Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lizet

11.3.2020 20:40
Lizet

XXX.XXX.69.181

Dobrý večer, čtu tady oo zánětech dělohy a jsem vyděšená 😥 naší 6 let staré cubiňe včera našli na ultrazvuku výplň dělohy asi centimetr velkou (je to kříženec cca 7kilo). Dostala injekci Atb a dnes nalez o 2mm menší. Dostala další injekci a léky na doma. Cuba trochu pookrala, ale teď mi připadá že ji to bolí, neví jak si lehnout a občas si postěžuje. Jinak je v pohodě, žere, pije, i ocáskem zavrtí. Nemá ale žádný výtok. Vet říkal ať přijdeme kdyby se to zhoršilo, ale já nevím jestli je to horší, je lepší než včera ale po přečtení diskuzí o průběhu některých fen jsem vyděšená. Myslíte si že je velikost 8mm je na psa velikosti vyššího Jacka russela riziková k prasknutí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2020 21:06

a co řešíte, proč je problém kastrace?

Lizet

11.3.2020 21:09
Lizet

XXX.XXX.69.181

Vet včera navrhoval zákrok, my souhlasili, dnes odložil, kontrola za týden 😕

11.3.2020 21:12

té feně je šest let. bude se hárat ještě mnohokrát a i kdyby se podařila konzervativní léčba, příště to máte klidně zpátky.

fakt není co řešit, pokud nemá zásadní zdravotní problémy nebo vy velké finanční, tak se to léčí kastrací a hotovo. antibiotika dobrý tak na stabilizaci.

Lizet

11.3.2020 21:24
Lizet

XXX.XXX.69.181

A mám se bát že mi tudo rána pojde? Problémy zdravotní nemá a peníze pro naši lásku vždycky někde seženu ❤️ ráno určitě pojedeme, jen se bojím aby to vydržela 😓 kastrovat jsme stejně chtěli, aby neměla recidivu. Nezvládám se dívat když trpí 😥 a nevím proč se vet rozhodl takto, vždy jsme s ním měli velmi dobré zkušenosti, nejspíš chce stabilizovat jak píšete. Říkal že kdyby něco, tak máme hned přijet, ale já se bojím abych tady nečekala do rána a ještě to nezhoršila

11.3.2020 21:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Feny nemám, ani osobní zkušenost, ale při rozjetém, či znovurozjetém zánětu by asi vyletěla teplota? Bodlinko, rozjede se i přes ATB? Vůbec nechápu risk toho veta, když ta pyometra byla(je) očividně uzavřená...

11.3.2020 21:55

lesnížínka napsal(a):
Feny nemám, ani osobní zkušenost, ale při rozjetém, či znovurozjetém zánětu by asi vyletěla teplota? Bodlinko, rozjede se i přes ATB? Vůbec nechápu risk toho veta, když ta pyometra byla(je) očividně uzavřená...

ne. vůbec. je spoustu fen s pyometrou, co horečku nemají.

a antibiotika špatně pronikají do hnisu uvnitř dělohy, proto samotné použití antibiotik málokdy pomůže.

Lizet

11.3.2020 22:07
Lizet

XXX.XXX.69.181

No stále nevím co s tím, normálně chodí, vrtí, žere, čůra a kadí, jen ji to asi opravdu bolí. Vím že my neřekne nikdo zda jet na pohotovost, ale má někdo zkušenosti s podobným případem?

12.3.2020 09:34

Lizet napsal(a):
No stále nevím co s tím, normálně chodí, vrtí, žere, čůra a kadí, jen ji to asi opravdu bolí. Vím že my neřekne nikdo zda jet na pohotovost, ale má někdo zkušenosti s podobným případem?

Před lety jsem poprvé šla s fenou k veterináři s nechutí k jídlu, sem tam zvracením....Vypadalo to na pokažené trávení, případně žaludeční - střevní katar. Bylo to 20.12. Překvapilo mě, že veterinář řekl - objednejte se na histerektomii. Na co? Na zkažený žaludek kastrovat ? Dostali jsme tedy ATB. Na Silvestra jsme jeli na operaci a veterinář ji doslova vytáhl hrobníkovi z lopaty. Takže 10 dní.
Mohlo to být v roce cca 1995 a diagnostické metody nebyly zdaleka tak dokonalé, jako dnes.

12.3.2020 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Lizet, jak jste na tom?

13.3.2020 21:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lesnížínka napsal(a):
Lizet, jak jste na tom?

Tak doufám, že se dozvíme výsledek

Přidejte reakci

Přidat smajlík