Pes ve 2 letech začal vyjíždět na ostatní psy

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2020 16:26
aaddeellaa

XXX.XXX.113.204

Dobrý den,

ráda bych se s Vámi poradila o problému, který se nám teď děje. Náš pes (střední kříženec, 2 roky, pravděpodobně kříženec labradora) byl vždy velmi aktivní, kamarádský k lidem i psům. V posledních dnech se začal jakoby “poměřovat” s ostatními psy, kteří jsou v jeho velikosti, nebo větší. Není to u všech a většinou mu spíš vadí samci a ještě když je on, nebo jiný pes na vodítku. Už z dálky, co ho vidí, se začne krčit a pak kolem něho celý naježený chodí. Jakmile ten jiný pes začne vrčet, tak začne taky a skončí to rvačkou, kdy mě můj pes neposlechne a nedá se odvolat. Nikomu zatím nic neudělal a přijde mi, ze ani vyloženě nic udělat nechce. S menšími psy a fenkama si hraje normálně a je hodný. Stále si nějak asi chci myslet, ze je to puberta, ale nevím zda je to možné? Popřípadě nemáte někdo zkušenost jak s tím pracovat? Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti. Děkuji a přeji hezky den!

19.2.2020 16:35
janaa

XXX.XXX.250.132

Dospěl. Je ve věku,kdy to zkouší a je na vás mu vysvětlit,že takhle ne. Já to vždycky připodobňuju pubertálním chlapcům v hospodě,kdy se začnou prsit a hulákat na sebe. Pracovat se s tím dá jednoduše, trvat na absolutní poslušnosti. Pes nemusí mít rád druhé psy, ale musí se je naučit ignorovat a hlavně vás poslouchat (u některého psa to skončí tím prsením,a když se mu to vysvětlí, nemá v životě se psy problém, některý prostě v dospělosti ostatní samce nemusí). Košík,stopovačka a být o krok napřed před psem, vytrvalost a důslednost, musíte mu ukázat, že tohle není způsob, jakým chcete,aby se choval. Pokaždé,když dojde ke rvačce, zkušenost se násobí a pes se učí to,co nechcete,aby dělal

19.2.2020 16:39
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Jejda, pejsánek dospěl. To je překvapení!

19.2.2020 16:39
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Jistě nosí vhodný náhubek,

19.2.2020 18:52
aaddeellaa

XXX.XXX.113.204

janaa napsal(a):
Dospěl. Je ve věku,kdy to zkouší a je na vás mu vysvětlit,že takhle ne. Já to vždycky připodobňuju pubertálním chlapcům v hospodě,kdy se začnou prsit a hulákat na sebe. Pracovat se s tím dá jednoduše, trvat na absolutní poslušnosti. Pes nemusí mít rád druhé psy, ale musí se je naučit ignorovat a hlavně vás poslouchat (u některého psa to skončí tím prsením,a když se mu to vysvětlí, nemá v životě se psy problém, některý prostě v dospělosti ostatní samce nemusí). Košík,stopovačka a být o krok napřed před psem, vytrvalost a důslednost, musíte mu ukázat, že tohle není způsob, jakým chcete,aby se choval. Pokaždé,když dojde ke rvačce, zkušenost se násobí a pes se učí to,co nechcete,aby dělal

Děkuju moc za reakci! Tohle jsem si nějak myslela, jen jsem se v tom chtěla utvrdit! Ještě jednou díky!

19.2.2020 18:52
aaddeellaa

XXX.XXX.113.204

rapotacka11 napsal(a):
Jistě nosí vhodný náhubek,

Jak to myslíte?

19.2.2020 20:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

aaddeellaa napsal(a):
Jak to myslíte?

myslela "nátlamek" nebo "námordek" pes má tlamu , lovečtí mordu

Nikdy neslyšela ?

19.2.2020 20:32
aaddeellaa

XXX.XXX.232.111

lupus4 napsal(a):
myslela "nátlamek" nebo "námordek" pes má tlamu , lovečtí mordu

Nikdy neslyšela ?

Ale to samozřejmě slyšela , jen nechápu proč ten sarkasmus v tom komentáři!

19.2.2020 20:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já zase nechápu Vaše "jak to myslíte? "

Nebyl to sarkasmus, ale ironie...

19.2.2020 21:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janaa napsal(a):

Chtěla jsem to taky napsat. Hoši prostě mají tu potřebu se poměřovat a dokazovat si, kdo je víc. Je to v genech, musíte jen korigovat. Moc to nehroťte, ať o psa ještě víc nepobídne k tomu, že: je to třeba. Já většinou používám něco jako hele klid, hoši, klídek, aby si se neposr...pozdravit a jdeme..Spíš hlasem jako by posměšnným. V 99% to zabere, pokud je protější pes magor, tak to jde do nějakého vr, vr, ale nikdy nebyla mela, že by některý přišel k úhoně. No a to, že pes neposlechne znamená, že na volno nepouštět. Na druhou stranu, pokud jsou psi na vodítkách, ať už jeden z nich, či oba, bývá to mnohem horší. Mám celkem velkého psa a pokud se k němu šine nějaký podobně velký na volno, netváříc se zrovna přívětivě, psa pouštím z vodítka, protože pokud by došlo na melu, má menší možnost se bránit a také...nehodlám se osobně do toho vmotat také.

19.2.2020 21:10
aaddeellaa

XXX.XXX.232.111

lesnížínka napsal(a):
Chtěla jsem to taky napsat. Hoši prostě mají tu potřebu se poměřovat a dokazovat si, kdo je víc. Je to v genech, musíte jen korigovat. Moc to nehroťte, ať o psa ještě víc nepobídne k tomu, že: je to třeba. Já většinou používám něco jako hele klid, hoši, klídek, aby si se neposr...pozdravit a jdeme..Spíš hlasem jako by posměšnným. V 99% to zabere, pokud je protější pes magor, tak to jde do nějakého vr, vr, ale nikdy nebyla mela, že by některý přišel k úhoně. No a to, že pes neposlechne znamená, že na volno nepouštět. Na druhou stranu, pokud jsou psi na vodítkách, ať už jeden z nich, či oba, bývá to mnohem horší. Mám celkem velkého psa a pokud se k němu šine nějaký podobně velký na volno, netváříc se zrovna přívětivě, psa pouštím z vodítka, protože pokud by došlo na melu, má menší možnost se bránit a také...nehodlám se osobně do toho vmotat také.

Děkuju moc za reakci. Souhlasím, tento přístup je mi nejvíc blízký.

Přidejte reakci

Přidat smajlík