Dobrý den, mám dotaz už jsou to 2 měsíce co se mi pes okousava nad zadeckem ( u ocasku). Byli jsme už několikrát u veterináře, dával kapky proti parazitům atd... Blešky nemá, strava dobrá. Dále byl u lidí který se mu moc nevěnovali byl stále připoutan a docela vychrtli, tak jsem jim ho - dá se říct ukradl a vše mám vyřízené i papíry atd.. Od veterináře. Ale s tímhle problémem nevím jak si počít. Veterinář mu dával kapku a nějakou injekci která by tomu měla zabránit plus sprej na rány které si vykousal. A dělá to nadále, teď už používáme límec. Napíšete mi prosím nějaké další informace, jak si počít dal a co dále zkoušet. Předem děkuji
Amigo6582
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz už jsou to 2 měsíce co se mi pes okousava nad zadeckem ( u ocasku). Byli jsme už několikrát u veterináře, dával kapky proti parazitům atd... Blešky nemá, strava dobrá. Dále byl u lidí který se mu moc nevěnovali byl stále připoutan a docela vychrtli, tak jsem jim ho - dá se říct ukradl a vše mám vyřízené i papíry atd.. Od veterináře. Ale s tímhle problémem nevím jak si počít. Veterinář mu dával kapku a nějakou injekci která by tomu měla zabránit plus sprej na rány které si vykousal. A dělá to nadále, teď už používáme límec. Napíšete mi prosím nějaké další informace, jak si počít dal a co dále zkoušet. Předem děkuji
Vzhledem k tomu, co o podmínkách, v jakových pes byl píšete, může to být bohužel psychického rázu. To se snad odbourá časem, když bude u vás spokojený. Dělá to jen, když někde jako - že v klidu leží, nebo to klidně začne dělat i když jste třeba na prochajdě, že najednou dřepne a začne se vykusovat(jako by fakt blecha)? Druhá věc je, že v případě, že se nenajde nic fyzického(testy na štítnou žlázu?) se mění ta strava. Píšete: strava dobrá, to znamená, že dostává přesně co?
Dělá to i když jdem na procházku, když je ale zapojen do nějaké aktivity tak to nedělá. Stravu má doporučenou od veterináře. Krmení psa doma připravovanou stravou, vařenou nebo syrovou - BARF (v žádném případě zbytky lidského jídla) ano pokud je to nějaký salám či něco podobného. Ne guláš a podobně..
Krmení psa průmyslově vyráběnými (komerčními) krmivy (suchá krmiva - granule pro psy, mokrá krmiva - konzervy pro psy)
Kombinace domácích a komerčních krmiv a kupované kosti morkove od řezníka. A omlouvám se nezmínil jsem se že žlázky měl a však pan veterinář je odstranil.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli jsou vyloučeny zdravotní problémy, tak zkuste řešit ty psycho. Striktní režim na hodiny, žádné hurá akce. I ty v době volna. Někdy se u adopťáků ze špatných podmínek může rozjet (nebo tam je už dřív) obsedantně kompulzivní chování. Prostě vyhnout se stresu a upevnit jistoty, tj. pevný program, aby věděl, co přijde, a nedostal se do nervů. A neměnit trasy venčení. I kdyby to bylo něco jiného, tímhle nic nezkazíte.