Monika65555

XXX.XXX.215.92
Dobrý den , mám menší problém náš 10 měsíční pes si učůrává pokaždé když ho pošlu na místo nebo řeknu že to nesmí. vždy když udělá něco špatného tak ho pošlu na místo aby věděl že za trest teda bude na místě , třeba dnes přišla sestra ke mě s jídlem a on ji skákal až do talíře tak jsem v klidu ani jsem samozřejmě neřvala řekla ať jde na místo on se na mě koukl a začal učůrávat . Přijde mi to jak kdyby to dělal naschvál ale přece pes neví co znamená dělat naschvály ale někdy mi to teda fakt přijde . 😂 Dělá to i tak když třeba s přítelem koukáme na film na stolecku máme jídlo a on do toho začne čichat řeknu mu že nesmí on teda odchází a u toho si učurava nějaká rada proč to dělá?
Uživatel s deaktivovaným účtem

"a on ji skákal až do talíře"
Zkuste řešit chování psa dřív, než bude moct udělat chybu. Nejdřív psa něco naučím, a až když to umí, vyžaduju to po něm.
Monika65555

XXX.XXX.215.92
napsal(a):
"a on ji skákal až do talíře"
Zkuste řešit chování psa dřív, než bude moct udělat chybu. Nejdřív psa něco naučím, a až když to umí, vyžaduju to po něm.
To ho učíme vždy když někdo přijde říkáme že nesmí ,dáváme pamlsky i chválíme 🤦 Chci radu ohledně učůrávání ! . Pes je dost chytrý rychle se učí , jen když se jedná o jídlo přijde mi jak kdyby ohluchl

Monika65555
napsal(a):
To ho učíme vždy když někdo přijde říkáme že nesmí ,dáváme pamlsky i chválíme 🤦 Chci radu ohledně učůrávání ! . Pes je dost chytrý rychle se učí , jen když se jedná o jídlo přijde mi jak kdyby ohluchl
Výchova, jakou popisujete, je pro psy nesrozumitelná. První bych napravila chyby v tomhle a pak by se vidělo, jestli pes učůráváním dával najevo třeba stres nebo strach z toho vašeho podivného přístupu. Zapomeňte na tresty a jakýkoliv zákazový slova (nesmíš, fuj, ne). Učte psa pozitivní dovednosti (= co má dělat), napovídejte mu, pomožte mu pokyny splnit, pomožte mu nedělat chyby.
Líbí se mi příklad, co dává Desenský k zákazovým povelům. Když budete řídit auto a spolujezdec vás bude navigovat slovy "tady neodobočuj, tady taky ne, tam nejeď, tady nesmíš, fuj, no co to bylo?!...," tak z toho budete jako řidič dost mimo a nebudete tušit, co teda máte dělat.

"řeknu mu že nesmí on teda odchází a u toho si učurava nějaká rada proč to dělá?"
protože se bojí, bojí a bojí!
"tak z toho budete jako řidič dost mimo a nebudete tušit, co teda máte dělat."
a citlivější duše si cvrnkne do spodního prádla.....
a další napsala výše keriton
napsal(a):
"řeknu mu že nesmí on teda odchází a u toho si učurava nějaká rada proč to dělá?"
protože se bojí, bojí a bojí!
"tak z toho budete jako řidič dost mimo a nebudete tušit, co teda máte dělat."
a citlivější duše si cvrnkne do spodního prádla.....
a další napsala výše keriton
Přesně tohle jsem chtěla napsat...protože z ní má strach Kdyby si ze mě pes cvrkal strachy, byla bych totálně zdrcená z toho, že jsem to hodně podělala a co jsem to probůh za člověka...