Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
mám fenu jezevčíka 1,5. Od mala když nejsme doma se většinou vyčura i vykadi v bytě na dlažbu. Jakmile jsme doma nehodu nemá. Od vysvětlování,machani čumáku apod nepomáhá nic. Myslím, že to dělá že vzteku. Vencena je hodně. Ale nevydrží od 6 hod do 14.30. Už uvažuji o koupi záchodu pro psi, ale zda by to nebyl krok ještě zpět.Opravdu se ji snažím svědomitě vychovávat,ale v tomhle už si nevím rady. Máte zkušenost? A vás názor na wc pro psy?....nemyslím,že to šťastně rozhodnuti....Děkuji za odpovědi. Ps. Fena je kastrovana,ale myslim,ze vliv to nema...
pes nic nedělá ze vzteku. vašemu"vysvětlování" nejspíš nerozumí. jak jste jí to jako "vysvětlovali"? Máchání čumáku? to jako vážně?
wc pro psy, různé podložky a plíny za mne rozhodně ne. Dovedete si to představit u velkého psa?
Fenu před odchodem vyvenčete, zkuste naučit povel na čurání.
nemá fena zdravotní problém?

Čumák jsem ji vymachala párkrát a i mě se to pricilo. Ona když ji řeknu fuj,nesmíš moc dobře ví co udělala. Na druhou stranu přijde mi nesmyslné ji trestat. Dělá to od mala. Je vykrastrovana že zdravotních důvodů,ale nemyslím,že by to mělo vliv. Na veterině mi poradili to mechanik čumáku coz se mi příčí. Mě nevadí vytrit a sebrat,ale jde o to jak ji to naučit. Děkuji za reakci
Nez ji necháte doma ráno, jak dlouho s ní jste venku a vykoná potřebu?
Dělá to celou dobu, od mala?
Možná i nevhodné jídlo, rychle projde zažívánim a musi ven...
Nebo jeste možnost, hodně čůrá protože moc pije z důvodu cukrovky....
Tresty bych úplně vynechala,urcite to schválně nedělá. To by spíš něco znicila.

Na dlažbu? Kde to je, v kuchyni, u dveří ven?
Když u dveří, tak se snaží jít se venčit ven. Když kdekoli, tak by to mohl být zdr. problém, ale spíše špatně naučené venčení. Pes raději čůrá tam, kde se to vsákne, protože se nechce znečistit.
Budete si muset vzít volno a začít znovu jako u štěněte. Co hodinu ven a tam čekat, dokud se nevyvenčí a pochválit. Doma neříkat nic. Jak něco naznačí, popadnout a vynést ven. Tam zas pochválit.
Na dobu, kdy jste pryč, zajistit jedno venčení.
Podívat se na žrádlo.

Zadavatel má problém už od prvopočátku - viz starší založené diskuze......
Jeana12

XXX.XXX.132.70
napsal(a):
Zadavatel má problém už od prvopočátku - viz starší založené diskuze......
Ty starší diskuze jsem včera pročítala, píše se tam o křížence labradora s těmito problémy. Takže tazatelka je buďto Troll, nebo trošku klame, nebo nejhorší varianta - uvedené problémy se objevují u všech jejich psů

Časově to odpovídá, je to ten stejný pes. Asi se na všechny rady vykašlala. Nutná práce. Normálka.

Moc děkuji za věcné připomínky a rady. A ano, pro šťouraly, kteří neporadí jen kritizují. Jedná se o mého prvního psa o kterého se celá rodina staráme výborně. Nevím, kde berete právo urážet a nadávat mi do Trolu.Slusnost by Vam neuskodila.Nevidím nic špatného se zeptat a nechat si poradit.

napsal(a):
Moc děkuji za věcné připomínky a rady. A ano, pro šťouraly, kteří neporadí jen kritizují. Jedná se o mého prvního psa o kterého se celá rodina staráme výborně. Nevím, kde berete právo urážet a nadávat mi do Trolu.Slusnost by Vam neuskodila.Nevidím nic špatného se zeptat a nechat si poradit.
A tak už napište, jak to chodí - co pes jí, jak chodí ven, kdy, po jídle před jídlem ...kde se venčí, kde to dělá doma.. to jsou důležité věci. Takhle nevyřešíte nic, stejně jako ten rok předtím. Chápete?

Ráno kolem 5 az 6 jde ven. Dostane nažrat granule s trochou konzervy. Pak jde ven v půl třetí. Cca hodina i více. Pak kolem třeba půl sedmé znova ven. Dostane druhou část žrádla. Po té ještě večer kolem 9 na chvíli ven. Cura mi v kuchyni na dlažbu či kobereček, který už dávám pryč. Curaní najdu vždy po příchodu domu obcas i vykal . Pres noc vzdy vydrzi do rana. Nevim, treba je to na ni pres den dlouho.

Pes ji vzdy po prochazce. Vencim ji v parku mezi psy, kde vzdy potrebu provede.

Ještě mě teď napadlo,že ji nechávám zbytek jídla v misce. Dám ji jídlo a odejdu do práce. Zdá třeba to není tím, že dojida přes den,více pije....

Vynechala bych ranní krmení. Dá si granule ( jestli nasypané suché - o to víc pije ), několikrát za den je zapije a pak je 9,5 hodiny nevenčená. Může to pro ni být dlouho.

No a nebo ty granule s konzervou projdou moc rychle. Zásadně u nás nedávám nic podobného konzervě, nebo neosvědčené granule, před cestou vlakem a podobně. Po konzervě šel pes tak za hodinu.
Nechávat v misce je taky na houby. Misku uklidit. Jestli to nesežere naráz, tak asi tolik nepotřebuje. A to by vysvětlovalo, proč nevydrží těch 9 hodin..... psi vydrží víc. Počůrat se doma mohou, vodu pít musí. Ale že by vyhodili granule?
Buď jsou blbé nebo blbě krmíte.
V noci pes spí = střeva se moc nehýbou = nepotřebuje nic.
To místo si asi vybral jako že WC. Je to čistotný pes :-) akorát teda nevydrží s tím, jak ho krmíte.

Jak dlouho jste s fenkou ráno venku, než odejdete do práce? Ani fenkám nestačí, že jednou čupnou a jdou domu.... moje fenka čůrá třeba 4x než je vyprázdněná, pak už jen ukapkává, završí to bobíkem a jdem domu až když má ráno takhle splněno...pokud nekadí a nekadí(vyjímečně), nedá se nic dělat, já musím do práce a povolávám tchýni, když u nás nikdo není....

Ráno tak dvacet minut. Tak já jí ráno než půjdu seberu misku. Nebo upravím dávku jídla na jedenkrát denně večer.A uvidím, zda to bude mít nějaký efekt. No a zda je to čistotná fenka...no asi moc ne že, když tohle vyvádí:-)Pak jde o to, zda to na ní není skutečně dlouhá doba.... Děkuji za rady a poznatky :-) Snad bude lépe....

Asi ano, asi si to vybrala místo wc. No štve mě to. Chtěla bych najít příčinu. Když jsem si jí pořídila byla jsem s ní dva měsíce doma. Venku jsme lítali co hodinu. Snažila jsem se o důslednost. Třeba jsem byla důsledná málo....Když sem se ptala veta, bylo mi řečeno vymáchat čukám a praštit novinama. Ja na toto moc nejsem. Možná jsem moc citlivá, ale tohle neumím. Tak uvidím jak budeme pokračovat.

Když sem se ptala veta, bylo mi řečeno vymáchat čukám a praštit novinama.
Já se divím, že tuhle kravinu může dneska někdo ještě radit
Veterinář není žádný odborník na výchovu, ten by měl tak max vyloučit zdravotní problém.

žertová :-) legrace no :-)
a fakt musí žrát ty granule s konzervou jo .. co když bude mít ráno hlad a bude blinkat
achjo
napsal(a):
Asi ano, asi si to vybrala místo wc. No štve mě to. Chtěla bych najít příčinu. Když jsem si jí pořídila byla jsem s ní dva měsíce doma. Venku jsme lítali co hodinu. Snažila jsem se o důslednost. Třeba jsem byla důsledná málo....Když sem se ptala veta, bylo mi řečeno vymáchat čukám a praštit novinama. Ja na toto moc nejsem. Možná jsem moc citlivá, ale tohle neumím. Tak uvidím jak budeme pokračovat.
Kdyby mi tohle poradil veterinář, tak jsem na té veterině naposled. Pes to není pidi mini, takže bych krmila dvakrát denně, po příchodu z odpolední prochajdy a před spaním. Můj pes žere před půlnocí, někdy vyjímečně hodí bobana v zahradě dřív, ale běžně kolem 9h, když jdem na ranní prochajdu. Na ní dostává spoustu pamlsků, které jsou část dávky(sušené maso, piškoty, frolic) a doma vepřová žebra. Ty sní buďto hned, v průběhu dne, před večeří, nebo tam klidně leží do dalšího dne. No a kadí ještě k večeru na prchajdě, teď ho bolí nohy, tak už tolik km nenachodíme, ale když jdem kolem těch 6km, kadí během ní i dvakrát.

Rosállie_1
napsal(a):
Můj pejsek dělal něco podobného a veterinářka mi říkala že je dost možné že vás tím volá. Protože když by to udělala a vy byste byla doma tak ví že by jste to šla uklidit. A proto si myslí že když odejděte a ona se vyprázdní že tam příjdete a uklidíte to.
Tak to mám kliku. Mě psice volá docela často, pokaždé, když jí zmizím. Naštěstí u toho nes.e....