Téma spíše k pobavení - věřím, že to musela zažít většina pejskařů a vyhnout se tomu snad ani nedá.
Náš minulý pes doma zlikvidoval pár bot (klasika), ale když v sousedství hárala fena tak prokousal dřevěný rám okna a z čalouněných dveří nadělal cáry a hromadu výplně.
Nynější fena je hryzka neúnavná, botníky jsme museli zabednit (stejně to pár bot nestihlo), dokázala vytahat prádlo z koše na praní a rozkousat několik kousků k nepoužitelnosti, psí hračky a plýšáci jsou zábava na půlhodinku. Nejlepší skóre má z posleního týdne, kdy mi přežvýkla nabíječku od noťasu a manželovi mobil (k nepoužitelnosti), včera ještě kabel od lampy
Furt trpělivě čekám, kdy z toho holka naše zlatá vyroste, tak pojďtě mě rozesmát, že v tom nejsem sama - co sežvýkali chlupáči vám?
Uživatel s deaktivovaným účtem

automatické otvírání vrat, dvakrát, po druhé den po opravě. peněženku i se všema kartama, vložky ze všech párů bot v botníku, botník, nespočet zahradního náčiní od koncovek na hadici, zalévačů, konví po dřevěné násady.
ale to byli hovawarti.
chlupatí pastevci nezničili skoro nic, ani když to byla hromada štěňat, akorát trochu zdupali květiny. Nora má na svědomí nějaké konve a kbelíky, ale ona je nekouše, prostě je rozšlape.
Kytky na zahradě i pokojovky, nespočet bot, nábytek v kuchyni, koberec, telefon, ovladač od televize, zeď na chodbě, vyrvané linoleum, roztrhané povlečení, ponožky. Asi si už na vše ani nevzpomenu. Klec jsem nikdy na štěňata nepoužíval, tak mi to patří :-)
Jen jeden pes byl i jako štěňátko neničitel, stačila mu hračka.
Nejhorší byl asi NO.
Známým pes úplně zničil novou manželskou postel, šíleně drahou. Stihl to během pár hodin, den po tom, co si ji s velkou slávou koupili.
Jednou jsem ji našla, jak vraždí rybíz. Až později jsem si všimla, že se k němu přesunula po dost brutální likvidaci malin.
Jinak doma nerozkousala nikdy nic, tam to omezila na své plyšáky. Akorát jednou zničila žaluzie. Nechala jsem ji chvíli doma a zrovna na ní došla hnačka. No co... zlobit jsem se nemohla, chudinku vypustila, uklidila nas.áno, sundala žaluzky a pořídila závěsy.
To se nedá za ty léta spočítat pamatuju,když jsem byla holka a máti mi pořídila prvního psa, kokřici,tak ta jí rozkousala fungl nový kozačky kožený z Itálie. Já myslela,že půjde z domu ale nejhezčí bylo,když mi rozkousala dětskýho obr plyšovýho medvěda, který byl plněný pilinama a ty byly samozřejmě úplně všude Jinak všichni psi klasika,nějaký nábytek, kabely, knížky,prostě vše,co bylo v dosahu. Vořech měl obzvláštní zálibu v tom stáhnout kytku v květináči a do rozsypaný hlíny se vych...t Jednu čubu jsem si brala v necelým roce a ta měla likvidaci už jako naučený chování, jak se zavřely dveře,tak začala. Stačilo pět minut a prokousala se na zeď, ta musela být v ohrádce,dokud spoj nevyhasl. Současný štěně zlikvidovalo psí gauč. A obzvláštní zálibu má v houbičkách na nádobí a igelitových pytlích. Zajímavá je ale její technika - máme je v bedně plastový zacvakávací a před ní jako hradbu židle. Když já chci něco vyndat,musím odstrčit židle, obouma rukama bednu otevřít, vyndat věc, zacvaknout to a přistrčit židli. Zloprcek zvládne rozkramařit věci tak, že s židlí není hnuto a bedna je zase zavřená,nechápu
Moja predosla retrieverka rozkusala a nasledne vo velkom style zozrala filter do bazena😂Potom to vo velkom style sr.la tri dni😂
Nefret strhla fasadu,sietku,polystyren a prehryzla sa az na hrubu omietku🙈Podotykam,ze chudinka bola vtedy 15 minut sama na terase,lebo som vysavala. Plysove hracky u nas vybuchuju do 10 minut. Pelechy detto. Skalnych ruzi vytrhala presne 74-pocitam to😂No a textiliu pod kamienkami v skalke likviduje takmer nonstop. Je to labuznicka! Nici textilie a teda steny,nech to ma uroven.
Inak super tema👍🏻
neverend

XXX.XXX.213.247
Mě tehdy akorát dva RTW kterými jsem obšťastnil společnou domácnost s otcem málem učinili bezdomovcem.Otec po zlikvidování gauče a dalšího vybavení domu vyhrožoval vyhazovem mě.😀 On zkrátka někomu nutně potřeboval vynadat a psi on by nikdy "nepeskoval" a už vůbec by je nedal "pryč".Čili jsem to odskákal vždycky já a byl zase chvíli pokoj.😀 Hodně jsem si přál ať už pesíci trochu zmoudří věkem a "dospějí".
Tak pes toho zničil spoustu - žaluzie, koberce, stůl, udělal diru do postele, jeho oblíbená činnosti byla zuzlani povlečení nebo jakéhokoli oblečení, rozkousal brýle, nabíječky atd atd... Už si na vše ani nevzpomínám. Nejhorší bylo, že on vždycky zničil něco, co by vás vůbec nenapadlo, dokázal překvapit😀. Třeba notebook - nechávala jsem ho v místnosti se psem vždycky, klidně celou dobu, co jsem byla v práci a nikdy si ho nevsimnul. No notebook se rozbil, tak jsem ho dala na celkem drahou opravu - druhý den jsem šla do sprchy a pes ho za pár minut rozkousal,zakon schválnosti.
S fenou to bylo mnohem lepší - ta neznicila téměř nic - krom pár pantofli, časopisů, jednu knížku, placacku. Ale to vše bylo námi zapomenuté ve špatný čas na špatném místě 😀. A teď se pustila teda do křesla - člověk by řekl, že už bude mít rozum, ale ono ne 😀. Zajímavé je (a ma to tak víc psu, co jsem mluvila se známými), že zůstane doma třeba 4 hodiny a všechno je v naprostém pořádku, jindy ale odjedu na nákup na hodku - a křeslo upravené 😀.

Zajímavá je ale její technika - máme je v bedně plastový zacvakávací a před ní jako hradbu židle. Když já chci něco vyndat,musím odstrčit židle, obouma rukama bednu otevřít, vyndat věc, zacvaknout to a přistrčit židli. Zloprcek zvládne rozkramařit věci tak, že s židlí není hnuto a bedna je zase zavřená,nechápu
No jsou prostě věci mezi nebem a zemí

většina našich psů byla celkem hodná, ale vše mi vynahradil voříšek co jsem si ho vzala jako štěňátko z útulku. Vyhrabal díru za vchodovými dveřmi, dokázal vylézt půdou na střechu a shcázet část tašek, geniální bylo když nakousal díru do pytle z kočkolitem růžové barvy, pak ho tahal po všech místnostech tak dlouho dokud nebyl pytel prázdný a pak vykousal díru do 5l láhve s vodou a změnil kočkolit na růžové blátíčko, kam to přímo nevysypal, tam vylezl a rozťapal, velmi příjemně mě potěšil, když jsem v posteli našla zahrabané zbytky ryby - udělal to šikovně, aby to na ustlané posteli nebylo vidět. Mohla bych pokračovat, ale na druhou stranu, ze všech psů, co jsem v životě měla byl tenhle démon nejmilovanější a bezkonkurenčně nejinteligentnější.

Pes ničí jen pelíšky, ale má na kontě roztrženej stan, neboť panička ho v něm nechala a on ji musel jít najít, akorát neumí otvírat zip. Panička totiž zapomněla, že když minule vydržel spoustu hodin ve stanu sám, měl v nohách 100 km, zatímco v tomto případě ne.
napsal(a):
Zajímavá je ale její technika - máme je v bedně plastový zacvakávací a před ní jako hradbu židle. Když já chci něco vyndat,musím odstrčit židle, obouma rukama bednu otevřít, vyndat věc, zacvaknout to a přistrčit židli. Zloprcek zvládne rozkramařit věci tak, že s židlí není hnuto a bedna je zase zavřená,nechápu
No jsou prostě věci mezi nebem a zemí
Jj, vždycky říkám,že kvůli ní si jednou pořídím kameru
Třeba notebook - nechávala jsem ho v místnosti se psem vždycky, klidně celou dobu, co jsem byla v práci a nikdy si ho nevsimnul.
Klasika, vždycky nechávám notebook v kuchyni na stole i se šňůrou (samozřejmě vytáhlou ze zásuvky,prostě leží smotaná na stole u notebooku). Před měsícem smska od naší hodné sousedky - jestli budeš mít možnost, kup si nabíječku k notebooku, zloprcek se nudil naštěstí se jí podařilo sundat šňůru bez notebooku, takže brnkačka. Každopádně od té doby odpočívá notebook v době naší nepřítomnosti v ložnici

krom normalnich věci - tak kartu s heslama do firemni site :-)
to se jako blbe vysvětlovalo, co se ji to stalo :-D
napsal(a):
krom normalnich věci - tak kartu s heslama do firemni site :-)
to se jako blbe vysvětlovalo, co se ji to stalo :-D
To je dobrý zářez ☠️
Mně pes krom normalnich věcí ukradl z prádla růžovo-černá tanga, a pak je na zkouškách neporušená vyblil před všema na nástupu - ještě teď jsem červená až na pr..., když si na to vzpomenu 🤪

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je dobrý zářez ☠️
Mně pes krom normalnich věcí ukradl z prádla růžovo-černá tanga, a pak je na zkouškách neporušená vyblil před všema na nástupu - ještě teď jsem červená až na pr..., když si na to vzpomenu 🤪
No tak to je asi nejvíc, se tady řehtám, členové rodiny na mě divně koukaj
neverend

XXX.XXX.213.247
impact
napsal(a):
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2657356261253732&id=100009381512868
"Občas designéři udělají někde chybu,ale naštěstí máte mě a já ty drobné nedostatky odstranil"😀😀

Současná nic moc, jen krade vnučce plyšáky,,,nebožka byla ujetá na staré knihy lepené lepidlem...

Mně momentálně briketu lisovanou z pilin - ukradla u kamen a než jsem si všimla, pěkně si s ní pohazovala, užila si to. Žádná velká škoda, ale ona ty piliny uklízet nebude.

impact
napsal(a):
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2657356261253732&id=100009381512868
Když jste u aut : To jsme takhle jednou přišli k autu a vypadalo fakt divně. Kolem všech oken visely proužky záclonek široké cca 5 cm. Miláčci rozebrali polstrování střechy a "nakrájeli" ho na proužky. Naštěstí tenkrát ještě nebyl pod koženkou polystrén, ale poctivý filc, tak jsme neměli v autě "nasněžíno". Byli jsme 100 km od domova. Třásně jsme uřízli až u stropu, aby bylo z auta vidět.

Při víc jak ročním čekání na štěně jsem měla spoustu času se děsit historkami o likvidačních schopnostech mnou vybraného plemene, po večerech jsem se mučila fotkami sedaček rozebraných pomalu na atomy apod... V bytě jsem zabarikádovala skoro všechno, co vyčnívalo, popř. se tvářilo nebezpečně, nebyl vidět jediný kabel. Příprava na měsíce. A co se s příchodem štěněte stalo? Nic. A to nic trvá dosud. Nikdy, ale opravdu nikdy nic nerozkousal. Když se jako mimino na něco významně podíval, tak jsem mu to samozřejmě hned rozmluvila, stačil výhružná tón a šel si chroustnout třeba do parůžku. Nebo do mě. V každém případě mám asi nějaký divný kousek, protože ty historky o malých satanech jsou v mnoha případech pravdivé, jak jsem později zjistila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Jorksiri. Vykousana dira do sadrokartonu. Pejsci 10tydnu dira metr na metr a skrz celej panel. Uzranejnkus kuchynsky linky. Sezrana hlabice ze žiletky - zjisteno az kdyz hlavici vykadil v predpisovem hovinku.
Jorksir ex zas sel obyvakem podival se na me ja cucim na nej a on se v naproste pohode zakousne do kabelu od pc a zacne ho zuzlat... Jinak jen mobil, boty, neco z obleceni. Klasika.
neverend

XXX.XXX.213.247
GAELLE
napsal(a):
tak toto zatím vede
Jako to opravdu ano.😀😀😀 To je jak když se "vyblinkala" pračka a né pes.😀😀

Naše letos 13ti letá mopsle vykousala díru do lina na podlaze, když jí byly asi tři měsíce. V okruhu deseti metrů od místa činu se všude válely milimetrový kousky rozcupovanýho lina. Dodnes nechápu, jak to s tou placatou čuňou dokázala.
Ona je vůbec takovej mopsteriér, hyperaktivní od malička.
Ještě si pamatuju jednu příhodu, to jsme měli v kuchyni na jídelním stole krabičku s Ferrero Rocher, ležela tam asi měsíc. A jednoho krásného dne jsme přišli domů a krabička na zemi prázdná a všude se válely pečlivě rozbalený stanioly z těch bombónů Asi dva dny s tou čubou nebylo k vydržení, byla naspeedovaná jak BOCka křížená s malinou a nešla vypnout
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je dobrý zářez ☠️
:D :D :D tak tento přípsěvek mě opravdu pobavil. :D
u nás sice nic podobně úsměvného, ale jako malý taky zarputile trhal a žužlal vše, co na zahradě našel - podsedáky na židle pod pergolu roztrhané na malé molitanové kousky, které byly všude po zahradě.. Věčně vytahaná a ohlodaná polínka... a nejvíc trpí keřiky a květiny, ty přesazuje ohromně rád. U rodičů se za námi jednou prohryzal protikomáří síťkou ve dveřích na balkon. :D jsem zvědavá, co nás čeká dál...
Asi troje zapomenuté pracovní rukavice přišly o prsty. Díra ve slamáku, který jsem přes noc zapomněla na trávníku, ukousaná násada od sázecí lopatičky. Asi tři okousané keře(ne celé jen některé větve), vyhrabaný truhlík u vchodu a roztrhaný a vysypaný pytel rašeliny. Na dvě štěnda velkých plemen stejně stará - to je myslím dobré skóre Nahrává tomu to, že byli v zahradě. Ale tam je taky tisíc věcí, co se dá najít a zničit. Hadice, kabely, nábytek + dřevěné zahradní prvky. Neřkuli věčně otevřená garáž i zahradní domek, obojí přeplněné věcma...
Já vždycky vychvaluji fenu, že nikdy nic nezničila, ani jako štěně. Je pravda, že doma fakt ne - krom pár časopisů, bačkor a plácačky - co jsem zapomněla uklidit. Ale vlastně venku jo, tam ničila. Což je taky zajímavý, že doma byla pár hodin sama a nic a venku je jen když jsem doma a většinou na ní každou chvíli mrknu, nebo jsem někde v povzdálí - a tam toho stihla víc . Ale nic "závratného". Pár květináčů, rukavice, vodítko - taky moje blbost, nechala jsem ho ležet na zemi, smetáček, boty a podobné "maličkosti.
a když jsme u těch zahrad - nemáte někdo zkušenost s tím, že pes neustále ničí a tahá netřesky? Teď už si fena jiných kytek vůbec nevšimne, ale netřesky vždy vytahá a zlikviduje všechny. Dám nové a zase vytahá a zlikviduje - na vícero místech. Náhodou jsem se minule zmínila před kamarádkou a ona má tu samou zkušenost - pes si nevšimne žádných kytek na zahradě - a že jich mají dost, ale netřesky jim nevydrží .
marcelaamax
napsal(a):
Já vždycky vychvaluji fenu, že nikdy nic nezničila, ani jako štěně. Je pravda, že doma fakt ne - krom pár časopisů, bačkor a plácačky - co jsem zapomněla uklidit. Ale vlastně venku jo, tam ničila. Což je taky zajímavý, že doma byla pár hodin sama a nic a venku je jen když jsem doma a většinou na ní každou chvíli mrknu, nebo jsem někde v povzdálí - a tam toho stihla víc . Ale nic "závratného". Pár květináčů, rukavice, vodítko - taky moje blbost, nechala jsem ho ležet na zemi, smetáček, boty a podobné "maličkosti.
a když jsme u těch zahrad - nemáte někdo zkušenost s tím, že pes neustále ničí a tahá netřesky? Teď už si fena jiných kytek vůbec nevšimne, ale netřesky vždy vytahá a zlikviduje všechny. Dám nové a zase vytahá a zlikviduje - na vícero místech. Náhodou jsem se minule zmínila před kamarádkou a ona má tu samou zkušenost - pes si nevšimne žádných kytek na zahradě - a že jich mají dost, ale netřesky jim nevydrží .
Joj, píše to nad váma Bella, myslím že skalná ruža...je právě netřesk. I to žere? Vím, že na něco je léčivý, jen si zaboha nemůžu vzpomenout na co. Jdu mrknout

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je dobrý zářez ☠️
..tak tohle si myslím že vyhrálo

...pořád nám mizely z dřevěné komody takové válcovité úchyty, díky kterým se otevíraly šuplíky - pak jsme jedou nachytali dceřina fleta, sežral je......mně zmizeli dva králíci v bytě - fena NO.......dlouho jsem hledala i obojek - opět sežrán fletem.....kamarádka dokrmovala ručně papouška - kakadu, vozili ho i do krámu, kde spolu s přítelem pracovala...... ten si neprozřetelně položil na stůl tlačítkový - tehdy velice drahý mobil, když přišel do zázemí , kde papoušek pobýval na židli, zjistil, že mobil leží na svém místě a vedle něj je hromádka papouchem v dlouhé chvíli vydloubaných tlačítek.....náš kocour v rámci socializace se mnou chodil o patro níž sousedům, sousedka měla ve spodním šuplíku skříně uloženo své spodní prádlo, kocour si šuplík otevře. podprsenky, kalhoty (i tanga) naprosto systematicky vyházel na zem a do šuplíku zalehl, tam pak trávil celou naší návštěvu, při odchodu jsem kocoura s šuplíku vyhodila a prádlo nandala zpět - tohle se pravidelně opakovalo každou návštěvu - tedy 2 - 3 x týdně....