Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2020 09:22
Bbbbbb

XXX.XXX.139.214

Ahoj mám 11 měsíční štěně křížené borderky a poslední dobou je nějakej smutnej. Máme ho má zahradě a vzhledem k tomu že jsem momentálně nemocná se mi věnují převážně ostatní čelni rodiny. Vždy ráno a večer ho pouštíme na chvilku dovnitř než bude mít hotové jídlo. I když na něj mluvím slovy po kterých vrtěl ocasem a začal se mazlit nereaguje. Jen zvedne hlavu a leží nebo kouše hračku

12.2.2020 09:29
eli22

XXX.XXX.58.41

Bbbbbb napsal(a):
Ahoj mám 11 měsíční štěně křížené borderky a poslední dobou je nějakej smutnej. Máme ho má zahradě a vzhledem k tomu že jsem momentálně nemocná se mi věnují převážně ostatní čelni rodiny. Vždy ráno a večer ho pouštíme na chvilku dovnitř než bude mít hotové jídlo. I když na něj mluvím slovy po kterých vrtěl ocasem a začal se mazlit nereaguje. Jen zvedne hlavu a leží nebo kouše hračku

Troll?

Emieli.gg

12.2.2020 11:01
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Proč by to měl být troll xd 🤦

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2020 12:11

Tak ho vykoupejte a vemte si ho do pokoje. I z postele si s ním můžete hrát a vymýšlet mu blbinky. Jste celý den doma a psa necháte samotného na zahradě? Co tam má chudák dělat?
Psi, kteří jsou drženi na zahradě by měli být povinně drženi po dvou ( když to platí pro kozy, ovce a dokonce i morčata ). Psi jsou smečková zvířata. Normálně si vytvoří smečku s člověkem. Ale když jsou celé dny na zahradě sami ?

12.2.2020 12:20
lesnížínka

XXX.XXX.165.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak ho vykoupejte a vemte si ho do pokoje. I z postele si s ním můžete hrát a vymýšlet mu blbinky. Jste celý den doma a psa necháte samotného na zahradě? Co tam má chudák dělat?
Psi, kteří jsou drženi na zahradě by měli být povinně drženi po dvou ( když to platí pro kozy, ovce a dokonce i morčata ). Psi jsou smečková zvířata. Normálně si vytvoří smečku s člověkem. Ale když jsou celé dny na zahradě sami ?

Ani mi nemluvte, mám to měsíc před očima. Sousedi si na neoplocený pozemek k novostavbě pořídili ,,k Vánocům" vlčáčka Štěndo. Poznala jsem to, když tam nějakou dobu stálo něco jako klec na převoz prasete. Pak začalo kňučení. Pak jsem je s ním párkrát(to doslova) potkala venku na ,,prochajdě" Oni jsou jen v domě, co taky venku, kde nic nemají? Ven si chodí zakouřit za dveře. Stojí tam, štěně kňučí v ohradě. K sobě si ho nevemou. Snažím se tam nekoukat, nevnímat. Před týdnem postavili větší, provizorní kotec. Nevím, jestli to bylo, že štěndo z něj zdrhá, nebo jim někdo řekl, jak jsem nasr... ale teď dvakrát jsem tam viděla běhat štěndo kolem nich.

12.2.2020 12:33

lesnížínka napsal(a):
Ani mi nemluvte, mám to měsíc před očima. Sousedi si na neoplocený pozemek k novostavbě pořídili ,,k Vánocům" vlčáčka Štěndo. Poznala jsem to, když tam nějakou dobu stálo něco jako klec na převoz prasete. Pak začalo kňučení. Pak jsem je s ním párkrát(to doslova) potkala venku na ,,prochajdě" Oni jsou jen v domě, co taky venku, kde nic nemají? Ven si chodí zakouřit za dveře. Stojí tam, štěně kňučí v ohradě. K sobě si ho nevemou. Snažím se tam nekoukat, nevnímat. Před týdnem postavili větší, provizorní kotec. Nevím, jestli to bylo, že štěndo z něj zdrhá, nebo jim někdo řekl, jak jsem nasr... ale teď dvakrát jsem tam viděla běhat štěndo kolem nich.

Ach jo....chudinka psí miminko

Emieli.gg

12.2.2020 12:50
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Jak fakt pardon ale s horečkou a záchvaty kašle kdy se dusím ho nebudu koupat ještě k tomu když vodu vyloženě nesnáší. Na zahradě se má opravdu líp než vevnitř. Ještě k tomu když se rozdovádí tak ho v domě nezastavím. A na zahradě ji dám sotva pár hodin kdy se dokáže zabavit s míčem který miluje 🤷

12.2.2020 12:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Emieli.gg napsal(a):
Jak fakt pardon ale s horečkou a záchvaty kašle kdy se dusím ho nebudu koupat ještě k tomu když vodu vyloženě nesnáší. Na zahradě se má opravdu líp než vevnitř. Ještě k tomu když se rozdovádí tak ho v domě nezastavím. A na zahradě ji dám sotva pár hodin kdy se dokáže zabavit s míčem který miluje 🤷

tak tady je každá rada drahá. chudák pes

12.2.2020 13:00

S horečkou a záchvaty kašle s dušením bych asi fakt neřešila, jak přesně se na mě tváří a netváří pes....

12.2.2020 13:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Emieli.gg napsal(a):

Vykoupat ho může někdo jiný, nemusíte to být zrovna Vy. Vždyť na něj nejste sama.
Pokud je smutný z ničeho nic, navštivte s ním veterináře. Může se jednat o zdravotní problém, může mít třeba bolesti.
Ale pokud si myslíte, že je smutný z nějaké konkrétní příčiny, nezbývá, než odstranit příčinu.
Z čeho vůbec usuzujete, že je smutný? Že si s Vámi nechce hrát a nechce se s Vámi mazlit? Nebo je celkově pasivní? Jinak je normální, chová se obvykle? Jak dlouho u něj smutek pozorujete? Jak připadá ostatním, taky smutný? (Můj pes poznal, kdy se necítím moc dobře, a taky si ode mě udržoval trochu větší odstup. Nevím proč, ale dělal to, asi abych měla soukromí nebo co. K ostatním se ale choval vždycky stejně a nebyl pro mě problém ho zlákat k procházce nebo hře, nemoc nenemoc.) Popište nám to trochu víc, jeho denní rozvrh (nemyslím na minuty, ale tak orientačně co ten pes vlastně dělá a jak dlouho), jaké byly jeho projevy dřív a jaké jsou teď apod. Zkrátka zkuste nám dodat nějaké objektivní informace.
Ono to vůbec nemusí být smutek jako takový, ale jen docela obyčejný projev dospívání nebo třeba fixace na jiné členy rodiny, kteří se mu aktuálně věnují víc.
Jestli má dostatek péče a práce/zábavy, nemyslím si, že je smutný jen z toho, že jste nemocná a věnujete se mu právě Vy méně. Psi nesmutní jako lidé.

12.2.2020 13:23

"Můj pes poznal, kdy se necítím moc dobře, a taky si ode mě udržoval trochu větší odstup."
Někteří psi se necítí dobře, když je vůdce oslabený, a radši se drží stranou. Můj pes to dělává, když se projevuju labilně (čti "když jsem protivná").
Měl pár záchvatů porozumění, kdy se v případě mojí nemoci choval, jako kdyby mu bylo taky blbě a taky nemohl jít dlouhou procházku. Naneštěstí až takového propojení po nějaký době nechal... :d

Emieli.gg

12.2.2020 13:26
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Dobře, dobře dobře. Takže začal být takovej mimo tak před týdnem. Vždycky to byl takovej malej zmetek, kterej s hrál naprosto s kýmkoliv. Všechny nadšeně výtal. I když jsme ho vzali dovnitř do domu tak si vevnitř hrál a poskakovat a hledal cokoliv co by ukradl a rozkousal. Teď pokaždé co ho pustíme dovnitř lehne si na místo a kouká stejným pohledem jako když dostane 'vyprask' když něco udělá. Je pravda že nám před týdnem utekl když známí procházeli okolo s jejich hafíkem a nás nadšenec si chtěl hrát tak dostal seřváno. Ale vždycky den poté je v pořádku a hraje si dál. To vlastně udělal taky ale o pár dnů později se začal chovat takhle.
S teď k jeho rozvrhu
Na večer zavíráme do kotce a brzo ráno ho pouštíme na zahradu. A poté když poslední člen odchází zase ho zavřem (momentálně jsem tedy nemocná takže je normálně celej den puštěný ) na zahradě ohryzává všechny možný klacky. Přes plot se navzájem provokuje se Sousedovic psem nebo si hraje s hračkama. Někdy v průběhu dne ho pustíme dovnitř kde chvíli leží a pak s ním jde někdo na procházku nebo mu venku hází hračky a hraje si s ním a večer ho pouštíme opět dovnitř kde dostane i žrádlo a pak ho odvádíme do boudy kde spí

12.2.2020 13:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně to přijde jako pes ve stresu.
A nehárá jen některým sousedům fena?
Venčí se normálně, nemá třeba zácpu nebo ucpané anální žlázy? Baští, co obvykle a v obvyklém množství?
Venku se chová normálně?

12.2.2020 13:44

Málo aktivity pro magořího křížence. To jste si pořídili kříženou borderu, abyste s ní 1x denně šli na procházku?
Seřvat psa za to, že udělal něco, co jste mu umožnili... na jeho místě bych taky ztrácela radost ze života.
Anebo může mít nějakej zdravotní problém.

12.2.2020 13:51
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Málo aktivity pro magořího křížence. To jste si pořídili kříženou borderu, abyste s ní 1x denně šli na procházku?
Seřvat psa za to, že udělal něco, co jste mu umožnili... na jeho místě bych taky ztrácela radost ze života.
Anebo může mít nějakej zdravotní problém.

Já s Vámi souhlasím, že je to nevybouřený bordeří puberťák, který potřebuje mnohem více práce.
Ale když se nárazově změní projev psa během týdne, viděla bych tam ještě něco dalšího, buďto ten zdravotní problém, nebo stres, nebo nevím.

Emieli.gg

12.2.2020 15:01
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Neřekla bych že má málo pohyb. Každý den minimálně 2 procházky z toho bývá jedná delší a bývá na volno. A útěk jsme mu opravdu neumožnili. Už několikrát jsme přestavěli plot. Ví že to nemá dělat a utíká jen za určenými psy našich přátel.

Emieli.gg

12.2.2020 15:23
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Asi to bylo nakonec tím že jsem se mu nevěnovala já. Opadla mi teplota tak jsem si ho na chvíli vzala na predchodbu a hrála si s ním. Zase litá po zahradě a vevnitř s s námi hraje 😁 což docela nechápu jelikož vždycky projevoval větší nakolonost naprosto ke všem jenom ne ke mně.

12.2.2020 15:36

Nejde o pohyb, jde o zaměstnání zejména hlavy.
Když pes mohl utéct, pak mu byl útěk umožněn, nic jinýho se říct nedá. Pokud se to opakuje, pak je potřeba nejen pořádný plot, ale taky dát psovi dostatek zaměstnání a výchovy, aby neměl potřebu to dělat. Že "ví" že to nemá dělat, absolutně nemá význam, pokud k tomu má dostatek důvodů a možností, takže to nakonec stejně dělá.

Seřvávat ho celé věky (neboť to pro psa znamená časový úsek třeba i pouhých 10 vteřin) poté, je nejlepší cesta, jak si vyrobit daleko větší problém.

12.2.2020 17:06

Emieli.gg napsal(a):
Dobře, dobře dobře. Takže začal být takovej mimo tak před týdnem. Vždycky to byl takovej malej zmetek, kterej s hrál naprosto s kýmkoliv. Všechny nadšeně výtal. I když jsme ho vzali dovnitř do domu tak si vevnitř hrál a poskakovat a hledal cokoliv co by ukradl a rozkousal. Teď pokaždé co ho pustíme dovnitř lehne si na místo a kouká stejným pohledem jako když dostane 'vyprask' když něco udělá. Je pravda že nám před týdnem utekl když známí procházeli okolo s jejich hafíkem a nás nadšenec si chtěl hrát tak dostal seřváno. Ale vždycky den poté je v pořádku a hraje si dál. To vlastně udělal taky ale o pár dnů později se začal chovat takhle.
S teď k jeho rozvrhu
Na večer zavíráme do kotce a brzo ráno ho pouštíme na zahradu. A poté když poslední člen odchází zase ho zavřem (momentálně jsem tedy nemocná takže je normálně celej den puštěný ) na zahradě ohryzává všechny možný klacky. Přes plot se navzájem provokuje se Sousedovic psem nebo si hraje s hračkama. Někdy v průběhu dne ho pustíme dovnitř kde chvíli leží a pak s ním jde někdo na procházku nebo mu venku hází hračky a hraje si s ním a večer ho pouštíme opět dovnitř kde dostane i žrádlo a pak ho odvádíme do boudy kde spí

Ať je to troll ! Jinak chudák pes 11 měsíců. Víc zavřený, než v činnosti. Ani moje 11.letá fena by nebyla spokojená a otravovala by, hele pojď něco dělat.
Budu se opakovat : Pes je smečkové zvíře a tenhle je ponechán většinu dne ( z 24 hodin ) sám sobě !
Možná špic by byl v podobném režimu spokojený. Ale on každý d.ement musí mít borderu!

Emieli.gg

12.2.2020 18:10
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Ehm prosím víc zavřený než v činnosti ? Bývá zavřenej přez noc a někdy max 2 hodiny přes den. 🤦 Ten pes má pohybu dost. A obzvláště s ním nebudu lítat na zahradě s růstovými potížemi se kterými jsme byli už několikrát na veterině jako pardon ale on pohybu na opravdu dost. A taky pardon že jsem nechtěla psa jako kráva kterého bych nezvládla 🤦

12.2.2020 18:35
eli22

XXX.XXX.58.41

Ať je to troll ! Jinak chudák pes 11 měsíců. Víc zavřený, než v činnosti. Ani moje 11.letá fena by nebyla spokojená a otravovala by, hele pojď něco dělat.
Budu se opakovat : Pes je smečkové zvíře a tenhle je ponechán většinu dne ( z 24 hodin ) sám sobě !
Možná špic by byl v podobném režimu spokojený. Ale on každý d.ement musí mít borderu!

Právě proto jsem si myslela, je to musí být troll, protože to chování k tomu chudákovi nepochopím (chvilku jsme si s ním hrála v chodbičce). Bohužel teda není.

neverend

12.2.2020 18:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Pokud je pejsek jinak zdravý a nic ho nebolí,zbývá už jen jedna možnost.Chce být s Vámi,mít s Vámi kontakt celodenně a v noci by rád byl také součástí rodiny a ne zavřený někde stranou.🙂 To jste nevěděla když jste si psa pořizovali?

Emieli.gg

12.2.2020 18:54
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Pokud vím jsou to psy venkovní 🙃 proto jsme postavili boudu kam sám dobrovolně odchází v kotci

12.2.2020 19:02

Emieli.gg napsal(a):
Pokud vím jsou to psy venkovní 🙃 proto jsme postavili boudu kam sám dobrovolně odchází v kotci

Do boudy s tebou. Jo, jsou to psi venkovní. Celý den ve smečce a s bačou a s ovcemi. A večer jakbysmet. Nemůžou-li být s bačou a s ovcemi, chtějí být se svou smečkou, ať už psí, nebo lidskou. A k tomu adekvátní zamestnání. Agility, triky. Ale ne odklizeni někam stranou. Jsou plemena, která by to snášela lépe.
Co je to pes "jako kráva" ?

12.2.2020 19:08

"nás nadšenec si chtěl hrát tak dostal seřváno"
Takže když se štěně chová jako štěně - chce si hrát - tak dostane seřváno !
"Ale vždycky den poté je v pořádku a hraje si dál" - a ne jednou, ale opakovaně.
Nemůže toho psa na základě diskuze někdo odebrat ?( Nebo dát majitelce přes...., aby se probudila !)

Emieli.gg

12.2.2020 19:15
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Vůbec nechápu co tady řešíme. Můj pes má naprosto všechno co potřebuje ! Pouze byl smutnej kvůli tomu že jsem mu nevěnovala pozornost já ale ostatní členi rodiny když jsem nemocná.
Ano každej má ty prostředky aby měl smečku psů :) A ano každý má dům přizpůsobeného aby tam měl psa kterej měl být venku jenom kvůli někomu na scs. A s agility tepr začínáme a jelikož má růstové problémy a při větší námaze kulhá je to problém.
Už jsem tu byla mockrát a nikdo zatím neměl problém se psem venku to jenom vy

12.2.2020 19:21
eli22

XXX.XXX.58.41

Emieli.gg napsal(a):
Vůbec nechápu co tady řešíme. Můj pes má naprosto všechno co potřebuje ! Pouze byl smutnej kvůli tomu že jsem mu nevěnovala pozornost já ale ostatní členi rodiny když jsem nemocná.
Ano každej má ty prostředky aby měl smečku psů :) A ano každý má dům přizpůsobeného aby tam měl psa kterej měl být venku jenom kvůli někomu na scs. A s agility tepr začínáme a jelikož má růstové problémy a při větší námaze kulhá je to problém.

Beztak že má ty růstové problémy kvůli vaší "péči". Je mladý, prodejte ho někomu, kdo se mu bude věnovat.

12.2.2020 19:21

Emieli.gg napsal(a):

Spousta lidí nemá ty prostředky, aby měli jednoho psa. Tak ho prostě mít nemá.

Emieli.gg

12.2.2020 19:34
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

Máme všechny prostředky k tomu mít 1 psa. Ale ne uvnitř ale venku tam kde je většina psů 🤦🤦🤦🤦

neverend

12.2.2020 19:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Já jdu hrát "tanky".😀😀 Tohle je jednak marné a za chvíli se to vyhrotí,protože tohle si myslím dlouho lidi co mají psy rádi a rozumí jim (aspoň trochu) nevydrží.Lidi zkušení a moudří již poradili a teď už je to na Vás Emieli.🙂

12.2.2020 19:48
eli22

XXX.XXX.58.41

Emieli.gg napsal(a):
Máme všechny prostředky k tomu mít 1 psa. Ale ne uvnitř ale venku tam kde je většina psů 🤦🤦🤦🤦

Většina psů je se svou smečkou doma, popř. venku, ale se svým parťákem. Prostředky možná máte, ale rozumu se nedostává.

12.2.2020 19:59
Varaxi

XXX.XXX.129.250

A s agility tepr začínáme a jelikož má růstové problémy a při větší námaze kulhá je to problém.

Doporučuju návštěvu veterináře (pokud se tak už nestalo). Ať pes nezchromne. Zkontrolovala bych taky stravu a fyzickou kondici.
Agility není univerzální zábava pro každého. Že je to kříženec bordery, neznamená nutně, že agility je pro něj to pravé. Ostré točky, prudké zastavování, skákání, to vše dělá pes v otáčkách, kdy nemá možnost si uvědomit, jestli je unavený, že ho třeba něco bolí, jestli je přetížený. Samozřejmě záleží na míře, ale...
Procházky na volno jsou super věc, pes si sám určuje tempo, ale samy o sobě samozřejmě nestačí. Já se vážně přimlouvám za zaměstnání hlavy, dělání pachových stop, hledání věcí, učení se triků, hraní si se psy, apod.

Emieli.gg

12.2.2020 20:16
Emieli.gg

XXX.XXX.139.214

I veterináře jsme samozřejmě byli. Vše v pořádku do 1. Roka by to mělo údajně přestat. Strava všechno v pořádku. A samozdteme nechci nutně agility jen protože boc, ale chci zkusit jestli by ho to nebavilo. Jinak nechápu proč mají všichni problém s tím že psík spí venku. Sám nechce být vevnitř a čeká u dveří na chodbě až si bude moct zalézt do pelechu

Neregistrovaný uživatel

12.2.2020 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.213

Emieli.gg napsal(a):
I veterináře jsme samozřejmě byli. Vše v pořádku do 1. Roka by to mělo údajně přestat. Strava všechno v pořádku. A samozdteme nechci nutně agility jen protože boc, ale chci zkusit jestli by ho to nebavilo. Jinak nechápu proč mají všichni problém s tím že psík spí venku. Sám nechce být vevnitř a čeká u dveří na chodbě až si bude moct zalézt do pelechu

Lidem nevadi ze je venku. Lidem vadi ze je vetsinu casu sam. Sam na zahrade. My meli psy taky venku. Ale vzdy aspon dva... Nebo mi chcete tvrdit ze prochazky plus vase hraní si s nim je aspon pet hodin dohromady? Jako fakt?

12.2.2020 21:34
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Emieli.gg napsal(a):

Pokud vím jsou to psy venkovní

A k pasení nebo zabavit sportem.

12.2.2020 21:39
Bbbbbb

XXX.XXX.139.214

Jak vy vůbec můžete vědět že s ním ten čas netrávím. Minimálně 3 hodiny nám zaberou procházky do toho další min. 2 hodiny venku na zahradě a další 2 vevnitř néli víc. Pořád nevím co tady řešíte s tím psem jsem dostatečně času. Pouze necelý týden kdy jsem byla nemocná mě nahradili ostatní členi rodiny. Jste fakt nemocný...

12.2.2020 22:05

Emieli.gg napsal(a):

No já bych řekla, že to mluví samo za sebe....ruku na srdce, kolik hodin ten pes tráví se "svojí" lidskou smečkou a kolik hodin je ponechán sám sobě?? Navíc u psa, kterého by si měli pořizovat lidi, kteří jsou aktivní a chtějí se psem NĚCO dělat.

Je pravda, že neznám moc BOC, ale ty co znám, jsou závisláci na svých lidech, jasně takového psa člověk musí naučit odpočívat, aby mu nehrabalo z toho, že chce furt něco dělat, ale aby dobrovolně stepoval u dveří a chtěl ven, kde bude sám, když může být s páníkem, tak to jsem ještě neslyšela........ale jak říkám, nejsem odborník na tohle plemeno.

neverend

12.2.2020 22:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak je smutný asi z přehršle zábavy.😀 Víte,všichni pejskové co jsem v životě měl nudu dávali najevo právě tím smutkem.🙁 Není to sranda si pořídit pejska a čekat že se zabaví sám.To bych Vám přál mít moji předešlou pesanu s chronickou "balónkovou" závislostí.😀 Ta mě ráno budila vždy umístěním balónku někam poblíž mé nic netušící spící hlavy.😀 Zásadně jsem vždy večer balónek zbavil nečistot a umyl,protože ráno jsem nikdy nevěděl kam to "dostanu".😀 Tuhle zavřít někam do kotce,tak umře smutkem.🙁 To přece je ale na tom pejskovi vidět,ne? Je smutný na procházce? Je smutný když si hrajete? Je smutný když jste s ním na zahradě? Když jdete ze zahrady domů tak co dělá on?

12.2.2020 23:05

Nudu smutkem?
Tak to by bylo skvělé pro všechny ty, co si nutně museli pořídit borderkolie a podobné :-)
U sousedů hárá fena a pes zjistil, že je pes, nebo ho bolely nohy.

neverend

12.2.2020 23:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Nudu smutkem?
Tak to by bylo skvělé pro všechny ty, co si nutně museli pořídit borderkolie a podobné :-)
U sousedů hárá fena a pes zjistil, že je pes, nebo ho bolely nohy.

Joo já to tak měl u všech pesanů a samozřejmě jsem rád že "jen" smutní když někam musím odjet a nemůže jet se mnou.🙂 Naštěstí většinou může a tak toho smutku zase není tolik.Ohledně hárání mi to připomíná jednoho mého kolegu z práce.Jak vidí ženskou, mozek přestává fungovat v důsledku nedokrvení(za to jiný orgán se překrví až až),začne kecat blbosti a akorát nevyje jako ten sousedovic pes.😀 Jinak vykazuje zhruba podobné symptomy jako ten pes.😀 My už víme všichni,že je to příroda a za to nemůže ani pes a ani kolega.😀

13.2.2020 00:00
b.k

XXX.XXX.210.70

Tady se to zas hrotí neuvěřitelně.
Nevidím jediný důvod,proč by pes tohoto plemene nemohl být venku.
Pokud má růstové problémy,panostitidu např.tak proč ho zatěžovat?
A ani nevidím důvod,proč by pes nevydržel v případě absence páníka týden,dva bez práce..
Že pes pozná,že je páneček nemocen ..pozná.A ano může to mít na něj vliv bez ohledu na to,že se mu věnuje širší rodina.

13.2.2020 08:00
eli22

XXX.XXX.58.41

b.k napsal(a):
Tady se to zas hrotí neuvěřitelně.
Nevidím jediný důvod,proč by pes tohoto plemene nemohl být venku.
Pokud má růstové problémy,panostitidu např.tak proč ho zatěžovat?
A ani nevidím důvod,proč by pes nevydržel v případě absence páníka týden,dva bez práce..
Že pes pozná,že je páneček nemocen ..pozná.A ano může to mít na něj vliv bez ohledu na to,že se mu věnuje širší rodina.

S tím se dá souhlasit, ale zřejmě jste nečetl od začátku. Tady jde o něco jiného.

13.2.2020 08:04
Bbbbbb

XXX.XXX.139.214

Děkuji že se mě konečně někdo zastal trávím sním opravdu skoro celý den já nebo někdo jiný a byl smutný kvůli mě nepřítomnosti (byla(jsem) trochu vážněji nemocná) tak mojí roli obsadili ostatní členi rodiny a pohybu a času strávený s lidmi měl stejně

neverend

13.2.2020 12:28
neverend

XXX.XXX.213.247

No vidíte a je to vyřešené.🙂 Je to normální že pejsek "smutní" když mu jeho páníček nemůže být na blízku a věnovat se mu.🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík