Dobrý den,
Máme půl roční štěně a potřebujem poradit. Pejsek je velmi šikovný poslouchá na jakýkoliv povel, ale když jdem na procházku a jdou kolemjdoucí tak začne skákat, vrčet a štěkat. Veterinář říkal že to je tìm že se bojí.
Příští týden se jde na cvičák ale ráda si predčtu i vaše rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jakýkoli povel = spíše žádný povel, ne? :-) Nebo jste ten povel zapomněli vydat, když jste šli kolem těch lidí?
1) Až zas někam půjdete, vydejte povel - aby pes věděl, co má dělat (dělat = k noze jdi, u mě jdi, za mnou jdi, nes hračku,...činnost to je) místo řvaní na kolemjdoucí - dřív, než budete u těch kolemjdoucích.
2) Nejspíš to nevydrží a povel nesplní, protože bude neklidný, takže mu dejte do tlamy hračku, za kterou ho klidně můžete jakoby táhnout, nebo ať si kouše klacík, ono to uklidňuje. Nebo můžete kolem kolemjdoucích proběhnout, je to lepší než "sedni", to se dělá špatně, když je pes neklidný.
A jestli to budete nejen číst, ale i zkoušet, tak nejdřív zkuste cvičit 20 metrů od lidí a pak třeba 10 metrů od lidí, vždy jen tak daleko, kdy pes kolemjdoucí registruje, ale jen do té vzdálenosti, kdy je klidný a vnímá.
3) Vašemu klidu zdar :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě to taky připadá jako strach, tím spíš, že mám doma bázlivku a jako štěně se choval úplně stejně a nedej bože, že na něj někdo promluvil.
Mě zkraje nejvíc zabralo...psa k noze-k té vzdálenější od lidí, aby až je budu míjet, tak abych byla mezi lidmi a psem já a zrychlit.
S tím, aby měl něco v tamajzně, jak psala Megí, to si myslím, že je dobrý, já to používám, když se chceme vypravit ven nebo když přijdu dom, z nadšení pes řval, jak na lesy, dneska je to o tom "kde mám sakra ten uzlík" a je ticho.
Taky jsme dost chodili mezi lidi obecně, ono vyřvávat na nějakou dvojici lidí, co jde proti nám je tak nějak jednodušší, než třeba jít po městě plném lidí.
Nikdy jsem psa neučila, že všechny na světě musí milovat, ale učila jsem "buď v klidu, nemusíš to řešit, od toho jsem tady já, aby na tebe ti lidé nesahali, aby si tě nevšímali"
Naučil se...ono mi nic jiného nezbyde, nelze, aby padesátikilový pes na všechny vyřvával, to bychom museli chodit asi kanálama, ale dodnes, když se třeba lekne, tak to řeší štěkotem, ale dneska už stačí říct "kliiid, nic se neděje, jdeme"