Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gara

4.3.2020 18:02
Gara

XXX.XXX.41.29

Ahoj, máme doma stěně, brzy jí budou 3 měsíce. Miluje lidi, čím víc jich je, tím lépe. Běhá od jednoho k druhému, mazlí se.
Jenže se při tom tak rozdovádí, že je velký problém ji zklidnit, hlavně mě pak (když už mezi lidmi nejsme) silně kouše, i přesto, že normálně už to nedělá, max zkusí, ale rychle se stáhne.
Co mám dělat? Jak ji zklidnit?
Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2020 18:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejlepší by bylo jí nevystavovat situacím, ze kterých se jí totálně přehřívá mozek

Gara

4.3.2020 18:55
Gara

XXX.XXX.41.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nejlepší by bylo jí nevystavovat situacím, ze kterých se jí totálně přehřívá mozek

Bohužel to ne vždy jde. Bydlíme v paneláku a hned vedle domu je škola. Takže když jdeme ven, už jen při cestě dolů potkáme dost sousedů a jakmile vyjdeme ven, je tam plno dětí (odpoledne) .. A to stačí.
Navíc bydlíme poblíž centra města, lidi jsou více méně všude, nemůžu ji od lidí držet dál celou dobu, než dospěje.

4.3.2020 19:03
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Nejprve je to horkokrevné při hře, později to chladnokrevně zvládají při práci. Podle mého názoru zvíře potřebuje prožívat tyto excitované stavy, o to více jedná-li se o mládě. Štěněti přechod do klidu trvá déle, ale lze je klidnit hlasem i pohybem, respektive kontaktem. Realizuje se to pozvolným přechodem od intenzivního k méně intenzivnímu. Tím způsobem se mozek nasměruje.. A už jede správným směrem :)

4.3.2020 19:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já se přiznám, že jsem taková štěnda neměla, myslím až tak rozjívená, (nebo už si to nepamatuju? ) ale já bych to řešila spíš tím, že bych štěndo hrou vyblbnula ,,do mrtva". Tříměsíční je ještě prcek, unaví se myslím celkem rychle. My jsme většinou hráli přetahovanou a jelikož jsem měla dvě velká, stejně stará štěnda, měla jsem co dělat, abych nezdechnula první já Nenapsala jste sice, co je to za plemeno, ale s jedním by jste to zvládnout měla. Štěndo prostě potřebuje upustit páru velkým dováděním a až pak bude ,,způsobné", alespoň v rámci možností

5.3.2020 13:44
OldAlien

XXX.XXX.59.213

Stejný problém jsem měl se svojí 2.5 měsiční kníračkou. Vše vyřešil povel "Místo" Čímž je myšlený její pelíšek. Když má tento povel zmáknutý, tak se snažím respektovat, že pelíšek je její osobní prostor a v pelíšku jí nehladím (pokud mě k tomu sama nevyzve), ani nijak neobtěžuji. Je to její království, kde má klid na spaní i soukromé hrátky, žvýkání hraček atd. . Tento povel "Místo" je užitečný i když připravuji krmení, nebo jako výchozí pozici, před povelem "Aport". Zájem o hračky a návazně na její zabavení a zklidnění, má jedno důležité pravidlo. Hodně hraček = hodně velký nezájem. Ponechávám pouze cca. 3 hračky, které za nějaký čas obměňuji, za jiné tři. Tenisák ovšem zůstává, ten má prioritu. Protože "Aport = jistá odměna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík