Illlkk

XXX.XXX.235.250
Dobrý den, máme dravčíky a potřebovala bych sehnat advocate nebo stronghold pipety. Kdyby někdo měl, ráda koupím i připlatím. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
pro určení diagnózy a léčbu včetně výdeje léčiv jsou tady VETERINÁRNÍ LÉKAŘI.
Illlkk
napsal(a):
Dobrý den, máme dravčíky a potřebovala bych sehnat advocate nebo stronghold pipety. Kdyby někdo měl, ráda koupím i připlatím. Děkuji.
Nebude jednodušší, si zajít k vetovi?
Nebo jste tam byli, vet vám řekl,že nemáte pravdu,ale vy jste přesvědčeni,že máte a chcete léčit samodomo?
Illlkk

XXX.XXX.235.250
Ano byly jsme tam a pouze udělal výtěr z ucha, což je v případě dravčíků zbytečné a nepozná to.
Illlkk

XXX.XXX.235.250
Právě že není volně prodejný, pes má lupy, škrábe se a já se taky škrábu na předloktí a mám vyrážku. Jiný veterinář je daleko.

Docela to dravčíkovi odpovídá, ale stejně musíte k vet.
Ještě existuje takový podobný parchantík, má ho drůbež a někdo mi tvrdil, že na člověka to neleze.. no já nesouhlasím. Název nevím. Z té hrůzy jsem to radši zapomněla.
Daleko daleko.. prostě tam musíte.

napsal(a):
Ještě existuje takový podobný parchantík, má ho drůbež a někdo mi tvrdil, že na člověka to neleze.. no já nesouhlasím. Název nevím. Z té hrůzy jsem to radši zapomněla.
Čmelík?

napsal(a):
Čmelík?
Asi. Ale ten by byl vidět.
Jinak jsem teď Stronghold normálně objednala v jednom eshopu a recept to po mně nechtělo. Teda pro kočky.. no ale zas takový problém to není.
Illlkk

XXX.XXX.235.250
S drůbeží nemá vůbec žádný styk, jen občas s kočkami a králíky. Ale všechen popis dravčíka odpovídá že ho náš pes má.
napsal(a):
"Z té hrůzy jsem to radši zapomněla."
"Megííí", slibte mi, že sem budete chodit i v dobách, kdy bude nejhůř. Když už nebude nic materiálního, bude fajn se aspoň zasmát!
IIIkk

XXX.XXX.235.250
A také jsem ho zpozorovala pod lupou. Mohl by mi někdo dát adresu e-shopu, kde se advocate nebo stronghold dá objednat?
Hele, když už jsme v tomto tématu. Který parazit mohl být na našem exexexpsovi? Bylo to poměrně velké, co já vím - přes cm to asi mělo, rychle se to pohybovalo srstí, placaté tělo a téměř to nešlo manuálně vzít - děsně se to drželo v srsti a pořád to zdrhalo pěšinkami v chlupech. Já vím - popis na dvě věci, já už si to pamatuji jen matně.

fikovnice
napsal(a):
Hele, když už jsme v tomto tématu. Který parazit mohl být na našem exexexpsovi? Bylo to poměrně velké, co já vím - přes cm to asi mělo, rychle se to pohybovalo srstí, placaté tělo a téměř to nešlo manuálně vzít - děsně se to drželo v srsti a pořád to zdrhalo pěšinkami v chlupech. Já vím - popis na dvě věci, já už si to pamatuji jen matně.
Kloš jelení.

fikovnice
napsal(a):
Mládě ještěrky.
Třeba všenka.
fikovnice
napsal(a):
Kloš.
IIIkk

XXX.XXX.235.250
Jsem z okolí Trutnova, nemá ta vet. lékárna i webové stránky že bych si spot on objednala?

fikovnice
napsal(a):
Díky, "Balu". A vyskytuje se to jen v lesích?
Víceméně ano.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Klo%C5%A1_jelen%C3%AD

Dasvo
napsal(a):
Kloš přes centimetr?? To byl z Černobylu? :-)
Máte jiný tip? Ráda si rozšířím obzory.
Dasvo
napsal(a):
Kloš přes centimetr?? To byl z Černobylu? :-)
Podle popisu fakt asi kloš, jen ta velikost neodpovídá, ten má sotva půl centimetru. A nespadlo na psa něco omylem? Nějaká potvora která, až by se jí povedlo vymotat, tak by prostě zase odešla? Kloš není jen v lesích, padá to běžně různě ze stromů, ale ve městech asi ne. Ale louky se stromy a křovinama jo. My je máme i na stromech kolem potoka, pravda, srnky tudy taky chodí.

Dasvo
napsal(a):
Já jsem to nemyslel zle vůči Vám! Souhlasím, že by to nejspíš mohl být kloš. Jen ta velikost mě zkrátka rozesmála. Centimetrového kloše bych se asi trochu bál. :-)
No a já beru to udání velikosti s rezervou a soustředila jsem se na popis.

Dasvo
napsal(a):
Vybavil se mi ten vtip, proč ženy neumějí parkovat. :-) :-) Pardon!
Mně taky. Ale nechtělo se mi ho sem vypisovat, ani to moc nejde...
sisi58
napsal(a):
Kloš jelení. Tedy v lese.
On je sice jelení, ale vyskytuje se na kde čem a proto ho od lesa taky kde co roznese. Nejsme v lese, ale v sezoně tu máme místa, kde je to slušně zamořené. Taková ta křoví, kam ani lidi moc nechodí...no já se psem ano. No a kolem potoka, tam jelen opravdu nepáchne ale srnky tudy běžně v noci chodí.
lesnížínka
napsal(a):
On je sice jelení, ale vyskytuje se na kde čem a proto ho od lesa taky kde co roznese. Nejsme v lese, ale v sezoně tu máme místa, kde je to slušně zamořené. Taková ta křoví, kam ani lidi moc nechodí...no já se psem ano. No a kolem potoka, tam jelen opravdu nepáchne ale srnky tudy běžně v noci chodí.
On se tak jen jmenuje. Leze na všechno, má totiž křídla,prý je po nalezení oběti k sání shodí. To tedy nevím. Pokud by pak chtěl jinam, musel by lézt?

on je jelení, protože jen na vysoké zvěři se nasaje a pak se může rozmnožit. když z hladu kousne něco jiného, tak se nemnoží.
a když naletí na špatnou oběť, tak má smolíka a prostě si nevratně pokazil život.
sisi58
napsal(a):
On se tak jen jmenuje. Leze na všechno, má totiž křídla,prý je po nalezení oběti k sání shodí. To tedy nevím. Pokud by pak chtěl jinam, musel by lézt?
Jo, taky jsem to slyšela, ale když si ho vyškrábnu z vlasů třeba za dva dny, pořád je ještě má. Možná je to tím, že pozná, že nejsem jelen a že se bude muset stěhovat
napsal(a):
on je jelení, protože jen na vysoké zvěři se nasaje a pak se může rozmnožit. když z hladu kousne něco jiného, tak se nemnoží.
a když naletí na špatnou oběť, tak má smolíka a prostě si nevratně pokazil život.
Před tím ovšem kazí život mě a mému koni. Kobyla je z nich nepříčetná.
sisi58
napsal(a):
Před tím ovšem kazí život mě a mému koni. Kobyla je z nich nepříčetná.
Co kobyla...co teprv já?!? Mám na něj nějakou alergii či co a naběhnou mi za krkem uzliny jak pimpongové míčky(přeháním ale skleněnky to asi budou) nemůžu pak několik dní ani otočit hlavou. Několikrát se mi stalo, že jsem se ráno probudila s uzlinama, aniž bych tušila. Tak to už jdu za mužem: mám kloše, hledej! Néé, nic tam nemáš...Pak něco dělám a štíp...bleskově tam drápnu nehtem a už ho pod ním mám, zmetka jednoho. A že rozezná koně od jelena...o tom dost pochybuju. Ostatně, já před půl rokem taky čuměla mezi stromy v lese, kde se tam vzaly ty koně?!? Až se to pohnulo a já v němém úžasu hleděla na stádo jelenů
Dasvo
napsal(a):
Vybavil se mi ten vtip, proč ženy neumějí parkovat. :-) :-) Pardon!
"Dasvo", jediné, za čím si fakt stojím, že umím dobře, je řízení a parkování samozřejmě taky. Naopak mě naboural soused (50let), když jen couval z kolmého parkování vedle mě. Neexistuje snad nic jednoduššího a on mi sejmul nejen nárazník, ale i blatník.
lesnížínka
napsal(a):
Co kobyla...co teprv já?!? Mám na něj nějakou alergii či co a naběhnou mi za krkem uzliny jak pimpongové míčky(přeháním ale skleněnky to asi budou) nemůžu pak několik dní ani otočit hlavou. Několikrát se mi stalo, že jsem se ráno probudila s uzlinama, aniž bych tušila. Tak to už jdu za mužem: mám kloše, hledej! Néé, nic tam nemáš...Pak něco dělám a štíp...bleskově tam drápnu nehtem a už ho pod ním mám, zmetka jednoho. A že rozezná koně od jelena...o tom dost pochybuju. Ostatně, já před půl rokem taky čuměla mezi stromy v lese, kde se tam vzaly ty koně?!? Až se to pohnulo a já v němém úžasu hleděla na stádo jelenů
Tak to bych rozdejchávala těžko. Jak už jsem mnohokrát psala, parazitů se štítím. A navíc jestli to dělá lymfadenopatii, tak je to teda pěkná potvora. Musím nastudovat.
fikovnice
napsal(a):
Tak to bych rozdejchávala těžko. Jak už jsem mnohokrát psala, parazitů se štítím. A navíc jestli to dělá lymfadenopatii, tak je to teda pěkná potvora. Musím nastudovat.
Jestli chceš studovat, aby jsi mě s tím mohla strašit tak na to kašli, páč já žiju ,,v divočině"(rozumněj v přírodě, ne ve městě) a žádná havěť mě mne nevystraší(leda tak nas.re ) Vloni byla klošů fakt invaze, hlásili mi i lidi, kteří je do té doby neměli(a žijící taktéž na vesnici, netušili, o co běží...což mě vždycky dokáže udivit )