Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, jdu si pro radu. Mám čtyřletou fenu německého ovčáka. Fena měla vždy normální atletickou postavu a nahmatala jsem jí poslední dvě žebra a teď se neskutečně zakulatila a je jak chodící váleček. Každý den tři malé procházky a jedna velká procházka (minimálně 2 hodinová procházka po lesích, vybalónkování a přibližně 6-8km v nohách, v létě i jiné aktivity..), je krmena kvalitními granulemi (krmná dávka rozdělena na 2 -ráno a večer, a přizpůsobena dennímu výdeji energie, občas vývar, vajíčko tvaroh, prasečí nožička a jiné dobroty..). Kastrovaná není, že by to bylo z toho ale za poslední ani né měsíc mě fena přibrala 4kg teď už to bude skoro 5kg, vůbec netuším z čeho to je. Krmím stále stejně, pohybu má taky až až, fena je v bytě. Na veterinu se samozřejmě chystám. Ale chtěla jsem se zeptat i tady, jestli nevíte z čeho by to mohlo být?

brezost?
Jeana12

XXX.XXX.246.10
Nám se takhle zakulatil pes při problémech se štítnou žlázou. Nemá nějaké další příznaky - zvýšená únava apod.?
Jeana12
napsal(a):
Nám se takhle zakulatil pes při problémech se štítnou žlázou. Nemá nějaké další příznaky - zvýšená únava apod.?
No má druhá fena také NO (2 roky) je nemocná na štítnou žlázu a to jsem zjistila právě díky příznakům jako matná srst, vypadávání srsti, ztráta hmotnosti, ztráta chuti k jídlu, věčně unavená...
Kdežto tato fena přibírá na váze, jí pořád stejně a z pohybu se těší, sice se mi zdá trošku unavenější a ve výcviku línější, ale to někdy takový období mývá..

Falešná březost? I když 3 měsíce.. no asi ne.
U št. žlázy je také přibírání.
Nevahejte a k veterinari. Presne takhle to zacali loni u meho 9 leteho rtw-no. Jeste v dubnu v plne sile, sportovali jsme, pak behem mesice narust vahy. "Voda" v tele, vytahli mu snad 5 l z bricha a 2l z hrudni dutiny. Mesicni martirium na veterine a stajne jsme ho nezachranili. Nador osrdecniku a hrudni dutiny. Zjednodusene asi tak. Takze minimalne veterina u Vas urcite.
KrisTyna99
napsal(a):
No má druhá fena také NO (2 roky) je nemocná na štítnou žlázu a to jsem zjistila právě díky příznakům jako matná srst, vypadávání srsti, ztráta hmotnosti, ztráta chuti k jídlu, věčně unavená...
Kdežto tato fena přibírá na váze, jí pořád stejně a z pohybu se těší, sice se mi zdá trošku unavenější a ve výcviku línější, ale to někdy takový období mývá..
U štítné žlázy, zjednodušeně řečeno, můžou být dva typy poruchy - zvýšená funkce a snížená funkce. Projevy jsou, zcela logicky, naprosto opačné. Takže ano, i přibírání na váze může být následek poruchy funkce ŠŽ.
Kromě toho mě napadnul třeba Cushing, poruchy funkce ledvin, onemocnění jater, poruchy hospodaření s minerály a cukrem, nádory...
Na Vašem místě fakt nečekám a nevěštím z křišťálové koule! Ta fena měla být na veterině už před dvěma týdny.
Dasvo
napsal(a):
U štítné žlázy, zjednodušeně řečeno, můžou být dva typy poruchy - zvýšená funkce a snížená funkce. Projevy jsou, zcela logicky, naprosto opačné. Takže ano, i přibírání na váze může být následek poruchy funkce ŠŽ.
Kromě toho mě napadnul třeba Cushing, poruchy funkce ledvin, onemocnění jater, poruchy hospodaření s minerály a cukrem, nádory...
Na Vašem místě fakt nečekám a nevěštím z křišťálové koule! Ta fena měla být na veterině už před dvěma týdny.
Na zítra mi naštěstí dali dovolenou takže hned jedu. Teď vím že jsem měla jet dříve bohužel jsem tomu před týdnem ještě nevěnovala takovou pozornost, až tento týden už mi to přišlo vážně divné..
fikovnice
napsal(a):
Jak jste dopadli?
Vůbec dobře ne, po všech možných vyšetření se ukázala voda v plicích a na srdci. Stím je spojené i to že jako malá špatně dýchala a občas si odkašlala až se dávila.. několikrát jsme to s veterinářem konzultovali a prováděl i několik vyšetření které vždy dopadli v normě tudíž nikdy na nic nepřišel, až teď jak začala přibírat a podle důkladném vyšetření tam tu vodu našel sice né moc ale našel.. tak nám držte palce teď nás bude čekat fakt hodně krušný období..
KrisTyna99
napsal(a):
Vůbec dobře ne, po všech možných vyšetření se ukázala voda v plicích a na srdci. Stím je spojené i to že jako malá špatně dýchala a občas si odkašlala až se dávila.. několikrát jsme to s veterinářem konzultovali a prováděl i několik vyšetření které vždy dopadli v normě tudíž nikdy na nic nepřišel, až teď jak začala přibírat a podle důkladném vyšetření tam tu vodu našel sice né moc ale našel.. tak nám držte palce teď nás bude čekat fakt hodně krušný období..
Nechte ještě vyšetřit srdce. Doppler u odborníka kardiologa!
Odkud jste (oblast)?
Dasvo
napsal(a):
Nechte ještě vyšetřit srdce. Doppler u odborníka kardiologa!
Odkud jste (oblast)?
Jsme z Olomoucka, náš veterinář nám doporučil kardiologa v Olomouci, ale nakonec jsme se objednali do Brna všichni ho tam chválí, prý je výborný a nemá s ním nikdo špatné zkušenosti. Tak uvidíme, ve čtvrtek tam jedeme.
KrisTyna99
napsal(a):
Jsme z Olomoucka, náš veterinář nám doporučil kardiologa v Olomouci, ale nakonec jsme se objednali do Brna všichni ho tam chválí, prý je výborný a nemá s ním nikdo špatné zkušenosti. Tak uvidíme, ve čtvrtek tam jedeme.
Jedete k Scheerovi, nebo k Weidenhöferovi? Oba jsou fajn, určitě budete spokojená!