Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2020 19:33
kanovkat

XXX.XXX.61.125

Dobrý den, prosím o radu s eliminační dietou. Pes (1,5 roku) má držet eliminační dietu kvůli podezření na alergii některé složky krmení. Postupně sem psa převáděla ha Royal Canine VD Annalergenic.. Bohužel, cca po týdnu mi pes odmítá tyto granule už žrát. nesní je, ani když ho nechám hlady.. Radši nejí než tyhle granule. Jsou na trhu ještě obdobné granule např. jiného výrobce? Zvažuji variantu vaření, rýže + maso.. Zde ale řeším jaké. Jehněčí? Může být ve formě konzervy (monoproteinové pouze s tímto druhem masa)? Všem předem díky za rady a tipy ..

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2020 20:12

Eliminační dieta se určitě bude dělat daleko líp s domácí stravou (barf). Tam víte přesně, co psovi dáváte. Maso můžete kupovat syrový krmný (obchody jako vetamix, krmimmasem) anebo v konzervách, který maj fakt jen čistě maso (např Falco Max). Zpočátku můžete maso vařit nebo aspoň přelít vařící vodou, ale pokud by to pejsek dával dobře, můžete přejít i na syrový maso a ušetřit si tak práci.
Jaký druh masa - já bych začala drůbežím.

15.2.2020 20:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Nedivila bych se, kdyby problémy vašeho psa vyřešilo pouhé vysazení granulí Royal Canine - bohužel jsou velmi nekvalitní. Obdobné granule radši nehledejte.

15.2.2020 20:18

Granulemi nezjistíte nic, protože tam je protein z např. masa, vajec a přílohy.
A také ten zapomenutý v tuku.
U konzervy by to šlo, ale jistota není.
I v "předepsaných" krmivech se našel jiný protein, než byl uveden na obale.
Vaření nebo syrové jídlo je nejjistější.
Maso + rýže raději ne, protože i ta rýže může vadit.
Jaké granule jedl do těch Royal?
Dám maso, které dosud nejedl. Bez přílohy. Nebo risknout brambory, tam problém nebývá. Ale zaručit nic nelze.
Králík, kachna, krůta, makrela, treska.
Vydržet tu dietu musí jen páníček, pes je v pohodě, bude rád za kvalitní domácí jídlo :-)
Zkuste týden jedno maso a nic k tomu, jen vodu.
Má se to držet 6 týdnů, ale někdy je změna vidět hned za dva dny. Ne abyste hned začli dávat další druhy.
Když bude vše ok týden 14 dní, tak teprve přidáte přílohu. A takhle postupně.

15.2.2020 20:34
kanovkat

XXX.XXX.61.125

Děkuji..
Terven: Běžné komerční řady Royalu nejskou kvalitní, Annalergenic je speciální veterinární dieta a co sem informovala, jediná tohoto druhu na trhu a byla doporučena dermatologem právě na eliminační dietu.

Keriton: drůbeží nemůže, je to jeden z nějčastějších alergenů. U eliminační diety nevhodné..Ale moc díky za tipy masoobchodů, kouknu se , co tam nabízí :-)

Megi: myslíte že může vadit rýže? Právě všude na netu v eliminační dietě psaná je.. tak to ještě nastuduju teda.. Primárně budu vařit samozřejmě, ale třeba na cesty by se ta konzerva hodila.. Předepsanou má tu dietu na 8 týdnů..

Složení Annaleregenicu: Kukuřičný škrob, hydrolyzát z peří s nízkou molekulární hmotností (zdroj L-aminokyselin a oligopeptidů), kokosový olej, sojový olej, minerální látky, rostlinná vláknina, dužina z čekanky, frukto-oligosacharidy, rybí tuk, mono- a diglyceridy mastných kyselin esterifikované kyselinou citronovou, živočišný tuk, výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).

15.2.2020 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Běžné komerční řady Royalu nejskou kvalitní, Annalergenic je speciální veterinární dieta a co sem informovala, jediná tohoto druhu na trhu a byla doporučena dermatologem právě na eliminační dietu.
Ono existuje takové pořekadlo "nikdy se neptejte holiče, zdali nepotřebujete ostříhat".
Vet dermatolog je samozřejmě na prodeji těch granulí finančně zainteresován.
Koukněte na to složení, ani nemusíte být odborník, aby vám došlo, že tady něco nehraje...chtělo by se mi napsat, zdali máte psa nebo slepici- na prvním místě kukuřiný škrob, na druhým moučka z peří...to fakt to složení majitelé nečtou?
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/royal_canin_veterinary_diet/alergie_intolerance/566342

15.2.2020 21:02

Majitelé čtou, že tam vlastně není maso, takže nebude problém :-)
Ale teda tohle vážně přehnali, moučka z peří?
To už si dlouho nikdo nedovolil. Nemůžu tomu uvěřit, to fakt? :-)

Rýže je alergen jako kuře, hovězí, vejce, .. a konzervační látky!!!!
Tím, co dermatolog řekl, je zcela jasné, co prodává. Je to nesmysl, protože
a) nezjistíte, na co alergický je (to mu do smrti budete dávat i pamlsky tyhle granule)
b) vetlife, ....a jakékoli monoproteinové granule, co jich je na trhu .. dost

Co tomu psovi je?

15.2.2020 21:11
kanovkat

XXX.XXX.61.125

No to složení je samozřejmě nic moc, o tom se nehádám.. Vlastně se ani nedivím, že to pes nežere a nechci mu to dávat a tak hledám jinou variantu..

Pes se drbe, zejména kolem očí kde má pokožku zarudlou a často si do tam rozderbe až do krve..
Kožní paraziti vyloučeni a vysloveno podezření na alergii..

Mrknu na ty granule ještě, zkoušela sem zatím wolfsblut a ty mi psi nechtěli žrát ani jeden..

15.2.2020 21:20

Asi tak před 4 lety jsem přestala kupovat značky jako
Persil, Ariel, Jar, Ajax,..péřové polštáře letěly a koberce tamtéž.. také psa po příchodu z louky opláchnu čistou vodou - obličej, podvozek. Nedávám psovi často rýži a hovězí. A už nemáme červené kolem očí ani já, ani pes :-)
Jeden rok se mi zdálo, že je ten pes alergický naprosto na vše a navíc, že má vadné srdce. No ukázalo se, že vadný kus jsem já, protože pak ještě přešlo třetí hárání a megínek je naprosto zdravý pejsek.

Nezdržujte se a netrapte psa granulemi, fakt to nemá smysl.
Dejte mu králičí díly na polévku a uvidíte.

15.2.2020 21:22
eli22

XXX.XXX.58.41

kanovkat napsal(a):
No to složení je samozřejmě nic moc, o tom se nehádám.. Vlastně se ani nedivím, že to pes nežere a nechci mu to dávat a tak hledám jinou variantu..

Pes se drbe, zejména kolem očí kde má pokožku zarudlou a často si do tam rozderbe až do krve..

Mrknu na ty granule ještě, zkoušela sem zatím wolfsblut a ty mi psi nechtěli žrát ani jeden..

Proč pořád granule? Zkuste to nejdříve zjistit normální vařenou stravou.

15.2.2020 21:22

kanovkat, kašli na granule a dej 1 protein+1 sacharid, neboli 1 druh masa, optimálně to, které pes ještě nejedl + 1 druh přílohy (brambory, proso, ta rýže s otazníkem). Vodu. Vydržet 6-8 týdnů a pokud bude pes OK, tak přidat jiný druh masa.
Tohle vet nevysvětlil?

15.2.2020 21:44

kanovkat napsal(a):

Hele, ale drbani kolem oci atd. - to spis zavani alergii na praci prasek, avivaz, cistidla atd. vic jak na jidlo.
Po blby strave nasleduje vetsinou srajda (jako prvni signal), ne hned drbani do krve (ikdyz asi i to muze byt).

Neprosla domacnost (kolem vanoc napr.) generalnim uklidem?

15.2.2020 22:33
kanovkat

XXX.XXX.61.125

Prášek sem měnila, aviváž nepoužíváme.. Leda ty čistící prostředky můžu vyměnit ale pravidelně používáme jen Clin a sanytol.. jinak to tak nějak měním..

hmn..Eli22.. Megi: zkusím to králičí :-)
díky všem!

15.2.2020 22:52

No, mozna by stalo za to juknout na slozeni toho co pouzivate.
Vazne nemusi byt problem "jidlo", ale to ostatni co je doma (nejen) ve vzduchu...

16.2.2020 00:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

problémy kol očí měla chrtice, když měla málo zinku !

16.2.2020 10:40
ladas147

XXX.XXX.168.122

Prosim o pomoc a radu jsem zde prvne a ani nevim kde presne psat. Nas pejsek za posledni tyden hrozne nefoukl a ma stale prujem a je porad jako by unavena a porad jen polehava vse co sni jde z ni ven v podobe vodnateho prujmu predem dekuji za jakou koliv radu

Jeana12

16.2.2020 11:12
Jeana12

XXX.XXX.246.217

Týden na to koukáte a jediné řešení, které Vás napadne je diskuze, kde stejně nikdo nic nevyřeší. Jděte na veterinu, tohle nic hezkýho nebude.

16.2.2020 11:13

ladas147 napsal(a):
Prosim o pomoc a radu jsem zde prvne a ani nevim kde presne psat. Nas pejsek za posledni tyden hrozne nefoukl a ma stale prujem a je porad jako by unavena a porad jen polehava vse co sni jde z ni ven v podobe vodnateho prujmu predem dekuji za jakou koliv radu

Napsala bych do psychiatrické poradny.
Čekáte, až umře, nebo na co?

16.2.2020 11:16
ladas147

XXX.XXX.168.122

dekuji za radu, jen jsme chteli poradit, nema zadne bolesti tak jsme se chteli poradit zde

16.2.2020 11:19

ladas147 napsal(a):
dekuji za radu, jen jsme chteli poradit, nema zadne bolesti tak jsme se chteli poradit zde

Vzhledem k tomu, že nemá jídlo, přijde hypoglykemický šok a umře.
Doufám, že tato rada stačí a už jste na cestě na veterinu.

16.2.2020 11:28
ladas147

XXX.XXX.168.122

jidlo (granule) ma jen kdyz to sni tak prujmuje

16.2.2020 11:50
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

DOMÁCÍ strava dělá problém?

Teď už asi jo ...
Granule nesedly, tak je psovi nedám.

16.2.2020 11:57

ladas147 napsal(a):
jidlo (granule) ma jen kdyz to sni tak prujmuje

Takže jídlo nemá, ne?

16.2.2020 11:57

To je nějaká soutěž tady nebo co?

16.2.2020 13:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

chudák pes, okamžitě na veterinu !!! toto nevzniklo ze dne na den. Nejspíš zavodnění orgánů v břiše
a bolesti nemá protože to nebolí

Přidejte reakci

Přidat smajlík