Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katkatopz

15.3.2020 17:28
Katkatopz

XXX.XXX.45.17

Dobrý den,
chtěla bych si koupit psa ale nevím jaké plemeno si mám vybrat. Měl by to být venkovní pes a rodinný, aby byl menší asi tak kolem 40cm né zas tak chlupatý.

Děkuji Kateřina 🐶

15.3.2020 18:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tohle je hrozně málo informací, podle toho vám nebude schopný nikdo říct, jaké plemeno by bylo ideální. Zkuste se trošku rozepsat - co se psem chcete dělat, jaké aktivity mu nabízíte, kolik času mu můžete a chcete věnovat. Co od něho očekáváte, jaký má být povahově - mazel, hlídač, rezervovaný atd atd.....

No a pak taky jaká plemena se vám líbí? Samozřejmě, že pes se nevybírá podle vzhledu, ale upřímně, taky bych si nepořídila psa se skvělou povahou, kdyby se mi nelíbil exteriérově.

Jinak pokud vyloženě nevíte jaké plemeno, nemáte žádnou představu, ani žádné ambice - tak bych hledala psa v útulku, klidně nějakého voříška.

Katkatopz

16.3.2020 07:36
Katkatopz

XXX.XXX.217.16

My už sme si pejska vybraly ale nevíme jestli je bígl venkovní pes?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2020 09:06

Katkatopz napsal(a):

Srst je proti nepřiznivému počasí dobře přizpůsobena. Ale co psychika. Četla jste někdy jeho využití? Je to pes co byl buď na honu s ostatními psy a nebo byli spolu v kotci. Prakticky nikdy sám

16.3.2020 16:14

Ještě jsem nepotkala bígla, kterej by mohl chodit na volno. Což neznamená, že neexistují, ale... :)

Určitě jste si vybrali tohle plemeno právě kvůli jeho paličatosti, samostatnosti a neunavitelnosti, jen to pro jistotu zmiňuju.

17.3.2020 07:05
impact

XXX.XXX.56.136

Katkatopz napsal(a):

Bígl venkovní pes být může. Ale Vy musíte počítat s tím, že to není pes, ale diagnóza. Tvrdohlaví, umínění, dělaj si všechno po svým a pokud jim nedáte HROZNĚ MOC POHYBU A PRÁCE, tak ze zahrady udělají válečnou zónu a nebo se naučí zdrhat a hledat si zábavu sám.

Jsou lidi, kteří si pořizují bígly pořád dokola, protože už by jiného psa nechtěli. To je naprosto mimo moje chápání. Já z nich po pěti letech soužití už mívám osypky. Čtyřicetkrát mu něco řekněte a nic. Po čtyřicátýprvý si to stejně udělá po svým a to i za cenu, že mu urazíte hlavu.

Bígl ze strany majitele vyžaduje hlavně velkou dávku mámvpičismu. A v momentě, kdy vyžadujete primárně poslušného psa, obejděte bígly velkým obloukem.

Ale jinak do rodiny a k dětem jsou naprosto úžasní a s nekonečnou trpělivostí.

17.3.2020 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
Bígl venkovní pes být může. Ale Vy musíte počítat s tím, že to není pes, ale diagnóza. Tvrdohlaví, umínění, dělaj si všechno po svým a pokud jim nedáte HROZNĚ MOC POHYBU A PRÁCE, tak ze zahrady udělají válečnou zónu a nebo se naučí zdrhat a hledat si zábavu sám.

Jsou lidi, kteří si pořizují bígly pořád dokola, protože už by jiného psa nechtěli. To je naprosto mimo moje chápání. Já z nich po pěti letech soužití už mívám osypky. Čtyřicetkrát mu něco řekněte a nic. Po čtyřicátýprvý si to stejně udělá po svým a to i za cenu, že mu urazíte hlavu.

Bígl ze strany majitele vyžaduje hlavně velkou dávku mámvpičismu. A v momentě, kdy vyžadujete primárně poslušného psa, obejděte bígly velkým obloukem.

Ale jinak do rodiny a k dětem jsou naprosto úžasní a s nekonečnou trpělivostí.

Šmarjá impakt máte bígly? A já si celou dobu myslím, že JRT! Ten popis...to je Worka jak vyšitý. Ne, není bígl Ale jsem s ním 12let a jiného psa bych nechtěla Sousedky JRT jsou zavřené doma - hárají. Takže vydrží půl hodiny dělat kola kolem jejich baráku. Já stojím, čekám, sem tam mu řeknu, že už by fakt mohl, že už dělá páté kolečko, pode mnou důlek, pomalu se posunuju k baráku, nakonec jdu domů, nachystám mu kosti, vodu, kočkám do misky granule, mezitím sem tam přes plot hodím okem, kde se tak asi pohybuje a jdu zase pomalu pro něj k bráně, protože přes zeď úplně nevidím, jestli už není poblíž. Za 5 minut se došourá konečně Bože Wori, kde chodíš pořád(samozřejmě vím to jen aby si nemyslel, že to má brát jako normální )

17.3.2020 12:35

"Jsou lidi, kteří si pořizují bígly pořád dokola, protože už by jiného psa nechtěli. To je naprosto mimo moje chápání. Já z nich po pěti letech soužití už mívám osypky. Čtyřicetkrát mu něco řekněte a nic. Po čtyřicátýprvý si to stejně udělá po svým a to i za cenu, že mu urazíte hlavu"

jen k tomu - jsou lidé, kteří svým bíglům neuráží hlavu, zcela přesně naopak, pracují s nimi pozitivně, jakože "po dobrém", a bíglové jim pracují a spolupracují a to i na první "řeknutí".......

17.3.2020 12:51
rapotacka11

XXX.XXX.212.99

- jsou lidé, kteří svým bíglům neuráží hlavu, zcela přesně naopak,
pracují s nimi pozitivně, jakože "po dobrém", a bíglové jim pracují
a spolupracují a to i na první "řeknutí"...

Děvčica (zadavatelka)
vypadá, že je náročná, trpělivoučká , vlídná a důsledná
a bígla radostně zvládne (jako ti, co je znám).

17.3.2020 14:48
impact

XXX.XXX.56.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Jsou lidi, kteří si pořizují bígly pořád dokola, protože už by jiného psa nechtěli. To je naprosto mimo moje chápání. Já z nich po pěti letech soužití už mívám osypky. Čtyřicetkrát mu něco řekněte a nic. Po čtyřicátýprvý si to stejně udělá po svým a to i za cenu, že mu urazíte hlavu"

jen k tomu - jsou lidé, kteří svým bíglům neuráží hlavu, zcela přesně naopak, pracují s nimi pozitivně, jakože "po dobrém", a bíglové jim pracují a spolupracují a to i na první "řeknutí".......

No já jim urážím hlavy běžně. Ještě je mé (Zdendovo) oblíbené - zafackuju ti uši do hlavy. Babiččino ještě oblíbenější - kopnu tě do pr dele, že mi tam zajede noha až po koleno.

Osobní zkušenost mám pouze s cca stovkou bíglů nejrůznějšího věku a dál pak denně vidím, jak fungují v dalších rodinách. Imho já psy necvičím, nepotřebuji to. Normálně s nimi vykomunikuji to, co potřebuji. A vidím, jaká je odezva u bíglů. Oproti teriérovi, kterého člověk utáhne na vařené nudli, je to diametrální rozdíl.

Ale jinak je klidně vykreslete jako super cvičitelné psy. Budoucí majitelé Vám jistě budou vděční, až zjistí, jak specifické plemeno to je.

17.3.2020 14:49
impact

XXX.XXX.56.136

lesnížínka napsal(a):
Šmarjá impakt máte bígly? A já si celou dobu myslím, že JRT! Ten popis...to je Worka jak vyšitý. Ne, není bígl Ale jsem s ním 12let a jiného psa bych nechtěla Sousedky JRT jsou zavřené doma - hárají. Takže vydrží půl hodiny dělat kola kolem jejich baráku. Já stojím, čekám, sem tam mu řeknu, že už by fakt mohl, že už dělá páté kolečko, pode mnou důlek, pomalu se posunuju k baráku, nakonec jdu domů, nachystám mu kosti, vodu, kočkám do misky granule, mezitím sem tam přes plot hodím okem, kde se tak asi pohybuje a jdu zase pomalu pro něj k bráně, protože přes zeď úplně nevidím, jestli už není poblíž. Za 5 minut se došourá konečně Bože Wori, kde chodíš pořád(samozřejmě vím to jen aby si nemyslel, že to má brát jako normální )

Ne úplně dobrovolně, ale ano, pár jsem jich doma už měla.

17.3.2020 14:50

"Ale jinak je klidně vykreslete jako super cvičitelné psy."
tohle jsem napsala?
opravdu?

17.3.2020 14:51
impact

XXX.XXX.56.136

"Ale jinak je klidně vykreslete jako super cvičitelné psy."
tohle jsem napsala?
opravdu?

Ano, vážně to tak vyznělo. 🤷‍♀️

17.3.2020 15:55
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Katkatopz napsal(a):

Dle čeho výběr padnul zrovna na tohle plemeno?

17.3.2020 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ty jo, nevím, jestli to jde ještě pozitivněj, než to dělám já Woruško mimi, poď už jo, paničce je zima...Mišutko, tam jsi už byl prosim tě, pojď, já mám kokča, hele....Co myslíte? Je mu to naprosto šumák. Já už po něm neřvu, pokud nejde o život. Takže pro přihlížející to vypadá tak, že panička ho ukecává a pejsek na ni kašle z vysoka. Pokud po něm opravdu vážně něco chci, musím jooo přidat na razanci

17.3.2020 16:18
Markéta80

XXX.XXX.176.252

lesnížínka napsal(a):
Ty jo, nevím, jestli to jde ještě pozitivněj, než to dělám já Woruško mimi, poď už jo, paničce je zima...Mišutko, tam jsi už byl prosim tě, pojď, já mám kokča, hele....Co myslíte? Je mu to naprosto šumák. Já už po něm neřvu, pokud nejde o život. Takže pro přihlížející to vypadá tak, že panička ho ukecává a pejsek na ni kašle z vysoka. Pokud po něm opravdu vážně něco chci, musím jooo přidat na razanci

já zase venku říkám že alespoň to obejdeme a nejstarší zásek a lehne na chodník a až když řeknu že teda fajn jdeme domů tak se zvedne

17.3.2020 17:20
impact

XXX.XXX.56.136

lesnížínka napsal(a):

To je přesně ten potřebný mámvpičismus. To já nemám. Když řeknu, tak má přijít.

17.3.2020 17:36

lesnížínka, a už jsem to psala - tvé příspěvky, ačkoliv s tebou často a velmi souhlasím, tak tvé příspěvky o tvých psech jsou o antiučení, bez ohledu na pozitivno.......

17.3.2020 17:37
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):

Ono proč by kola nedělal když na něj počkáte :) ......nic ve zlým, ale já si stejně pořád myslím, že ta jeho "neposlušnost" je tím vaším vedením :) .....strašně mi připomínáte mojí maminu. Ta měla NO a jednou jsme se bavily o psí poslušnosti. Tak jí říkám ať si Chuck sedne.....když si nesedl....tak odpověď maminy byla "on asi nechtěl" :D Jinak to byl suprovej pes a mě poslouchal na myšlenku.....

17.3.2020 17:41
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):

Ono to ale není o řvaní, ale o důslednosti. Klidně to můžu říkat šeptem, ale trvám na splnění za každé situace...když bude pes vědět, že má přijít hned, tak přijde hned. Ale váš to neví, takže si za půl hodky dodělá svoje a pak si možná vzpomene, co měl dělat :)

17.3.2020 18:30
impact

XXX.XXX.195.92

Huskyjanina napsal(a):
Ono to ale není o řvaní, ale o důslednosti. Klidně to můžu říkat šeptem, ale trvám na splnění za každé situace...když bude pes vědět, že má přijít hned, tak přijde hned. Ale váš to neví, takže si za půl hodky dodělá svoje a pak si možná vzpomene, co měl dělat :)

Ono u běžnýho psa stokrát důsledně trváte na tom, aby to splnil a pes se tak nějak naučí, že to splnit musí a funguje. Takovej bígl to i po stoprvé nesplní, když po něm pořád "nešlapete". Pak zákonitě nastává buď to, že po psovi musíte permanentně "šlapat" (což je fakt o nervy) a nebo prostě rezignujete (jako žínka).

Já to vidím doma. Raslíkovi třikrát pomůžete pamlskem a pochvalou a pak funguje. Po bíglovi permanentně musíte házet klobásky, aby to udělal. A to ještě udělá jen tehdy, když má na tu klobásku chuť.

17.3.2020 20:07
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

impact napsal(a):
Ono u běžnýho psa stokrát důsledně trváte na tom, aby to splnil a pes se tak nějak naučí, že to splnit musí a funguje. Takovej bígl to i po stoprvé nesplní, když po něm pořád "nešlapete". Pak zákonitě nastává buď to, že po psovi musíte permanentně "šlapat" (což je fakt o nervy) a nebo prostě rezignujete (jako žínka).

Já to vidím doma. Raslíkovi třikrát pomůžete pamlskem a pochvalou a pak funguje. Po bíglovi permanentně musíte házet klobásky, aby to udělal. A to ještě udělá jen tehdy, když má na tu klobásku chuť.

To bylo k žínce, protože ten její samík by fungoval, kdyby byla víc důsledná. To právě že není ten bígl, ke kterýmu ho přirovnávala

18.3.2020 06:51
impact

XXX.XXX.56.136

Huskyjanina napsal(a):
To bylo k žínce, protože ten její samík by fungoval, kdyby byla víc důsledná. To právě že není ten bígl, ke kterýmu ho přirovnávala

No já se právě obávám, že ten samojed na tom bude velmi podobně. Jako úplně to plemeno samozřejmě neznám, ale k takovým těm přírodním mám odjakživa nedůvěru. To vidím doma s thajkou. Ta je superposlušná, ale za tu cenu, že jsem na ni jak stíhačka a nic jí neodpustím. I když o té doby, co ji mám ve střídavé péči s mamkou, tak už k tomu mámvpičismu sklouzávám taky, jinak bych jí vždycky po návratu musela hlavu urazit.

18.3.2020 08:40

lesnížínka napsal(a):

Tohle "pozitivní" zkusit na mýho psa, sebere se a odstěhuje se na druhou polovinu zeměkoule :)
A to nemá nic společnýho ani s bíglem ani se samojedem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík