Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2020 15:35
verbell

XXX.XXX.253.13

Zdravím,

chtěli bychom si vzít 8 letého hovíka z útulku. Jen si nejsem jistá, jestli by mohl být v bytě. Četla jsem plno diskuzí a článků, kde polovina píše, že by hovíka v bytě klidně měli s tím, že bude mít dostatek pobyhu (což by měl) a další polovina, že ne. Vím, že je to hlídací pes spíše na tu zahradu, protože to má i v názvu, ale přeci jen je to už starší pejsek, tak bych problém v tom, že by byl v bytě neviděla. Nevím, je to těžké. Jak už jsem řekla, pohybu by měl dostatek, na druhou stranu nechci, aby se trápil.

Předem děkuji za odpovědi

26.2.2020 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Spíš jde o to, z jakových podmínek pes pochází. Pokud byl doteď v zahradě, může být bydlení v bytě problém - pro všechny. Nemusí zvládat čistotnost, nemusí zvládat teplo bytu a prostě celý režim, co v bytě obnáší. Píšu to jako majitelka psů zahradních, tak vám snad řeknou k tomu své i ti, co mají takové psy v bytě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2020 16:05

Nemám zkušenost s hovíkama, ale ve své podstatě jsem chtěla napsat něco podobnýho jako lesnížínka...může to být bez problémů a naopak může to být problém.

Ale to vám asi nikdo takhle přes písmenka neřekne.

26.2.2020 16:06

obecně hw v bytě zcela v pohodě, pokud má dost zaměstnání, ale je to jak píše lesnívíla - na co byl zvyklý dosud. Ale není to o tom, že by si třeba coby zahradní nemohl zvyknout na doma, ale že by to mohlo vyžadovat nějaké větší úsilí. A dost je to i o tom, jak si sednete, jaký spolu dokážete navázat vztah....oni jsou hodně na člověka navázaní.

hw jsem v bytě měla

26.2.2020 16:14
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Nebude se trápit , pokud se mu budete dostatečně věnovat.Mam podobne velkého psa v dome (žije víceméně jako bytak,sice mám zahradu,ale tu moc nevyužívá,max. ji obejde a curne si), vyžití má na procházkách.
Předpokládám,že v osmi letech to nebude žádné torpédo a i kdyby, zahrada vyžití nezajistí.

Pes je rozhodně šťastnější v bytě se smečkou,než na zahradě sám.

Držení psa na zahradě mě osobně přijde jako vyloučení ze smečky.I když samozřejmě uslyšíte , že pes patří na zahradu.Muj pes může na zahradu kdy chce a hádejte co?vůbec ven nechodí,když nejdu já.Vystaci si s gaucem a procházkami a je velice šťastný.Zije plnohodnotný život.

Souhlas s lesnizinka,že pokud byl zvyklý venku,může být problém s čistotnosti.Ale i te se dá naučit.Kamoska udělala ze dvou starších ,,zahradních,, rotviku velmi spokojene gaucaky:).

Nevýhodou je samozřejmě úklid,to se pripravte.Ale když ho miluješ,není co řešit:)

Smekam před vámi,že jdete do utulkace,též mám dva a nikdy bych to nechtěla jinak,jsou to ti nejvdecnejsi psy.

Hodně štěstí.

26.2.2020 16:44

..vděčný - nevděčný pes........mně to spíš vychází jako velmi smysluplný počin, pokud člověk chce pro život psího parťáka a nechce jedince určité plemene, investovat finance do jeho PP a nechce podpořit množku pořízením takového jedince bez PP.....

26.2.2020 18:52
Zoia

XXX.XXX.211.224

O hovawartech v bytě vím a fungovali pokud vím v pohodě, ale taky mě napadlo, že jestli žil doteď venku, tak se v bytě upeče.

Přidejte reakci

Přidat smajlík