Pbener

XXX.XXX.128.28
Dobr den
Můžu se zeptat jestli může být sheltie celoročně venku na zahrádce v boudě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kožich na to má.
Jen to nesmí být jak ti panáčci v domečku, co předpovídají počasí. Celoročně.
Nebude jí zima, když bude pracovat, jak ovčácký pes pracovat má.

Je nějaký pes, co nepotřebuje úzký kontakt s páníčkem; může žít na zahradě?
Mně se zdá, že žádný takový neexistuje.
A přesto jich je takových na světě tisíce, většinu dne pobíhají se stádem a spí ve stodole. A jsou to šťastní psi.
Z takto položené otázky zadavatele je celkem jasné, že na takové využití zas tak nemyslí, ale fakt tady nikdo nemá psa venku?
Nikdo nemá psa celoročně venku, nikdo nechodí do práce na běžné směny, každý věk je pro pořízení psa nevhodný, .. no dál nepíšu, je to na dlouho a k čemu :-)
napsal(a):
A přesto jich je takových na světě tisíce, většinu dne pobíhají se stádem a spí ve stodole. A jsou to šťastní psi.
Z takto položené otázky zadavatele je celkem jasné, že na takové využití zas tak nemyslí, ale fakt tady nikdo nemá psa venku?
Nikdo nemá psa celoročně venku, nikdo nechodí do práce na běžné směny, každý věk je pro pořízení psa nevhodný, .. no dál nepíšu, je to na dlouho a k čemu :-)
Já bych třeba byla ráda, kdyby mohl být náš pes na zahradě s boudou. Nebývám doma a určitě je zábavnější koukat, co se děje kolem, než koukat do 4 zdí. Když někdo přijde domů,tak by šel s ním dovnitř.

sisi58
napsal(a):
Já bych třeba byla ráda, kdyby mohl být náš pes na zahradě s boudou. Nebývám doma a určitě je zábavnější koukat, co se děje kolem, než koukat do 4 zdí. Když někdo přijde domů,tak by šel s ním dovnitř.
no, můj pes doma do zdí nekoukal, on spal
tak, jak mu káže psí režim
šeltie není vhodná do boudy
napsal(a):
no, můj pes doma do zdí nekoukal, on spal
tak, jak mu káže psí režim
šeltie není vhodná do boudy
Neberte mě tak doslova. Navíc jsem dala fotku spícího psa. Tuto činnost provozuje, když nikdo není doma. A jak to vím(abych předešla otázkám)? Protahuje se a zívá, když mě přichází vítat.
Šeltie není vhodná do boudy. Nemám důvod vám nevěřit.
lupus4
napsal(a):
ale na to se nikdo neptal
No a co? Můžu vám najit desítky diskuzí, ve kterých se nepíše o tom, co je v zadání. Můj příspěvek nikoho nenapadá, neuráží a snad ani nepohoršuje.
Doporučuji shlédnout toto:
https://videacesky.cz/video/steve-hughes-urazeny-no-a-co?fbclid=IwAR09LnpTXvh6ln6GB6MDjqkk0LFihh80-cy4HC9U0odtgarLN-HGNP3c2_w
napsal(a):
...ale fakt tady nikdo nemá psa venku? - Já. A nikdy bych to neměnila.
lesnížínka
napsal(a):
...ale fakt tady nikdo nemá psa venku? - Já. A nikdy bych to neměnila.
Ale vy zase máte úplně jiný režim, než spousta "obyčejných" lidí .
Jinak pokud je pes venku a majitel se mu dostatečně věnuje, nemám s tím problém. Nicméně já bych si psa čistě venkovního už nikdy nepořídila - mám to zažité z dětství a mě osobně to prostě nedělalo dobře. Mám úplně nejradši, když jsou psi doma všude kde jsem já, pořád po ruce kousek ode mě, večer válendo na gauči, spí v posteli a spokojeně si odfrkují.... Mě to takhle naprosto vyhovuje a neměnila bych.... Měli jsme jednu chvíli takový nápad, že do budoucna bychom si pořídili psa ven - hlídače. Jenže on by byl venku stejně jen když bychom byli pryč, a jinak bych ho brala domů, znám se .
Na druhou stranu znám ale spousty venkovních psů a nepřijdou mi nijak utrápení z odloučení od smečky. Jsou tak prostě zvyklí, a myslím, že právě o zvyku je to u psů hooodně.
stepka
napsal(a):
Žádnému není dobře samotnému, když už i kozy musí být nejméně 2
Že si zvyknou ? , taky co jim zbývá...to ale neznamená, že je to optimální a OK
Jo, tak jasně, ale ono to, že je pes v bytě ještě neznamená, že se má automaticky líp než pes na zahradě. To přece to není to jediné důležité.
Můžeme srovnávat třeba psa, který je v bytě a třikrát denně obejde sídliště, a psa, který je sice na zahradě, ale chodí denně na několikahodinové procházky, případně se s ním provozuje nějaký sport atd....
Ale to už se tady řešilo mockrát. Chudák může být jak pes v bytě, tak pes na zahradě... A naopak šťastný pes může být taktéž jak v bytě, tak na zahradě - to záleží jen na člověku....
Jak jste Marcelo psala o tom hlídači...to si zase vůbec neumím představit, že mám jednoho psa doma a druhého venku. To bych vůči tomu venkovnímu cítila jako velkou křivdu. I když si samík sám říká, že chce jít už ven, někdy, když je hnusně, prší a beru domů kočky a jeho nevezmu jen z prostého důvodu, že má nohy jak prase....tak mám výčitky, to ano. Když tam byli psi dva, tak jsem to tak nebrala - jste tam oba. Ale takhle už mi to vadí, protože jsme pak všichni doma, jen on zůstal venku. Ale to bývá tak jednou za 10let třeba když zrovna jdu dávat jídlo na stůl a nechci, aby u toho otravkoval. I když on neotravuje nějak vehementně, nechce se mi dívat do těch prosících očí a opakovat mu, že nic
Ja to mam stejně jako Vy, taky vy mi dělalo problém to, že jeden pes je venku, druhý doma 😉. Ale i celkově kdybych měla jen jednoho psa, tak doma. Právě proto jsme toho hlídače do budoucna zavrhli, a když uz by byl, tak venku jen když bychom nebyli doma, ale nejspíš nebude vůbec :). To je daleka budoucnost, stejně 😁