terka_metzova

XXX.XXX.84.24
Dobrý den.
Plánuji si pořídit buď pomeraniana nebo trpasličího špice ale z časových důvodů protože chodím do školy bych ráda věděla, jestli má někdo zkušenosti ho nechávat doma většinou samotného 6-7 hodin od Po-Pá??? A jestli je to vhodné pro něj. A taky budu ráda za nějake zkušenosti /rady co máte s nima.
terka_metzova
napsal(a):
Dobrý den.
Plánuji si pořídit buď pomeraniana nebo trpasličího špice ale z časových důvodů protože chodím do školy bych ráda věděla, jestli má někdo zkušenosti ho nechávat doma většinou samotného 6-7 hodin od Po-Pá??? A jestli je to vhodné pro něj. A taky budu ráda za nějake zkušenosti /rady co máte s nima.
Tak dlouho nechat malé štěně samotné není dobré.
terka_metzova
napsal(a):
Dobrý den.
Většina lidí chodí do práce a nechává takhle psy běžně. Jen je potřeba být s ním doma tak týden dva, učit ho na samotu a pak počítat s tím, že delší dobu budou doma nehody, štěně tak dlouho nevydrží nejít na záchod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tero
napsal(a):
Tak dlouho nechat malé štěně samotné není dobré.
Tohle mě docela děsí a odrazuje od pořízení psa...kdo si může dovolit být doma 2 - 3 měsíce se štěnětem? Většinou právě mají všichni těch cca 14 dnů dovolenou, případně se na dovolených prostřídají s rodinou, ale i tak to může být asi tak maximálně měsíc...potom to štěně musí těch cca 6 hodin vydržet doma samo. Asi bych se cítila špatně, že ho takto malého nechávám doma samotného několik hodin v bytě.
Případně je asi i možnost vzít si štěně až třeba ve 3 - 4 měsících? I když chovatelé je chtějí asi rozdat co nejdřív...přijde mi strašně složitý udělat si vhodný podmínky na pořízení štěněte , ale to je tím, že jsem vlastního psa zatím neměla ...
Pro zadavatelku: hodně lidí radí, že pokud můžete, domluvte si s někým známým nebo v rodině v době vaší nepřítomnosti venčení...ale já osobně bych asi nedokázala spoléhat na někoho jiného, že mi vyvenčí psa...a taky počítejte, že po škole se budete muset tomu psu každý den prioritně věnovat, tak aby na to potom byla energie ...

rapotacka11
napsal(a):
Zadavatelka je možná ještě školačka. (ZŠ)
No, já právě nejvíc času na sebe a svoje koníčky měla na základce a potom na střední...pak už to šlo s časem z kopce...vejška a k tomu brigáda...potom jsem to vzdala, protože jsem to fakt nezvládala být denně 12 - 13 hodin pryč...a teď práce, kdy je to časově teda lepší, ale tolik volného času, jako když jsem chodila na základku budu mít už asi jen v důchodu a to kdo ví jestli ..
A vím, že to je asi blbá rada...ale rodiče by třeba na týden nenapsali omluvenku do školy, když se pořídí štěně? Mně většinou stačilo u doktorky párkrát zakašlat a hned mě nechala týden doma ...ale já jsem byla strašnej simulant už od školky ...

napsal(a):
No, já právě nejvíc času na sebe a svoje koníčky měla na základce a potom na střední...pak už to šlo s časem z kopce...vejška a k tomu brigáda...potom jsem to vzdala, protože jsem to fakt nezvládala být denně 12 - 13 hodin pryč...a teď práce, kdy je to časově teda lepší, ale tolik volného času, jako když jsem chodila na základku budu mít už asi jen v důchodu a to kdo ví jestli ..
A vím, že to je asi blbá rada...ale rodiče by třeba na týden nenapsali omluvenku do školy, když se pořídí štěně? Mně většinou stačilo u doktorky párkrát zakašlat a hned mě nechala týden doma ...ale já jsem byla strašnej simulant už od školky ...
Zadavatelka je asi školačka....co si pořídit štěndo na prázdniny, krásné 2 měsíce bude se štěnětem doma, je spousta času na socializaci, na to naučit štěně, že bude následně samo doma....pak si myslím, že není problém, aby těch 6 hodin byl doma sám, když udělají ráno nějakou prochajdu. Možná se ještě stane nějaká ta "nehoda", ale tak s tím je potřeba u štěněte počítat.
Myslím, že v tomhle případě to není nutné hrotit nějakou týdenní omluvenkou, když je opravdu možnost štěndo pořídit na léto.

Já se také bojím pořídit si štěně, vždy jak to tady pročtu :-)
rapotacka11
napsal(a):
Zadavatelka je možná ještě školačka. (ZŠ)
Pokud je zadavatelka školačka a rodiče nejsou ochotný udělat něco pro výchovu štěnda (vzít si dovču v začátcích) tak ať si ho nepořizuje. Pak štěndo udělá pár loužiček, mamině se to znelíbí a po týdnu půjde pes z domu......