Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuzu2323

23.2.2020 09:00
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Dobrý den,
Naší fence bude teď v dubnu 2020 2 roky. Do teď vydržela ven a v krajních případech chodila na plenku. Poslední dobou ale chodí kakat do pelechu nebo jinde po bytu. Co je nejlepší řešení? Děkuji

23.2.2020 09:09
Dája6

XXX.XXX.97.195

Dobrý den,
nejlepši řešení je vyhodit plenu. Pes není dítě, pes se venčí ven. Pokud jste byli na veterině a vše po zdravotní stránce je v pořádku, tak pleny po bytě vyhodit a chodit často ven.
Nemá náhodou Vaše fenečka změnu stravy? I tam by mohla být příčina, ale i tak pleny pryč🤫
Dája

Zuzu2323

23.2.2020 09:18
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Děkuji za odpověď. Krmivo stejně... První fena měla plenu stále v případě potíží a přestala na ni chodit sama... Jen pokud měla bobek průjem tak na ni šla... Proto jsem byla toho názoru že plenu necháme i te druhé fenecce pro případ nouze. Kakat přestala a chodila pouze v noci někdy čůrat... Ale teď začala dělat tohle...

23.2.2020 10:12
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Dospělá fena a chodí na plenu , ona nechápe že na plenu může a kus vedle už nesmí naučila se že může kdykoliv a to se bude u dospělé feny blbě odnaučovat

23.2.2020 12:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

kdybyste měla např. bernardýna taky by chodil doma na plenu????
chodte s fenkou co nejčastěji ven, tam chválit, doma netrestat.
Pleny vyhodit, fenku sledovat.

23.2.2020 13:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zuzu2323 napsal(a):
Děkuji za odpověď. Krmivo stejně... První fena měla plenu stále v případě potíží a přestala na ni chodit sama... Jen pokud měla bobek průjem tak na ni šla... Proto jsem byla toho názoru že plenu necháme i te druhé fenecce pro případ nouze. Kakat přestala a chodila pouze v noci někdy čůrat... Ale teď začala dělat tohle...

Pokud se mi řádně venčený pes přes noc pose.e, tak to uklidím a jedeme dál. Mít po bytě roztahané plínky je nechutné a nesvědčí to o vašem pořádném a pravidelném venčení.

Zuzu2323

23.2.2020 13:25
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Psy vencime řádně... starší to nedělá... Mladší v vencime a do hodiny se vykaka znovu doma... Víc než kritiku bych uvítala radu.. Děkuji moc za pochopení a pomoc

23.2.2020 13:34
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

- a do hodiny se vykaka znovu doma.

Rada?
Hlídat! a běhat.

23.2.2020 13:35
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Zuzu2323 napsal(a):
Psy vencime řádně... starší to nedělá... Mladší v vencime a do hodiny se vykaka znovu doma... Víc než kritiku bych uvítala radu.. Děkuji moc za pochopení a pomoc

No tak je asi něco špatně zdravotně anebo se žrádlem - má třeba víc odpadu. Čím vlastně krmíte, smím-li se zeptat?

23.2.2020 13:35
fikovnice

XXX.XXX.135.11

rapotacka11 napsal(a):
- a do hodiny se vykaka znovu doma.

Rada?
Hlídat! a běhat.

OT: Srdečně zdravím - už zase píšeme zároveň?

23.2.2020 13:39
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Taky hezky zdravím.
Máte pravdu, třeba je to krmením.

23.2.2020 13:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zuzu2323 napsal(a):

GAELLE i Markéta radí. A dobře. Budete přeučovat zažité návyky u dospělého psa. Co jste zanedbali u štěněte, se vám vrací.Prostě si vemte týden volna a fenu sledujte, když se začne štelovat na bobek, drapněte a vyneste. Třeba 100 x. A znovu a znovu.
Pes není tak inteligentní (nebo většina psů),aby věděl,že tu se může a o 20 cm vedle už ne. Plínu schovejte. Možná ji pak někdy využijete při nenadále katastrofě.

23.2.2020 13:44
fikovnice

XXX.XXX.135.11

rapotacka11 napsal(a):

Taky hezky zdravím.
Máte pravdu, třeba je to krmením.

Uvidíme, zda se dozvíme, čím psa krmí...
Pokud se venku vykadí (pořádně!) a za hodinu potřebuje znovu, tak to asi úplně normální není.

Zuzu2323

23.2.2020 13:54
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Plenu dáme pryč a uvidíme... Tím že jsme ji nechaly u první feny a přestala ji používat... Pouze v případě průjmu ji využila ojedinělé, tak jsme ji nechali i u druhé... Tak uvidíme... Pokud vás napadá ještě něco budu ráda za radu... Dekuji

23.2.2020 13:55
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Zuzu2323 napsal(a):
Plenu dáme pryč a uvidíme... Tím že jsme ji nechaly u první feny a přestala ji používat... Pouze v případě průjmu ji využila ojedinělé, tak jsme ji nechali i u druhé... Tak uvidíme... Pokud vás napadá ještě něco budu ráda za radu... Dekuji

ČÍM krmíte, jak často, kolik...???

23.2.2020 13:56
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Zuzu2323 napsal(a):

Zdravý pes neprůjmuje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2020 14:03

Neumím si představit, že bych přišla z prochajdy a pes se mi doma za hodinu vykadil...pokud by to teda nebyl zdravotní problém a nebo srajda-v tom případě by to byla moje dietní chyba.
Nevím jestli to může souviset s krmením, je fakt, že když jsem krmila granulemi, tak ten objem exkrementů byl podstatně větší než teď u masa a pes třeba v průběhu prochajdy kadil i 2x.
Nevím, jak to mají ostatní, ale moji pesani jedou stereotyp.....když budu brát nějaký normální dávky krmení a nebudu do toho počítat odpoledne jogurt a ráno nějakou palačinku, tak krmím 2x denně a pesani mi 2x denně hází bobek, ráno na prochajdě, večer na večernim venčení......taková ta klasika, pes je v pohybu rozhejbou se mu střeva a je to (alespoň takhle si to představuju já)...psovi na to stačí několik desítek metrů, fena třeba až po dvaceti minutách a pes úplně klidně hodí malej bobek ještě cestou z prochajdy....

Do hodiny se vykaká znovu doma....to jako když jste doma?? Protože jak jinak byste věděli, že je to do hodiny....to si jako fena neumí říct, že potřebuje ven???

Do teď vydržela ven a v krajních případech chodila na plenku.

Nezaregistrovala jsem časový úsek..."do teď to vydržela"...to je kolik hodin??
"V krajních případech chodila na plenku"...ty krajní případy jsou kolik hodin???

Holky mají pravdu, napiště jak, čím a kolik krmíte....nezměnili jste jídlo, jakou frekvenci má vaše venčení/prochajdy a jak dlouho jste venku v pohybu??

Stává se to třeba když je fena dlouho sama a přijdete z práce a najdete "dáreček" a nebo třeba opravdu přijdete z venčení a za hoďku vám feňule někam hodí bobek?
Prodloužila se doba po kterou je fena sama doma??

Myslím, že je tady málo informací od zadavatelky.

Zuzu2323

23.2.2020 20:00
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

75g 1x denně... Fena má 3 kg

Zuzu2323

23.2.2020 20:18
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Vencime ráno cca v 8h a najdu dáreček v obýváku.. Pak dojdu z práce v 16h a někdy mám překvápko jindy ne... Jsme doma a je schopna udělat překvapení během toho co dívám na TV v ložnici nebo se vycura do koupelny... Večer ve 21-22h jdeme ven.... V létě je beru sebou ven často i na celý den... Jinak to začala dělat před cca měsícem..

23.2.2020 20:31
fikovnice

XXX.XXX.134.83

Zuzu2323 napsal(a):
Vencime ráno cca v 8h a najdu dáreček v obýváku.. Pak dojdu z práce v 16h a někdy mám překvápko jindy ne... Jsme doma a je schopna udělat překvapení během toho co dívám na TV v ložnici nebo se vycura do koupelny... Večer ve 21-22h jdeme ven.... V létě je beru sebou ven často i na celý den... Jinak to začala dělat před cca měsícem..

Takže jde i o problém s močením doma? To jste, tuším, předtím nepsala. To by změnilo můj pohled, že doma kadí kvůli nevhodnému krmení na to, že se jedná o nečistotnost - asi z psychických důvodů.
A z jakých je ta fena podmínek? Kdy jste si ji brali? Jak byla naučená čistotnosti, kdy se jí naučila, co se stalo (třeba u vás doma), když začala být nečistotná? Prostě je třeba (i jak píše "Sardullah") napsat o feně a jejím režimu, krmení, původu, socializaci, atd.atd. více.

23.2.2020 20:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejsem majitelka pidi psa, ale myslím si osobně, že pidi pes má jíst alespoň 3x denně. Granule hodnotit nebudu, neznám. Jen tak nějak už zásadně nekupuju granule, kde je kuřecí tuk, protože to vždycky ukazuje jen na ,,navoněnou bídu", která si hraje na superznačku.

23.2.2020 20:41
fikovnice

XXX.XXX.134.83

lesnížínka napsal(a):
Nejsem majitelka pidi psa, ale myslím si osobně, že pidi pes má jíst alespoň 3x denně. Granule hodnotit nebudu, neznám. Jen tak nějak už zásadně nekupuju granule, kde je kuřecí tuk, protože to vždycky ukazuje jen na ,,navoněnou bídu", která si hraje na superznačku.

Taky tyto granule neznám a jsem líná si je googlit... Vlastně nevím, proč zadavatelka nevyzkouší změnu stravy. Nemusí se žrát jen "bobule".

Zuzu2323

23.2.2020 20:41
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Krmení a venčení jsem napsala... Pochází od nás... Narodila se naši fence a nechali jsme si ji jako jedinou ze čtyř stenat... Na plenecku byla ucena od mala a bylo to ok... Pak už na ní chodila například jen přes noc vycurat ale kakala venku... Teď před měsícem začala dělat ale překvápka po bytě...

23.2.2020 20:45
fikovnice

XXX.XXX.134.83

Zuzu2323 napsal(a):
Krmení a venčení jsem napsala... Pochází od nás... Narodila se naši fence a nechali jsme si ji jako jedinou ze čtyř stenat... Na plenecku byla ucena od mala a bylo to ok... Pak už na ní chodila například jen přes noc vycurat ale kakala venku... Teď před měsícem začala dělat ale překvápka po bytě...

No jo, to je to neštěstí učit psy se "venčit" na plínu...
Tak si vzpomeňte, jestli v době, kdy začala být nečistotná, se něco nestalo u vás - cokoli - některé psy rozhodí i blbosti, kterým Vy ani nevěnujete pozornost.

23.2.2020 20:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zuzu2323 napsal(a):

fakt by mne zajímalo proč se malí psi učí dělat potřebu na plíny........
umíte si to představit u velkých psů??? Každý pes se čistotnosti naučí ať velký či malý. Chce to jen trpělivost a důslednost. Granule též neznám, ale čurání není o granulích ale o výchově

Zuzu2323

23.2.2020 20:58
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

No tyto granule nám byli doporuceny veterinářem... Značku používáme už dlouho ale teď jsme ji vyměnili cca před měsícem z Puppy na dospělé... Je možné že to bude tím a zítra jdeme k veterináři... Ale i tak mě zaráží že to nedělá na plenku ale po bytě 🤔😖 A jsem těhotná...mám měsíc do porodu a samozřejmě někdy hormony pracuji... Myslíte že to může být tím?

23.2.2020 21:13

Zuzu2323 napsal(a):
75g 1x denně... Fena má 3 kg

Takhle malý pes se krmí vícekrát. 2x. Takže minimálně dávku rozdělte na dvě.
U doktora už jste byli, všechno funguje správně?
Jestli ano, krmení vyměňte za nějaké normální s menším množstvím vlákniny nebo tohoto dávejte víc dávek......je to na malého psa blbé krmení, málo kalorií, moc vlákniny a vůbec to je nekvalitní žrádlo....... po krmení nechte hodinu odpočívat, pak ven, dokud se pořádně nevyvenčí.
Moc nechápu ten rozvrh... ráno se chodí ven ještě před snídaní, pak polovina granulí, klid, ......kolem oběda venčení......odpoledne velká vycházka.....k večeři druhá polovina granulí...klid.. a pak ven......před spaním krátké venčení.
Tenhle pes asi teda chodí do špajzu, když má furt co vylučovat, ne? Kdo mu co hází? Nebo pije z vany?
Musíte počítat, že granule se chvíli tráví a je po nich velká žízeň.... a zajistit venčení.
A ten hadr fakt vyhoďte, kvůli tomuhle nepochopí nic, bude se to hrozně plést.
Nedívejte se na televizi, ale na psa. Někam odchází, divně se tváří, cosi naznačuje....tak chytit a letět ven. Doma prostě nemůže dostat šanci něco dělat.
Chudák pes zmatenej.

23.2.2020 21:17

Normální pes doma nemočí, př. nevyhodí bobek ani nikde na zahradě, pokud má možnost jít ven. Můj pes měl plenu jako mini stěně, protože než bych po probuzení seběhla 2 patra vč. otevření 3 dveří, tak by to jako mrně pustil. Mně do náruče. Při hře mi na ní kašlal, to si přidřepnul kdekoliv. Jakmile čůrání udržel, plínka šla pryč, žádné posouvání ke dveřím. Bohužel je spousta psů, kteří jsou čuňátka a už podle mě tyhle "pudy" úplně vrozené nemají, a když to přiživíte plínkou do dospělosti, kdy vykonávání potřeby doma přijde normální... Pokud nemá zdravotní problém, tak začít jako u štěněte. Sebrat plínu, při bobku/čůrání venku bouchat šáňo a pouštět ohňostroje, rozuměj zavalit chválou a pamlsky, doma přejít s max. lehce tragickým výtazem a uklidit.

Zuzu2323

23.2.2020 21:21
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takhle malý pes se krmí vícekrát. 2x. Takže minimálně dávku rozdělte na dvě.
U doktora už jste byli, všechno funguje správně?
Jestli ano, krmení vyměňte za nějaké normální s menším množstvím vlákniny nebo tohoto dávejte víc dávek......je to na malého psa blbé krmení, málo kalorií, moc vlákniny a vůbec to je nekvalitní žrádlo....... po krmení nechte hodinu odpočívat, pak ven, dokud se pořádně nevyvenčí.
Moc nechápu ten rozvrh... ráno se chodí ven ještě před snídaní, pak polovina granulí, klid, ......kolem oběda venčení......odpoledne velká vycházka.....k večeři druhá polovina granulí...klid.. a pak ven......před spaním krátké venčení.
Tenhle pes asi teda chodí do špajzu, když má furt co vylučovat, ne? Kdo mu co hází? Nebo pije z vany?
Musíte počítat, že granule se chvíli tráví a je po nich velká žízeň.... a zajistit venčení.
A ten hadr fakt vyhoďte, kvůli tomuhle nepochopí nic, bude se to hrozně plést.
Nedívejte se na televizi, ale na psa. Někam odchází, divně se tváří, cosi naznačuje....tak chytit a letět ven. Doma prostě nemůže dostat šanci něco dělat.
Chudák pes zmatenej.

Děkuji... Budu se snažit udělat maximum a plenu jsem dala pryč... Od března jsem na mateřské, tak si ji pěkně pohldam

23.2.2020 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak v tom těhotenství bude nejspíš ,,jádro pudla". Nevím, jestli to jen blbě chápu ale: poprvé ráno jdete až v 8h? To je tedy dost pozdě, nikdy jsem neslyšela, že by pokojový pes chodil na ranní venčení tak pozdě. Když jdete v těch 8 a nebylo tedy překvápko už doma, jste tak dlouho venku, dokud i nekadí? Přijdete z práce a jdete ven na jak dlouho? Kadí? Poslední venčení je ve 22h a mezitím 16-22 je velká prochajda, aby si ty střeva rozhýbala a bobek byl? A to jednou denně jídlo dostává tedy kdy?

23.2.2020 21:22

Zuzu2323 napsal(a):
No tyto granule nám byli doporuceny veterinářem... Značku používáme už dlouho ale teď jsme ji vyměnili cca před měsícem z Puppy na dospělé... Je možné že to bude tím a zítra jdeme k veterináři... Ale i tak mě zaráží že to nedělá na plenku ale po bytě 🤔😖 A jsem těhotná...mám měsíc do porodu a samozřejmě někdy hormony pracuji... Myslíte že to může být tím?

No jasně.
Oni Vám tu všichni radí jak zběsilí a Vy napíšete tuhle kravinu?

23.2.2020 21:35

lesnížínka napsal(a):
No tak v tom těhotenství bude nejspíš ,,jádro pudla". Nevím, jestli to jen blbě chápu ale: poprvé ráno jdete až v 8h? To je tedy dost pozdě, nikdy jsem neslyšela, že by pokojový pes chodil na ranní venčení tak pozdě. Když jdete v těch 8 a nebylo tedy překvápko už doma, jste tak dlouho venku, dokud i nekadí? Přijdete z práce a jdete ven na jak dlouho? Kadí? Poslední venčení je ve 22h a mezitím 16-22 je velká prochajda, aby si ty střeva rozhýbala a bobek byl? A to jednou denně jídlo dostává tedy kdy?

Můj byťák má standardní návrat z posledního smečkového venčení po sedmé večer a po dvanácti hodinách ho hledám po všech boudách a následně honím po bytě, abych ho vykopala z bytu - pospíchám do práce. Když o víkendu hodlám vstávat standardně brzy, tj. před půlnocí ho už nemučím, tak za deště se kolikrát přijde ukázat klidně až v 10 h, kdy už fakt musí ven, i do té kyseliny sírové.

Zuzu2323

23.2.2020 21:36
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Všem moc děkuji za rady a vše podle toho udělám... Mám na tom podíl a jsem si toho vědoma... U starší feny jsem problém neměla... Od března jsem na mateřské a budu ji sledovat... Plena je pryč a zítra veterinář... Budu ráda za doporučení jiného krmiva...

23.2.2020 21:42

Zuzu2323 napsal(a):
Všem moc děkuji za rady a vše podle toho udělám... Mám na tom podíl a jsem si toho vědoma... U starší feny jsem problém neměla... Od března jsem na mateřské a budu ji sledovat... Plena je pryč a zítra veterinář... Budu ráda za doporučení jiného krmiva...

Jak jste na tom s financemi? Myslím tím možnou částku na měsíc za krmivo.

Zuzu2323

23.2.2020 21:54
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

Jak jste na tom s financemi? Myslím tím možnou částku na měsíc za krmivo.

Tady ty stojí 1600,- 10kg. Tento průměr financí bych ráda zachovala ale samozřejmě pokud jde o zdraví tak nebudu šetřit...

23.2.2020 22:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zuzu2323 napsal(a):
Tady ty stojí 1600,- 10kg. Tento průměr financí bych ráda zachovala ale samozřejmě pokud jde o zdraví tak nebudu šetřit...

To kupujete těm pidi psům 10kg pytel? Ten jsem já kupovala svým velkým psům a i tak ho měli na dva měsíce. Tak mám trochu obavy, že se vám to kazí..

23.2.2020 22:15

Zuzu2323 napsal(a):

To byste možná zvládli i sušené, kde si to můžete namíchat. Nebo př. Marp Holistic Lamb (12 kg cca 1700), takové docela chutné granule, které se většinou dobře tráví a moc se po nich nebobkuje. Nebo Barking Heads bez obilí, ale to je trochu dražší.

Zuzu2323

23.2.2020 22:19
Zuzu2323

XXX.XXX.89.13

To byste možná zvládli i sušené, kde si to můžete namíchat. Nebo př. Marp Holistic Lamb (12 kg cca 1700), takové docela chutné granule, které se většinou dobře tráví a moc se po nich nebobkuje. Nebo Barking Heads bez obilí, ale to je trochu dražší.

Děkuji moc 🙏 na oboje se podívám a změním stravu...

23.2.2020 22:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Yoggies..............?

23.2.2020 22:33

Granule hodnotit nebudu.....
Ale určitě to jídlem nebude....bože holky, přeci normální pes, když potřebuje ven, tak si ŘEKNE. Myslím, že po informaci, že je zadavatelka na mateřské, je velmi pravděpodobné, že s tím ani strava a ani zdravotní důvody (i když je dobré je vyloučit) nemohou. Já bych se spíš zaměřila na to, jak feňule nese nový přírustek do rodiny....za mě, fenu zapojit do "péče o dítě"...takové to...Tak pojď Fifinko, jdeme přebalovat, tak a teď jdeme nakrmit a teď budeme dělat pššš ...miminko spinká, tak si můžem ty moje psí holčičko chvilku odfrknout a klidně si lehnout s feňulí na gauč a říkat jí nesmysly typu.."ty jsi moje holka, ještě že tě mám, kdo by mi pomáhal??" a pomazlindat.....mímo začne brečet..."honem Fifinko, mimčo se nám vzbudilo, tak se na něj jdeme podívat".......klidně popisovat co dělám, on tomu pes doslovně nerozumí, ale třeba když kojím..."vidíš Fifinko, miminko papá"......
Nebo třeba když si půjdu pro plínku, tak naopak třeba říct feňulce..."zůstaň, hlídej miminko"

Možná to někomu bude připadat infantilní, zbytečný a já nevím co ještě, ale jsem matka dvou dětí a nikdy jsem neměla problém s příchodem miminka do rodiny, nikdy neměl pes psychický problém, protože musel "makat", byli jsme tým a spolu jsme se starali o mimčo.

23.2.2020 22:42

A ještě bych najela na nějakej režim...já vím, že to s mimčem nemusí vždycky vyjít na stopro, ale i tomu miminku se ten režim snažíme nastavit....já nevím...nakrmíme, odkrkneme, přebalíme a uspáváme....tak psi to samý...teď se jí, teď se spí, teď vezmeme kočárek a jdeme na prochajdu, teď si pohrajeme.....

23.2.2020 22:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Granule hodnotit nebudu.....
Ale určitě to jídlem nebude....bože holky, přeci normální pes, když potřebuje ven, tak si ŘEKNE. Myslím, že po informaci, že je zadavatelka na mateřské, je velmi pravděpodobné, že s tím ani strava a ani zdravotní důvody (i když je dobré je vyloučit) nemohou. Já bych se spíš zaměřila na to, jak feňule nese nový přírustek do rodiny....za mě, fenu zapojit do "péče o dítě"...takové to...Tak pojď Fifinko, jdeme přebalovat, tak a teď jdeme nakrmit a teď budeme dělat pššš ...miminko spinká, tak si můžem ty moje psí holčičko chvilku odfrknout a klidně si lehnout s feňulí na gauč a říkat jí nesmysly typu.."ty jsi moje holka, ještě že tě mám, kdo by mi pomáhal??" a pomazlindat.....mímo začne brečet..."honem Fifinko, mimčo se nám vzbudilo, tak se na něj jdeme podívat".......klidně popisovat co dělám, on tomu pes doslovně nerozumí, ale třeba když kojím..."vidíš Fifinko, miminko papá"......
Nebo třeba když si půjdu pro plínku, tak naopak třeba říct feňulce..."zůstaň, hlídej miminko"

Možná to někomu bude připadat infantilní, zbytečný a já nevím co ještě, ale jsem matka dvou dětí a nikdy jsem neměla problém s příchodem miminka do rodiny, nikdy neměl pes psychický problém, protože musel "makat", byli jsme tým a spolu jsme se starali o mimčo.

Ještě není, ani mateřská, ani mimčo

23.2.2020 22:46
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Zuzu2323 napsal(a):

to normální není,ale je zvyklá že může. Dospělá fena . U štěněte je jasné že nehody jsou, pokud má pes průjem tak je to jasné že neudrží. Ale jinak nepochopitelné. Podložky vyhodit a venčit pravidelně aby pochopil že jen venku může I u nejmladší 9m s ní nechodím tak často. Většinou má jen tu dopolední vycházku navíc, o víkendu ani to. nehody byly,ale s tím se u štěněte musí počítat. Ale rozhodně bych nenechala dospělé feny se venčit kdy je napadne

23.2.2020 22:49

lesnížínka napsal(a):
Ještě není, ani mateřská, ani mimčo

ups...no nějak jsem to blbě přečetla....nicméně i to těhotenství pes samozřejmě cítí a otázkou je, jak to vnímá.

24.2.2020 07:36

Podle mne to není krmivem. Zbytečně byste měnila. Kdyby to bylo krmivem, bylo by to např. větší množství exkrementů častěji, kašovitá konzistence, průjem. Ale ne močení. Já bych řekla, že to má spojitost s vaším těhotenstvím. Jste jiná, trochu jinak se chováte, i jinak voníte. Fena ví, že se něco děje, ale neví co. To ji znervózňuje a nečistotnost může být reakce na situaci se kterou si neví rady.

24.2.2020 07:47
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

- to má spojitost s vaším těhotenstvím

Až takhle?

24.2.2020 07:47

75g granulí na celý den..........odkud by to ten pes bral?
ať je důvod jakýkoli
jestli se při vycházce vyvenčí, tak už nemůže nic zbýt
žere jen večer, pak spí, no tak pak je to na delší vycházku
leda že by se venčilo kolem paneláku a byla to celá denní aktivita, tak to jo

24.2.2020 07:53

rapotacka11 napsal(a):

Až takhle?

Myslíte že ne? Proč?

24.2.2020 07:57

Myslíte že ne? Proč?

Protože kdyby ten pes dostal příležitost se pořádně projít, tak už doma nic neudělá.

24.2.2020 07:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):

Až takhle?

Pročpak ne? Mám kobylu, která striktně odmítla zrychlit, když vezla mou těhotnou kamarádku. Pouze krok a to šouravý. Nic víc.
Pes je k lidem mnohem vnímavější než kůň. Tak proč by na těhotenství majitelky nemohl reagovat?
Vždyť jsou chlapi, kteří sice chtějí syna, ale těhotná manželka pro ně není hezká. Tak co chcete po zvířátku?

24.2.2020 07:59

Myslíte že ne? Proč?

Já vím, že to možné je, viděla jsem to několikrát....nevím, jak ta jiná vůně budoucí matky, ale stopro třeba jiné chování nějaké ty změny, doma je jiná atmosféra a zase někde to probíhá naprosto přirozeně, pes je v pohodě a někde mají doma (dle mého citlivější povahu), panička se může taky chovat ze psího pohledu "divně" a pes na to může reagovat různě. Neříkám, že tohle je ten případ.

Jinak to zrušení podložky a delší prochajdy, častější mi přijde jako dobrej nápad.

24.2.2020 08:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já vím, že to možné je, viděla jsem to několikrát....nevím, jak ta jiná vůně budoucí matky, ale stopro třeba jiné chování nějaké ty změny, doma je jiná atmosféra a zase někde to probíhá naprosto přirozeně, pes je v pohodě a někde mají doma (dle mého citlivější povahu), panička se může taky chovat ze psího pohledu "divně" a pes na to může reagovat různě. Neříkám, že tohle je ten případ.

Jinak to zrušení podložky a delší prochajdy, častější mi přijde jako dobrej nápad.

A i paničce chození prospěje.Některé těhulky velmi zleniví a to je špatně.

24.2.2020 08:05

Protože kdyby ten pes dostal příležitost se pořádně projít, tak už doma nic neudělá.

Možná. Ale změnil se režim? Podle mne nezměnil a přesto se frekvence nečistotnosti zvýšila.

24.2.2020 08:12

Možná. Ale změnil se režim? Podle mne nezměnil a přesto se frekvence nečistotnosti zvýšila.

Změnilo se jídlo. Venčí se blbě.

24.2.2020 08:39

Změnilo se jídlo. Venčí se blbě.

Změnily se granule ze štěněcích na dospělé, stejná značka. Venčí se pořád stejně.
Venčení do vlastního pelechu podle mě nemůže být způsobeno změnou granulí, a vůbec změnou žrádla. Kdyby to jen nevydržela, neudělá to do pelechu, ale někam ke dveřím, na plínu...

24.2.2020 09:29

Změnily se granule ze štěněcích na dospělé, stejná značka. Venčí se pořád stejně.
Venčení do vlastního pelechu podle mě nemůže být způsobeno změnou granulí, a vůbec změnou žrádla. Kdyby to jen nevydržela, neudělá to do pelechu, ale někam ke dveřím, na plínu...

No tak on to rozdíl je, i když stejná značka, ale to neva.. Ten pes někde chodí po bytě a lidé dělají co? Vyvenčí ráno v 8? No tak jo.
Svedeme to na těhotenství majitelky.
A psa necháme tak? A pak to hodíme na to, že je tam malé dítě. Tak do 4 let?
Kdyby ten pes neměl co, tak to v tom pelechu není. Prostě by to chtělo psa venčit. To jsou věci :-)

24.2.2020 09:36

No tak on to rozdíl je, i když stejná značka, ale to neva.. Ten pes někde chodí po bytě a lidé dělají co? Vyvenčí ráno v 8? No tak jo.
Svedeme to na těhotenství majitelky.
A psa necháme tak? A pak to hodíme na to, že je tam malé dítě. Tak do 4 let?
Kdyby ten pes neměl co, tak to v tom pelechu není. Prostě by to chtělo psa venčit. To jsou věci :-)

Nedovedu si dost dobře představit, že by mi pes při změně granulí začal doma kálet a močit. A že jsme měnili granule u psů vícekrát. Tento důvod, vysvětlení změn u feny zadavatelky diskuze, se mi zdá jako nejmíň pravděpodobný.

24.2.2020 10:26

Nedovedu si dost dobře představit, že by mi pes při změně granulí začal doma kálet a močit. A že jsme měnili granule u psů vícekrát. Tento důvod, vysvětlení změn u feny zadavatelky diskuze, se mi zdá jako nejmíň pravděpodobný.

Může to být blížící se hárání. Já to celé nečetla, nevím o kastraci, jestli jo, ne.
Nejpravděpodobnější je ubohý systém venčení.
A pak to jídlo. Rozdělení na víc dávek by tomu mohlo pomoct.

24.2.2020 11:01
GAELLE

XXX.XXX.55.67

prvotní a základní chyba v mých očích je učit psa venčit se na plínu. Pak má v hlavě zmatek a myslí si že je to tak správně. Divné je že se vyvenčí i do pelechu to se nestává ani u štěňat. A granule jsme měnili často a na kadění to vliv nemělo (jedině na barvu a množství snad). Učit znova čistotnost, odstranit plíny a hadry. A zjistit zda není zdravotní problém.

24.2.2020 12:22
Šarina

XXX.XXX.168.239

Zadavatelka už ví, kde udělala chybu (umožnění venčení doma, ať už z jakéhokoliv důvodu). Napravit problém bude obtížné, s mimčem v závěsu to bude obtížné dvojnásob. Držím jí palce.
Budiž to poučením všem dalším, kdo bere plenu "plínku, plenečku" (brrr), za něco tzv. normálního.

Pro ty ostatní, kdo přemýšlí o vlivu krmení atd... už to tady zaznělo:
Pokud se pes tváří vyplašeně, pobíhá, hledá cestu "ven", kňučí, a pak to prostě pustí, protože nemůže jinak, tak oukej, můžeme se bavit o nějaké náhlé příhodě, a kterému psovi se to nemůže stát? Pokud se ale pes pohybuje po bytě a jenom mimochodem přičapne, tak je příčina jasná: pes nebyl naučen ZÁKLADNÍM hygienickým návykům. Tečka. Granule, těhotenství majitelky, dva samci v byte, pes a fena atd. atd... nic z toho není omluvou, aby se pes venčil doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík