Uživatel s deaktivovaným účtem

Doma se dohadujeme s dcerou, tak bych chtěla znát další názor. Před dvěma lety dostala štěně od známých koňáků. Našli na svých pozemcích uvázanou březí fenu, tak rozdávali štěňata. Narostla nám z ní fena co má 65cm v kohoutku, víme o dvou dalších psech a ti jsou o něco větší. Je v nich kus argentýny?

dtto marcelaamax

Ale ty svaly, ramena, bricho..klenutí prostě.. není to válec. Nějaký atletický pevný pes v tom je. Může být. Ale labrador převažuje. Jsou ale plemena, která jdou "vysportovat" naprosto jednoduše. Gůgl má obrázky lab dogo argentino mix.
Mi přijde, že hlava je z laba a zbytek jiný pes :-)

Já jí zkusím vyfotit líp. Jako napotvoru žádnou hezkou fotku nemůžu najít. Je to takový pérák, z místa se odrazí a skočí venku na stůl nebo velký balík sena, má takový atletický pohyb, já labradora měla a při pohybu vypadal úplně jinak. Ona má takový ten elegantní koníkovský klus, při rychlejším pohybu vypadá jako by se jen tak odpinkávala od země. To labrador jakoby dupe. Bohužel je dost ostrá.
marcelaamax
napsal(a):
Nemáte fotku i ze předu? Já v ní z těchto fotek tedy argentinu nevidím. Možná labrador, čuvar, teoreticky třeba i SAO, nebo podobný pastevec? Ale kdo ví
Já bych tak řekl, že na té jedné fotce ten habitus tlamy je trošku SAO. Ale hádat genetiku podle fenotypu je naprostá zoufalost a nemá to žádný smysl.

A maminka byla co? to dcera neví?alespoň barvu?

"Ona má takový ten elegantní koníkovský klus, při rychlejším pohybu vypadá jako by se jen tak odpinkávala od země. To labrador jakoby dupe. Bohužel je dost ostrá."
však ten saošek
napsal(a):
"Ona má takový ten elegantní koníkovský klus, při rychlejším pohybu vypadá jako by se jen tak odpinkávala od země. To labrador jakoby dupe. Bohužel je dost ostrá."
však ten saošek
Je pravda, že z toho koníkovského klusu ten nějaký ten pastevec vyčuhuje mnohem víc než ze vzhledu a pokud je od štěněte vedená běžným způsobem a i přes normální socializaci je prostě ostrá, tak o to spíš by tam nějaký podíl mohl být.

Maminu jsem neviděla, prý velký světlý hubený kříženec. Našli ji uvázanou na kraji pastviny v lese. 14dní na to porodila štěňata a když jim bylo zhruba 6 neděl zmizela a už ji nenašli.
Moc neštěká, ale dost přísně hlídá, rozhodně je víc než ochotná cizího člověka kousnout. Nás zná, poslechne celkem ochotně, na ostatní zvířata v naší přítomnosti neútočí, ale je to takové to, jen se na chvíli otoč a nedávej pozor. Znáte to, při pohledu do krákárny se jí úplně klepe brada.
Zatím je to s ní vpohodě, ale jsem zvědavá co za rok, kam se to zvrtne.

Dyť to má tlapky jako baletka.....kříženec kříženců. klidně i kdysi špic(zatočený ocásek) kdysi labrador...prostě mixle pixle. ale určitě v poslední době nic jednodruhového i bez PP......

Přesně. Kangal. Ocas takhle také kroutí a svalnatý je. I zvednuté břicho a záda, fakt :) Na foto je labrador x kangal.

napsal(a):
teď mám hezkou fotku
Opravdu se nedá říct, jaká plemena jsou ve vaší křížence nemíchaná. Protože vzhled i povaha velice často klame.

janaa
napsal(a):
A pak něco třetího,protože ty hubeňoučký uzounký packy nejsou ani po kangalovi,ani po labíkovi
A pak něco třetího, čtvrtého, pátého až x-tého. Kříženec kříženců. Hádat, která všechna plemena se mohla podílet na vzniku, by byl dlouhý seznam. Uznaných plemen je cca 400.

janaa
napsal(a):
A pak něco třetího,protože ty hubeňoučký uzounký packy nejsou ani po kangalovi,ani po labíkovi
Jo, ale když .. když já nevím, jak se zmenší zvětší nohy :-) Třeba - snížíme výšku a nohy se ztlustí? :-)
Ale co má labrador tak zvláštního, že je tak často poznat, že tam labrador byl? I když to může být jen tím, že má takovou univerzální psí hlavu. Asi. Nebo ještě záleží, jestli to byl tatínek nebo maminka?
Dá se něco odhadnout, předpokládat s větší jistotou - ohledně postavy - když budu tvořit F1, nebo to musím zkusit?
Kdysi jsem viděla v časopise fotografie kříženců něm. ovčáka a baseta, včetně rtg, ale bohužel si z toho nepamatuji ani slovo.

sranda pak je, když vám někdo dá štěně s drobounkýma pacinkama, se slovy, neboj, nenaroste-koukej na ty nožičky a pes má 65cm v kohoutku. Ale jo, nohy má drobný.

napsal(a):
teď mám hezkou fotku
Tak tady vypadá jako fenka jedné dřívejší diskutnice. Jen měla nazrzlé ohraničené fleky. Jinak dvojčata.
Rodiče byli - špringršpaněl x bulík ... a druhého dárce jsem zapomněla.
napsal(a):
Jo, ale když .. když já nevím, jak se zmenší zvětší nohy :-) Třeba - snížíme výšku a nohy se ztlustí? :-)
Ale co má labrador tak zvláštního, že je tak často poznat, že tam labrador byl? I když to může být jen tím, že má takovou univerzální psí hlavu. Asi. Nebo ještě záleží, jestli to byl tatínek nebo maminka?
Dá se něco odhadnout, předpokládat s větší jistotou - ohledně postavy - když budu tvořit F1, nebo to musím zkusit?
Kdysi jsem viděla v časopise fotografie kříženců něm. ovčáka a baseta, včetně rtg, ale bohužel si z toho nepamatuji ani slovo.
No, já někdy říkám,že všechno v útulcích, co má uši nahoru je kříženec No a všechno,co má uši dolů, je kříženec labradora dvě základní skupiny přitom tam ty plemena nikdy nemusela být nebo někdy v desátým koleni.
Jinak bych řekla,že tohle se prostě odhadnout nedá. Známý měl dva bráchy, křížence NO a středoasiata a každý šel do toho jednoho plemene, i povahou, i vzhledem. Fakt by je člověk na sourozence netipl
napsal(a):
sranda pak je, když vám někdo dá štěně s drobounkýma pacinkama, se slovy, neboj, nenaroste-koukej na ty nožičky a pes má 65cm v kohoutku. Ale jo, nohy má drobný.
No a nebo případ kamarádky - brala si štěně, kde matka byla bigl, otec drobnější BSP, z předchozího stejného spojení vyrostli psi velci po kolena (část viděla na fotkách, jednoho osobně). Stendo mělo sice velké packy, ale jinak bylo malé. No a ze psa vyrostlo 40 kg mohutné tele. Ale jinak opravdu vypadá vzhledově jako ti z předešlého vrhu, akorát je dvakrát větší 😀
napsal(a):
Mě by zajímalo, jak moc mohou být F1 kříženci různí třeba v rámci jednoho vrhu - mám taky efjedničku, bohužel o jejích sestrách nic nevím. Jako mimina vypadaly stejně, lišila se jen barva.
Já jsem byla přesvědčená, že štěňata budou mít krátkou srst po hladkosrstým jezevčíkovi, když je krátká dominantní- dokonce mě tady onehdá Flip utřela, že rodiče nemohou být rodiče ,
já jsem ohledně toho pátrala a u jezevčíků to není tak jednoduché - přesně už si to nepamatuju, kecala bych, ale snad může být nějaký gen pro dlouhou srst i u hladkosrstýho.
ale snad může být nějaký gen pro dlouhou srst i u hladkosrstýho.
jo, velmi zjednodušeně u heterozygota...
tzn. krátkosrstý pes, který je přenašečem vlohy pro srst dlouhou
ze spojení takovýchto dvou je 25% dlouhosrstých, 50% hetero krátko a 25% krátkosrstých homozygotů
např se to tu řešilo u belgičáků
na délce a struktuře se podílí 3 geny + XX
napsal(a):
teď mám hezkou fotku
https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/
můžete si nechat udělat test ............

GAELLE
napsal(a):
https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/
můžete si nechat udělat test ............
tady by stejně vyšlo mixle pixle

napsal(a):
teď mám hezkou fotku
Zkuste jí domalovat uřezané uši. Ty uši dolů udělají z každého křížence labradora.

i když nejsem zastánce kupírování, je pravda že s plachťáky vypadá každý pes jako dobrák.