval báječně a dvakrát to bylo na delší rozjímání...

U nás je stávkování celkem častý, ale mají jen 10kg, takže je přinejhorším trošku popotáhnu a nic jinýho jim nezbyde.
Qui hodně reaguje na moje rozpoložení, takže když jsem pevně přesvědčená, že jdem určitým směrem tak to sice zkusí, ale nediskutuje a jde. Jakmile jen trošku přemýšlím, že by jsme mohli jít kam chce, tak si na tom dost trvá...
Expertka na tyhle stávky byla Azinka. Ta když někam nechtěla, tak na jakýkoliv jemný zatáhnutí vodítka reagovala kňučením, jak kdyby jí někdo vraždil. Když jsme byly někde v civilizaci, tak to byla dost ostuda, lidi se otáčeli že toho chudáka pejska hrozně týram...

6.4.2022 22:00
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

To mě taky Malina zaroste do země, když máme potkat psa. Lehne si a čeká. Posledne si takhle lehla v úzké ulici bez chodníku a nějaké auto tam čekalo, nemohlo projet. Tak jsem jí musela násilím odtáhnout.
Dneska byla Malina na venčení hned 2x po sobě, vodila jsem jí na vodítku na psí louku. Jenže na psí louce nejdřív bull, kterého měli na vodítku a pak další dva psi, opět na vodítku. Na co je psí louka, když už ani tam z ohleduplnosti nemůžu psa pustit, tedy u toho bulla to byla i opatrnost, fakt bych nechtěla, aby to byl zrovna rapl, co se mi do ní zakousne. Malinina vzornost běhěm procházky gradovala a zrovna, když jsem se začala vznášet, jak je dneska skvělá vlítla mi do zahrady pod plotem a nejdřív těm lidem nadšeně lítala po zahradě a pak teda zblikla kočku a hnala jí ven ze zahrady a až k dalším lidem, tam naštěstí neměli nic kudy by šla i k nim na návštěvu a aby toho nebylo málo, celou dobu šli s náma nějaká omladina, co měla stejný směr a když tohle viděli, tak se tam zastavili a jen lamentovali, jaká je to hrůza. Kdyby se kočka zastavila a naježila, tak Malina jen tak poštěkává a hra končí.

6.4.2022 22:02
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Typická Malina, když vidí psa a je jedno, jak je zrovna daleko.

6.4.2022 22:48
Fatia

XXX.XXX.134.127

Trickyvoo napsal(a):
To mě taky Malina zaroste do země, když máme potkat psa. Lehne si a čeká. Posledne si takhle lehla v úzké ulici bez chodníku a nějaké auto tam čekalo, nemohlo projet. Tak jsem jí musela násilím odtáhnout.
Dneska byla Malina na venčení hned 2x po sobě, vodila jsem jí na vodítku na psí louku. Jenže na psí louce nejdřív bull, kterého měli na vodítku a pak další dva psi, opět na vodítku. Na co je psí louka, když už ani tam z ohleduplnosti nemůžu psa pustit, tedy u toho bulla to byla i opatrnost, fakt bych nechtěla, aby to byl zrovna rapl, co se mi do ní zakousne. Malinina vzornost běhěm procházky gradovala a zrovna, když jsem se začala vznášet, jak je dneska skvělá vlítla mi do zahrady pod plotem a nejdřív těm lidem nadšeně lítala po zahradě a pak teda zblikla kočku a hnala jí ven ze zahrady a až k dalším lidem, tam naštěstí neměli nic kudy by šla i k nim na návštěvu a aby toho nebylo málo, celou dobu šli s náma nějaká omladina, co měla stejný směr a když tohle viděli, tak se tam zastavili a jen lamentovali, jaká je to hrůza. Kdyby se kočka zastavila a naježila, tak Malina jen tak poštěkává a hra končí.

Buďte v klidu. Jedni sousedi mají často otevřená vrata... Boe využila jejich trávníku na hádejte co... Sebrala jsem a rychle jsem utekla i se psem :D

6.4.2022 23:42

Trickyvoo napsal(a):
Typická Malina, když vidí psa a je jedno, jak je zrovna daleko.

Mě se ta vaše Malina strašně líbí, fakt povedenej pes. :-)

6.4.2022 23:49

Trickyvoo napsal(a):

Na poslední fotce má Malina kukuč jak kelpie.
Že omladina brblala, nedivím se, také by se mi nelíbilo, kdyby pes vzal dráhu na cizí zahradu a naháněl kočku. Pěkně o Malině píšete, jen si ji zkuste víc hlídat, mít pod kontrolou. To myslím v dobrém a ne jako mentorování.

7.4.2022 00:12

U nás je tento týden konečně normální jaro, pořádně zapršelo, teploty na procházky ideální.
Dneska se mnou byl na výletě bůh slunce Re. Takový telátko mazlivý, nezkušený. Vyštěkal palety, dětskou tatrovku, dřevěnýho hastrmana. Voda v řece ho lákala, ale jen opatrně očichával. Že se v ní dá čvachtat a je to legrace, zjistil až napotřetí, a měl z toho radost jak malé štěně.
Ovšem při cestě zpět do útulku se otřel o nějaký keřík a když jsem z něj chtěla ten nachytaný bordel sundat, začalo to všechno lézt - klíšťová sezóna je definitivně tady. Sundala jsem jich přes dvacet.

Přidávám i fotky ostatních z party, křehká mazlivá Ťapinka, bulík Romeo a samozřejmě moje láska Shaun.

7.4.2022 01:09
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Na poslední fotce má Malina kukuč jak kelpie.
Že omladina brblala, nedivím se, také by se mi nelíbilo, kdyby pes vzal dráhu na cizí zahradu a naháněl kočku. Pěkně o Malině píšete, jen si ji zkuste víc hlídat, mít pod kontrolou. To myslím v dobrém a ne jako mentorování.

Tak trapas to byl, podcenila jsem situaci. Hlavně to byla trasa, kterou chodíme poměrně často a přišlo mi, že to tam máme vychytané a už mě tam nemůže ničím překvapit. Kolem té zahrady jsme šly minimálně 30x aniž by jí věnovala sebemenší pozornost. Ta kočka tam prostě musela projít chvíli před námi a Malina jí nejspíš cítila. Mezera pod plotem byla dost malá, takže i kdyby mě napadlo, že má tohle v úmyslu, nenapadlo by mě, že se protáhne. No jo, člověk musí být furt ve střehu, to máte pravdu.

7.4.2022 07:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

To já včera zas venčení úplně absurdní... Jsem tu psala, že se všichni kolem asi zbláznili... No, jdu ráno s Larou, připla jsem si ji na vodítko, přicházíme do ulice a vidím skrz plot sousedku, že jde zeshora ulicí. Tak volám ahoj a nic... asi mě nevidí, nevím, jak bude reagovat jejich pes a jakej je, za plotem se chová jak rapl, tak počítám s tím horším, tak si počkám stranou. Jenže on se najednou řítí (na dlouhé šňůře, ale nijak nelimitovaný v tu chvíli), tak jsem si normálně stoupla před Laru a jen na něj houkla "ne, nechoď k ní", protože jsem netušila, s jakým úmyslem za náma běží a nechci, aby do ní takhle lítali psi ani v dobrým. Se můžem na kamarádění normálně domluvit, žejo...
Sousedka, že nás neviděla, přitáhla si psa k sobě, tak jen říkám, že dobrý, že jsem na něj křikla proto, aby za Larou neletěl, že se bojí. (Nebylo by to nutný, kdyby lidi koukali, že ano...)
Šly jsme si každá po svým dál. Z mýho pohledu se nestalo nic speciálního k řešení. Prostě situace, který se občas dějou. Rozešly jsme se v dobrým, nic se nestalo...
No ale dopoledne na mě prostě naběhl tatík (nutno říct, že sousedce už čtyřicet bude!!), že ať mu vysvětlím, komu jejich pes ubližuje. Že jsem prý říkala - a teď do mě valil věci, který se vůbec nestaly. Přitom jsem si jen stoupla před svého psa a zamezila k němu přístup cizímu psu, kterého znám jen jako utíkající a řvoucí horu chlupů. To by udělal každej se psem z úplně jiný váhový kategorie. Nebyla jsem na nikoho hnusná, jen jsem rychle a rázně zastavila na nás běžícího psa. Nechápu to, jakože vůbec!
Já vám říkám, tady je něco ve vzduchu a lidem z toho hrabe, protože tohle mi nepřijde normální.

7.4.2022 10:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Tak trapas to byl, podcenila jsem situaci. Hlavně to byla trasa, kterou chodíme poměrně často a přišlo mi, že to tam máme vychytané a už mě tam nemůže ničím překvapit. Kolem té zahrady jsme šly minimálně 30x aniž by jí věnovala sebemenší pozornost. Ta kočka tam prostě musela projít chvíli před námi a Malina jí nejspíš cítila. Mezera pod plotem byla dost malá, takže i kdyby mě napadlo, že má tohle v úmyslu, nenapadlo by mě, že se protáhne. No jo, člověk musí být furt ve střehu, to máte pravdu.

Po zkušenostech musím říct, že trasy, o kterých si myslíte, že vás tam nemůže nic překvapit, jsou nejzrádnější. Stokrát se tam nic nestane, žejo...pozornost otupí, získáte pocit bezpečí...
Pokud tam žijou kočky, je to jen o náhodě a o štěstí.
Osobně považuju lokality, kde žijou kočky a slepice a v relativní blízkosti jsou komunikace, za potenciálně hodně nebezpečný.
Ještě nebezpečnější než místa s výskytem zvěře a přitom tam mám tendenci dávat si o dost větší pozor.
Pinčová už mi 2x ukázala, že "umí" slepice. U předchozích majitelů byla venkovanka, takže dovednost z mládí, no. V pořadí druhý incident byl dost nešťastný. Slepice opustily domácí zahradu skrz děravej plot a volně se pohybovaly v areálu, kam jezdíme ke koním. Já tam mám feny navolno, nicméně je pořád sleduju, protože občas tam jede auto, jde kůň apod. Tenkrát jsem slepice přehlídla, nepřehlídla je pinčová. Pronásledovala jednu asi 100 metrů, pak jí uzemnila a začala škubat. Vypadalo to hrozivě, byla jsem přesvědčená, že je po slepici, tudíž jsem se vydala za jejím majitelem, sypala si popel na hlavu a nutila mu peníze. Slepice to nakonec rozchodila, vypadala v pohodě, jenom otřesená a odlehčená.
Pinčovou jsem samozřejmě hned odnesla z místa činu, nebyla bita, to nedělám. Přesto se nás nějakou dobu po činu bála, krčila se - zřejmě byla zvyklá, že po ulovení slepice následuje ceres.
Pokud to někomu vyprávím, každej se diví, že si pětilikovej pes troufne na slepici, která je skoro stejně velká.
Vnuk má zvukovou knížku, mačkají se tam tlačítka a ozývají se zvuky zvířátek na farmě - když zmáčkne slepici, pinčová vyskakuje z pelechu
Budeme muset trénovat ovládání u slípek. Problém je, že jsou-li za plotem, ovládá se poměrně dobře. Ví, že k nim stejně nemůže.

7.4.2022 10:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven: Vaše pinčová, co chodí oblékaná podle nejnovějších trendů, že byla venkovanka? Jak k tomu přišla?

7.4.2022 10:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Terven: Vaše pinčová, co chodí oblékaná podle nejnovějších trendů, že byla venkovanka? Jak k tomu přišla?

Na mě to právěže dělá dojem, že v zimním období ji pouze vypouštěli z baráku na čůrání a nebyla zvyklá se venčit.
První dny u nás (byl to únor) se venku vyčůrala a automaticky zamířila domů. Byla strašně překvapená, že ještě jako někam jdeme, nemohla tomu uvěřit.
Takže jsem rychle zjistila, že budeme-li chtít být v zimě mobilní, budu muset začít oblíkat a to sakra dobře oblíkat.
Že byla venkovanka, vím z očkováku. Má tam jméno původní majitelky a adresu. Do útulku byla odložena.

7.4.2022 10:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Na mě to právěže dělá dojem, že v zimním období ji pouze vypouštěli z baráku na čůrání a nebyla zvyklá se venčit.
První dny u nás (byl to únor) se venku vyčůrala a automaticky zamířila domů. Byla strašně překvapená, že ještě jako někam jdeme, nemohla tomu uvěřit.
Takže jsem rychle zjistila, že budeme-li chtít být v zimě mobilní, budu muset začít oblíkat a to sakra dobře oblíkat.
Že byla venkovanka, vím z očkováku. Má tam jméno původní majitelky a adresu. Do útulku byla odložena.

A já myslela, že ji máte odmalička a z útulku že je ta druhá. Takže jsou z útulku obě?

7.4.2022 10:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
A já myslela, že ji máte odmalička a z útulku že je ta druhá. Takže jsou z útulku obě?

Ne, Vikinu (mix shih tzu) mám od štěněte
Pinčová k nám přibyla těsně před tím, než dorazil covid - v únoru 2020.

7.4.2022 10:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Ne, Vikinu (mix shih tzu) mám od štěněte
Pinčová k nám přibyla těsně před tím, než dorazil covid - v únoru 2020.

Tak teď už v tom mám jasno. Úplně ze začátku jsem si myslela, že máte papillona. Ale to jsem si myslím pletla s někým, kdo tady taky je.

7.4.2022 10:48
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
Tak teď už v tom mám jasno. Úplně ze začátku jsem si myslela, že máte papillona. Ale to jsem si myslím pletla s někým, kdo tady taky je.

Papillona má Chameleonhugo, myslím. Je to super pes. :)

7.4.2022 11:58

Atheira napsal(a):
To já včera zas venčení úplně absurdní... Jsem tu psala, že se všichni kolem asi zbláznili... No, jdu ráno s Larou, připla jsem si ji na vodítko, přicházíme do ulice a vidím skrz plot sousedku, že jde zeshora ulicí. Tak volám ahoj a nic... asi mě nevidí, nevím, jak bude reagovat jejich pes a jakej je, za plotem se chová jak rapl, tak počítám s tím horším, tak si počkám stranou. Jenže on se najednou řítí (na dlouhé šňůře, ale nijak nelimitovaný v tu chvíli), tak jsem si normálně stoupla před Laru a jen na něj houkla "ne, nechoď k ní", protože jsem netušila, s jakým úmyslem za náma běží a nechci, aby do ní takhle lítali psi ani v dobrým. Se můžem na kamarádění normálně domluvit, žejo...
Sousedka, že nás neviděla, přitáhla si psa k sobě, tak jen říkám, že dobrý, že jsem na něj křikla proto, aby za Larou neletěl, že se bojí. (Nebylo by to nutný, kdyby lidi koukali, že ano...)
Šly jsme si každá po svým dál. Z mýho pohledu se nestalo nic speciálního k řešení. Prostě situace, který se občas dějou. Rozešly jsme se v dobrým, nic se nestalo...
No ale dopoledne na mě prostě naběhl tatík (nutno říct, že sousedce už čtyřicet bude!!), že ať mu vysvětlím, komu jejich pes ubližuje. Že jsem prý říkala - a teď do mě valil věci, který se vůbec nestaly. Přitom jsem si jen stoupla před svého psa a zamezila k němu přístup cizímu psu, kterého znám jen jako utíkající a řvoucí horu chlupů. To by udělal každej se psem z úplně jiný váhový kategorie. Nebyla jsem na nikoho hnusná, jen jsem rychle a rázně zastavila na nás běžícího psa. Nechápu to, jakože vůbec!
Já vám říkám, tady je něco ve vzduchu a lidem z toho hrabe, protože tohle mi nepřijde normální.

Lidé jsou různé...blbé a pitomé....a bohužel i vztahovačné, ale jakože omega a jsou schopní udělat z komára velblouda.

Člověk by se spíš v takové situaci omluvil, že na Laru vletěl můj pes a i kdyby v dobrým......no každej to asi bere jinak.

7.4.2022 12:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás je tento týden konečně normální jaro, pořádně zapršelo, teploty na procházky ideální.
Dneska se mnou byl na výletě bůh slunce Re. Takový telátko mazlivý, nezkušený. Vyštěkal palety, dětskou tatrovku, dřevěnýho hastrmana. Voda v řece ho lákala, ale jen opatrně očichával. Že se v ní dá čvachtat a je to legrace, zjistil až napotřetí, a měl z toho radost jak malé štěně.
Ovšem při cestě zpět do útulku se otřel o nějaký keřík a když jsem z něj chtěla ten nachytaný bordel sundat, začalo to všechno lézt - klíšťová sezóna je definitivně tady. Sundala jsem jich přes dvacet.

Přidávám i fotky ostatních z party, křehká mazlivá Ťapinka, bulík Romeo a samozřejmě moje láska Shaun.

Chingis - vy jste se přesunula do Čech? To jsem něco prošvihla, teda. Já už si tuhle říkala, podle fotky- ty jo to jak u nás..... a teď už teda ne jak, ale opravdu.

7.4.2022 12:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Chingis - vy jste se přesunula do Čech? To jsem něco prošvihla, teda. Já už si tuhle říkala, podle fotky- ty jo to jak u nás..... a teď už teda ne jak, ale opravdu.

Taky jsem si podle fotek říkala, že to možná nebude Mexiko...

7.4.2022 12:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Taky jsem si podle fotek říkala, že to možná nebude Mexiko...

Ne není a potvrdila mi to navíc křehká Ťapinka, která kdyby neměla tak velký problém s tím zůstávat sama doma, tak bych hodně zamýšlela jí vzít k nám, pokud by dávala ty naše dva ohaříky, mám ji totiž nakoukanou, stejně jako ostatní její kolegy.

8.4.2022 16:15

úterý a středa byl psík na procházkách vodítkových "civilizačně městských", včera v lesoparku na procházce "socializačně psí hrací" a dneska jsme vyrazili na skoro dvě hodiny do lesa. A nahoře byly zbytky sněhu. Měkkého firnu, který psíka rozparádil tak, že jsem myslela, že se radostí zauzluje či zlomí... Pravda, při návratu nechtěl přejít potok... a tak jsem ho "násilím" dotáhla k vodě - aby pak suverénně potok proběhl (bylo to širší mělké místo, páník ho lákal na druhém břehu, pohodlný výlez) a pak na mě hulákal, ať sebou hodím (musela jsem na užší hlubší místo)... klidně pak šel zpátky k vodě se napít... ale ta scéna, že nožku nesmočí...
Ehm - Yody vlastní brácha Yeager shodou náhod skončil u Pepovy spolužačky z vejšky - bydlí v horách Krušných - a jednak je děsně ukecanej, děsně hryzací a děsně se bojí vody... Holt bráchové

9.4.2022 14:06

..dneska Keliš závody dle ZZO druhé místo z devíti...z 60 bodů 57....vítězný pes 58...nicméně v 7 hodin ráno prezentoval svůj názor na závody v déšťi a zimě nasledovně viz. třetí fotka..

9.4.2022 14:08
janaa

XXX.XXX.174.216

..dneska Keliš závody dle ZZO druhé místo z devíti...z 60 bodů 57....vítězný pes 58...nicméně v 7 hodin ráno prezentoval svůj názor na závody v déšťi a zimě nasledovně viz. třetí fotka..

Obr gratulace

9.4.2022 14:14

Boží pejsek, sleduju už tady vaše příspěvky delší dobu, mooc šikovný a krásný zvířátko

9.4.2022 14:15

janaa napsal(a):
Obr gratulace

..moc děkuji....

9.4.2022 14:15

Boží pejsek, sleduju už tady vaše příspěvky delší dobu, mooc šikovný a krásný zvířátko

...jé děkuji moc...

9.4.2022 14:37

Chudinka, nechtělo se mu z vyhřátého pelíšku a do toho počasí. Závody by se prostě měli konat, až když jsou pejskové hezky vyhajaný a je počasí dle jejich gusta.

Jinak gratulace vašemu šikovnému psímu chlapečkovi

9.4.2022 14:50

Chudinka, nechtělo se mu z vyhřátého pelíšku a do toho počasí. Závody by se prostě měli konat, až když jsou pejskové hezky vyhajaný a je počasí dle jejich gusta.

Jinak gratulace vašemu šikovnému psímu chlapečkovi

..ale tak nakonec vstal.....děkuji moc...

9.4.2022 14:57
lesnížínka

XXX.XXX.7.5

Je to borec, gratulace
Včera po 16h začalo u nás pršet. Worka leží na trávníku, letím ho vzbudit, otráveně zvedne hlavu, že však to nestojí za nic...ten déšť. Za cca hodinu a půl koukám, pod stolem není..asi už je v boudě, leje už dost. No 10minut, jdu na WC a kouknu jen tak do boudy...a ten pes tam není! Letím ke dveřím a kde ho najdu...dál leží na boku na tom trávníku Jsem se lekla, že snad nežije, vždycky se po chvíli deště jde schovat. Letím pro osušku a ven za ním, mokrý celý bok: ježíši Wori, proč tu ležíš v tom dešti?!? Nemohl se probrat, mžoural očima, zase položil hlavu, fakt jsem se lekla, že se něco děje. Strčila jsem pod něj osušku a postavila ho, byl jak ožralej, ale jsem ho dotáhnula pod pergolu pod stůl, kde lehává, vytřela jsem ho, na prochajdu se stejně nešlo. Muž přijel o půlnoci, to byl ještě prý mokrý...pochopitelně, voda z něj doslova crčela. Dneska ráno už byl suchý, ale bylo jen 5st a vichr, prochajda byla teda příjemná jen jemu, on byl spokojený

9.4.2022 16:05

lesnížínka napsal(a):
Je to borec, gratulace
Včera po 16h začalo u nás pršet. Worka leží na trávníku, letím ho vzbudit, otráveně zvedne hlavu, že však to nestojí za nic...ten déšť. Za cca hodinu a půl koukám, pod stolem není..asi už je v boudě, leje už dost. No 10minut, jdu na WC a kouknu jen tak do boudy...a ten pes tam není! Letím ke dveřím a kde ho najdu...dál leží na boku na tom trávníku Jsem se lekla, že snad nežije, vždycky se po chvíli deště jde schovat. Letím pro osušku a ven za ním, mokrý celý bok: ježíši Wori, proč tu ležíš v tom dešti?!? Nemohl se probrat, mžoural očima, zase položil hlavu, fakt jsem se lekla, že se něco děje. Strčila jsem pod něj osušku a postavila ho, byl jak ožralej, ale jsem ho dotáhnula pod pergolu pod stůl, kde lehává, vytřela jsem ho, na prochajdu se stejně nešlo. Muž přijel o půlnoci, to byl ještě prý mokrý...pochopitelně, voda z něj doslova crčela. Dneska ráno už byl suchý, ale bylo jen 5st a vichr, prochajda byla teda příjemná jen jemu, on byl spokojený

No holka já bych asi měla infarkt. Mě by z toho asi jeblo.

Dneska v noci jsem šla spát do ložnice, jakože uvidím, když by mlaďas hodně coural, že se operativně přesunu spát na chodbu. Gina se mnou šla taky do postele a spala se mnou cellou noc. Při představě, že leží v dešti na trávě je mi trochu mdlo.
A to je to zdravej mladej pes.

9.4.2022 16:06

lesnížínka napsal(a):
Je to borec, gratulace

..děkuju....no já u té akce rozmrzám do teď...motýl je v pohodě.....

9.4.2022 16:08
Fatia

XXX.XXX.134.127

lesnížínka napsal(a):
Je to borec, gratulace

Neprospělo by mu spíš, kdybyste ho donutila jít po střechu, než abyste starého psa s bolestmi všeho nechala hodinu a půl na dešti? Tohle nepochopím, samou lásku necháte toho psa sebezničit. V jednom kuse tu zmiňujete, jak je to na tom blbě, špatně chodí, padá, je zmatený, ztrácí orientaci... A stejně ho necháte tu orientacio ztratit, místo toho, abyste byla vedle něj a ukázala mu, kde je; zmoknout na dešti, i když prochladne tak, že pak nemůže vstát. Nechápu to, nechápu to, nechápu. Vím, že toho psa milujete, ale vážně mě napadá jenom: chudák pes.

9.4.2022 16:12

tady je dneska dokonale aprílové počasí. Ráno jsme byli v lesoparku - jakmile jsou psíci na Yodu moc hrrrr - usedne. Setkání s devítiměsíčním tryskoohařem ho nezaujalo (než se Yoda otočil, ohař byl o třistametrů jinde). Odpoledne jsme byli na Rašovce - během třičtvrtěhodiny bylo jasno, větrno, mlžno, padaly ledové krupky, jasno, déšť, jasno, mlžno, sněhová vánice jak z polystyrénu a zase jasno... Yoda odhalil dnešní čerstvý mokrý sníh a opět (stejně jako včera) řádil a řádil...
Opět mě mile překvapil vzápětí, při návštěvě Decathlonu (tam pes může). Prodejna narvaná lidmi, vrzající plastové nákupní košíky na kolečkách, děti na koloběžkách, hrající pinec, lítající... a s námi kráčí vrtichvostící suverén, co se nechá případně obdivovat a hladit

9.4.2022 16:17
janaa

XXX.XXX.174.216

tady je dneska dokonale aprílové počasí. Ráno jsme byli v lesoparku - jakmile jsou psíci na Yodu moc hrrrr - usedne. Setkání s devítiměsíčním tryskoohařem ho nezaujalo (než se Yoda otočil, ohař byl o třistametrů jinde). Odpoledne jsme byli na Rašovce - během třičtvrtěhodiny bylo jasno, větrno, mlžno, padaly ledové krupky, jasno, déšť, jasno, mlžno, sněhová vánice jak z polystyrénu a zase jasno... Yoda odhalil dnešní čerstvý mokrý sníh a opět (stejně jako včera) řádil a řádil...
Opět mě mile překvapil vzápětí, při návštěvě Decathlonu (tam pes může). Prodejna narvaná lidmi, vrzající plastové nákupní košíky na kolečkách, děti na koloběžkách, hrající pinec, lítající... a s námi kráčí vrtichvostící suverén, co se nechá případně obdivovat a hladit

Bude to pan pes
My ráno stihli venčení ještě jen za vichřice, od návratu je hnusně,hnusně a hnusně,fučí,chvíli padají krupky,chvíli sněží,bleee
Jinak hlásíme zatím klidný víkend, Cácora si natrhla oko už včera

9.4.2022 16:23
domi.t

XXX.XXX.250.67

janaa napsal(a):
Bude to pan pes
My ráno stihli venčení ještě jen za vichřice, od návratu je hnusně,hnusně a hnusně,fučí,chvíli padají krupky,chvíli sněží,bleee

Jani,u vás už nehrozí ani deň kľudu tuším!
Čo vyvádzala ta nešťastnica???

9.4.2022 16:26
janaa

XXX.XXX.174.216

domi.t napsal(a):
Jani,u vás už nehrozí ani deň kľudu tuším!
Čo vyvádzala ta nešťastnica???

Je to jen natržený víčko,takže pohoda jen si to nesmí furt ohrabávat pacičkama a výjimečně nevyvádzala nic, dělala dohledávku v lese, a to pochopitelně není čas ztrácet čas, stromy,co jsou v cestě,musí ležet, a roští být posekáno

9.4.2022 16:29

janaa napsal(a):
Bude to pan pes

.to je mi moc lito, jak si to probůh udělala?

9.4.2022 16:33
janaa

XXX.XXX.174.216

.to je mi moc lito, jak si to probůh udělala?

Viz výše,asi větev. To jsou takový běžný provozní zranění,to ani nepočítám

9.4.2022 16:35

janaa napsal(a):
Viz výše,asi větev. To jsou takový běžný provozní zranění,to ani nepočítám

..eště, že si oko neporanila...tak ji za mně pohladte...

9.4.2022 17:13

janaa napsal(a):
Bude to pan pes

myslím, že místo pana psa uvidíš nesmělé opatrné štěňátko, co se bude na smečku chvilku rozkoukávat... Co ten příští dlouhý víkend?? S výjimkou pátku bychom měli mít Velikonoce relativně klidné... Klidně i pondělí... my koledu až tak neprožíváme

9.4.2022 17:25
janaa

XXX.XXX.174.216

myslím, že místo pana psa uvidíš nesmělé opatrné štěňátko, co se bude na smečku chvilku rozkoukávat... Co ten příští dlouhý víkend?? S výjimkou pátku bychom měli mít Velikonoce relativně klidné... Klidně i pondělí... my koledu až tak neprožíváme

Domluvím se s mužským a dám vědět. My velikonoce nedržíme,takže klidně pondělí

9.4.2022 20:55

osmnáctý týden života Mistra Yody...

9.4.2022 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.7.12

Fatia napsal(a):
Neprospělo by mu spíš, kdybyste ho donutila jít po střechu, než abyste starého psa s bolestmi všeho nechala hodinu a půl na dešti? Tohle nepochopím, samou lásku necháte toho psa sebezničit. V jednom kuse tu zmiňujete, jak je to na tom blbě, špatně chodí, padá, je zmatený, ztrácí orientaci... A stejně ho necháte tu orientacio ztratit, místo toho, abyste byla vedle něj a ukázala mu, kde je; zmoknout na dešti, i když prochladne tak, že pak nemůže vstát. Nechápu to, nechápu to, nechápu. Vím, že toho psa milujete, ale vážně mě napadá jenom: chudák pes.

Jenže jemu je pořád horko, na trávníku se chladí. Když je rozespalý, už mu dlouho trvá, než se probere kor, když přiběhnu a houknu na něj. Myslíte, že by mu bylo líp, kdyby mu bylo horko? Zkuste to na sobě a to jste mladá, zdravá. Já to vyzkoušeno mám, před zimou se schováte, horku neutečete. Teď těch pár dní co se ochladilo, je OK, děsím se, jak bude zase za dva dny funět. Těžko to posoudíte u psa, který je zvyklý být venku v -25st. Vím, že je starý, ale prostě horko nesnese, radši zmokne, jen aby se zchladil. Ano, ani mě se to nelíbí, taky se bojím, aby si třeba neuhnal hot spot...ještě to by nám chybělo, ale prostě musím myslet na to, co je lepší pro něj a neporovnávat to s tím, co je lepší pro mě Věřte, že to vím.

9.4.2022 21:33
Fatia

XXX.XXX.134.127

Lesnížinko, já přece nepsala, vemte ho ke krbu a přikryjte peřinkou, ale pod střechu. Má přece někde místo, kde na něj neprší. Nějakou verandu (do boudy jste psala, že nechce). Je to venkovní chlupatý pes, ale je rozdíl být v zimě a být promoklý na kost v zimě. Já měla taky 60 kg chlupáče. Léto trávil nejraději ve sklepě. Jenže jak stárnul, tak v tom sklepě ztuhnul a pak nemohl vyjít po schodech nahoru. Tak do sklepa prostě nechodil (mým rozhodnutím, on by tam zalezl moc rád), protože to, že mu momentálně ve sklepě bylo líp nevyvážilo to, že jeho starým kostem to nesvědčilo. Ten pes rozum nemá, tak sakra myslete za něj, ať ten konec života tráví co nejlépe. Vy víte daleko líp než on (měla byste vědět), co je pro něj nejlepší, ten pes takhle nepřemýšlí. Jemu je teď dobře na dešti, už nedomyslí to, že z toho deště nebude schopen odejít, až mu dobře nebude.

A pozor s těmi soudy, kdo je mladý a zdravý. Nejsem ani moc mladá a ani moc zdravá :)

9.4.2022 21:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):
Jenže jemu je pořád horko, na trávníku se chladí. Když je rozespalý, už mu dlouho trvá, než se probere kor, když přiběhnu a houknu na něj. Myslíte, že by mu bylo líp, kdyby mu bylo horko? Zkuste to na sobě a to jste mladá, zdravá. Já to vyzkoušeno mám, před zimou se schováte, horku neutečete. Teď těch pár dní co se ochladilo, je OK, děsím se, jak bude zase za dva dny funět. Těžko to posoudíte u psa, který je zvyklý být venku v -25st. Vím, že je starý, ale prostě horko nesnese, radši zmokne, jen aby se zchladil. Ano, ani mě se to nelíbí, taky se bojím, aby si třeba neuhnal hot spot...ještě to by nám chybělo, ale prostě musím myslet na to, co je lepší pro něj a neporovnávat to s tím, co je lepší pro mě Věřte, že to vím.

Ale on přece nikdo neříká, že ho máte nechat v horku nebo někde na sluníčku nebo nevím co.... Fatia se jen snažila naznačit, jestli by nebylo lepší ho donutit jít někam, kde na něho nebude pršet...

My jsme předešlého starého psa taky na stará kolena museli naučit spát na chodbě (i když se mu to ze začátku nelíbilo, ale zvykl si a nakonec byl i rád), protože venku pod něho nikdo nic nedostal, neustále ležel na studeném, a pak se těžko zvedal a měl problém s klouby.. A nemyslela jsem teda na to, co je lepší pro mě, myslela jsem především na to, co je lepší pro toho psa.

Já se nechci nějak dohadovat, ale podle mého názoru ke stáří psa patří i to, že třeba bude mít nějaké omezení a nebude moci být všechno jako bylo dříve, tak to prostě je, a je to pro dobro psa. Ten náš pes třeba miloval koupání v jakémkoli ročním období, ale prostě jsem ho pak už nemohla nechat vlézt v listopadu do rybníka, i když by moc chtěl...

ale prostě musím myslet na to, co je lepší pro něj a neporovnávat to s tím, co je lepší pro mě Věřte, že to vím.

Tohle mi nedá, ale vy si myslíte, že je pro něj lepší ležet hodinu a půl na dešti, když se pak nemůže ani zvednout, než kdybyste ho donutila jít někam pod střechu? No, asi mám na tohle jiný názor...

9.4.2022 21:55

lesnížínka napsal(a):

Nechci rozvířit nějakou diskuzi ohledně Worky.......
Jen když to čtu, tak musím říct, že jsem fakticky ráda, že mám "psy domácí", že jsem to ocenila nejvíc, když byla nemocná Sára a když pak onemocněl Jack. Že neměli problém být doma. A když teď koukám na mojí pyrenejskou psici, jak spokojeně spí vedle na gauči a teď co už se snažím spát v ložnici, tak spí se mnou v posteli, tak si říkám, že je to dobře, že až jednou bude stará a třeba ani ne nemocná, ale přihlásí se třeba artritifa, tak může být doma v teple a nebude jí to vadit.

9.4.2022 22:11

lesnížínka napsal(a):

A víte, že existují i chladicí podložky pod psa? Dát někam do stínu, ohradit mu prostor a ať se tam chladí, nenechat ho courat. V dešti pes pod střechu. Kontrola veterinářem ve smyslu přesné diagnostiky psa je u vás sci-fi, proč funí. Tak ať má i jinou možnost, kde se chladit.

9.4.2022 22:21
Fatia

XXX.XXX.134.127

V tomhle počasí bych spíš než chladící podložku pod psa dala dřevěnou desku či polystyren. To nehřeje, ale ani neprochladí staré kosti. Nevím jak u vás, ale u nás jsou 2 stupně a sněží. Počasí, kdy není třeba zvyklého psa rvát ke krbu, ale ani nechat ležet na dešti či studené venkovní dlažbě.

9.4.2022 22:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Fatia napsal(a):
V tomhle počasí bych spíš než chladící podložku pod psa dala dřevěnou desku či polystyren. To nehřeje, ale ani neprochladí staré kosti. Nevím jak u vás, ale u nás jsou 2 stupně a sněží. Počasí, kdy není třeba zvyklého psa rvát ke krbu, ale ani nechat ležet na dešti či studené venkovní dlažbě.

Jenže je otázka, jestli si na nějakou desku nebo ten polystyren lehne a já tipuju, že ne. Náš předchozí pes by si na nic takového nelehl. Taky jsme zkoušeli desky, palety, pelech na nohách, jakmile se mu to dalo na oblíbená místa, na kterých rád ležel, tak začal lehat někde jinde, nesnesl pod sebou nic a do boudy si taky nezalezl. Takže proto jsme ho pak brali na tu chodbu a až tam se kupodivu naučil spát i na pelechu . A neskutečně se pak zlepšil, zvedal se úplně z lehka, líp chodil.

9.4.2022 22:46

Fatia napsal(a):

Samože bych teď psa nechladila, já to myslela na ty teplejší dny, které Žínka zmiňuje a ze kterých má strach.

9.4.2022 22:46
Fatia

XXX.XXX.134.127

marcelaamax napsal(a):
Jenže je otázka, jestli si na nějakou desku nebo ten polystyren lehne a já tipuju, že ne. Náš předchozí pes by si na nic takového nelehl. Taky jsme zkoušeli desky, palety, pelech na nohách, jakmile se mu to dalo na oblíbená místa, na kterých rád ležel, tak začal lehat někde jinde, nesnesl pod sebou nic a do boudy si taky nezalezl. Takže proto jsme ho pak brali na tu chodbu a až tam se kupodivu naučil spát i na pelechu . A neskutečně se pak zlepšil, zvedal se úplně z lehka, líp chodil.

A to je vono. Dali jste mu na výběr. Buď budeš ležet na teplém nebo v teple. Ne na dešti v zimě. Člověk má víc rozumu a musí rozhodnout za psa v jeho zájmu.

10.4.2022 07:48
lesnížínka

XXX.XXX.6.51

Fatia napsal(a):
A to je vono. Dali jste mu na výběr. Buď budeš ležet na teplém nebo v teple. Ne na dešti v zimě. Člověk má víc rozumu a musí rozhodnout za psa v jeho zájmu.

Ale já jsem přece psala, že jsem nevěděla, že není schovaný. Zpočátku jen tak kapalo, to se vždycky po chvíli zvedne(až se probere) a jde schovat. Že se tak nestalo, jsem ke svému zděšení zjistila za dlouho, byl moc rozespalý asi. To už jsem ho pod střechu odtáhnula.
Chladící podložku má od loňska. Když jsem se bavila z vetkou, že se nastěhoval na trávník řekla mi na to, že je to pro něj příjemnější na klouby, že její starý pes to taky udělal.

10.4.2022 09:05

Fatia napsal(a):

Přesně, s tímto názorem souhlasím. Mám taky starší fenu N.O. bude jí 11. Je to venkovní pes, huńatý dlouhosrstek, jak medvěd. Má pořádnou zateplenou boudu, která je v krytém kotci, kde neprší, kotec se nezavírá, slouží jen jako její místo,je 5 m od našich dveří do domu,. v boudě má ještě na zadní stěně uvnitř malý topný panel a vystláno dřevitou vlnou. Pokud začne pršet, kontroluju, kde fena je, když na zahradě, hned volám domů a jde na místo pod střechu, lehnout si na matrac, tam zůstane a bez diskuze. Vidím na ni z okna kuchyně.Nesmí zmoknout, blbě schne. Když byla po operaci, loni v lednu a letos v lednu marodila,byla doma v chodbě na matraci(máme 2 ortopedické na výměnu, prací potah),prostě venku být nemohla. V chodbě proto, že tam je v zimě tak 15°C, za dveřma v kuchyni a dál už 24-25°C, bylo by jí horko. Pobyt v chodbě na matraci jí nedělal problém. Žínku nechci nijak napadat, všimla si toho až pozdě, že tam leží v dešti na trávě, příště bych ho ale zmoknout nenechala. Teploty okolo nuly a vlhkost jsou pro zvířata, nejen zdravé psy snad nejhorší. To už je lepší mráz a sucho. CHladící podložku bych taky nedávala, je to opravdu divné, že tak funí, myslím, že to jen teplem nebude, chtělo by to udělat tu pořádnou diagnozu, jak tady už někdo psal.

10.4.2022 09:38

polystyren prosím hřeje, respektive nehřeje ale neodvádí teplo

a jo, umění psa být doma považuji za důležité, velmi užitečné a skoro základní.

" je to opravdu divné, že tak funí, myslím, že to jen teplem nebude"
jestli se nepletu, tak je kardiak a může být hezky zavodněný

10.4.2022 10:07

Gratuluju, je to velký šikula. 👍🏆

10.4.2022 10:12

Gratuluju, je to velký šikula. 👍🏆

..děkuju moc...

10.4.2022 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.6.51

polystyren prosím hřeje, respektive nehřeje ale neodvádí teplo

a jo, umění psa být doma považuji za důležité, velmi užitečné a skoro základní.

" je to opravdu divné, že tak funí, myslím, že to jen teplem nebude"
jestli se nepletu, tak je kardiak a může být hezky zavodněný

Bere furon, nikdy nezakašlal. Vetka ho naslouchala, že tam nic neslyší.

10.4.2022 10:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):

Když ono spoustu problémů se srdcem vet obyčejným poslechem nezjistí. Zjistí to až specialista kardiolog.

10.4.2022 10:54

lesnížínka napsal(a):

Mně by to nestačilo. Od toho jsou specialisti. A kardiotonika můžou výrazně zvýšit kvalitu života.

10.4.2022 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.6.51

Mně by to nestačilo. Od toho jsou specialisti. A kardiotonika můžou výrazně zvýšit kvalitu života.

Ale asi ne ve 14 letech..Když je takto zima, nefuní. Jak to začne stoupat k 10st, je hotový. Teda on jako by to funění až tak nevnímal, spíš já.

10.4.2022 11:01

lesnížínka napsal(a):

Furon bere na odvodnění, aby se ulevilo srdci... Zajímavé, že nebere nic na srdce.

Naše kavkazanka taky klidně leží na dešti a schovat se jde až když sama uzná za vhodné. Někdy si zaleze pod smrky, někdy si lehne na krytou verandu, ale čím dál častěji si škrábne na dveře a jde dovnitř. Většinou už pěkně mokrá. Pak tam vydrží třeba půl dne, a je spokojená. Ale musí to chtít ona. Je jí 12 a půl roku, a v podstatě celý její život s ní mamka v tomto směru bojuje. Když nechce dovnitř, tak nepůjde, a když ji donutíme, tak za chvíli vyletí, že se něco děje a musí hlídat, takže musí ven.
Mému samojedovi déšť taky vůbec nevadil, i před smrtí, v téměř patnácti letech, by byl venku v lijáku. Jako mladý si déšť užíval. Je fakt, že jeho srst v podstatě nepropršela. Samojed ale žil v bytě, na zahradě býval jen u našich s předchozí kavkazankou a chodkou, takže jsem nemusela řešit problém jako lesnížínka.

10.4.2022 11:06

lesnížínka napsal(a):
Ale asi ne ve 14 letech..Když je takto zima, nefuní. Jak to začne stoupat k 10st, je hotový. Teda on jako by to funění až tak nevnímal, spíš já.

I ve 14 letech.

Jak čuba koncem roku marodila, tak na veterině jí dělali vyšetření srdce. Vyholili jí to místo u srdce, pak jsme ji položili na takový stůl, kde byla v tom místě díra, no a napojili ji na takový přístroj, vypadalo to jak PC nebo větší monitor a tam snad půl hodiny sledoval ty obrazce, střídaly se různé, pak nějaké čáry atd. nevím, nerozumím tomu, ale vydržela ležet bez hnutí na tom stole v té poloze celé to vyšetření, protože jí fakt bylo moc zle. Co zkusit u Worky tohle vyšetření?

lesnížínka

XXX.XXX.6.51

Přesně, s tímto názorem souhlasím. Mám taky starší fenu N.O. bude jí 11. Je to venkovní pes, huńatý dlouhosrstek, jak medvěd. Má pořádnou zateplenou boudu, která je v krytém kotci, kde neprší, kotec se nezavírá, slouží jen jako její místo,je 5 m od našich dveří do domu,. v boudě má ještě na zadní stěně uvnitř malý topný panel a vystláno dřevitou vlnou. Pokud začne pršet, kontroluju, kde fena je, když na zahradě, hned volám domů a jde na místo pod střechu, lehnout si na matrac, tam zůstane a bez diskuze. Vidím na ni z okna kuchyně.Nesmí zmoknout, blbě schne. Když byla po operaci, loni v lednu a letos v lednu marodila,byla doma v chodbě na matraci(máme 2 ortopedické na výměnu, prací potah),prostě venku být nemohla. V chodbě proto, že tam je v zimě tak 15°C, za dveřma v kuchyni a dál už 24-25°C, bylo by jí horko. Pobyt v chodbě na matraci jí nedělal problém. Žínku nechci nijak napadat, všimla si toho až pozdě, že tam leží v dešti na trávě, příště bych ho ale zmoknout nenechala. Teploty okolo nuly a vlhkost jsou pro zvířata, nejen zdravé psy snad nejhorší. To už je lepší mráz a sucho. CHladící podložku bych taky nedávala, je to opravdu divné, že tak funí, myslím, že to jen teplem nebude, chtělo by to udělat tu pořádnou diagnozu, jak tady už někdo psal.

Tam zůstane? A jak ji donutíte, pokud nechce? To by mě zajímalo. Nějak si nedovedu představit, ho někde nutit být. Za jedno, taď jak je starý a něco mu vadí, nelíbí se mu, tak se postaví a štěká a štěká. A já chodím: máš hlad, máš tu vodu - máš, kam chceš jít? On už někdy neví, co vlastně chce, třeba štěká, že stojí před dveřma a chce do pracovny, ale nechápe, že může. Wori pojď, je otevřeno, jen se otoč a pojď dovnitř. Je to už někdy složité. Můžu ho zatáhnout pod stůl se schovat, ale odejdu a ona si šlape zase zpátky na trávu, i když je vlezlo, studený vichr. Možná mu to zkrátí život, zhorší klouby, ale nevím, co je důležitější. Pro mě to, že se v tu chvíli cítí dobře, moc takových chvil už být nemusí. Nevím, jak jinak to ještě vysvětlit.

10.4.2022 11:09

Jak čuba koncem roku marodila, tak na veterině jí dělali vyšetření srdce. Vyholili jí to místo u srdce, pak jsme ji položili na takový stůl, kde byla v tom místě díra, no a napojili ji na takový přístroj, vypadalo to jak PC nebo větší monitor a tam snad půl hodiny sledoval ty obrazce, střídaly se různé, pak nějaké čáry atd. nevím, nerozumím tomu, ale vydržela ležet bez hnutí na tom stole v té poloze celé to vyšetření, protože jí fakt bylo moc zle. Co zkusit u Worky tohle vyšetření?

USG.

10.4.2022 11:17

Žínko, kdybyste změnila názor, tak echo/sono srdce lze dělat i vestoje, případně pod lehkou sedací. Je fajn udělat k tomu ještě rtg a ekg.

10.4.2022 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):
Tam zůstane? A jak ji donutíte, pokud nechce? To by mě zajímalo. Nějak si nedovedu představit, ho někde nutit být. Za jedno, taď jak je starý a něco mu vadí, nelíbí se mu, tak se postaví a štěká a štěká. A já chodím: máš hlad, máš tu vodu - máš, kam chceš jít? On už někdy neví, co vlastně chce, třeba štěká, že stojí před dveřma a chce do pracovny, ale nechápe, že může. Wori pojď, je otevřeno, jen se otoč a pojď dovnitř. Je to už někdy složité. Můžu ho zatáhnout pod stůl se schovat, ale odejdu a ona si šlape zase zpátky na trávu, i když je vlezlo, studený vichr. Možná mu to zkrátí život, zhorší klouby, ale nevím, co je důležitější. Pro mě to, že se v tu chvíli cítí dobře, moc takových chvil už být nemusí. Nevím, jak jinak to ještě vysvětlit.

A myslíte, že po tom prochladnutí se cítí dobře? Když se nemůže ani zvednout? Nebylo by lepší ho na těch pár hodin "omezit", vyhradit mu nějaký prostor, kde neprší, prostě mu mechanicky zabránit na ten déšť jít?

Ale samozřejmě je to na Vás.

10.4.2022 11:25

lesnížínka napsal(a):

Jo, chápu to, už je starý, nemocný, dementní, já to mám zatím jednodušší, odešlu na místo, zůstaň, hotovo lehne a spí. Proč se ho pořád ptáte, jestli má vodu, jestli má hlad, kam chce jít,jestli mu něco mu vadí? On tomu stejně nerozumí, není to člověk, ale pes, význam těch slov nechápe. Tak, pokud nemůže být doma, postavte zastřešený kotec, nebo zastřešte kousek pozemku, kde by jste ho mohla v takovém případě, když bude nějaká čiina zavřít, aby si lehnul na matrac a byl na nezbytně nutnou dobu tam.

10.4.2022 11:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Žínko, kdybyste změnila názor, tak echo/sono srdce lze dělat i vestoje, případně pod lehkou sedací. Je fajn udělat k tomu ještě rtg a ekg.

Jo, taky jsme dělali u předešlého psa částečně ve stoje, částečně vleže, prostě jak to šlo, zvládnul to v pohodě. Dělali jsme i u 7mi týdenního štěnda (RTG, USG, Dopler) a není to nic hrozného. A dokonce to zvládla i naše ADHD fena .

10.4.2022 11:27

mému kardiakovi dělali kardio vyšetření vždy ve stoje nebo i v sedu

10.4.2022 11:37
lesnížínka

XXX.XXX.6.51

Jo, chápu to, už je starý, nemocný, dementní, já to mám zatím jednodušší, odešlu na místo, zůstaň, hotovo lehne a spí. Proč se ho pořád ptáte, jestli má vodu, jestli má hlad, kam chce jít,jestli mu něco mu vadí? On tomu stejně nerozumí, není to člověk, ale pes, význam těch slov nechápe. Tak, pokud nemůže být doma, postavte zastřešený kotec, nebo zastřešte kousek pozemku, kde by jste ho mohla v takovém případě, když bude nějaká čiina zavřít, aby si lehnul na matrac a byl na nezbytně nutnou dobu tam.

On má zastřešenou pergolu, pod ní ještě skleněný stůl, pod kterým leží na dřevěné podestě na umělé trávě, aby to měl měkčí. Má tam kartonovou boudu se senem, kde byl když bylo zima. Ale pokud tam být nechce, nebudu ho nutit, ani nevím, jak bych mohla. Já ho tam nalákám, ale jak říkám, pokud tam být nechce, za chvíli se sebere a odpajdá pryč. Proč s ním mluvím? Nevím no, já se psy prostě mluvím. Odjakživa. Někdy ho prostě musím navést, že tam tu vodu má a může se klidně napít. Nebo že mu tam od rána leží kost, kterou možná ani nevidí.
Marcelo, že se těžce zvedá...to už rok, jsem ráda, že se vůbec ještě dokáže sám zvednout, to není mladý pes, co má problém a najednou se těžce zvedá. On už prostě jede nadoraz.

10.4.2022 12:24

Sice nemám venkovní psy, ale i u nás se režim psích seniorů mění. Když už špatně vidí a začínají mít mentální výpadky, pro jejich bezpečí jim omezuji prostor ohrádkou. Nejsou v ní stále, pokud zrovna nespí a můžu je mít pod dohledem, jsou normálně s námi.

Teď už dostal ohrádku i náš současný stařeček. Asi před měsícem jsem ho ráno našla vysíleného zašprajcnutého pod kancelářskou židlí. Netuším, jak dlouho se tam plácal, ze stresu se počůral a pozvracel... Chudák, když jsem ho následně myla a fénovala, neudržel se na nohách a usínal.😟

Vzpamatovával se z toho 2 dny a já rozhodně vím, že už nedopustím, aby se to někdy opakovalo.
Teď má kolem pelechu ohrádku cca 4 m2, větší se do místnosti nevleze. Ale je to malý pes, takže tam má pelech, misku s vodou i kus volné plochy pro pohyb. Takový improvizovaný domácí kotec. Zvykl si rychle, není tam zavřený nonstop. A já mám jistotu, že je v bezpečí.😉

10.4.2022 12:48

Sice nemám venkovní psy, ale i u nás se režim psích seniorů mění. Když už špatně vidí a začínají mít mentální výpadky, pro jejich bezpečí jim omezuji prostor ohrádkou. Nejsou v ní stále, pokud zrovna nespí a můžu je mít pod dohledem, jsou normálně s námi.

Teď už dostal ohrádku i náš současný stařeček. Asi před měsícem jsem ho ráno našla vysíleného zašprajcnutého pod kancelářskou židlí. Netuším, jak dlouho se tam plácal, ze stresu se počůral a pozvracel... Chudák, když jsem ho následně myla a fénovala, neudržel se na nohách a usínal.😟

Vzpamatovával se z toho 2 dny a já rozhodně vím, že už nedopustím, aby se to někdy opakovalo.
Teď má kolem pelechu ohrádku cca 4 m2, větší se do místnosti nevleze. Ale je to malý pes, takže tam má pelech, misku s vodou i kus volné plochy pro pohyb. Takový improvizovaný domácí kotec. Zvykl si rychle, není tam zavřený nonstop. A já mám jistotu, že je v bezpečí.😉

Tak přesně jsem to myslela pro žínku. Co v té pergole udělat ohrádku, prostě vymezený prostor, jo, bude to blbě vypadat, ale svůj účel to splní. U nás, jak byla fena doma, tak to tam taky podle toho vypadalo, všady sam chlup, když přišla z venku z bláta, břicho a nohy jak prase Taky se psem mluvím, ač vím, že tomu nerozumí, čumí na mě vždycky jak blbec, protože jsem pro ni nečitelná a myslí si svoje.

10.4.2022 12:49

My byli včera na národce v Brně, Dráček v třídě pracovní V2 res. CAC.

10.4.2022 12:51

10.4.2022 12:55
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lesnížínka napsal(a):
On má zastřešenou pergolu, pod ní ještě skleněný stůl, pod kterým leží na dřevěné podestě na umělé trávě, aby to měl měkčí. Má tam kartonovou boudu se senem, kde byl když bylo zima. Ale pokud tam být nechce, nebudu ho nutit, ani nevím, jak bych mohla. Já ho tam nalákám, ale jak říkám, pokud tam být nechce, za chvíli se sebere a odpajdá pryč. Proč s ním mluvím? Nevím no, já se psy prostě mluvím. Odjakživa. Někdy ho prostě musím navést, že tam tu vodu má a může se klidně napít. Nebo že mu tam od rána leží kost, kterou možná ani nevidí.
Marcelo, že se těžce zvedá...to už rok, jsem ráda, že se vůbec ještě dokáže sám zvednout, to není mladý pes, co má problém a najednou se těžce zvedá. On už prostě jede nadoraz.

Taky jsem se psy vždy mluvila, dělala jsem to už u prvního, kde jsem si "nastudovala" v knížce, že se pes naučí tak 5 povelů, které se musí říct dostatečně nahlas a důrazně, aby to pochopil a jinak ničemu nerozumí. Nevím čemu všemu rozuměl, ale mně i lidem kolem přišlo, že asi všemu. Ve 14-ti letech určitě chápal otázky, jestli má hlad nebo žízeň, čůrat, zvednout ke mě na gauč, zavrtěl prostě ocasem, když mi došlo, co chce. Takže proč si s tím psem nepokecat. Jestli ještě trochu slyší, určitě je mu příjemné slyšet váš hlas a je fuk, co mu říkáte, dotek, prostě ten kontakt.

10.4.2022 13:49
domi.t

XXX.XXX.250.67

Ali,obom Vám gratulujem! Ste jedničky! 🥇🥇

10.4.2022 13:57
elisak

XXX.XXX.194.232

My byli dneska, teď jsme přijeli. V3 pěkný posudek a celkem hezky šlapal. Já jsem spokojená.

10.4.2022 14:04
Dája6

XXX.XXX.70.235

Dobrý den 😜,
obrovskou a převelikou gratulaci Vám i kulíškovy.
Vím co je to zahul dostat tak vinikajíci umístění ve vaší rase. Když jsem kdysi chodila na výstavy, vaších plemen tam bylo opravdu moc, tak že jste jedničky🏅🏅.
Dája

10.4.2022 14:11
lesnížínka

XXX.XXX.6.51

Tak přesně jsem to myslela pro žínku. Co v té pergole udělat ohrádku, prostě vymezený prostor, jo, bude to blbě vypadat, ale svůj účel to splní. U nás, jak byla fena doma, tak to tam taky podle toho vypadalo, všady sam chlup, když přišla z venku z bláta, břicho a nohy jak prase Taky se psem mluvím, ač vím, že tomu nerozumí, čumí na mě vždycky jak blbec, protože jsem pro ni nečitelná a myslí si svoje.

Blbě vypadat? Nechtějte vidět, jak to tam vypadá teď Ne, o to mi v nejmenším nejde, jde mi jen o to, aby to bylo příjemné jemu. A on chce chodit na trávník. Pokud zasvítí slunko, pod pergolou(sklem) se to přehřívá. No já bych to vydržela, vy určo taky, ale on ne. Chce tam být, když je nevlídno, protože je to ve vchodu do domu. Vidí nás v obyvču(teď už moc ne, má zákal) vidí, když jde někdo ze dveří. Ale když mu tam už není pohodlně, jde raděj pod loubí, na trávník. Jsem ráda, že ještě dokáže dojít tam, kam potřebuje. Irmo, píšete, že jste pejsu, pro jeho dobro omezila ohrádkou...a jak si tedy chodil čurnout, v bytě si to neumím vůbec představit. Worka vstane a po pár krocích jde a čůrá si pod nohy, sem tam mu vypadne bobek, protože někam dál, kam by chtěl a normálně šel...už to nedonese.

10.4.2022 14:52

lesnížínka napsal(a):
Blbě vypadat? Nechtějte vidět, jak to tam vypadá teď Ne, o to mi v nejmenším nejde, jde mi jen o to, aby to bylo příjemné jemu. A on chce chodit na trávník. Pokud zasvítí slunko, pod pergolou(sklem) se to přehřívá. No já bych to vydržela, vy určo taky, ale on ne. Chce tam být, když je nevlídno, protože je to ve vchodu do domu. Vidí nás v obyvču(teď už moc ne, má zákal) vidí, když jde někdo ze dveří. Ale když mu tam už není pohodlně, jde raděj pod loubí, na trávník. Jsem ráda, že ještě dokáže dojít tam, kam potřebuje. Irmo, píšete, že jste pejsu, pro jeho dobro omezila ohrádkou...a jak si tedy chodil čurnout, v bytě si to neumím vůbec představit. Worka vstane a po pár krocích jde a čůrá si pod nohy, sem tam mu vypadne bobek, protože někam dál, kam by chtěl a normálně šel...už to nedonese.

Náš je na tom asi o něco líp, čůrá a kadí normálně na zahradě, vydrží i v řádu hodin přes den a celou noc.
Když byla předchozí feňule babkou, tak té se ke konci občas stalo, že učůrla nebo pustila bobek, když se po spaní hrabala na nohy. Tak jsme to hold uklízeli a prali deky z pelechu.
A když už se na ty nohy nebyla schopná postavit, rozloučili jsme se...🐾

10.4.2022 14:57
domi.t

XXX.XXX.250.67

Jej kráľovská výsosť Nefret z Údolia Nílu vás pozdravuje💗

Je ona pes či už poločlovek?

10.4.2022 15:07

lesnížínka napsal(a):

Worka vstane a po pár krocích jde a čůrá si pod nohy, sem tam mu vypadne bobek, protože někam dál, kam by chtěl a normálně šel...už to nedonese.

Ach jo, to se tak těžce čte, dovedu si to představit. Je mi ho moc líto. Sama nevím, jak bych to nesla psychicky, dívat se na to zvíře. Nevím, co poradit, je to těžké a je mi z toho smutno

10.4.2022 15:16

elisak napsal(a):
My byli dneska, teď jsme přijeli. V3 pěkný posudek a celkem hezky šlapal. Já jsem spokojená.

Gratuluju, V3 je krásný výsledek. 👍🌹

10.4.2022 15:21

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😜,
obrovskou a převelikou gratulaci Vám i kulíškovy.
Vím co je to zahul dostat tak vinikajíci umístění ve vaší rase. Když jsem kdysi chodila na výstavy, vaších plemen tam bylo opravdu moc, tak že jste jedničky🏅🏅.
Dája

Děkuju moc. Konkurence u GR je velká, ale asi spíše u feneček, já Dráčka už hlásím do pracovní třídy, tam tolik pejsků nebývá. Naštěstí.

10.4.2022 15:24

Gratuluju, V3 je krásný výsledek. 👍🌹

Jsem výstavový analfabet. Co znamená to vaše V2 a V3???
Asi je to dobré, když to sem píšete, takže oběma blahopřeju, ale prosím někoho o vysvětlení, co to vlastně je.😁😇

10.4.2022 15:29

lesnížínka napsal(a):

Ještě něco. Jestli chodí radši pod loubí, nešlo by mu část zastřešit a ohradit? Byl by na trávě, ale v závětří a suchu...

10.4.2022 15:33

Asi je to dobré, když to sem píšete, takže oběma blahopřeju, ale prosím někoho o vysvětlení, co to vlastně je.😁😇

Výborná 1 je nejvyšší ocenění ve třídě a na vyšších výstavách je k tomu ještě titul, tady byl CAC, Výborný 2 dostane res. CAC.
Cituju: CAC (Certificat d´Aptitude au Championat) - čekatel na šampionát krásy. Označení se může v jednotlivých zemích lišit. Titul může získat pes a fena, kteří dostali známku V1. CACIB (Certificat d´Aptitude au Championat International de Beauté) - čekatel na mezinárodní šampionát krásy.
Taky se v ostatních titulech moc nevyznám, ale na netu to jde dohledat.
Hodnotí se jak ve škole, V- výborná, VD - velmi dobrá, D - dobrá, dostatečná a diskvalifikace.

10.4.2022 15:43

Výborná 1 je nejvyšší ocenění ve třídě a na vyšších výstavách je k tomu ještě titul, tady byl CAC, Výborný 2 dostane res. CAC.
Cituju: CAC (Certificat d´Aptitude au Championat) - čekatel na šampionát krásy. Označení se může v jednotlivých zemích lišit. Titul může získat pes a fena, kteří dostali známku V1. CACIB (Certificat d´Aptitude au Championat International de Beauté) - čekatel na mezinárodní šampionát krásy.
Taky se v ostatních titulech moc nevyznám, ale na netu to jde dohledat.
Hodnotí se jak ve škole, V- výborná, VD - velmi dobrá, D - dobrá, dostatečná a diskvalifikace.

Díky za objasnění 🌹

10.4.2022 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.6.51

Worka vstane a po pár krocích jde a čůrá si pod nohy, sem tam mu vypadne bobek, protože někam dál, kam by chtěl a normálně šel...už to nedonese.

Ach jo, to se tak těžce čte, dovedu si to představit. Je mi ho moc líto. Sama nevím, jak bych to nesla psychicky, dívat se na to zvíře. Nevím, co poradit, je to těžké a je mi z toho smutno

To víte, že mi to trhá srdce, nesmím nad tím moc přemýšlet a hlavně to nebrat z člověčího pohledu. Z toho snad jen to, že stáří je dobré v tom, že si to už moc neuvědomuje, už je mu to jedno. Neříká si: jejda pardon, tady mi ten bobek vypadnout neměl. A já si říkám, že dobře, že ještě normálně vylučuje...zatím dobrý Když pak vidím, jak v 17h jde štěkat před vchod, abych už šla na prochajdu...jsem šťastná, že je to alespoň takto.

10.4.2022 15:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

ChameleonHugo, vzpomněla jsem si na vás. Co včera For Pets, pořídila jste kvílklouny nebo na to nakonec nedošlo?

10.4.2022 16:17

Atheira napsal(a):
ChameleonHugo, vzpomněla jsem si na vás. Co včera For Pets, pořídila jste kvílklouny nebo na to nakonec nedošlo?

..byla jsem tam čtvrtek a pátek.....neporidila nic....měli vše starší a barevně nic co se mi líbí....

10.4.2022 16:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

..byla jsem tam čtvrtek a pátek.....neporidila nic....měli vše starší a barevně nic co se mi líbí....

Aha. Je fakt, že mrňata jsem tam v sobotu taky neviděla. Ale obdivovala jsem tam dva krémové satény v prodejní sekci. Ale byla to tlačenice, všechno jsem zdaleka neviděla.

10.4.2022 16:59

Atheira napsal(a):
Aha. Je fakt, že mrňata jsem tam v sobotu taky neviděla. Ale obdivovala jsem tam dva krémové satény v prodejní sekci. Ale byla to tlačenice, všechno jsem zdaleka neviděla.

..ja tam právě byla ty všední dny dopoledne do cca 13 hodin pak už tam začal nával...no u králíků bych si vybrala hned, tam byl výběr úžasný a většinou mimi....chystala jsem co si vše koupím, ale nabídka značně omezená....jinak jsem si poňufala milované flety, jakož i ostatní psiska....motýl budil nadšení prodejců krmení a laskomin....žral vše co mu nabídli vzorně před každým sedíc.. chudáci museli nabýt dojmu, že ten pes již několik dní nic k jídlu nepojmul...no zkazila jsem jim trochu radost řkouc, že takhle s chutí je schopen skonzumovat i kočičince po našich kočkách....

10.4.2022 17:26

V = výborná
číslo = pořadí

10.4.2022 18:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

..ja tam právě byla ty všední dny dopoledne do cca 13 hodin pak už tam začal nával...no u králíků bych si vybrala hned, tam byl výběr úžasný a většinou mimi....chystala jsem co si vše koupím, ale nabídka značně omezená....jinak jsem si poňufala milované flety, jakož i ostatní psiska....motýl budil nadšení prodejců krmení a laskomin....žral vše co mu nabídli vzorně před každým sedíc.. chudáci museli nabýt dojmu, že ten pes již několik dní nic k jídlu nepojmul...no zkazila jsem jim trochu radost řkouc, že takhle s chutí je schopen skonzumovat i kočičince po našich kočkách....

Já byla upřímně zděšená z některých koček. Chápu, že pro útulky je takový veletrh možnost, jak udat některé kočky, ale myslím, že vzít takové, které zvládají podobné prostředí, ruch a jsou kontaktní, by bylo rozumnější než vzít kočky, které budou narvané v rohu klece v totálním šoku a křeči.Moc mi nešlo do hlavy, že lidi, co s těma kočkama dělají, něco takového dopustí. Dvě tam takhle byly a fakt mi z toho bylo úzko.

Ale jinak se mi moc líbily fretky, ty byly boží i závody králíků vypadaly hezky, jak to holkám s ušákama hezky šlo. Pejsků plno, parádní, ale nějak jsem čekala taky jaksi bohatší nabídku a zvlášť jsem se teda nerozšoupla a že jsem původně čekala utrácení. Co z jiných veletrhů neznám, tak kamkoli se mi povedlo v tom mumraji vecpat, hned tam každýho naháněli majitelé stánků, aby se asi nekradlo a hned všechno lifrovali k pokladně a prohlídnout si sortiment byla docela bojovka...

10.4.2022 18:15
Katka12345

XXX.XXX.42.142

Vracím téma k venčení. My jsme konečně kompletní!
Dnešní výlet na hrad Lukov. Psa jsme překřtili na Hradomila, cpal se všude, kam to šlo 😁

10.4.2022 18:33

Atheira napsal(a):
Já byla upřímně zděšená z některých koček. Chápu, že pro útulky je takový veletrh možnost, jak udat některé kočky, ale myslím, že vzít takové, které zvládají podobné prostředí, ruch a jsou kontaktní, by bylo rozumnější než vzít kočky, které budou narvané v rohu klece v totálním šoku a křeči.Moc mi nešlo do hlavy, že lidi, co s těma kočkama dělají, něco takového dopustí. Dvě tam takhle byly a fakt mi z toho bylo úzko.

Ale jinak se mi moc líbily fretky, ty byly boží i závody králíků vypadaly hezky, jak to holkám s ušákama hezky šlo. Pejsků plno, parádní, ale nějak jsem čekala taky jaksi bohatší nabídku a zvlášť jsem se teda nerozšoupla a že jsem původně čekala utrácení. Co z jiných veletrhů neznám, tak kamkoli se mi povedlo v tom mumraji vecpat, hned tam každýho naháněli majitelé stánků, aby se asi nekradlo a hned všechno lifrovali k pokladně a prohlídnout si sortiment byla docela bojovka...

..na ty kočičky jsem se raději ani nešla podívat....seznam jsem měla dlouhý I peníze s sebou, ale utrácení ohledně nabídky moc nebylo....no k nám byli prodejci velmi vstřícní a ani jsme u nich nenakupovali, motýl odcházel oba dva dny vymazlený a přecpáný k prasknutí...

10.4.2022 18:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

..na ty kočičky jsem se raději ani nešla podívat....seznam jsem měla dlouhý I peníze s sebou, ale utrácení ohledně nabídky moc nebylo....no k nám byli prodejci velmi vstřícní a ani jsme u nich nenakupovali, motýl odcházel oba dva dny vymazlený a přecpáný k prasknutí...

Jedna kočička tam byla ohromně kontaktní a bylo vidět, že je v pohodě. Ale to byla tak jediná.
Jinak milí byli prodejci, to joo, ale na některých místech chaos nad chaos a že jsem na veletržní tlačenky už docela navyklá.

10.4.2022 19:01

Atheira napsal(a):
Jedna kočička tam byla ohromně kontaktní a bylo vidět, že je v pohodě. Ale to byla tak jediná.
Jinak milí byli prodejci, to joo, ale na některých místech chaos nad chaos a že jsem na veletržní tlačenky už docela navyklá.

..proto jsme tam byly ve čtvrtek a v pátek hned od desíti a prchaly jak se to začalo plnit....

12.4.2022 15:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska máme konečně zase božský počasí. Chtěla jsem vzít Laru koupat do potoka, ale ona jít nechtěla a za každou cenu si potřebovala hrát na louce... No, tak jsem si řekla, že jsem tam stejně chtěla jít prostě kvůli ní, tak pro ní teď budeme na tý louce, když si to tak vybrala... Viditelně tak byla spokojená, to se počítá...

Morčice jsem taky po tom hnusným období dala do venkovní králíkárny s výběhem. Na noc půjdou zase domů do svých pelíšků a houpacích sítí, kde zevlej tak, že už jim chybí do pacek jenom pivo... Ale nějak jsem doufala, že když je dneska venku tepleji než mám většinu času doma, tak že půjdou prozkoumat i venek... Nešly, tak jsem je tam vyndala proti jejich vůli.
Chvíli tam byly, ale největší úspěch měl úkryt, moc do zkoumání zbývajících prostor se jim zatím nechtělo... Nechala jsem je tam a šla a asi za deset minut vidím, že malé už zase poskakujou v kotci (takový to šílený záchvatový skákání :D), mám je přímo proti oknu, tak tam vidím... No a sleduju, jak se nahoru do kotce táhne šňůra zbytku skupiny, takže asi tolik k dnešnímu venčení veškeré zvířeny. Třeba příště. Má být po zítřku zase chladno, tak tam zas dlouho nebudou moct, tak se to aspoň zkusilo, no...

12.4.2022 16:28

dneska je krásně - byli jsme v lese a hurá, už Yoda brodí potok bez keců... občas ještě sníh na blbnutí našel - takže spokojenost veliká. A pak ještě kratičká vodítková procházka do zásilkovny. Dokonce vzorně počkal přivázaný venku (asi tak minutu) - bez řečí a v klidu. Šikovné štěňátko od té doby spí jak zabité a chrápe nahlas.

12.4.2022 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.42.230

dneska je krásně - byli jsme v lese a hurá, už Yoda brodí potok bez keců... občas ještě sníh na blbnutí našel - takže spokojenost veliká. A pak ještě kratičká vodítková procházka do zásilkovny. Dokonce vzorně počkal přivázaný venku (asi tak minutu) - bez řečí a v klidu. Šikovné štěňátko od té doby spí jak zabité a chrápe nahlas.

Je móc hezký a šikovný Ty jo sníh ten jsme neviděli od Vánoc. Jo teplo..bohužel i u nás. Ráno se to ještě dalo, bylo kolem 5st, teď je 18...ani to nechci vidět

12.4.2022 17:48

Tady je cca 12, na sluníčku daleko víc. Fotky nemám, pes se rozběhl po stopě a teď leží doma úplně zdechlej.

12.4.2022 17:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak beru zpátky, koupání nakonec dopadlo v rybníce. Měla jsem trochu obavy z labutí, ale nevšímaly si nás. Lara naopak po plavání byla příšerná. Fakt jsem se za ni styděla. Jak kdyby jí byl rok a celou tu dobu žila někde na Marsu a teď sem spadla. Chovala se fakt hrozně. Táhla jak tank, vyštěkala sousedku za plotem a vůbec nevnímala. Jako ale vůbec. Přišlo mi, že zapomněla i jak se jmenuje...

12.4.2022 18:40

Atheira napsal(a):
Dneska máme konečně zase božský počasí. Chtěla jsem vzít Laru koupat do potoka, ale ona jít nechtěla a za každou cenu si potřebovala hrát na louce... No, tak jsem si řekla, že jsem tam stejně chtěla jít prostě kvůli ní, tak pro ní teď budeme na tý louce, když si to tak vybrala... Viditelně tak byla spokojená, to se počítá...

Morčice jsem taky po tom hnusným období dala do venkovní králíkárny s výběhem. Na noc půjdou zase domů do svých pelíšků a houpacích sítí, kde zevlej tak, že už jim chybí do pacek jenom pivo... Ale nějak jsem doufala, že když je dneska venku tepleji než mám většinu času doma, tak že půjdou prozkoumat i venek... Nešly, tak jsem je tam vyndala proti jejich vůli.
Chvíli tam byly, ale největší úspěch měl úkryt, moc do zkoumání zbývajících prostor se jim zatím nechtělo... Nechala jsem je tam a šla a asi za deset minut vidím, že malé už zase poskakujou v kotci (takový to šílený záchvatový skákání :D), mám je přímo proti oknu, tak tam vidím... No a sleduju, jak se nahoru do kotce táhne šňůra zbytku skupiny, takže asi tolik k dnešnímu venčení veškeré zvířeny. Třeba příště. Má být po zítřku zase chladno, tak tam zas dlouho nebudou moct, tak se to aspoň zkusilo, no...

Žýjóó, ty Vaše morčátka mají bombastický a luxusní výběh!👏 To jste koupila nebo Vám to někdo vyrobil??.....kdybych byla morče, tak jedině Vaše 😀👍

12.4.2022 18:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Žýjóó, ty Vaše morčátka mají bombastický a luxusní výběh!👏 To jste koupila nebo Vám to někdo vyrobil??.....kdybych byla morče, tak jedině Vaše 😀👍

Králíkárna je koupená, přidaný výběh je už vyráběný doma, předčasný dárek k narozeninám.
Původně jsem je chtěla mít celoročně venku, ale znáte, jak chodí plány a realita. Moje vysněný nakonec byly k odběru moc brzo na to, aby mohly jít rovnou ven, tak to všechno pendlovalo mezi vnitřkem a venkem a pak mi došlo, že je přes zimu venku prostě nenechám.
Fakt se mi nelíbí klece, ale otevřený výběh si doma dovolit nemůžu, když zůstávají doma samy se psem, co umí otevírat dveře, tak jsme po vzoru internetový nabídky pro králíky upravili tři stovkový klece nad sebou. Lidi od morčat mě straší, že je to malý prostor pro pět... jako když se všechny nahemujou do toho jednoho patra, tak jako asi jo, ale většinou jsou rozptýlený a lítaj tam po těch plošinách jak turbomyši, tak doufám, že to tak bude v pohodě. Jestli ne, tak se holt bude muset vymyslet nějaký jiný řešení, no.

13.4.2022 16:21
domi.t

XXX.XXX.250.67

Záhorie hlási 22 stupňov!
Dnes sme boli prvýkrát spacirovat v jednej "osade" na samote. Kde tu pár chalúp,chat,kone,voda,tisíc chodníkov a božský kľud...Sme nadšené a nejako cítim,že to bude naša nová obľúbená trasa😉Prikladám aj fotky.

13.4.2022 16:32

dnešek u nás věnován práci na zahradě - psisko je udřené Nesmírně se povedly fotky na velikonoční přání - mělo to být štěňátko hezky sedící mezi ozdobenou višničkou a kvetoucím zlatým deštěm... a je z toho toto Startující ufoun a konev na vodu v záběru
Lepší už to nebude

13.4.2022 21:35
Fatia

XXX.XXX.134.127

Zahradnické okenko:

13.4.2022 22:16
lesnížínka

XXX.XXX.43.212

domi.t napsal(a):
Záhorie hlási 22 stupňov!
Dnes sme boli prvýkrát spacirovat v jednej "osade" na samote. Kde tu pár chalúp,chat,kone,voda,tisíc chodníkov a božský kľud...Sme nadšené a nejako cítim,že to bude naša nová obľúbená trasa😉Prikladám aj fotky.

Domi, to je ten kousek k rakouským hranicím?

14.4.2022 06:50
domi.t

XXX.XXX.131.130

lesnížínka napsal(a):
Domi, to je ten kousek k rakouským hranicím?

Ak je kúsok cca 40 km,tak hej Je to už opačným smerom,nie je to blízko hraníc.

14.4.2022 08:26

Taky přidám zahradnické okénko - žížala měla včera 9 měsíců, tak jsme dělaly památeční foto na zahradě. Už vydrží asi tak 5 vteřin v klidu posedět, ale ohlíží se za hrdličkou, za níž v následující vteřině vyrazila. Teď je nejnovější zábava sousedovic robotická sekačka, když jede těsně kolem plotu. Žížala na ní štěká jako protržená a nechápe, proč jí to bzučící černé zvíře neodpovídá

14.4.2022 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.43.143

domi.t napsal(a):
Ak je kúsok cca 40 km,tak hej Je to už opačným smerom,nie je to blízko hraníc.

Jako směrem do vojenského újezdu? Tam jsme chodili, jen z té druhé strany.

14.4.2022 19:28

Dnes jsme byli na psím hřišti potkali jsme tam 2 stejný pejsky...no hned jsem si vzpomněla na Terven 😉 a bělouš byl spokojen, že má s kým běhat...a už tady chrápe 🐾

14.4.2022 20:25
domi.t

XXX.XXX.250.67

Prajeme všetkým dobrým ľuďom krásne a pohodové veľkonočné sviatky😊

P.S.:Áno,nosí EO,už som vysvetľovala prečo...tak pevne verím,že tu zasa nebudem označená za tyranku😂Lebo Nefret je všetko,len nie týraná😉To ona týra mňa,nie ja ju,aby ste vedeli. Tak!

14.4.2022 21:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Dnes jsme byli na psím hřišti potkali jsme tam 2 stejný pejsky...no hned jsem si vzpomněla na Terven 😉 a bělouš byl spokojen, že má s kým běhat...a už tady chrápe 🐾

Máme o něco méně prošedlej čumák...když vidím, jak někteří pinčové ve zralým věku vypadají, pořád se tou svojí kochám
A přidávám foto od venčící paní - jde zároveň použít i jako velikonoční přání

14.4.2022 21:24

Terven napsal(a):
Máme o něco méně prošedlej čumák...když vidím, jak někteří pinčové ve zralým věku vypadají, pořád se tou svojí kochám

Vaše Pinčová je vyloženě fotogenická a krásná s kytkou i bez 👍🐾 máte ty holky vymazlené 🌷
🐣🐔 přeji veselé velikonoce všem 🍀🌞

14.4.2022 21:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Vaše Pinčová je vyloženě fotogenická a krásná s kytkou i bez 👍🐾 máte ty holky vymazlené 🌷
🐣🐔 přeji veselé velikonoce všem 🍀🌞

Děkuju, vymazlený, to ony jsou. Ale díky tomu taky sleduju a beru si do hlavy věci, který by značná část majitelů neřešila nebo úplně přehlídla. Sladká nevědomost ...

14.4.2022 21:31

....poklidné prožití svátků Velikonočních Vám všem i Vaším chlupáčům....

14.4.2022 21:48
Katka12345

XXX.XXX.48.42

My dnes na Zelený čtvrtek dali kromě zeleného oběda i zelené pivo a pes samozřejmě nesměl chybět. Podmanil si celý podnik a všichni ho museli drbat na břiše, protože předstíral, že je koberec...

Celý den jsme strávili na zahradě a pes byl z toho značně unavený..

Na zasmání také posílám foto kocourů, které ani jarní počasí nedostalo z pelíšků.

Všem přeji krásné Velikonoce.

14.4.2022 21:56
Katka12345

XXX.XXX.48.42

Terven napsal(a):

Nádherná fotka!

14.4.2022 22:32

Terven napsal(a):

Jste mi připomněla s tím žlutým květem mou první chlupatou lásku...bělouš první, spanilý🖤

14.4.2022 22:35
lesnížínka

XXX.XXX.43.143

Ta (ten?) sedící vypadá jak naše kamarádka Bobina, vlstním jménem ČeZeTa - což mi nikdy nešlo přes hubu, ale ona slyšela i na Bobinu, teda na ty piškoty v kapse

14.4.2022 22:48
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Katka12345 napsal(a):
My dnes na Zelený čtvrtek dali kromě zeleného oběda i zelené pivo a pes samozřejmě nesměl chybět. Podmanil si celý podnik a všichni ho museli drbat na břiše, protože předstíral, že je koberec...

Celý den jsme strávili na zahradě a pes byl z toho značně unavený..

Na zasmání také posílám foto kocourů, které ani jarní počasí nedostalo z pelíšků.

Všem přeji krásné Velikonoce.

Paráda ! Já si dnes spletla slovenského čuvače s pyrenejským horským. Pěkná ostuda

14.4.2022 23:41

Krásný Velikonoce přejeme. 🌹

16.4.2022 20:29

už mu bylo 19. týdnů...

17.4.2022 11:32

Krásné Velikonoce se spoustou vajíček a s jemným vyšleháním.

18.4.2022 11:41
fikovnice

XXX.XXX.68.62

Jak je zde známo, už asi rok a čtvrt nemám psa...
Ale napadl mě na vás takový dotaz: Jak reagují vaše psiska, když vás - ženský - přijde někdo vyšupat/vyšlehat?

Já si pamatuji, že všichni Fločkové mě bránili...ale obvykle záhy pochopili, že nejde asi o nic vážného, tak se pak zklidnili.

18.4.2022 13:11
lesnížínka

XXX.XXX.43.96

fikovnice napsal(a):
Ale napadl mě na vás takový dotaz: Jak reagují vaše psiska, když vás - ženský - přijde někdo vyšupat/vyšlehat?

Já si pamatuji, že všichni Fločkové mě bránili...ale obvykle záhy pochopili, že nejde asi o nic vážného, tak se pak zklidnili.

U nás Velikonoce nevedeme, ale když před lety ještě přišel švagr, tak klukům to bylo jedno. Jak už jsem i párkrát psala, oni jsou ze zahrady ode mě zvyklí na všechno, teda hlavně na to, že panička v jednom kuse ječí: tu si skřípne prst do žebříku, tu si do něj sekne srpem, tu seskočí z kompostu a vyvalí si kotník...všechno s náležitým řevem nadávek, takže ha, ha u šlahačky by pro ně byla jen velká legrace

18.4.2022 13:34

tak my jsme dneska měli parádní venčení - Yoda a čtyři labinky od Janaa,... krásně bylo, pohodově bylo... a od návratu máme zcela "chcíplé" štěňátko.

18.4.2022 13:41
Atheira

XXX.XXX.162.165

My velikonoce nedržíme. A jako jestli se sem někdo chce vehementně cpát a třeba ještě vožralej, tak good luck.
Kvůli hodně malým dětem jsem ochotná psa pohlídat. Jinak ani omylem.

18.4.2022 15:23

dneska super výlet na Gruň
akorát teplo/zima
minimum lidí
pes nadšen, do každé hospody se rval
a šmigrustníky spolehlivě odradil

18.4.2022 15:36

18.4.2022 16:59

jak se dneska Yoda cvičil na lovecky upotřebitelného psa Ještě jednou děkujeme za krásné dopoledne

18.4.2022 17:16
janaa

XXX.XXX.174.216

Yoda je naprosto boží a úžasný štěkanátko velikosti poníčka. Samá ruka,samá noha,koordinace občas vázne,prostě naprostá chodící roztomilost došlo i na kulturní rozdíly, například chuděrka nechápal,když se holky vyválely v bahnitých kalužích, a holky zas nechápaly,proč se do nich nesvalí taky. Naštěstí na základních věcech,jako například na chutnosti domácích tuňákových pamlscích se shodly a i překvapily, Yoda tím,že se zamiloval do roční Cácorky, a Cácorka tím,že se uměla i ohradit parádní to bylo

18.4.2022 17:22
lesnížínka

XXX.XXX.43.96

To u nás se Velikonoce slaví.

Venku, v takové kose?

18.4.2022 17:27
lesnížínka

XXX.XXX.43.96

janaa napsal(a):
Yoda je naprosto boží a úžasný štěkanátko velikosti poníčka. Samá ruka,samá noha,koordinace občas vázne,prostě naprostá chodící roztomilost došlo i na kulturní rozdíly, například chuděrka nechápal,když se holky vyválely v bahnitých kalužích, a holky zas nechápaly,proč se do nich nesvalí taky. Naštěstí na základních věcech,jako například na chutnosti domácích tuňákových pamlscích se shodly a i překvapily, Yoda tím,že se zamiloval do roční Cácorky, a Cácorka tím,že se uměla i ohradit parádní to bylo

To věřím, skvělé fotky holky Výborné jsou zauzlované nožky a to, jak holky ve vodě a Yoda nechápe, proč s ním raděj neběhají po louce

18.4.2022 17:28

janaa napsal(a):

ano - občas koordinace nevyšla (máme kotrmelec zdokumentován), bahno je fuj (a já jsem docela ráda, že v tomto se nemínil nechat poučit), péct umíte domácí mlsky parádně a Cácorka ho určitě naváděla, že už je velký kluk a ona krásná slečna... protože moje psí miminko by jistě ani nenapadlo páchat nemravnosti...

18.4.2022 18:23
janaa

XXX.XXX.174.216

ano - občas koordinace nevyšla (máme kotrmelec zdokumentován), bahno je fuj (a já jsem docela ráda, že v tomto se nemínil nechat poučit), péct umíte domácí mlsky parádně a Cácorka ho určitě naváděla, že už je velký kluk a ona krásná slečna... protože moje psí miminko by jistě ani nenapadlo páchat nemravnosti...

Mě se nejvíc líbilo, jak byl znechucenej,když okolo něj letěly mokrý holky a postříkaly ho
Tvoje psí miminko bude prostě na blondýny,smiř se s tím

18.4.2022 18:35

18.4.2022 19:02

lesnížínka napsal(a):
Venku, v takové kose?

Jo velikonoční družina musí býr t otužilá. Občerstvovat se musí venku,25 lidí i s kapelou si domů nikdo nepozve.a také by to nestíhali obejít.

18.4.2022 19:05

My pojali Velikonoce pracovně.

Prvosenky,těch u nás je žluto.Jsou krásný.

18.4.2022 20:59

dneska super výlet na Gruň
akorát teplo/zima
minimum lidí
pes nadšen, do každé hospody se rval
a šmigrustníky spolehlivě odradil

Na té první fotce je co za "čudlík"? Měla bych to poznat, ale nevím. Jo a šmigrustníky? Já si to pamatuji jako šmirgust.

18.4.2022 23:15

fikovnice napsal(a):

Za éry Sáry musela holka, když jí přišli vyšupat, pěkně poodejít kus dál od baráku, aby to Sára neviděla. Nehodlala jsem riskovat, že následně pozná dotyčného, který ubližoval JEJÍ holce a bude si to s ním chtít vyřídit.
Za éry Sáry přestali jezdit kolednící vyšupat mě, protože já jsem nebyla ochotná jít někam za roh a nikdo nebyl takovej blázen, aby mě "mlátil" před očima mojí strážkyně. ...a já jsem nebyla takovej blázen, abych to někomu dovolila.

18.4.2022 23:21
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Fíkovnice: Malina Klárku chránila. Ona jí vůbec až moc brání. Tchán si naše dítě už nemůže vzít ani na klín, aby u toho hned nezačala štěkat. S tou pomlázkou jí pěkně naštval.

Kometo: u nás jsou to šmekůstranti a chodí se na šmekůst.

My velikonoce trávili u tchýňových a procházkovali. Minulý týden jsme byly s dcerou nemocné, tak chodil manžel s Malinou, tak byla zas rozjívená. Brali jsme jí na agility hřiště. Je mrštná, tohle by jí i mohlo jít. Tenisáky taky chytá ve vzduchu, takže i tam vidím talent, předešlý pes byl čipera, zkoušeli jsme s ním něco podobného, ale v letu nic chytnout nezkoušel. Dneska Malina zapózovala, tak přidávám i fotku.

19.4.2022 07:32

Na té první fotce je co za "čudlík"? Měla bych to poznat, ale nevím. Jo a šmigrustníky? Já si to pamatuji jako šmirgust.

Lysá hora
a je to fakt šmigrust

https://valassky.denik.cz/ctenar-reporter/smigrust-slahacka-ci-mrskacka-20200412.html

19.4.2022 07:53

Taky velikonoce neslavim, výhoda dvou tibetich medvědů po boku, nikdo si ani netroufne. A když náhodou má někdo tendence aspoň zvonit, kluci mu to jdou k plotu jasně vysvětlit, že tudy cesta nevede.

19.4.2022 09:49

Taky velikonoce neslavim, výhoda dvou tibetich medvědů po boku, nikdo si ani netroufne. A když náhodou má někdo tendence aspoň zvonit, kluci mu to jdou k plotu jasně vysvětlit, že tudy cesta nevede.

Můžu vás poprosit, protože nyní žijete s tibety i čuvači, o srovnání povah a chování obou plemen?

19.4.2022 11:29

Můžu vás poprosit, protože nyní žijete s tibety i čuvači, o srovnání povah a chování obou plemen?

Už jste tady druhá, která se mě na to ptá.
Odpovím víceméně stejně, zatím žiji s čuvači krátce na to, abych mohla porovnávat. Tibety jsem vychovala od štěňat, o plemeno se aktivně zajímám, takže o nich dokážu říct víc.
Určitě vnímám rozdíl v temperamentu, molossoidni tibetaci jsou prostě pomalejší, ani ne tak v chápání, jako spíš ve vykonávání povelů nebo požadavků, ale jinak se těžko posuzuje. Partnerovy feny jsou obě zachranene, takže si nesou šrámy z minulosti, určitě se to odrazilo i v reakcích na různé podněty, moji psi od štěňat nic horšího než mě nezažili. A štěně se zatím formuje, jaký z něj bude pes, to teprve zjistíme.

Mojí preferencí ale stále zůstává tibeta, pro mě zůstávají na prvním místě v žebříčku TOP pes

19.4.2022 11:58

Už jste tady druhá, která se mě na to ptá.
Odpovím víceméně stejně, zatím žiji s čuvači krátce na to, abych mohla porovnávat. Tibety jsem vychovala od štěňat, o plemeno se aktivně zajímám, takže o nich dokážu říct víc.
Určitě vnímám rozdíl v temperamentu, molossoidni tibetaci jsou prostě pomalejší, ani ne tak v chápání, jako spíš ve vykonávání povelů nebo požadavků, ale jinak se těžko posuzuje. Partnerovy feny jsou obě zachranene, takže si nesou šrámy z minulosti, určitě se to odrazilo i v reakcích na různé podněty, moji psi od štěňat nic horšího než mě nezažili. A štěně se zatím formuje, jaký z něj bude pes, to teprve zjistíme.

Mojí preferencí ale stále zůstává tibeta, pro mě zůstávají na prvním místě v žebříčku TOP pes

Děkuji vám. Sonduji, protože kavkazanka bohužel není nesmrtelná a táhne jí na třináctý rok, tak uvažujeme o nástupkyni. A jedním z plemen v hledáčku jsou tibeti.

19.4.2022 12:09

Řekla bych, že Tibet z dobrého spojení je mírnější verze Kavkaze. Řekněme, že čuvačí holky jsou taky skvělé společnice, budou se s vámi válet u televize a pak klidně půjdou 20 km po horách a budou šťastné. Zároveň se s nimi jednodušeji cvičí, co se týče poslušnosti, ale moji tibeti se taky dali vycepovat k tomu, že chodí dost na volno a bez problémů se vracejí na zavolání zpět.
Je to hrozně na preferencích člověka, se mnou tibeti klidně týden leželi doma, když jsem byla po pobytu v nemocnici kakaová, na venčení stačila zahrada, stejně jako se mnou rádi stráví celý den venku na spaciru. Vyhovuje mi navíc samočistící srst, která nesmrdi, když člověk psa hladí, nezůstávají mu špinavé ruce, linaji jednou do roka, feny haraji jednou do roka... Jak říkám, když mám barák a zahradu, jiné plemeno bych nechtěla. Ale člověk musí pochopit jejich mentalitu, což u vás s Kavkazem asi nebude problém. Není to pes pro každého, mě to nicméně vyhovuje. Čuvač bude asi jednodušší na domluvu, to zjistím teď při výcviku štěněte, jak se s tím popasujeme.

20.4.2022 07:00
domi.t

XXX.XXX.131.130

Pán čierny má úplne rovnaký pohľad ako Nefret-riaditelia zemegule

20.4.2022 08:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tyjo, pět velkých psů (až mimino doroste), to už je pořádná banda.
Zajímá mě, jak na vás reagují lidi? Ani ne tak náhodní kolemjdoucí (předpokládám, že tam to bude tak různě, někteří jsou nadšení z medvědů, jiní se lekaj, bojí?), ale co lidi ve vsi, sousedi? Často spíš slýchám zkušenosti, že jsou lidi s větším počtem psů ostatním trnem v oku, i když jsou spořádaní a v klidu.

20.4.2022 09:21

cstmr, nááádherná smečka a nááádherní bratři v triku, ta bílá tečka k nim krásně zapadá

20.4.2022 15:34

Atheira napsal(a):
Tyjo, pět velkých psů (až mimino doroste), to už je pořádná banda.
Zajímá mě, jak na vás reagují lidi? Ani ne tak náhodní kolemjdoucí (předpokládám, že tam to bude tak různě, někteří jsou nadšení z medvědů, jiní se lekaj, bojí?), ale co lidi ve vsi, sousedi? Často spíš slýchám zkušenosti, že jsou lidi s větším počtem psů ostatním trnem v oku, i když jsou spořádaní a v klidu.

K nám do zahrady není moc vidět, máme ji téměř ze všech stran obehnanou tújemi. Venku reagují vesměs kladně, obdivují medvědy, někdy si všimnou i čuvačů . Mám výhodu že kluci jsou celkem blbuvzdorni, venku si nikoho nevšímaji a tapkaji si svoje.
Nějaké stížnosti k nám zatím nedosly, máme celkem fajn sousedy, psi nedělají zbytečný bordel.
Nicméně takový nenásilny plán do budoucna je samota někde v podhůří, kde nebudou psiska vadit vůbec nikomu, maximálně pak smečka zbarfuje náhodné kolemjdoucí

Upřímně se těším, až bude prcek veliký a priprahnu si ho do svého tibetiho dogtrekoveho týmu na hory ta barevná kombinace se mi líbí taky

20.4.2022 16:56
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

K nám do zahrady není moc vidět, máme ji téměř ze všech stran obehnanou tújemi. Venku reagují vesměs kladně, obdivují medvědy, někdy si všimnou i čuvačů . Mám výhodu že kluci jsou celkem blbuvzdorni, venku si nikoho nevšímaji a tapkaji si svoje.
Nějaké stížnosti k nám zatím nedosly, máme celkem fajn sousedy, psi nedělají zbytečný bordel.
Nicméně takový nenásilny plán do budoucna je samota někde v podhůří, kde nebudou psiska vadit vůbec nikomu, maximálně pak smečka zbarfuje náhodné kolemjdoucí

Upřímně se těším, až bude prcek veliký a priprahnu si ho do svého tibetiho dogtrekoveho týmu na hory ta barevná kombinace se mi líbí taky

Mě by zajímalo ti tibeťani jací byli jako štěňata. Zrovna dneska jsme si s Malinou a mým dítětem házeli míčkem a dítě ho hodilo k sousedům do zahrady, jen jsem vběhla domů pro nástroj na "výlov" a když jsem vyšla ven, dítě řvalo, leželo na zemi a Malina ho "barfovala" (ten výraz se mi moc líbí, asi se u mě újme ). Tak si říkám, když je to naše štěndo tak kousací a docela dost bolí, tak ten tibeťan ukousne rovnou ruku ne?

20.4.2022 17:12

Trickyvoo napsal(a):
Mě by zajímalo ti tibeťani jací byli jako štěňata. Zrovna dneska jsme si s Malinou a mým dítětem házeli míčkem a dítě ho hodilo k sousedům do zahrady, jen jsem vběhla domů pro nástroj na "výlov" a když jsem vyšla ven, dítě řvalo, leželo na zemi a Malina ho "barfovala" (ten výraz se mi moc líbí, asi se u mě újme ). Tak si říkám, když je to naše štěndo tak kousací a docela dost bolí, tak ten tibeťan ukousne rovnou ruku ne?

nemám tibeťáky - ale ono je to hodně o individualitě štěněte (Night vůbec nekousal - zato pořád chodil po zadních a i když hodně "levitoval", občas se opřel. Yoda hryže, ale na zadní se nezvedá a na člověka neskáče). Pak je to o výchově (prostě dítě je tabu od prvního dne u nás) a v neposlední řadě dítě se psem prostě samotné nenechávám (teď už jo - ale jako prťata ne). Prostě buď šli se mnou všichni - nebo děti, nebo pes...) Výjimky byly - když po dlouhém náročném dni děti koukaly na pohádku a pes u nich spal - Pepa pro mě do školy na otočku dojel)... Ale to byl nehryzací a pohodový Night a poučená dítka, kterým se dalo už v podstatných věcech věřit (tj. 4+)

20.4.2022 17:20

Trickyvoo napsal(a):

Můj zlatý pes byl doslova zlatý odmalička, vlastně nikdy pořádně nekousal, byl štěně za odměnu. Černý byl a je taková malá ADHD tibeti bordera, ale třeba ta malá bílá věc která se ochomyta kolem je daleko větší pirana než on
Řekla bych, že štěneci zakus je takový normální, teď už bych se natvrdo nechat pokousat nechtěla

20.4.2022 17:38
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

nemám tibeťáky - ale ono je to hodně o individualitě štěněte (Night vůbec nekousal - zato pořád chodil po zadních a i když hodně "levitoval", občas se opřel. Yoda hryže, ale na zadní se nezvedá a na člověka neskáče). Pak je to o výchově (prostě dítě je tabu od prvního dne u nás) a v neposlední řadě dítě se psem prostě samotné nenechávám (teď už jo - ale jako prťata ne). Prostě buď šli se mnou všichni - nebo děti, nebo pes...) Výjimky byly - když po dlouhém náročném dni děti koukaly na pohádku a pes u nich spal - Pepa pro mě do školy na otočku dojel)... Ale to byl nehryzací a pohodový Night a poučená dítka, kterým se dalo už v podstatných věcech věřit (tj. 4+)

Mám dítě šest plus a poučené je, ale nepoučitelné taky. Tvrdit, že nejsou ani chvíli bez dozoru, to bych lhala. Dítě ale má nakázáno se nehýbat, nevšimat si jí a sedět na své vyvýšené židli a pokaždé při malém odběnutí připomínám. Teď jsem šla jen za dveře pro nějaký nástroj, takže to měla být jen otočka a zpět, ale vyskytly se okolnosti, které mě zdržely o minutu déle. Dítě porušilo pokyn a navázalo kontakt, Malina se toho hned chytla a začala kousat. Jak jsem je zblikla, okřikla jsem Malinu, postavila dítě a pak se mi osvědčilo, mluvit na Malinu klidným hlasem. Nechci podceňovat Malinu, ale ta za celou dobu z chování mého dítěte nepochopila, že to moje dítě nechce a myslí si, že to nechci jen já, aby si spolu hráli. Malina dítěti navzdory křiku neublížila a moje dítě si snad bude chvíli pamatovat, že je "strom" a že se Malina ke kousací hře nevybízí.

20.4.2022 17:48

"Nechci podceňovat Malinu, ale ta za celou dobu z chování mého dítěte nepochopila, že to moje dítě nechce a myslí si, že to nechci jen já, aby si spolu hráli"

hele, tak to se do řad nechápavých přidávám taky......
co a jak měl ten pes pochopit?

20.4.2022 18:27
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

"Nechci podceňovat Malinu, ale ta za celou dobu z chování mého dítěte nepochopila, že to moje dítě nechce a myslí si, že to nechci jen já, aby si spolu hráli"

hele, tak to se do řad nechápavých přidávám taky......
co a jak měl ten pes pochopit?

No aby Malina moje dítě nekousala. Protože tu kousací hru začne v drtivé většině moje dítě. Třeba tahá jí míček z tlamy, který Malina nechce pustit a začne jí strkat do pusy druhou ruku, aby si ho vypáčila a Malina pustí míček a začne žužlat ruku. Nebo i jinými způsoby, pořád napomínám dítě, aby nestrkala Malině ruce do huby a pak napomínám Malinu, aby nekousala, chápe povel "ne" a "to stačí"

20.4.2022 19:23

Smečka zbarfuje náhodné kolemjdoucí

20.4.2022 21:12
Fatia

XXX.XXX.134.127

Trickyvoo napsal(a):
No aby Malina moje dítě nekousala. Protože tu kousací hru začne v drtivé většině moje dítě. Třeba tahá jí míček z tlamy, který Malina nechce pustit a začne jí strkat do pusy druhou ruku, aby si ho vypáčila a Malina pustí míček a začne žužlat ruku. Nebo i jinými způsoby, pořád napomínám dítě, aby nestrkala Malině ruce do huby a pak napomínám Malinu, aby nekousala, chápe povel "ne" a "to stačí"

Musíte líp vycičit dítě :D Neokřikla bych psa, ale dítě, v téhle situaci. Protože tady zlobí děcko, štěnice jen reaguje na výzvu ke hře a za to by neměla být okřikována. Takže já bych ve chvíli, kdy vidím ječící dítko a zahryzlé štěně, psa odvolala, nalákala na hru se mnou. A vyčinila děcku.V 6 letech by už mělo být schopno poslechnout, nebo neposlechnout a pak unést důsledky v podobě zahryzlého štěněte.

20.4.2022 21:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Fatia napsal(a):
Musíte líp vycičit dítě :D Neokřikla bych psa, ale dítě, v téhle situaci. Protože tady zlobí děcko, štěnice jen reaguje na výzvu ke hře a za to by neměla být okřikována. Takže já bych ve chvíli, kdy vidím ječící dítko a zahryzlé štěně, psa odvolala, nalákala na hru se mnou. A vyčinila děcku.V 6 letech by už mělo být schopno poslechnout, nebo neposlechnout a pak unést důsledky v podobě zahryzlého štěněte.

Tak máte pravdu, ne že ne. Jednu chvíli dokonce pes dítě zcela ignoroval. Přišli jsme ze školky a Malina prošla kolem dcery jakoby tam nebyla. Já většinou seřvu dítě a psa jen nějak přesměruju, ale situace ležící dítě a skoro "přetočený" pes radostí, jak báječně se baví, mě nějak zaskočila. Hlavně dítě řvalo, jakoby jí ten pes zabíjel, tak jsem v tu chvíli situaci vyhodnotila špatně a reagovala jak jsem reagovala. Jak jezdíme ke tchýňovým, tak furt posloucháme, že máme psa zbít, že ho nemáme nechat žužlat dítě, ale jak ho můžu trestat za něco, co rozpoutala moje dcera? No taky se pokoušeli Malinu plácnout, konkrétně tchán, můj táta, ale efekt byl opačný, já jí k sobě přivolala buď jsme si hráli spolu a nebo jsem jí zklidnila, no a u toho furt poslouchám, jak to dělám blbě, že ten pes potřebuje pořádně "srovnat".

20.4.2022 23:17

Smečka zbarfuje náhodné kolemjdoucí

Hele na to bacha......to jsem si o Sáře myslela taky, ale ve finále by to dopadlo tak, že bych na ní houkla "fuj Sáro, vyplivni to, bůhví, kde se to válelo" a někam bychom to zahrabaly.
Zbarfovat náhodné kolemjdoucí...fujky fujky, ještě by jí mohlo být špatně.

21.4.2022 07:04
domi.t

XXX.XXX.16.236

21.4.2022 08:57

ano - jsem moc ráda za některé mezidruhové rozdíly Všechny dogy byly víceméně estéti - i plavací Night bahno nerad... A z krátkých kožíšků se dá voda setřít snadno...

Když jsem viděla holky labradorky, jak si to užívají v bahnitých kalužích...

21.4.2022 09:16
janaa

XXX.XXX.174.216

ano - jsem moc ráda za některé mezidruhové rozdíly Všechny dogy byly víceméně estéti - i plavací Night bahno nerad... A z krátkých kožíšků se dá voda setřít snadno...

Jak jsem říkala,jak děcka v gumáčcích,co skáčou do louží a neřeší,že bahno a voda do gumáků teče vrchem není větší labradoří blaho než hezky uleželé hnědé bahno

21.4.2022 09:17
janaa

XXX.XXX.174.216

Hele na to bacha......to jsem si o Sáře myslela taky, ale ve finále by to dopadlo tak, že bych na ní houkla "fuj Sáro, vyplivni to, bůhví, kde se to válelo" a někam bychom to zahrabaly.
Zbarfovat náhodné kolemjdoucí...fujky fujky, ještě by jí mohlo být špatně.

Náhodní kolemjdoucí se zásadně zkrmují divočákům,ty se postarají o všechno

21.4.2022 09:50

U nás jsou pořád na dohled dvě obrovské hromady hnoje. Co mě to stálo usilí vymyslet trasu, abychom se jim vyhnuli. Jako denně psy koupat se mi fakt nechce. Naštěstí se podařilo, jen teda musíme chodit lomem, kde je sráz cca 10 metrů a říkám si, že snad mají instinkt tam neskočit, i když v klidu nejsem a oči mám na šťopkách.

21.4.2022 11:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

"není větší labradoří blaho než hezky uleželé hnědé bahno "

To mě pobavilo
Musí být, ale neuvěřitelná práce je všechny vykoupat než se vpustí do bytu !

Sarah má tuším 4 a všechny domaci ?

Nám si Tonda na dovce o velikonocich rozhodl udělat bahenní lazne a smočil se v rašeliništi, měl krásné, černé 4 podkolenky to jeho černá kolegyně je vždy "cista"

Ale dávat do pucu něco většího a v počtu 2 a více, bych nechtěla

21.4.2022 12:19
janaa

XXX.XXX.174.216

21.4.2022 12:22
janaa

XXX.XXX.174.216

Sarah má blbý,že má goldeny,takže dlouhosrstý. U labíků je výhoda,že jsou opravdu samočistící, takže během hodiny dvou jsou opravdu čistý bez mytí. Samozřejmě ideál je nějaký rybníček,protože to jsou čistý hned,ale i bez něj to jde. U nás se vždycky po honech křižují,jak to budeme převážet a mýt, a než odcházíme z hospody,jsou psi čistý

21.4.2022 12:35

No, oni jsou sice domácí, ale pokud jsou jak prasata, tak je dávám oschnout a opadat do garáže. Je to sice garáž, ale není tam auto, je tam okno, teplo a mají tam povlečenou postel. Jakmile oschnou a opadá to z nich, tak jdou domů. Teď jsem jim zařídila separé pokojíček, dřív tam bývala manželova pracovna. Pokud ale přijdou od hnoje, je jasný, že vykoupat je musím, ten smrad z nich prostě nespadne.

21.4.2022 13:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Prej nějaký podkolenky

Já nemůůůůůžuuuuu! Ta první fotka!!!

21.4.2022 13:37

janaa napsal(a):
Prej nějaký podkolenky

Miláčci!

21.4.2022 13:49

janaa napsal(a):
Prej nějaký podkolenky

Nejste trochu masochista?

21.4.2022 13:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Milující panička dopřává pejsům bahenní koupel, nezáviďte jim. :)

21.4.2022 14:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trochu?

21.4.2022 14:38
janaa

XXX.XXX.174.216

Život s labradory mě naučil neřešit věci,které člověk nezmění Adélka se prostě jako štěně rozhodla,že nechce být bílá,no
Jen teda tvrdím,že tohle by se mělo ověřovat na zkouškách vloh,toje vrozený,ne takový blbosti jako je chůze u nohy

21.4.2022 14:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Život s labradory mě naučil neřešit věci,které člověk nezmění Adélka se prostě jako štěně rozhodla,že nechce být bílá,no
Jen teda tvrdím,že tohle by se mělo ověřovat na zkouškách vloh,toje vrozený,ne takový blbosti jako je chůze u nohy

Já úplně vidím tu lajnu černých prasat místo vzhledných labradorů po ukončení zkoušek vloh

21.4.2022 14:55
janaa

XXX.XXX.174.216

Zrzavci napsal(a):
Já úplně vidím tu lajnu černých prasat místo vzhledných labradorů po ukončení zkoušek vloh

Jooo, a všichni by měli za 4

21.4.2022 14:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

tohle jsou správný vlohovky :D

21.4.2022 15:18

ano - fotky z pondělí dokazují snadné vyprání - a to prosím bez pracích prostředků a aviváží

21.4.2022 15:33
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Můžu mít - možná pitomý - dotaz? Všimla jsem si na více fotkách, jak chodí holky labradorky venku "nahaté" bez obojků - to je běžné? Nebo vaše specialita? Nepochybuji, že přivolání a poslušnost u vás není problém, ale prostě pro svůj vlastní pocit ( kvůli identifikaci i že je za co chytit) se u nás obojek odkládá jen při koupání...
Jak to je vlastně u zbytku zvykem?
Nebo je to výsada loveckých psů? Ale to bych chápala na honu nebo při zkouškách - ne na běžné vycházce 🙂

21.4.2022 15:34
Caty

XXX.XXX.46.169

janaa napsal(a):

Tak tedy když vidím Vaší Adélku, byla by to u nás chabá dvojka. Ode dneška mu přestávám říkat prasopes, tohle se mu fakt ještě nepovedlo

21.4.2022 16:08
janaa

XXX.XXX.174.216

Terapeutka napsal(a):
Můžu mít - možná pitomý - dotaz? Všimla jsem si na více fotkách, jak chodí holky labradorky venku "nahaté" bez obojků - to je běžné? Nebo vaše specialita? Nepochybuji, že přivolání a poslušnost u vás není problém, ale prostě pro svůj vlastní pocit ( kvůli identifikaci i že je za co chytit) se u nás obojek odkládá jen při koupání...
Jak to je vlastně u zbytku zvykem?
Nebo je to výsada loveckých psů? Ale to bych chápala na honu nebo při zkouškách - ne na běžné vycházce 🙂

Primárně je to o tom,že i při běžném venčení, tedy pochůzce revírem, chodí holky do houštin, náletů, nerada bych je měla někde uškrcené. Stejně při cvičení. Jednu dobu jsem jim dávala reflexní obojky na suchý zip s tel číslem a většinou někde do týdne zůstaly na větvi nebo ve křoví. Takže chodí "nahaté", vodítka máme lovecká, tedy s moxon smyčkou místo obojku u holek se nebojím,že by se ztratily (jasně,nikdy neříkej nikdy), kdo nosí obojek s identifikačními údaji je nahluchlá buldočka

21.4.2022 16:41

Kdyz uz je pes cune, aspon volim barvu, kde to tak nebije do oci
Samocisti jsou nastesti vsichni, jinak by to bylo na masli

21.4.2022 16:55
janaa

XXX.XXX.174.216

Kdyz uz je pes cune, aspon volim barvu, kde to tak nebije do oci
Samocisti jsou nastesti vsichni, jinak by to bylo na masli

Naopak,právě volím barvu,na který je hned vidět,že přibližovat se je nebezpečno

21.4.2022 18:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
Naopak,právě volím barvu,na který je hned vidět,že přibližovat se je nebezpečno

Souhlasím. Moje fena má barvu jak hovno a do poslední chvíle netušíte...

21.4.2022 20:49
Fatia

XXX.XXX.134.127

Moje Boe je sice psice za odměnu, ale jestli něčím nedisponuje, tak samočístící srstí. Přesně naopak, je horší, jak suchý zip. Zvlášť v zimní verzi je to úděsné, přírodniny, co dotahá domů, bych mohla prodávat na trhu, stejně jako vybavit měsíčně jedno průměrné pískoviště pískem a zásoby kvalitní zeminy minimálně na sekvoj v květináči. Nejlepších výsledků dosahuje v kombinaci s mokrým psem, proto má vlastní vanu. Někdy si myslím, že mám sadomasochistické sklony... Už se (obě) začínáme těšit na letní verzi, pak se přilnavost písku, bahna a přírodnin zmenší minimálně o podstatných 10 %...

21.4.2022 23:29
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Já se těším, až nám na louce za domem zase naroste ten zelený lepivý bordel 🙈🙈🙈, zlaté bahno 😁

22.4.2022 01:53
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terapeutka napsal(a):
Já se těším, až nám na louce za domem zase naroste ten zelený lepivý bordel 🙈🙈🙈, zlaté bahno 😁

No to teda, tyhle semínka to je radost. Ta špína odpadne, ale tohle jak člověk neoddělá mechanicky, tak to tam snad bude týden a možná by pak na psovi začaly růst nové rostlinky.

22.4.2022 06:45
Dája6

XXX.XXX.3.168

Terapeutka napsal(a):

Dobrý den 😜,
u nás už roste ( Jesenicko, Jindřichov ve Slezsku ), se divím, že u Vás ještě ne🤫. No a opravdu tohle je boj.
Dája

22.4.2022 07:16

máme dneska dovolenou - jedeme venčit směr Český ráj... Sice jen krátká trasa (přeci jen je Yoda prťavec), ale mělo by být fotogenické počasí mezi skalami a při pátku málo lidí

22.4.2022 09:15

Sarah zde dávala foto prvosenek.U nás teprve teď krásně rozkvetly.

22.4.2022 11:51
Joohana

XXX.XXX.157.168

Musím se pochlubit, dneska se dmu pýchou, jakého mám šikovného psa. Řešili jsme lovení, teď už to zvládá a nevybíhá, jen zvěř hlásí - pokud je blízko, tak vystavuje, pokud nám přeběhne přes cestu, vyštěká.

Dnes jsme se ráno v lese navzájem překvapili se zajícem - nečekal nás, asi 5m od nás se zastavil a ztuhl, pes ztuhl taky a pak jsem zařvala "čekej" a on teda počkal, až zajíc odhopká, pak mi to přišel říct, je z takových setkání tedy celý pryč.

22.4.2022 17:54

Před hodinou se našemu pastevci narodili 3 noví kámoši,jen musí počkat až se trochu rozběhají.

22.4.2022 19:15

Před hodinou se našemu pastevci narodili 3 noví kámoši,jen musí počkat až se trochu rozběhají.

Jen pro úplnost.Jeden kluk a dvě holky.

22.4.2022 20:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

janaa napsal(a):
Prej nějaký podkolenky

Tak to by mi asi jeblo. Jednou nám pes vletěl do vypuštěného rybníku. Tak dostal na dvoře hadicí s ledovou vodou než mohl jít do koupelny. A to byl jen jeden
A neměl samočisticí srst.

23.4.2022 11:05
domi.t

XXX.XXX.250.67

...nech nám slnko☀️svieti aj v daždi🌧️

Nefret miluje opaľovanie a privlastnila si jedno lehátko. Ktokoľvek by tam chcel ísť,má smolu,lebo ona sa nedelí😂

23.4.2022 14:51
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

My dneska na medvědím česneku 🐻😁 zeleno všude, kam se podíváš 🤩

23.4.2022 17:06

Bělouše dnes fascinovalo Ferrari při procházce městem🙈...jako fakt takhle vydržel sedět před stojícím fárem na jeho styl docela dlouho 😮....pak byl ještě teda normálka fascinován i několika pejsky a fenečkami 😃, které jsme míjeli.

23.4.2022 20:35

ráno jsme se zastavili na Radobýlu - pokochali se výhledy na České středohoří a pokračovali k přehradě Fláje. Kousek od ní - v srdci Krušných hor měl Yoda "mejdan" s hárlekýnským bráchou Yeagerem. Po dvouhodinové procházce proložené honičkami i boji byli zcela odrovnaní a měli nařízený odpočinek... Teď jsme dojeli (jeli jsme po úzkých silničkách přes hory) - pes se napucnul, vypil snad kýbl vody a spí jak Šípková Růža...

23.4.2022 20:40
janaa

XXX.XXX.174.216

ráno jsme se zastavili na Radobýlu - pokochali se výhledy na České středohoří a pokračovali k přehradě Fláje. Kousek od ní - v srdci Krušných hor měl Yoda "mejdan" s hárlekýnským bráchou Yeagerem. Po dvouhodinové procházce proložené honičkami i boji byli zcela odrovnaní a měli nařízený odpočinek... Teď jsme dojeli (jeli jsme po úzkých silničkách přes hory) - pes se napucnul, vypil snad kýbl vody a spí jak Šípková Růža...

Juuu,chci fotkyyy

23.4.2022 20:55

janaa napsal(a):
Juuu,chci fotkyyy

fotky budou - jen nevím, jestli ještě dneska (jestli počkám, až budou vywebený a nebo odpadnu). I když na spoustě jsou jen letící pysky, flusy, uši,... Brácha je ještě o kousek vyšší a je štíhlejší. Moc se mi líbí (až na tu barvu ), asi Yodovi snížím dávky...

Oba jsou žraví. Oba děsně nahlas chrápou. Oba nemají rádi vodu - a tady musím přiznat, že jsme opět zabodovali... Přecházeli jsme po kamenech v tom místě zcela mělký Flájský plavební kanál. A ten náš blbec se odrazil a zkusil to veleskokem zdolat. Jasně že přistál mezi kameny na druhé straně - ve mně by se krve nedořezal, viděla jsem jasně zlomené nohy... on se vyšplhal na břeh a běžel dál... Nutno dodat, že ten druhý blbec se odrazil... a dopadl úplně stejně... Fakt bratři... No rozdýchali jsme to... pak už se žádné dráma nekonalo - bylo tam moc hezky.

23.4.2022 21:46
janaa

XXX.XXX.174.216

fotky budou - jen nevím, jestli ještě dneska (jestli počkám, až budou vywebený a nebo odpadnu). I když na spoustě jsou jen letící pysky, flusy, uši,... Brácha je ještě o kousek vyšší a je štíhlejší. Moc se mi líbí (až na tu barvu ), asi Yodovi snížím dávky...

Oba jsou žraví. Oba děsně nahlas chrápou. Oba nemají rádi vodu - a tady musím přiznat, že jsme opět zabodovali... Přecházeli jsme po kamenech v tom místě zcela mělký Flájský plavební kanál. A ten náš blbec se odrazil a zkusil to veleskokem zdolat. Jasně že přistál mezi kameny na druhé straně - ve mně by se krve nedořezal, viděla jsem jasně zlomené nohy... on se vyšplhal na břeh a běžel dál... Nutno dodat, že ten druhý blbec se odrazil... a dopadl úplně stejně... Fakt bratři... No rozdýchali jsme to... pak už se žádné dráma nekonalo - bylo tam moc hezky.

No to jsou blbouni, divím se,že se vám do sebe nezamotali
Nic mu nesnižuj, Yoda je naprosto akurátní a nádhernej chlapeček, a ještě navrch se správnou barvou

23.4.2022 21:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Jelikož jsem na PN, dneska venčila dcera, počasí skoro jarní, pinčová mohla nahá
Taková perlička - potkaly babu se středně velkou bílou chlupatou fenou na flexině. Pinčová byla navolno, je ovladatelná, poslouchá. Fena byla na konci flexiny vytažené na maximum a útočila na pinčovou. Ta se snažila ze situace zdrhnout, ale pokudmožno směrem k dceři, což jí fena na x metrů dlouhým lanku znemožňovala, blokovala jí ústup a neustále útočila.
To hlavní - baba celou dobu hovořila s někým mobilem, vodítko naprosto nebyla schopná ovládat jednou rukou. Zřejmě sdělovala volajícímu, že její fena útočí na jinýho pejska a ten dotyčný jí radil, ať si jí stáhne, ale ona argumentovala tím, že s mobilem v ruce to nezvládne.
Nakonec se pinčová vymanila z dosahu feny a dobře to dopadlo.
Myšlení některých lidí je mimo moje chápání.

23.4.2022 22:53

Není to z venčení, ale dám to sem, to prostě musíte vidět. Dala jsem tajtrdlíkovi na jeho křeslo starý ručník, a on ze sebe po náročném dni vyrobil mumii🤣

A rozhodně si všimněte těch rozhozených pacek, já z toho tady umírám smíchy 😂👍

24.4.2022 06:53
domi.t

XXX.XXX.250.67

24.4.2022 08:30

Ještě teď se mi otvírá kudla v kapse!
Včerejší scénka v hospodě: vedle nás sedí rodinka se 3 dětmi, naproti přes uličku paní s pejskem jakožešiperka. Nejmladší dítě - chlapeček cca 2 roky slezl ze sedačky a vydal se přes uličku k pejskovi. Otec ho zálibně pozoruje a nehne malíčkem. Chlapeček doširoka rozpřáhne ruce, chce objemout pejska kolem krku, zavrávorá a na psa upadne. Majitelka psa byla naštěstí ve střehu, otec dítěte se jenom přiblble culí, jak ten jeho synáček roztomile padl na pejska. Div že si neudělal selfíčko. Ani slovo!!! ve smyslu to se nedělá, k cizímu pejskovi nesmíš ..... Nebýt majitelka psa pohotová a pes splachovací, tak jsme mohli zítra číst titulky PES NAPADL DÍTĚ.
Co k tomu říct?

24.4.2022 09:43

Není to z venčení, ale dám to sem, to prostě musíte vidět. Dala jsem tajtrdlíkovi na jeho křeslo starý ručník, a on ze sebe po náročném dni vyrobil mumii🤣

A rozhodně si všimněte těch rozhozených pacek, já z toho tady umírám smíchy 😂👍

Šikovnej, ten si umí udělat pohodlíčko 😃

24.4.2022 10:09

Ještě teď se mi otvírá kudla v kapse!
Včerejší scénka v hospodě: vedle nás sedí rodinka se 3 dětmi, naproti přes uličku paní s pejskem jakožešiperka. Nejmladší dítě - chlapeček cca 2 roky slezl ze sedačky a vydal se přes uličku k pejskovi. Otec ho zálibně pozoruje a nehne malíčkem. Chlapeček doširoka rozpřáhne ruce, chce objemout pejska kolem krku, zavrávorá a na psa upadne. Majitelka psa byla naštěstí ve střehu, otec dítěte se jenom přiblble culí, jak ten jeho synáček roztomile padl na pejska. Div že si neudělal selfíčko. Ani slovo!!! ve smyslu to se nedělá, k cizímu pejskovi nesmíš ..... Nebýt majitelka psa pohotová a pes splachovací, tak jsme mohli zítra číst titulky PES NAPADL DÍTĚ.
Co k tomu říct?

K tomu, asi nic, jen že všichni přítomní měli velkou kliku....dítě, že nebylo pokousáno, majitelka psa, že z toho následně nemá popotahovačky a otec?? No z toho culícího se bezmozka by se určo stal bojovník proti agresivnímu psu, respektive paničku zavřít až zčerná a zahodit klíč a předtím zaplatit miliony odškodnění.

Fuj, úplně je mi z toho špatně.......

Mám asi stejné pocity jako vy....bože, proč jsou někteří rodiče takoví ignoranti?? Tohle ani nemůže omluvit to, že dotyčný není pejskař a že si neuvědomí nebezpečí, které jeho dítěti hrozí....k tomu samozřejmě napomáhá dogma, že správný pes dítěti neublíží.....ale nějaká základní slušnost, třeba se zeptat, zda si moje dítě může cizího pejska pohladit a i když dostaneme svolení, tak u takhle malého dítěte samozřejmě ještě s mojí asistencí.
Proč si tolik rodičů myslí, že jejich dítě má výsostné právo sahat na jakékoliv cizí zvíře a že cizí zvíře má povinnost jeho dítěti neublížit.
To není jen u psů, když kolikrát vidím, co třeba vyvádějí s dětmi u ohrady s koňmi....chce se mi říct "proboha lidi, co blbnete"....

Edit: ještě bych dodala, že kolikrát narazím na nějaké home video dítěte se psem a zatímco mě z toho vstávají vlasy na hlavě, tak rodičové se náramně baví tím, jak jejich dítko ubližuje psu, i když je to samozřejmě ze strany dítěte nevědomky.

24.4.2022 10:45

takže venčení v dvacátém týdnu života Yody. Tedy jen kus venčení, protože k tomu patřilo i pondělní setkání se smečkou Jany a včerejší setkání s bráškou (bude za chvíli)

24.4.2022 10:48

24.4.2022 10:53

a včerejší velevýlet - nejprve zastávka na kopci Radobýl (znáte ze školy, tam seděl Mácha...) a pak už Krušné hory a brácha Chuck Yeager...

24.4.2022 11:49
janaa

XXX.XXX.174.216

Jako vždy nádherné fotky. A yoda je o tisíc procent hezčí(omlouvám se všem plesnivkám světa,ale prostě neee )

24.4.2022 12:12

janaa napsal(a):
Jako vždy nádherné fotky. A yoda je o tisíc procent hezčí(omlouvám se všem plesnivkám světa,ale prostě neee )

Souhlas

24.4.2022 12:54

a včerejší velevýlet - nejprve zastávka na kopci Radobýl (znáte ze školy, tam seděl Mácha...) a pak už Krušné hory a brácha Chuck Yeager...

Radobýl jsou vzpomínky mého mládí, manžel tam byl na vojně, několikrát jsme se tam spolu procházeli. A plánovali se tam někdy podívat. Už jsme to nestihli.

24.4.2022 14:53

Radobýl jsou vzpomínky mého mládí, manžel tam byl na vojně, několikrát jsme se tam spolu procházeli. A plánovali se tam někdy podívat. Už jsme to nestihli.

24.4.2022 15:44

24.4.2022 15:47

....včera Keliš k mé velké radosti a pocuchaným nervů složil zkoušku ZZO...čím jsem starší, tím hůř tyhle akce snáším....

24.4.2022 16:12

....včera Keliš k mé velké radosti a pocuchaným nervů složil zkoušku ZZO...čím jsem starší, tím hůř tyhle akce snáším....

No tak gratulace...

Přidejte reakci

Přidat smajlík