v Sobotu 15.2. nám začala fenka rodit, byl to její již 3. porod, v 10 večer se jí narodil první kousek, čekali jsme že to bde probíhat klasicky jako předešlé porody, ale další štěňáko přišlo na svět až v nedě v 9 ráno, další následovalo ve 12:00, čekali jsme do 18:00 a poté jsme zajeli na veterinu, obávali jsme se, že má nějaké problémy, po vyšetření jsme zjistili, že je v děloze ještě jedno štěňátko, a že je naprosto zdravé a i maminka že vypadá skvěle, tak jestli chceme počkat do rána jestli neporodí, řekli jsme si že ještě počkáme, když je vše v pořádku, v 9večer již bylo na světě.
1. Porod se jí narodilo 6 štěňátek všechno proběhlo v pořádku, všechny byly zdravé
2.Porod jich bylo 8, opět bylo vše v pořádku
3. porod, bylo jich pouze 4 + velmi divný porod skrz časové rozestupy, v pondělí podvečer jsme je dali domů aby se fenka v klid nažrala, poté jsme je dali zpět ven, tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala. Vždy když se kojli fenka jedno dala bokem, jakoby nechtěla aby z ní sály všichni najednou.
V úterý bylo vše v pořádku, nevšimli jsme si žádné změny. Po dnešním raním probzení je mi trochu smutno, zjistili jsme že fenka 2 štěňata v noci snědla, vůbec nevíme důvod.
Nemáte někdo nějakou podobnou situaci? Předem děkujiza váš názor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Názor na co? Říkala, že je něco špatně, štěňata to také říkala, a když se nic nestalo, tak ty vadné kusy snědla, aby neohrozily ostatní.
Možná je příště nechat doma a koukat, jestli všichni jí a spí?
Co na to řekl chovatel feny?
Mně se jednou stalo, že fenka, moc hodná, starostlivá, starala se i o koťata, porodila, ale jen jedno štěně. Původně jsme mysleli, že vůbec štěnata nebudou, ale bylo jedno. Pár dní se starala, jakoby ho zkoumala, a pak ho odložila a nic. Já starý zachraňovač ho k ní pořád dávala, chvilku pil, ona chudák držela, pak ztratila mléko, já ho dokrmovala, pak ještě další problémy, ale přežil.Po čase jsem zjistila, že nemá jedno varle, pak byl děsný alergik, a jakoby přihlouplý, prostě jako když se narodí postižené dítě. Tak jsem si ho teda nechali a fenka se o něj až do své smrti vzorně starala, bránila ho atd, jako by si řekla "dobře, tak teda když jsi přežil, což jsem právě nechtěla, tak se o tebe postarám". Byli na sebe tak navázaní, že když fenka odešla, pejsek už taky skoro nechtěl být.
Mně se to stalo párkrát i u papoušků a ty se mi zdají ještě "přísnější". Jednou mládě odložili, dokrmila jsem, a pak jsem zjistila, že mládě nemá jeden drápek, jinak nádherný a zdravý jedinec. Jednou taky tři mláďata zlikvidovali, důvod nevím, i když tuším (moc velká a nová budka), ale další snůšky byly úplně bez problémů,

MonTy21
napsal(a):
dobře, díky za názor, příště ji budeme více sledovat, jednalo se mi jen o to že fenka je z oho velica špatná a smutná a chtě jsem se jistit zda to tak je, že nejspíš byli nemocní.
Jinak chvatel jsem víceméně já, a jen se bojím i o další šěňátka.
Jestli je fenka velice špatná, nemusí to být smutkem. Zkontroloval ji po porodu veterinář? ( zadržené lůžko = zánět, sepse )
tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala.
Tak on normální chovatel nespí,když se něco děje, fena vyje a štěňata kňučí
Štěňata mohla být nemocná nebo feně prostě není dobře,ať už kvůli zdravotnímu stavu nebo psychice,i feny mohou mít laktační psychozu. Každopádně hlídat 24 hodin denně,dokud nebudete mít jistotu,že už je fena ok a štěňata prospívají
janaa
napsal(a):
tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala.
Tak on normální chovatel nespí,když se něco děje, fena vyje a štěňata kňučí
Štěňata mohla být nemocná nebo feně prostě není dobře,ať už kvůli zdravotnímu stavu nebo psychice,i feny mohou mít laktační psychozu. Každopádně hlídat 24 hodin denně,dokud nebudete mít jistotu,že už je fena ok a štěňata prospívají
Tak to je pravda, já bych oka nezamhouřila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
MonTy21
napsal(a):
dobře, díky za názor, příště ji budeme více sledovat, jednalo se mi jen o to že fenka je z oho velica špatná a smutná a chtě jsem se jistit zda to tak je, že nejspíš byli nemocní.
Jinak chvatel jsem víceméně já, a jen se bojím i o další šěňátka.
Takze jste potreti namnozila bezpapiracku se stenaty nulove hodnoty buhvijakym psem. Proboha proc????
Já nějak nerozumím tomuhle:
„v pondělí podvečer jsme je dali domů aby se fenka v klid nažrala, poté jsme je dali zpět ven, tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala.“
Vy máte fenu se štěňaty po nestandardním porodu někde venku, v boudě, nebo bůhvíkde? A večer je berete domů, abyste dali feně nažrat? A jinak fena nežere? Nebo proč je jednou za den stěhujete a stresujete? A když pak chce fena dovnitř, tak ji vezmete a za chvilku vyhodíte, protože vás ruší?
Tak tomu říkám zodpovědný přístup a vymazlený odchov. Chudáci zvířata! :-(

"dobře, díky za názor, příště ji budeme více sledovat"
Buďte tak hodní a p ř í š t ě se na to vykašlete, čili už nepřipouštějte-nechovejte !
MonTy21
napsal(a):
v Sobotu 15.2. nám začala fenka rodit, byl to její již 3. porod, v 10 večer se jí narodil první kousek, čekali jsme že to bde probíhat klasicky jako předešlé porody, ale další štěňáko přišlo na svět až v nedě v 9 ráno, další následovalo ve 12:00, čekali jsme do 18:00 a poté jsme zajeli na veterinu, obávali jsme se, že má nějaké problémy, po vyšetření jsme zjistili, že je v děloze ještě jedno štěňátko, a že je naprosto zdravé a i maminka že vypadá skvěle, tak jestli chceme počkat do rána jestli neporodí, řekli jsme si že ještě počkáme, když je vše v pořádku, v 9večer již bylo na světě.
1. Porod se jí narodilo 6 štěňátek všechno proběhlo v pořádku, všechny byly zdravé
2.Porod jich bylo 8, opět bylo vše v pořádku
3. porod, bylo jich pouze 4 + velmi divný porod skrz časové rozestupy, v pondělí podvečer jsme je dali domů aby se fenka v klid nažrala, poté jsme je dali zpět ven, tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala. Vždy když se kojli fenka jedno dala bokem, jakoby nechtěla aby z ní sály všichni najednou.
V úterý bylo vše v pořádku, nevšimli jsme si žádné změny. Po dnešním raním probzení je mi trochu smutno, zjistili jsme že fenka 2 štěňata v noci snědla, vůbec nevíme důvod.
Nemáte někdo nějakou podobnou situaci? Předem děkujiza váš názor.
Tak mě je smutno z Vás a z Vašeho přístupu.

tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala
Nejsem chovatel, ale napíšu jen jedno, na nějaké spaní bych teda neměla ani pomyšlení a od feny a štěňat bych se nehla.
napsal(a):
tu noc jsme slyšeli samé vytí a pořád se dobývala dovnitř s tím, že měla jedno štěně v puse a chtěla abychom ji pustili, když jsme ji ovšem pustili, tak se nedalo spát, protože štěňata pořád kňourala
Nejsem chovatel, ale napíšu jen jedno, na nějaké spaní bych teda neměla ani pomyšlení a od feny a štěňat bych se nehla.
Asi mě ted ukamenují ale je dobře že štěnata nepřežila a snad jsou majitele poučeni pro příště a už žádné množení a fenu vykastrují ...
Podle toho co tu napsaly se jedna o štěnata bez pp kdoví čeho a kdoví jak by skončila ,nedělám si iluze že chovatel ... který se nestará o fenu při porodu bude řešit kam se štěnata dostanou a jak se budou mít ..

keissa
napsal(a):
Asi mě ted ukamenují ale je dobře že štěnata nepřežila a snad jsou majitele poučeni pro příště a už žádné množení a fenu vykastrují ...
Podle toho co tu napsaly se jedna o štěnata bez pp kdoví čeho a kdoví jak by skončila ,nedělám si iluze že chovatel ... který se nestará o fenu při porodu bude řešit kam se štěnata dostanou a jak se budou mít ..
Tady asi nejde o to, že štěňata nepřežila, ale když mi venku vyje fena, dobývá se dovnitř, jedno štěně v tlamě, tak bych i jako naprostý laik tipla, že není všechno ok a zalité sluncem.....