Uživatel s deaktivovaným účtem

Dovolím si pro přehlednost založit nové vlákno - jak budete s novým opatřením venčit své psy.....teď jsem doma, do práce jdu až ve středu ráno, půjdu pěšky do i z práce, chodím dost opuštěnými terény, takže pes se vyvenčí dosytosti.....jenomže teď jsem doma a řeším zda jen na čůrpauzu za barák nebo se vydat o kus dál alespoň jednou denně.....jak to máte vy prosím. Děkuji
Venčit můžete. Přečtěte si usnesení. Lze zajistit péči zvířatům i jít do parku/přírody na nezbytně nutnou dobu. Ideálně tedy s rouškou nebo něčím přes nos/ústa (cokoliv lepší než nic) a udržovat bezpečný odstup. Tedy neshlukovat se. Takže já šla normálně jen tedy se schovanými ústy a nosem a když jsem viděla cizí osobu, prostě jsem přešla na druhej chodník.

šavlozubka
napsal(a):
Venčit můžete. Přečtěte si usnesení. Lze zajistit péči zvířatům i jít do parku/přírody na nezbytně nutnou dobu. Ideálně tedy s rouškou nebo něčím přes nos/ústa (cokoliv lepší než nic) a udržovat bezpečný odstup. Tedy neshlukovat se. Takže já šla normálně jen tedy se schovanými ústy a nosem a když jsem viděla cizí osobu, prostě jsem přešla na druhej chodník.
..tak nějak jsem si to myslela, jen jsem znejistěla jak se začalo na koních probírat, zda s koněm jet ven nebo ne.....sice je to s venčením asi nesrovnatelné, ale zajímal mně názor lidí tady.....

Aneta a Dessa
napsal(a):
A co teprve když máte fenu v hárání a chcete jet na krytí. Spadá na to nějaká výjimka, nebo má člověk útrum?
ano -můžete požádat o vyjimku a inseminovat i prvnicku
Byla sem ráno, potkala jsem jednu sousedku, šla s psicí z Pekárny. Roušky jsme neměly ani jedna, trochu se mi zdálo blbé, že do pekárny šla bez ní, ale třeba si je ve vsi nasazovala. Volala jsem na ni, že k ní blíž nejdu. Ona - si nemocná? Říkám: nejsem, ale copak můžeš vědět? Jinak u nás vichr jako kráva, takže jsem se snažila jít tak, aby nefoukalo od ní - ke mě.

Naštěstí je povolené venčit psy, nejlépe v přírodě nebo v místech kde potkáte minimum lidí.
Roušku zatím nenosím, ale nechávám si šít a nosit budu. Ve čtvrtek musíme na očkování takže doufám že roušku už mít budu. Kdyžtak si vyrobím sama.
Do práce chodit musím, ale naštěstí mám práci v místě bydliště a chodím pěšky. Ať to vypadá divně nebo ne, lidi obcházím 2-3m obloukem, nebo přejdu na druhý chodník. V práci se bohužel s lidma stýkat musím, několikrát denně dezinfikuji kancelář a budu si nasazovat roušku na dobu nezbytně nutnou.
A venčení, jsem teď šťastná že bydlím na vesnici a máme zahradu. S prvním štěndem - labradorkem jsem bydlela v paneláku. Mám 3-měsíční štěňátko kooikerhondje. Kromě ohrožení zdraví mě tato situace dost štve i kvůli tomu že potřebuji prcka socializovat a ne být zavření doma nebo na zahradě a všem se vyhýbat. Měli jsme za pár dní začít chodit do psí školky, ta se teď samozřejmě ruší a vůbec se konat nebude. Stejně tak žádní psí kámoši.
Budeme chodit venčit 10x denně na zahradu a 1x denně nebo obden vyjdeme do přírody, případně o víkendu vyjedeme autem.
No, ale zdraví je na prvním místě a jsem vděčná za to jak to zatím je... a doufám že se situace začne zlepšovat. Bohužel když vidím jak se pořád hodně lidí chová nezodpovědně tak to vidím spíš černě... tím rozhodně nechci vyvolávat paniku, ale je to tak.
Byla jsem před chvili se psem na procházce, vybrala jsem klasickou cestu, kde vím, že moc lidí nepotkám a ode dneška nosím roušku a šátek . Přišlo mi spíš, že vláda nařídila prázdniny, ne omezený pohyb, potkala jsem 3x víc lidí než normálně, lidi po skupinkách třeba 6ti lidi s kočárky, dětmi, psy...aby si někdo dal na ten obličej aspoň ten šátek to ne... Tímhle stylem to úplně smysl dávat nebude. Naším jsem nakazala nosit respiratory, prarodiče už mají domácí "vězení". Jinak v centru Brna už potkávám dost lidí s rouškami, ale všechno mladí lidé, jen jednu starší paní asi 60 let a jen jedno dítě. Látku z bavlny má každý doma, případně je jedna rouška v autolekarnicce. Tohle je opravdu minimum co můžeme udělat.
Andrýsek3
napsal(a):
Hlásím zlepšení! Dnes jsem potkala opravdu minimum lidi bez roušky nebo jiné ochrany úst a nosu. A to i v přírodě na procházce, bez ničeho byl 1 z 10. 👏👏
To jsou u vás ukáznění. Já dnes ošátkovaného potkala jednoho kluka a jednu mladou ženskou. Několik místních důchodkyň se psy samozřejmě bez roušky nebo šátku a ještě na mě koukaly jak na vraha. A to jsem fakt šla jen se psem. Dítě mi spalo, tak jsem ho nechala spát. Mimimo bych orouškovala těžko.

Andrýsek3
napsal(a):
Hlásím zlepšení! Dnes jsem potkala opravdu minimum lidi bez roušky nebo jiné ochrany úst a nosu. A to i v přírodě na procházce, bez ničeho byl 1 z 10. 👏👏
...i já......
Andrýsek3
napsal(a):
Byla jsem před chvili se psem na procházce, vybrala jsem klasickou cestu, kde vím, že moc lidí nepotkám a ode dneška nosím roušku a šátek . Přišlo mi spíš, že vláda nařídila prázdniny, ne omezený pohyb, potkala jsem 3x víc lidí než normálně, lidi po skupinkách třeba 6ti lidi s kočárky, dětmi, psy...aby si někdo dal na ten obličej aspoň ten šátek to ne... Tímhle stylem to úplně smysl dávat nebude. Naším jsem nakazala nosit respiratory, prarodiče už mají domácí "vězení". Jinak v centru Brna už potkávám dost lidí s rouškami, ale všechno mladí lidé, jen jednu starší paní asi 60 let a jen jedno dítě. Látku z bavlny má každý doma, případně je jedna rouška v autolekarnicce. Tohle je opravdu minimum co můžeme udělat.
Takhle nějak jsem to zaznamenala u nás Před barákem mám cyklotrasu, kam se normálně chodí venčit, běhat, in-linovat, mamky s kočárky, důchodci s holema...no a jdu si k potoku utrhnout medvědí česnek na oběd, kouknu a vidím...davy Všichni asi měli tentýž nápad - že je tady klid. No...tak už není
Dobrý den,
hlásím, že Havířov a Orlová je to tak 50 na 50. Dost lidiček chodí s ochranou a nebo aspoň šálu, dokonce dost potkávám i v autě, že mají roušky. Autobusáci u nás všichni co jsem vydělá, dovozci čehokoliv taky ochrana.
Tak u nás zatím jde to jen k lepšímu. Dnes ráno v Tescu polovina lidí roušky a šály, jen ty prodavačky nic
Dája
u nás docela dobrý roušky měla mládež a dokonce i Romové. My měli jen šátky skoro nikoho jsme nepotkali venku. pár lidí na kolech. V obchodu jsem od čtvrtka nebyla a ani se tam do 24 nechystám tak nevím. šít neumím a pytlíky do vysavače mám papírové ..............tak snad mi někdo ušije
Tak u nás sice roušku nosí mladší generace, za to ti staří (kteří by ji potřebovali hlavně) na to kašlou a ještě na vás blbě koukají.....
Co se týče venčení - venčím úplně normálně - ale my jsme téměř nikoho nepotkávali ani dříve, jsem z vesnice, chodím do přírody. Roušku s sebou mám, ale v přírodě ji sundávám, špatně se mi v ní dýchá, když jdeme rychlým tempem. Pokud bych viděla lidi (což je fakt výjimečně), tak si ji vezmu.
Jediné co se změnilo je asi to, že psy naložím do auta a za vesnici dojedeme....
marcelaamax
napsal(a):
Tak u nás sice roušku nosí mladší generace, za to ti staří (kteří by ji potřebovali hlavně) na to kašlou a ještě na vás blbě koukají.....
Co se týče venčení - venčím úplně normálně - ale my jsme téměř nikoho nepotkávali ani dříve, jsem z vesnice, chodím do přírody. Roušku s sebou mám, ale v přírodě ji sundávám, špatně se mi v ní dýchá, když jdeme rychlým tempem. Pokud bych viděla lidi (což je fakt výjimečně), tak si ji vezmu.
Jediné co se změnilo je asi to, že psy naložím do auta a za vesnici dojedeme....
No, já šla včera nahoru do lesa právě proto, že tam nikoho nepotlám...a ani jsem nepotkala. Měla jsem šátek, naštěstí, protože jsem zpátky taky chtěla jít zadem, za humny, ale pes to měl vymyšlené jinak, že on chce jít vesnicí. Naštěstí tam bylo jak po vymření takže jsem si šátek na pusu dala až jsem potkala jednu sousedku, co venčila štěně a byla hrozně ráda, že může s Woričkem socializovat Ale tak jsem uvažovala, funíc do toho kopce, že bych to asi s rouškou neudýchala. Mám problém udýchat to bez ní. Není to momentální situace, už to mám cca 5let. Jak je to vlastně s lidma, kteří mají podobné problémy, nějaké srdeční, astma či nevím co...ve vlastním zájmu roušku musí mít, protože kdyby se nakazili, jsou v pr...ale když mají problém dýchat i bez roušky?
Dobré ráno,
Havířov a Orlovou musím pochválit, od včerejška rána jsou občané co nemají krytí jen vyjímkou. Dokonce i parta dělníků tmavší pleti taky do jednoho měli ochranu😷. Když jedu autem koukám i po řidičích a taky vše v poho.
U nás jsme disciplinovaní a ani vláda nemusí nařídit, dokonce ani pejskaři nedělají hloučky. Pozdravíte a mašíruje👍
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobré ráno,
Havířov a Orlovou musím pochválit, od včerejška rána jsou občané co nemají krytí jen vyjímkou. Dokonce i parta dělníků tmavší pleti taky do jednoho měli ochranu😷. Když jedu autem koukám i po řidičích a taky vše v poho.
U nás jsme disciplinovaní a ani vláda nemusí nařídit, dokonce ani pejskaři nedělají hloučky. Pozdravíte a mašíruje👍
Dája
Po řidičích? Jako jestli ve vlastním autě uvnitř mají roušku?
saola
napsal(a):
Od zítřka je konečně nakázáno v celé ČR bez krytí nosu a pusy nevylézat vůbec ven, tak snad se s krytím čumáků pochlapí i ten neukázněný zbytek.
Jj, také to vítám. Ale koronavirus dobře proniká přes všechny sliznice, tedy i přes spojivku. Sice tedy bude omezena možnost, že někdo někomu prskne do oka, ale když si třeba člověk v MHD promne oči, může být průsečík. O tom by lidi také měli být informováni. Pomohla by celoobličejová maska, ale jednak nejsou a druhak to už by fakt vypadalo divně.
janaa
Jojo, já vím, že je to pitomost, ale i v autě s rouškou a je jich dost. Já jí mám taky, ale tím, že je na gumičku mám ji níže.
GAELLE
Asi jo, asi máte pravdu
Dnes jsem byla ve třech obchodech, bez roušky a dokonce i rukavic už tady není snad ani jeden človíček. Dokonce Kauf baly všechno pečivo, rohlíky po 10ks., chleby i Lídl. Tesco zatím nic.
Dája
GAELLE
napsal(a):
tmavší občané mají obavy o pokuty a své dávky přece
Akorát se trochu bojím, že v těch postizích bude PČR taková nějaká laxnější, ostatně koronavir řádí i v jejich řadách celkem úspěšně.
Včera jsem byla na nákupu v našem Albertu, komplet všichni měli roušky nebo jinak krytou pusu a nos, (já teda šátek a taky se mně blbě dejchalo jak píše "Lesnížínka"), až u pokladny dva mladíci - asi Ukroši - bez ničeho. A obsluha nebo ochranka jim nic neřekla!
Dája6
napsal(a):
janaa
Jojo, já vím, že je to pitomost, ale i v autě s rouškou a je jich dost. Já jí mám taky, ale tím, že je na gumičku mám ji níže.
GAELLE
Asi jo, asi máte pravdu
Dnes jsem byla ve třech obchodech, bez roušky a dokonce i rukavic už tady není snad ani jeden človíček. Dokonce Kauf baly všechno pečivo, rohlíky po 10ks., chleby i Lídl. Tesco zatím nic.
Dája
"Dokonce Kauf baly všechno pečivo, rohlíky po 10ks., chleby i Lídl."
Tak by to mělo být , Albert ale na toto s prominutím prdí!
fikovnice
napsal(a):
Akorát se trochu bojím, že v těch postizích bude PČR taková nějaká laxnější, ostatně koronavir řádí i v jejich řadách celkem úspěšně.
Včera jsem byla na nákupu v našem Albertu, komplet všichni měli roušky nebo jinak krytou pusu a nos, (já teda šátek a taky se mně blbě dejchalo jak píše "Lesnížínka"), až u pokladny dva mladíci - asi Ukroši - bez ničeho. A obsluha nebo ochranka jim nic neřekla!
Tak dneska poprvé vyzkoušeno s rouškou(kterou nemám) takže s kapesníkem přes pusu(mám malou hlavu, takže pánský kapesník ,,na piráta" v pohodě) Když mi pofukovalo do ks.chtu tak dobrý, taky když jsme nemusela mluvit. Jakmile jsme začala mluvit na pejsky a na souseda, či se mi opřelo sluníčko do obličeje, musela jsem si to na chvíli strhnout. Jsem si jistá, že lidi s dýchacími problémy tohle nezvládnou. Jakmile máte totiž pocit, že se vám blbě dýchá, jdete do paniky. A to jsem teda šla po rovině, kopec nedám s rouškou 100%
napsal(a):
https://video.aktualne.cz/dvtv/po-dvaceti-minutach-uz-rouska-nechrani-v-lese-nebo-v-aute-je/r~76af1710696711ea9c800cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Díky, no však taky to tvrdím. V lese to ode mne mže chytit leda tak srnka, která by teoreticky prošla stejnou cestou Ani nehrozí, že bych tam s rouškou šla(jen kdybych fakt viděla lidi) protože bych to fakt nedala. U nás je to velký, velký kopec.

fikovnice
napsal(a):
Jj, také to vítám. Ale koronavirus dobře proniká přes všechny sliznice, tedy i přes spojivku. Sice tedy bude omezena možnost, že někdo někomu prskne do oka, ale když si třeba člověk v MHD promne oči, může být průsečík. O tom by lidi také měli být informováni. Pomohla by celoobličejová maska, ale jednak nejsou a druhak to už by fakt vypadalo divně.
Můžete si vzít plavecké nebo lyžařské brýle, ne?

S rouškou se blbě dýchá, zvlášť, když ji máte vícevrstvou. Zkoušela jsem si udělat i roušku ze šátku pode videa na fb, ale s tím se nedá dýchat vůbec.
tak já dostala od kluka co stříká barvy respirátor ffp2. když jsem si to nasadila tak se mi udělalo blbě chtělo se mi zvracet. dýchat se v tom vůbec nedá. Tak jsem nasadila jednovrstvou roušku z prostěradla co mi ušila kamarádka ukrajinka a šla do zásilkovny pro dávno objednané léky. a zásilkovna? zavřená !!!!! a v drogerii žádné gely, kapesníky, gumové rukavice. dělníci u lešení kouří s rouškama na krku a mládež před suši barem. pár důchodců roušky mělo. Konec hlášení z Polabí.

fikovnice
napsal(a):
Tak já včera v Penny.....zakrytou pusu-nos měli všichni, mimo jednoho pána (i když to byla taková pofidérní existence, na bezďáka teda nevypadal, ale prostě jako spořádaný občan taky ne), ale toho ochranka do obchodu nepustila.
A pak přede mnou na pokladně jedna babka, když jí pokladní upozornila, že by teda něco měla-musí mít, tak něco brblala o šátku a že se jí rozvázal a nebo co a že si ho pak nasadí. Tak jsme se jí jen ve slušnosti snažili s pokladní vysvětlit, že tím, že všichni nosí roušky, šátky a pod. tak se snažíme chránit hlavně jí ...tedy seniory...a v neposlední řadě samozřejmě i personál v obchodě.
No babka vypadala na to, že z toho děláme óbr vědu a že se vlastně nic neděje. Tak jasně u jedný babičky to asi problém není, ale tak kdyby se na to vyflajzli všichni....
Ahojte!
U nás na Slovensku sú našťastie všetci tak disciplinovaní, že napr, v pondelok som stretla cca 50 ľudí a všetci do jedného mali rúška! Ja mám od utorka home office, ale zajtra už idem do práce, keďže ma nemá kto zastúpiť a termíny sú termíny...
Venčiť sa chodíme do Vojenského obvodu Záhorie ako vždy, tam nestretneme nikdy živú dušu a aspoň na pár hodín dýchame čistejší vzduch než v meste(samozrejme rúška máme aj vtedy). Nefret usúdila,že voda v rybníku má teplotu termálov, takže plávala krížom krážom cez celý rybník a užívala si to. My ten smrad v aute cestou domov už menej
Všetci si držme labky, nech je toto hnusné obdobie čo najskôr za nami
domi.t
napsal(a):
Ahojte!
U nás na Slovensku sú našťastie všetci tak disciplinovaní, že napr, v pondelok som stretla cca 50 ľudí a všetci do jedného mali rúška! Ja mám od utorka home office, ale zajtra už idem do práce, keďže ma nemá kto zastúpiť a termíny sú termíny...
Venčiť sa chodíme do Vojenského obvodu Záhorie ako vždy, tam nestretneme nikdy živú dušu a aspoň na pár hodín dýchame čistejší vzduch než v meste(samozrejme rúška máme aj vtedy). Nefret usúdila,že voda v rybníku má teplotu termálov, takže plávala krížom krážom cez celý rybník a užívala si to. My ten smrad v aute cestou domov už menej
Máte výhodu že žijete tam kde žijete. držte se obě. Nefret to plavání závidím. Jak já se těšila na jaro a na kolo. a koupání hned jak má voda aspoň 10 Polabí zdraví Záhorie
Tak hlásím, že u nás (Královehradecký kraj) už dneska taky většina lidí chodí s rouškou nebo šátkem....
No a ještě k tomu dýchání - to je opravdu děs, normálně problémy s dýcháním nemám, ale tu roušku prostě nějak nedávám. Mám klasické jednorázové, bavlněnou a pak ještě takový šátek na běhání, který jsme někde vyhráli.
No a v práci v tom musíme být celou směnu. A do toho ještě makat, běhat, nezastavit se. Nooo, co vám budu povídat, po chvíli se mi motala hlava, byla jsem hrozně unavená, bylo mi divně a domů jsem přijela úplně totálně vyflusaná, vyčerpaná.... Jsem zvědavá, jak to bude dál. On je v práci "hnusný" vzduch i normálně, natož s rouškou. A to jsem měla jen tu "tenkou" jednorázovou, předpokládám, že v té bavlněné to bude ještě horší.

Já mám teda bavlněnou roušku a jen minimálně, jen když jdu do krámu, kam teď minimálně týden nepolezu a nebo v práci, když přijde zákazník...což jsou 1-2 denně.
Jako zkoušela jsem i respirátor, co jsem sehnala pro mamku a ta teď sedí doma a nepotřebuje ho. No klobouk dolu před těma co v něm normálně fungujou, ono jde možná o zvyk, ale teda pro mě je to děs....no ale tak pokud by bylo nejhůř a bylo by víc než reálné nebezpečí nákazy v našem městě (zatím dle hygieny u nás nic není, ale je to info asi 2 dny staré), tak bych ho nosit musela, už kvůli mamce, abych to na ní náhodou nepřenesla.
napsal(a):
Já mám teda bavlněnou roušku a jen minimálně, jen když jdu do krámu, kam teď minimálně týden nepolezu a nebo v práci, když přijde zákazník...což jsou 1-2 denně.
Jako zkoušela jsem i respirátor, co jsem sehnala pro mamku a ta teď sedí doma a nepotřebuje ho. No klobouk dolu před těma co v něm normálně fungujou, ono jde možná o zvyk, ale teda pro mě je to děs....no ale tak pokud by bylo nejhůř a bylo by víc než reálné nebezpečí nákazy v našem městě (zatím dle hygieny u nás nic není, ale je to info asi 2 dny staré), tak bych ho nosit musela, už kvůli mamce, abych to na ní náhodou nepřenesla.
No já se taky uklidňuji tím, že snad si zvyknu. V práci 8 hodin, sundat to pouze chvíli na jídlo.... Ještě by to možná bylo v pohodě, kdybych měla sedavé zaměstnání, ale u fyzické práce fakt nic moc.

Se pachtíte v práci s rouškou (důchoďák) dejchat se v tom nedá-lokám vzduch jako ryba na suchu, leze mi to do očí, prdlajs vidím na zadele, za hodinu mám roušku prodýchanou...., klienti mají zákaz se shromažďovat na chodbách, zákaz návštěv, chodit ven, jedí na pokojích a když vám jeden řekne po dvou dnech těhlech opatřeních, které vlastně chrání JE, co je to za šaškárnu...zeptám se ho, zda sleduje TV nebo rozhlas, zda ví co se děje-to ví, že i my máme ztížené podmínky práce-pracovat v rouškách a jinde to není lepší, tak mi řek-dost jedovatě, že my ,za to berem jistě příplatek......tak to mi teda zahejbal dobrotou.
U klientů v domově důchodců člověk tyhle názory ještě jakžtakž chápe, ale u "normálního" chlapa okolo padesátky na home office?
Kamarád pracuje v zahraniční firmě, kde všichni kancelářští jsou od úterý doma za 100% platu a musejí být mez 9. a 14. hodinou k dispozici na pc a telefonu. Je to strašlivá a nepředstavitelná dřina - jen co snědl oběd a na chvíli se natáhl, volal mu šéf a něco chtěl! Tak se musel zvednout a jít poslat někam mail s nějakým dotazem!
Když se takovou "stížnost" dozvíte při náhodném večerním setkání na ulici, kdy se uštvaně řítíte z práce, kde jste se stihli za den na půl huby naobědvat a zbytek studeného kafe vylijete z hrnku na stole až zase druhý den ráno, protože to už před odchodem ani nestihnete, tak vás taky napadají různé věci o rozcapenosti lidí.
A korunováno to bylo sdělením - jé, ty máš roušku (ffp2), a já si ji musel ušít....
Někdy skoro smutnej svět
Ale ne, buďme vděční, že jsme zatím zdraví, že se nám dobře dýchá, že nemáme teplotu, natož horečku, a že zatím vše, co známe z civilizovaného světa, jakžtakž funguje.
Tak hlásím. Večer na prochajdě s šátkem se to dalo. Bylo už chladno, slunko zašlo, jen kopec jsem nedala, i když jsem to zkoušela...pro zajímavost. Netěšila jsem se na ráno, ale zatím u nás trochu zataženo, kéž by to ještě chvilku vydrželo. Asi jako jedna z mála budu ráda, za to ochlazení Néé, budu frflat, protože mi bude kosa, budou mě zase zebat ruce a domů přijdu zmrzlá jak rampouch

marcelaamax
napsal(a):
Tak hlásím, že u nás (Královehradecký kraj) už dneska taky většina lidí chodí s rouškou nebo šátkem....
No a ještě k tomu dýchání - to je opravdu děs, normálně problémy s dýcháním nemám, ale tu roušku prostě nějak nedávám. Mám klasické jednorázové, bavlněnou a pak ještě takový šátek na běhání, který jsme někde vyhráli.
No a v práci v tom musíme být celou směnu. A do toho ještě makat, běhat, nezastavit se. Nooo, co vám budu povídat, po chvíli se mi motala hlava, byla jsem hrozně unavená, bylo mi divně a domů jsem přijela úplně totálně vyflusaná, vyčerpaná.... Jsem zvědavá, jak to bude dál. On je v práci "hnusný" vzduch i normálně, natož s rouškou. A to jsem měla jen tu "tenkou" jednorázovou, předpokládám, že v té bavlněné to bude ještě horší.
Já to taky s rouškou moc nedávám. Na chvíli mezi lidi ano, ale včera jsem šla z práce domů pěšky (neb pohyb je zdravý) a do kopce už jsem funěla. A když jsem přešla na docela velkou louku, kde jsem potkala akorát jednoho zajíce a tři srnky, tak se přiznám, že jsem si ji z "gesichtu" sundala. Ale po příchodu do civilizace (vesnice, která byla jako po vymření), jsem ji zase nasadila.

Taky to tak dělám. Na ulici s rouškou, jakmile dojdeme na liduprázdnou louku, roušku sundávám. Koneckonců ji nosím, abych chránila ostatní. A pokud ostatní v okolí nejsou, roušky netřeba. Včera jsem o tom četla i nějaké vyjádření hygienika, který říkal, že nemá smysl rouška v lese, nebo třeba v autě.
No, mě zajímalo, jak to máte "ošéfované" s tím matláním na roušku rukama při opětovném nandavání a sundavaní - protože zásada č.1 je, že na roušku se během jejího funkčního nasazení nikdy nematlá, protože se bere za to, že je infekční. A pokud si ji sundáte, je třeba s ní jako s infekčním odpadem nakládat - u jednorázové ji nevratně vyhodit do uzavíratelného koše, u opakovaně použitelné bavlněné ji dát do uzavíratelného boxu nebo nebo aspoň sáčku, dál na ni nematlat a doma ji vyvařit a box/sáček vydezinfikovat či vyhodit (do uzavíratelného koše). V mezikrocích si vždy vydezinfikovat ruce.
Když už se nařídí za á nosit roušky, tak by se mělo i říct za bé - tedy jak s nimi manipulovat. Tedy ne nosit na veřejnosti, na louce sundat a zmuchlat do kapsy a pak znovu nasadit. To je docela jaksi na houno.
Jakmile roušku jednou sundáte, je třeba si pak vždy nasadit novou čistou. Vydezinfikovanýma rukama.

Tak za sebe - mám ty chirurgické (spíše "doktorské ústenky") a venku na louce ji sundám z jednoho ucha. Abych byla v pohotovosti, pokud by se někdo objevil v dohledu. A sundávám i nasazuji za gumičky. Je mi jasné, že to není to úplně pravé ořechové a patrně nevyhovuji standardu hygienických norem.
saola
napsal(a):
No, mě zajímalo, jak to máte "ošéfované" s tím matláním na roušku rukama při opětovném nandavání a sundavaní - protože zásada č.1 je, že na roušku se během jejího funkčního nasazení nikdy nematlá, protože se bere za to, že je infekční. A pokud si ji sundáte, je třeba s ní jako s infekčním odpadem nakládat - u jednorázové ji nevratně vyhodit do uzavíratelného koše, u opakovaně použitelné bavlněné ji dát do uzavíratelného boxu nebo nebo aspoň sáčku, dál na ni nematlat a doma ji vyvařit a box/sáček vydezinfikovat či vyhodit (do uzavíratelného koše). V mezikrocích si vždy vydezinfikovat ruce.
Když už se nařídí za á nosit roušky, tak by se mělo i říct za bé - tedy jak s nimi manipulovat. Tedy ne nosit na veřejnosti, na louce sundat a zmuchlat do kapsy a pak znovu nasadit. To je docela jaksi na houno.
Jakmile roušku jednou sundáte, je třeba si pak vždy nasadit novou čistou. Vydezinfikovanýma rukama.
Můžete mi nařizovat jak chcete, když mne pod ní neuvěřitelně dnes svědil nos a půl cesty jsem nedělala nic jiného, než že se snažila si ho nějak poškrabat rukávem od trička.

napsal(a):
Tak za sebe - mám ty chirurgické (spíše "doktorské ústenky") a venku na louce ji sundám z jednoho ucha. Abych byla v pohotovosti, pokud by se někdo objevil v dohledu. A sundávám i nasazuji za gumičky. Je mi jasné, že to není to úplně pravé ořechové a patrně nevyhovuji standardu hygienických norem.
Dělám to taky tak. Asi taky nevyhovuji standardu.
já mám rýmu (doufám že je to jen rýma) tak nikam nelezu a vycházím tam kde se můžu procházet bez ní. jinak by ode mne byla vzdálenost ne 2 ale aspoň 10 metrů. V té hadrové nemůžu dýchat natož smrkat. A včera cestou do zásilkovny (kde mám léky na jiné problémy) a která byla ZAVŘENÁ parta stavebních dělníků s rouškama na krku cigára v hubě a mládež před suši barem v počtu 5 blízko u sebe též s cigárama. Tak já nějak nevím. důchodci kupodivu roušky měli. konec hlášení z Polabí.
saola
napsal(a):
Já tomu rozumím, ale máme doma šité bavlněné, opravdu provlhnou do dvaceti minut. Já nevím, když půjdu do obchodu, mezi lidi, jsem nakloněná tomu si i vážně vzít s sebou třeba ještě druhou a někde vyměnit, když bude třeba.
Ale když jdu jen na procházku a k nikomu se nepřibližuju, na nic nesahám? To bych mohla udělat jen pár kroků a zas se obracet domů. Ale to bych se vůbec nedostala mimo město do míst, kde lidi nechodí a kde si myslím, že je bezpečné se procházet. A sedět doma zavřená absolutně, přiznávám, že to se mi opravdu nechce, dokud to vysloveně nenařídí. Ony ty procházky jsou dost pohlazení na duši v současné situaci, moct být venku v té krásné jarní přírodě. Opravdu to např. vy saolo, dodržujete přesně? (jestli ano, máte můj obdiv)
Mám známé v Itálii na severu, sami nemocní nejsou ani snad nakažený přímo u nich na vesnici, ale mají zákaz vycházení krom práce a nákupu a prý to tam dost hlídá policie, pokutují jen trochu větší vzdálení od domu nebo bez důvodu. Jedinou propustkou ven se pomalu stává pes, protože je povoleno jít ho vyvenčit v blízkosti domu - jednoho psa si teď na venčení postupně půjčují i sousedi, aby mohli taky na chvíli na vzduch a pes už když vidí vodítko zalézá z dohledu :D (berte to jako odlehčení trochu, rozumím že půjčování psa není rozumné z hlediska případného nakažení a ti známí to taky ví)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
saola
napsal(a):
By me zajimalo jak bych tohle mela praktikovat na lince ve vyrobe kdyz se napiju. Jaksi neni reálný mit sebou 30rousek a furt je behat na satnu vymenovat.
Jako je..no. Málokdo má ale těch roušek tolik, aby s nima mohl takhle zacházet. Plus ta manipulace, jak popisujete, je sice logická, ale 90% lidi to takhle dělat nebude, poněvadž to technicky nedá. Maximálně někdo, kdo pracuje doma a skočí si pouze do obchodu nakoupit - spotřeba 1 rouška za den.
Já třeba, zvlášť pokud je chladno, potřebuju venku často smrkat nebo si aspoň utírat nos. Nehledě na to, že v práci jsem dvanáct hodin, takže včetně cesty bych měla být cca 13 hodin v kuse v roušce. Pochopitelně by to neměla být jedna a ta samá
K té likvidaci použité roušky - jasně, ale selský rozum mi tak nějak říká, že to samé co na roušce, můžu mít na zbytku obličeje, na vlasech, oblečení - to nevyvařím. Psy taky nevyvařím.
Současná rouškománie je sice chvályhodná, ale jsem přesvědčená, že má i svou temnou stránku a může přinést řadu problémů. Dlouhodobé funění do vlhké textilie (a že v tom teplíčku a vlhku pod rouškou bude ráj pro patogeny) určitě odolnosti dýchacích cest nepřidá a to zřejmě nebude tak úplně to, co právě chceme. Po pár dnech nošení roušek astmatici a průduškáři potvrzujou zhoršení obtíží.
Samozřejmě jsem pro zakrytí nosu a úst všude tam, kde nelze udržet bezpečnou vzdálenost - MHD, obchody, zaměstnání. To smysl má. Plus další hygienická doporučení, která bude schopná dodržet větší část populace a neodmávne to s konstatováním, že to stejně nelze - mýt si ruce opravdu poctivě a ne symbolicky, jako jsme byli někteří zvyklí z dob před koronavirem. Použít nějakou tu desinfekci i na úklid, kliky...hodně větrat, nejíst venku, v MHD si nesahat na ten obličej a tak.
domi.t
napsal(a):
Ahojte!
Upřímně - mně leze home office už na palici... A to jej mám "protekčně" ze zdravotních důvodů mnohem déle, ale využívám jej, jen když je fakt zle. Teď jej ale máme povinně. Pokud by k tomu přibyl ještě zákaz vycházení, jak se dnes píše, tak už to bude na palici úplně. Já to chápu, moje sdělení je spíš o tom, že být doma není to nej řešení na psychiku.

fikovnice
napsal(a):
Upřímně - mně leze home office už na palici... A to jej mám "protekčně" ze zdravotních důvodů mnohem déle, ale využívám jej, jen když je fakt zle. Teď jej ale máme povinně. Pokud by k tomu přibyl ještě zákaz vycházení, jak se dnes píše, tak už to bude na palici úplně. Já to chápu, moje sdělení je spíš o tom, že být doma není to nej řešení na psychiku.
Já home office miluju... No kdy můžu rovnou z postele, neučesaná a v noční košili, pracovat? Bez toho, aniž bych vstala hodinu a půl před začátkem pracovní doby? Aniž bych se musela trmácet odpoledne ucpaným městem a popojíždět v kolonách?
boikana
napsal(a):
Já tomu rozumím, ale máme doma šité bavlněné, opravdu provlhnou do dvaceti minut. Já nevím, když půjdu do obchodu, mezi lidi, jsem nakloněná tomu si i vážně vzít s sebou třeba ještě druhou a někde vyměnit, když bude třeba.
Ale když jdu jen na procházku a k nikomu se nepřibližuju, na nic nesahám? To bych mohla udělat jen pár kroků a zas se obracet domů. Ale to bych se vůbec nedostala mimo město do míst, kde lidi nechodí a kde si myslím, že je bezpečné se procházet. A sedět doma zavřená absolutně, přiznávám, že to se mi opravdu nechce, dokud to vysloveně nenařídí. Ony ty procházky jsou dost pohlazení na duši v současné situaci, moct být venku v té krásné jarní přírodě. Opravdu to např. vy saolo, dodržujete přesně? (jestli ano, máte můj obdiv)
Mám známé v Itálii na severu, sami nemocní nejsou ani snad nakažený přímo u nich na vesnici, ale mají zákaz vycházení krom práce a nákupu a prý to tam dost hlídá policie, pokutují jen trochu větší vzdálení od domu nebo bez důvodu. Jedinou propustkou ven se pomalu stává pes, protože je povoleno jít ho vyvenčit v blízkosti domu - jednoho psa si teď na venčení postupně půjčují i sousedi, aby mohli taky na chvíli na vzduch a pes už když vidí vodítko zalézá z dohledu :D (berte to jako odlehčení trochu, rozumím že půjčování psa není rozumné z hlediska případného nakažení a ti známí to taky ví)
ve Francii armáda a policie v ulicích, vycházení kontrolují. Každý u sebe musí mít papír kde má povoleno vycházet - např. že pracuje. Papír musí být fyzický neuznají ofocený v mobilu. Ostatní se mohou vzdálit od domu či bytu nanejvýš 500 metrů. Ale zas vůbec nemusí nosit roušky. Které beztak stejně jako my nemají. a mimochodem jejich zdravotníci je taky nemají a žádají národ o šití. Zírají na mne jak na mimozemšťana že se bez povolení můžu projít do přírody a závidí. No a italie to je bez komentáře. Mrtvé z Bergama už armáda odváží na kremaci do jiných měst. Lidi se s příbuznými loučí prostřednictvím tabletů, nemocnice ty tablety shánějí. A pro ně jako pro věřící je to ještě horší než pro nás - zavřené hřbitovy i kostely. a zdravotníci už opravdu selektují na koho přístroj vyjde. v obou zemích mám hodně přátel takže to jsou zprávy od normálních lidí jako jsme my. Tak se modleme ať to u nás tak nedopadne. Ale jestli má pro nás vláda těch přístrojů tolik jako roušek tak potěš koště. hezký den všem a držte se
napsal(a):
Já home office miluju... No kdy můžu rovnou z postele, neučesaná a v noční košili, pracovat? Bez toho, aniž bych vstala hodinu a půl před začátkem pracovní doby? Aniž bych se musela trmácet odpoledne ucpaným městem a popojíždět v kolonách?
Jj, "Balu", já kvůli páteři a momentálně i zubům přímo pracuji vleže na NTB. Ale věřte, že být bez sociálních kontaktů - mám na mysli naživo - to fakt leze na mozek. Aspoň tedy mně... Dnes jsem četla, že Prymula se nechal slyšet o variantě zákazu vycházení. A v diskuzi pod článkem se objevily příspěvky, že vzroste počet sebevražd... Já ta opatření plně respektuji, ale klidně bych věřila, že někomu hrábne úplně. Ono komu je home office vzácný, tak je za to rád. Já to chápu.

Ti co tady pořád bečí jak je to "home ofice ´tukání do PC" strašné, tak běžte třeba na 3x12 hodinové směny, kde máte za 12hod 2 x 30 minut přestávku makat do fabriky. A roušku si musíte sehnat sami, že nefunguje a je to opruz nikoho nezajímá bo- "nařízení" o nějaké desinfekci si můžete nechat tak akorát zdát.
Jestli se někdo urazil, tak klidně. Je mi to jedno, ale tak to prostě je. Ať žijí montovny a kapitalismus.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
napsal(a):
Ti co tady pořád bečí jak je to "home ofice ´tukání do PC" strašné, tak běžte třeba na 3x12 hodinové směny, kde máte za 12hod 2 x 30 minut přestávku makat do fabriky. A roušku si musíte sehnat sami, že nefunguje a je to opruz nikoho nezajímá bo- "nařízení" o nějaké desinfekci si můžete nechat tak akorát zdát.
Jestli se někdo urazil, tak klidně. Je mi to jedno, ale tak to prostě je. Ať žijí montovny a kapitalismus.
Jojo. Skodovka zavrela. Tpca taky. Jen bosch frci furt....

Dělám v automotive a rodina v jiných firmách pro auta taky. Firmy jsou dodavatelé dílů. Ti jedou na plné koule a na sklad. Největší nahota se ukázala v zaměstnávání cizinců, protože tyto firmy moc pod kmen pracovníky výroby neberou. Zavřeli hranice. Je to vážně hnus. Paradoxně nejlépe a nejlidštějši se zachovala ke svým zaměstnancům firma kterou vlastní číňani.
napsal(a):
Bado, ale to není jen o kapitalismu. Já pracovala na lince už za komoušů, pravda na nepřetržitý provoz se tam přešlo až za pár po revoluci. Ale linky, či třeba šičky u šících strojů, už byly dřív. A jinak s tím home ofice máte pravdu.

Všichni, kdo zvládáte - musíte zvládat - pracovat, a ještě manuálně, s rouškou, máte můj obdiv a klobouček.

Znám linky i za komoušů, ale ten "výrobní takt, normy a počet kusů " je dnes však někde jinde.
Taky tam nenajdete staršího člověka.
Přijela žena z rachoty. Kanceláře mají "home office" a výrobě nařídili vzít si řádnou dovolenou. (což mimochodem nesmí-musí dát vědět 14 dnů předem) , lidi se šprajcli, takže dostanou 60% mzdy která normálně je jak průměrný důchod a oznámení, že za 14 dnů se přechází na tu dovolenou. Co pak nikdo neví, to chápu. Ale všimněte si jak různé firmy se chovají ke svým zaměstnancům. Nejhorší na tom je ta bezmoc.

Tak ono by se dalo na toto téma debatovat do nekonečna.
Ale ono to tu nepatří. Nemá to co dělat s venčením ani s Ifaunou.
Tak hlavně zdraví a pevné nervy. Všechno má začátek, ale i konec.
lesnížínka
napsal(a):
Bado, ale to není jen o kapitalismu. Já pracovala na lince už za komoušů, pravda na nepřetržitý provoz se tam přešlo až za pár po revoluci. Ale linky, či třeba šičky u šících strojů, už byly dřív. A jinak s tím home ofice máte pravdu.
Já jsem tu už párkrát psala, ať se semkneme - psala jsem to teda jinak, to slovo je zprofanované. Ale celkem mi vadí, že třeba Ty napíšeš, že s home office má "Bado" pravdu! Kde je pravda? A co je pravda?! Je práce fyzická a je práce duševní. Obojí je zapotřebí. To, že jsem napsala, že být doma bez sociálních kontaktů je na palici, tak tak to prostě je. Bez debaty. Sytý hladovému neuvěří - to je odvěká pravda. A taky suď druhého až "ujdeš v jeho botách míli". Já si také vážím těch, co fyzicky teď makají. Ale zároveň odsuzuji kritiku těch, co napadají jinou práci - a mnohdy volba toho typu práce nezáleží na dotyčném (viz zdraví).
A ano, nepatří to sem. Ale já s kritizováním druhých nezačala.
A přesně toto s sebou COVID přinese taky!!! Mezitřídní rozdíly, meziprofesní rozdíly, rozpory, rozbroje, i mezigenerační. Proč ten je doma a bere za to velký peníze a já musím do fabriky, atd. Pokud si ovšem nezačneme vážit jeden druhého a chápat, že jde o naprosto výjimečnou a bezprecedentní situaci!
fikovnice
napsal(a):
Já jsem tu už párkrát psala, ať se semkneme - psala jsem to teda jinak, to slovo je zprofanované. Ale celkem mi vadí, že třeba Ty napíšeš, že s home office má "Bado" pravdu! Kde je pravda? A co je pravda?! Je práce fyzická a je práce duševní. Obojí je zapotřebí. To, že jsem napsala, že být doma bez sociálních kontaktů je na palici, tak tak to prostě je. Bez debaty. Sytý hladovému neuvěří - to je odvěká pravda. A taky suď druhého až "ujdeš v jeho botách míli". Já si také vážím těch, co fyzicky teď makají. Ale zároveň odsuzuji kritiku těch, co napadají jinou práci - a mnohdy volba toho typu práce nezáleží na dotyčném (viz zdraví).
A ano, nepatří to sem. Ale já s kritizováním druhých nezačala.
Bado napsal, že makat v tom 12hodinové směny u linky je na zdechnutí. To jsem psala, že má určitě pravdu. Nezlob se na mne, ale ty si můžeš doma dát oraz tím, že třeba mrkneš sem, nebo si ušvadláš tu roušku ve které navíc doma při práci nemusíš být. On a stovky jiných u linky nemůže nic z toho. Dělala jsem pár let u linky, pár let kancelářskou krysu a teď makám jak ten kopáč kanálů, takže trochu srovnání mám. Já si stěžovat nemůžu, dělám to vlastně dobrovolně. Ovšem představa, že bych u toho musela mít roušku...je nemyslitelná, protože po cestě domů jsem 3x stála v předklonu a snažila se neomdlít, protože mi nestačil dech.
lesnížínka
napsal(a):
Bado napsal, že makat v tom 12hodinové směny u linky je na zdechnutí. To jsem psala, že má určitě pravdu. Nezlob se na mne, ale ty si můžeš doma dát oraz tím, že třeba mrkneš sem, nebo si ušvadláš tu roušku ve které navíc doma při práci nemusíš být. On a stovky jiných u linky nemůže nic z toho. Dělala jsem pár let u linky, pár let kancelářskou krysu a teď makám jak ten kopáč kanálů, takže trochu srovnání mám. Já si stěžovat nemůžu, dělám to vlastně dobrovolně. Ovšem představa, že bych u toho musela mít roušku...je nemyslitelná, protože po cestě domů jsem 3x stála v předklonu a snažila se neomdlít, protože mi nestačil dech.
To nemá cenu... Já psala, ať si vážíme jeden druhého. Já "Bado" nekritizuji. A znovu píšu, že si vážím fyzické práce. Ale pak je také práce duševní a to je prostě jiný typ práce. A i ta je potřeba...a to jsem také už psala. A že člověk nemá soudit druhé, dokud "neujde v jeho botách míli", tj. dokud si to prostě nezkusí na vlastní kůži (aby třeba zjistil, že i ta duševní práce bolí). Vzniká prostor pro "politicky líbivé" řeči typu, že ten se má v té krizi líp a jiný zase hůř, atd., atd. A to je špatně.
Já si na home office nestěžuju, ale home office mám i za normální situace 2x-3x týdně, takže jsem celkem zvyklá. Teď jsem doma už od 22.2, přivezla jsem si štěndo takže jsem s ním plánovala být pár týdnů doma a z dobrovolnýho HO se stal nařízený HO.
Každý den ráno máme přes Skype hovor, o tom co kdo teď dělá a jak to jde. To máme i normálně, jen teď to ke konci přejde k normálnímu povídání si o tom jak se kdo má. A proběhlo i pár večerních hovorů, kde jsme jen tak pokecali a kdo chtěl tak si k tomu dal pivko nebo panáka... Taková hospoda na dálku po Skypu
elisak
napsal(a):
Já si na home office nestěžuju, ale home office mám i za normální situace 2x-3x týdně, takže jsem celkem zvyklá. Teď jsem doma už od 22.2, přivezla jsem si štěndo takže jsem s ním plánovala být pár týdnů doma a z dobrovolnýho HO se stal nařízený HO.
Každý den ráno máme přes Skype hovor, o tom co kdo teď dělá a jak to jde. To máme i normálně, jen teď to ke konci přejde k normálnímu povídání si o tom jak se kdo má. A proběhlo i pár večerních hovorů, kde jsme jen tak pokecali a kdo chtěl tak si k tomu dal pivko nebo panáka... Taková hospoda na dálku po Skypu

Ono s tím home office je to podle mě taky o člověku....já jsem introvert, co lidi k životu defakto nepotřebuje (tím myslím nějaké sociální kontakty), už mi prakticky leze na mozek, že manžel má zkrácenou pracovní dobu a že ráno, když vstanu, tak je doma, když se vrátím z práce, je doma....v práci mám, byť omezeně, ale přece kontakt s velkoobchodními zákazníky....raději bych byla zalezlá doma s pesanama a pak znám lidi, pro které je podobný režim "smrt".
Dneska mi volala kolegyně, co je od včerejška, po návratu s ciziny, v povinné karanténě. Ona je společenská a už teď si neumí představit, jak to doma sama dá....no a já bych s ní měnila všema deseti, kdybych nemusela, tak nevylejzám z baráku.
lesnížínka
napsal(a):
Můžete mi nařizovat jak chcete, když mne pod ní neuvěřitelně dnes svědil nos a půl cesty jsem nedělala nic jiného, než že se snažila si ho nějak poškrabat rukávem od trička.
Zkuste si cvičně představit, jaké to bude v létě, až bude 40°C ve stínu.
Přemýšlela jste o tom, že to v dubnu nemusí skončit? A že s rouškou prožijete mimo jara i horké léto?
saola
napsal(a):
Přemýšlela jste o tom, že to v dubnu nemusí skončit? A že s rouškou prožijete mimo jara i horké léto?
hmm Saolo vtipné. Ne tak pro člověka, co neudýchá. A věřte, že po tom jednom teplém dni si ho představuju dost jasně. Víte, číst umím, takže vím i to, že to pravděpodobně brzy neskončí. Já mám tu výhodu, že jít nikam nemusím. Jde mi spíš o psa, který má před sebou možná poslední měsíce života a nechci, aby musel být doma, aniž chudák ví proč.

napsal(a):
...a kdo vám jde se psem?
moje dcera má taky "houmák" má to přesně jako vy, vstane za pět minut pracovní doba , odpotácí se k počítači a důležité prý je, že nemusí mít ani kalhoty a je v práci.....
Vždycky jsem si říkala, že ti lidé, co musí v práci nosit roušky i mino tuto dobu jsou , protože já bych se udusila, no a teď to zažívám a dusím se. Neumím dýchat pusou, asi i dýchám, ale vědomně mi to nějak nejde, proto se nemůžu třeba potápět se šnorchlem a přežít rýmu mi dá hodně zabrat.
napsal(a):
moje dcera má taky "houmák" má to přesně jako vy, vstane za pět minut pracovní doba , odpotácí se k počítači a důležité prý je, že nemusí mít ani kalhoty a je v práci.....
Vždycky jsem si říkala, že ti lidé, co musí v práci nosit roušky i mino tuto dobu jsou , protože já bych se udusila, no a teď to zažívám a dusím se. Neumím dýchat pusou, asi i dýchám, ale vědomně mi to nějak nejde, proto se nemůžu třeba potápět se šnorchlem a přežít rýmu mi dá hodně zabrat.
Já sice dýchat pusou v pohodě umím, tedy ač jsem nikdy nedýchala, okolnosti mne donutily. Ale připoměla jste mi to s tím šnorchlem. To jsem nedala, ani omylem. Všichni vesele šnorchlují, já se 100x potopím v pohodě na nádech(teda teď už vlastně nevím) ale jak jsem měla dýchnout do šnorchlu...ani omylem
neverend

XXX.XXX.213.247
Pro mě se vlastně nic zatím nezměnilo ohledně života a jeho způsobu.V lese nikdo není,tedy ne že by tam někdo byl před koronavirem,ale teď už tam nejsou ani "těžaři".🙂 Mojí pesaně to náramně vyhovuje vzhledem k zvýšené četnosti vycházek.😀

napsal(a):
Já bohužel psa doma nemám, časově bych to nezvládala, pes by byl moc sám. Kavkazanka žije na zahradě s mojí maminkou. A spolu jdou taky ven.
saola
napsal(a):
Jo zrovna jsme to včera řešili v práci - tam je v létě fakt hnusně - na druhé hale není klimatizace a lidi v létě odváží rychlá i bez roušky, takže s rouškou to bude fakt zajímavé...
I když teda si stejně myslím, že ty roušky ve fabrikách jsou k ničemu (pokud už je tedy rouška "nefunkční ve chvíli, kdy se jí dotknu rukou), protože za směnu člověk několikrát samozřejmě pije, pak jde na jídlo, někdo kouřit, prostě tu roušku dost často sundává a nandává. Zaměstnavatel nám žádné nedal, museli jsme si sehnat sami. Většina lidí má ty bavlněné, někdo šátek a většina lidí taky kašle na nějaké vyvařování atd., mají to prostě jen proto, že to být musí, o svačině si klidně roušku smačkají do kapsy a pak zase vezmou.... Takže potom to asi ztrácí smysl..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
marcelaamax
napsal(a):
Jo zrovna jsme to včera řešili v práci - tam je v létě fakt hnusně - na druhé hale není klimatizace a lidi v létě odváží rychlá i bez roušky, takže s rouškou to bude fakt zajímavé...
I když teda si stejně myslím, že ty roušky ve fabrikách jsou k ničemu (pokud už je tedy rouška "nefunkční ve chvíli, kdy se jí dotknu rukou), protože za směnu člověk několikrát samozřejmě pije, pak jde na jídlo, někdo kouřit, prostě tu roušku dost často sundává a nandává. Zaměstnavatel nám žádné nedal, museli jsme si sehnat sami. Většina lidí má ty bavlněné, někdo šátek a většina lidí taky kašle na nějaké vyvařování atd., mají to prostě jen proto, že to být musí, o svačině si klidně roušku smačkají do kapsy a pak zase vezmou.... Takže potom to asi ztrácí smysl..
Souhlas. Včera ve fabrice presne jak pisete. Ale delat to tak jak by se melo proste nejde. Prudi to vsecky. Akorat mame smeny o hodku zkrácený plus 15minit na začátku berem lihem vse na lince na co se saha a kdyz se stiha i zbytek.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlas. Včera ve fabrice presne jak pisete. Ale delat to tak jak by se melo proste nejde. Prudi to vsecky. Akorat mame smeny o hodku zkrácený plus 15minit na začátku berem lihem vse na lince na co se saha a kdyz se stiha i zbytek.
JOjo, fakt to nejde dělat tak, jak by se mělo. I kdyby měl každý tolik roušek, aby si po každém sundání mohl vzít novou a i kdyby k tomu ten člověk byl svolný, tak prostě nejsou lidi, kteří by všechny zaměstnance střídali proto, aby si šli pro novou roušku, to by nedělali nic jiného... U sebe žádné osobní věci mít nemůžeme, ruce si u linky taky neumejeme . Navíc já třeba piju několikrát za hodinu, takže to je opravdu nereálné....
My teda nemáme ani zkrácené směny a ani nic nedesinfikujeme. Akorát máme zákaz na jídelně sedat ve více lidech k jednomu stolu a na kuřárně být taky minimálně 2 metry od sebe. Na halu nám dali bezoplachovou dezinfekci...

"I když teda si stejně myslím, že ty roušky ve fabrikách jsou k ničemu (pokud už je tedy rouška "nefunkční ve chvíli, kdy se jí dotknu rukou), protože za směnu člověk několikrát samozřejmě pije, pak jde na jídlo, někdo kouřit, prostě tu roušku dost často sundává a nandává. Zaměstnavatel nám žádné nedal, museli jsme si sehnat sami. Většina lidí má ty bavlněné, někdo šátek a většina lidí taky kašle na nějaké vyvařování atd., mají to prostě jen proto, že to být musí, o svačině si klidně roušku smačkají do kapsy a pak zase vezmou.... Takže potom to asi ztrácí smysl.."
pokud hlavní funkcí roušky je být mechanická zábrana šíření kapének do prostoru, tak to žádný dotyk rukou neruší.
Co může ta ruka způsobit je přenesení viru z nějakého předmětu, povrchu na roušku.....A aby na površích viry nebyly, nosíme ty roušky. A mejeme si ruce.
napsal(a):
"I když teda si stejně myslím, že ty roušky ve fabrikách jsou k ničemu (pokud už je tedy rouška "nefunkční ve chvíli, kdy se jí dotknu rukou), protože za směnu člověk několikrát samozřejmě pije, pak jde na jídlo, někdo kouřit, prostě tu roušku dost často sundává a nandává. Zaměstnavatel nám žádné nedal, museli jsme si sehnat sami. Většina lidí má ty bavlněné, někdo šátek a většina lidí taky kašle na nějaké vyvařování atd., mají to prostě jen proto, že to být musí, o svačině si klidně roušku smačkají do kapsy a pak zase vezmou.... Takže potom to asi ztrácí smysl.."
pokud hlavní funkcí roušky je být mechanická zábrana šíření kapének do prostoru, tak to žádný dotyk rukou neruší.
Co může ta ruka způsobit je přenesení viru z nějakého předmětu, povrchu na roušku.....A aby na površích viry nebyly, nosíme ty roušky. A mejeme si ruce.
A tu funkci mechanické zábrany rouška plní i po několika hodinách? Já jsem po pár hodinách cítila, jak rouška vlhne, kolegyni stékaly z pod roušky po krku kapičky...
Ještě aby jste to nebrali jako že jsme proti - nemám s rouškou problém, ale v té práci je to fakt šílené. Včera mi z toho bylo vyloženě zle, že jsem i zvracela.
A jeste k té fabrice - dobře, na hale ji mají všichni, ale na záchodě si ji sundaji, na kurarne si ji sundaji a v jídelně si ji sundaji. I tak to má smysl?
Dneska ráno se rouška i hodila, alespoň mi nebyla kosa na nos Ale než jsem vyšla, ještě pršelo, přestalo těsně před. Sic u nás prší ,,jednou za 10let", přesto mi to vnuklo myšlenku, jak asi tak v dešti s rouškou? U nás totiž většinou jen tak soplí, že nenosím ani pláštěnku, dám si bundu s kapucí a hotovo. Ale to mi rouška jistě zvlhne, zmokne. Vlastně i v té pláštěnce s kapucí by to tak bylo. Deštník nenosím nikdy myslím, že už ho ani nemám, měla jsem ho kdysi, možná před třiceti rokama Má jen muž v autě(tedy míval ve starém, tak snad i teď má)

vlhká rouška by se měla vyměnit
a v interiéru, veřejném, nosit vždy....a kde ne, jako teda jíst a pít a kouřit se skrz roušku nedá, tak by se měly dodržovat rozestupy a hygiena lidí i prostoru
napsal(a):
vlhká rouška by se měla vyměnit
a v interiéru, veřejném, nosit vždy....a kde ne, jako teda jíst a pít a kouřit se skrz roušku nedá, tak by se měly dodržovat rozestupy a hygiena lidí i prostoru
Lidi na jiných serverech sledují na flightradaru Ruslan, který má přivézt to velké množství roušek. Měl mezipřistání v Karáčí (čemuž se lidi divili; já tomu nerozumím, ale psali, že by měl mít delší dolet), tak doufám, že nám Pákistánci roušky nerozeberou!
fikovnice
napsal(a):
Lidi na jiných serverech sledují na flightradaru Ruslan, který má přivézt to velké množství roušek. Měl mezipřistání v Karáčí (čemuž se lidi divili; já tomu nerozumím, ale psali, že by měl mít delší dolet), tak doufám, že nám Pákistánci roušky nerozeberou!
hlavně jsem nepochopila výkřik že pošta má každému doručit JEDNU jedinou papírovou do schránky. pokud mám dobré info tak ta slouží na 20 minut. za tu dobu ani nenakoupím
Obdivuji všechny, kteří pracují v roušce, ja jsem hotová jen když jdu se psem na procházku.. Navíc se mi věčně mlží brýle, takže nevidím nic. Opravdu bych to jako astmatik asi nedala. Pro mě momentální situace vyšla v podstatě dobře, jsem za plný plat doma bez toho abych musela něco dělat.. dodělám resty a půjdu dobrovolničit, ať jsem alespoň nějak užitečná. Nejvíc se však děsím úplné karantény, už tohle je pro mě zlo. Žiju sama se psem a jsem hodně společenská a poslední rok trávím s lidmi většinu času, doma prostě nebývám a nechci.. Hlavně pes mi bude asi skákat po hlavě. Ale to jsou opravdu mini problémy oproti všem co stále pracují, a hlavně pro ty co opravdu nevydechnou (zdravotníci, atd.) smekám před vámi všemi.

Andrýsek3
napsal(a):
Obdivuji všechny, kteří pracují v roušce, ja jsem hotová jen když jdu se psem na procházku.. Navíc se mi věčně mlží brýle, takže nevidím nic. Opravdu bych to jako astmatik asi nedala. Pro mě momentální situace vyšla v podstatě dobře, jsem za plný plat doma bez toho abych musela něco dělat.. dodělám resty a půjdu dobrovolničit, ať jsem alespoň nějak užitečná. Nejvíc se však děsím úplné karantény, už tohle je pro mě zlo. Žiju sama se psem a jsem hodně společenská a poslední rok trávím s lidmi většinu času, doma prostě nebývám a nechci.. Hlavně pes mi bude asi skákat po hlavě. Ale to jsou opravdu mini problémy oproti všem co stále pracují, a hlavně pro ty co opravdu nevydechnou (zdravotníci, atd.) smekám před vámi všemi.
Navíc se mi věčně mlží brýle, takže nevidím nic.
Jo tak to jsem měla včera v práci stejnej problém, jak jsem funěla do roušky, tak se mi mlžily brejle......takže spíš přemýšlím o tom, že v práci teda budu mít šátek, u toho se mi to mlžení brejlí nestává.
napsal(a):
Jo tak to jsem měla včera v práci stejnej problém, jak jsem funěla do roušky, tak se mi mlžily brejle......takže spíš přemýšlím o tom, že v práci teda budu mít šátek, u toho se mi to mlžení brejlí nestává.
Mám šátek..ale zase nenosím brýle, takže netuším

napsal(a):
Zkuste si tu roušku shora přilepit náplastí - na nos a obličej pod brýlemi - pak máte problém s mlžením vyřešený - dýcháte spodem roušky a vydechovaný vzduch vrchem skrz náplast neprojde. Akorát si tu přilepenou roušku nemůžete pak nandavat a sundavat, to je nevýhoda, ale aspoň něco uvidíte :-). Sundavat pak opatrně, ať si jí nepotrháte.

lesnížínka
napsal(a):
Mám šátek..ale zase nenosím brýle, takže netuším
Já mám brejle na čtení...resp. něco ještě dávám bez brejlí na něco už musím tu jednu dioptrii mít....bohužel bych řekla, že nějaký podíl na tom bude mít i práce s počítačem...do toho doma nějaká televize, nějaký notebook a je vymalováno.
Ještě předloni jsem si brala lupu pouze na pidi písmenka...no a dneska
napsal(a):
Já mám brejle na čtení...resp. něco ještě dávám bez brejlí na něco už musím tu jednu dioptrii mít....bohužel bych řekla, že nějaký podíl na tom bude mít i práce s počítačem...do toho doma nějaká televize, nějaký notebook a je vymalováno.
Ještě předloni jsem si brala lupu pouze na pidi písmenka...no a dneska
Tak to máme stejné. Ještě 3 roky zpátky jsem četla bez brýlí, za šera, v pohodě. Pak se to začalo rapidně zhoršovat a dnes už bez brýlí přečtu máloco Ale tak si říkám, že už nejsem nejmladší, jsou mnohem mladší a všichni už brýle...asi z těch compů budem mít oči v ha.zlu všichni Pokud nás zabije covid, tak je to vlastně fuk
GeminiIcey

XXX.XXX.1.20
Já jsem zrovna z těch co do práce chodí pořád (chovatelské potřeby) a skoro horší než být cca 12 hodin v roušce (i když i to je docvela záhul) je mít téměř pořád na sobě gumové rukavice, občas mám pocit, že mi brzo sleze kůžeXD
Jinak karanténa jako taková mi paradoxně téměř nevadí, stejně kromě venčení a práce i normálně trávím většinu času doma a jsem spíš introvertní a když už tak nejvíc komunikuju s lidma přes pc např v online rpgčkáchXD, ale chvílema mě přepadaly takové obavy jako" co když zakážou venčit úplně, vždyť ten pes alespoň na záchod přece musí..." (před necelým měsícem jsme si domů přivezli takového menšího křížence z útulku)
GeminiIcey
napsal(a):
Já jsem zrovna z těch co do práce chodí pořád (chovatelské potřeby) a skoro horší než být cca 12 hodin v roušce (i když i to je docvela záhul) je mít téměř pořád na sobě gumové rukavice, občas mám pocit, že mi brzo sleze kůžeXD
Jinak karanténa jako taková mi paradoxně téměř nevadí, stejně kromě venčení a práce i normálně trávím většinu času doma a jsem spíš introvertní a když už tak nejvíc komunikuju s lidma přes pc např v online rpgčkáchXD, ale chvílema mě přepadaly takové obavy jako" co když zakážou venčit úplně, vždyť ten pes alespoň na záchod přece musí..." (před necelým měsícem jsme si domů přivezli takového menšího křížence z útulku)
Já vám rozumím, ale úplného zákazu venčení se asi nebojte - ten by znamenal daleko horší hygienicko epidemiologickou katastrofu než samotný koronavirus
Zkuste si představit, jak se všichni bytoví psi včetně velkých dva týdny vyprazdňujou doma...leda by stát před tím nařídil všechny psy utratit.
GeminiIcey

XXX.XXX.1.20
To je fakt, asi už mi to občas prostě trochu moc leze na mozek XD

Tak trebas ja i asocial pes si venceni uzivame. Nikdo nikde.
Horsi je to v pripade, ze i tak k nam prileti pes na volno. Majitel nejen ze nezvlada psa, ale ani o rousce neslysel... Ach jo.

tero
napsal(a):
Teď z jiného soudku. Nevíte jestli mohou koronavirem onemocnět i lidoopi?Jak je to u psů se dohadují,jsou slyšet různé verze.
.....slyšela jsem, že uzavřeli národní park - rezervaci, kde jsou horské gorily, že jsou k tomuto náchylné, tak aby je návštěvníci neohrozili.....

Tak co, kdo máte taky najednou místo lesů Václavák?
Už fakt začínáme hledat bez-člověkový zapomenutý lokality dál od města, a nutno říct, že nacházíme fakt krásný. Ale každej den se to dělat nedá a navíc pes stále tvrdí, že auto=týrání

napsal(a):
Tak co, kdo máte taky najednou místo lesů Václavák?
Už fakt začínáme hledat bez-člověkový zapomenutý lokality dál od města, a nutno říct, že nacházíme fakt krásný. Ale každej den se to dělat nedá a navíc pes stále tvrdí, že auto=týrání
Tak jsem si před tou karanténou vždycky říkala, proč ti lidi o víkendu lozí po krámech, jezdí na výlety do nákupních center a nejdou raději na prochajdu do přírody......no tak po dnešní vyjížďce s mamkou do místa kam normálně jezdím s pesanama...asi 8 kiláků za městem a kde za celou prochajdu potkám max jednoho cyklistu a třeba jedny procházkáře....dneska tam nebylo ani pomalu kde zaparkovat..........
Takže už to nikdy říkat nebudu a všem, co tak zoufale chybí víkendové túry po obchodech srdečně přeju, aby jim je co nejdřív otevřeli

napsal(a):
Tak jsem si před tou karanténou vždycky říkala, proč ti lidi o víkendu lozí po krámech, jezdí na výlety do nákupních center a nejdou raději na prochajdu do přírody......no tak po dnešní vyjížďce s mamkou do místa kam normálně jezdím s pesanama...asi 8 kiláků za městem a kde za celou prochajdu potkám max jednoho cyklistu a třeba jedny procházkáře....dneska tam nebylo ani pomalu kde zaparkovat..........
Takže už to nikdy říkat nebudu a všem, co tak zoufale chybí víkendové túry po obchodech srdečně přeju, aby jim je co nejdřív otevřeli
Přesně tak! Doufám, že většina lidí po karanténě na lesy zase zapomene :D

u nás dtto

marcelaamax
napsal(a):
U nás vše pořád při starém, venku v přírodě úplně samy 😊
Tak já teda normálně nikomu nezávidím, kdybyste napsala, že jste si pořídila nové ferrari, že jste barák vyhnali o štok a máte v koupelně kohoutky z pravého zlata a vy jste se stala miss world, tak to se mnou nehne, ale přiznám se, že ohledně venčení teda bledá závist, i když vám to samozřejmě přeju.
napsal(a):
Tak já teda normálně nikomu nezávidím, kdybyste napsala, že jste si pořídila nové ferrari, že jste barák vyhnali o štok a máte v koupelně kohoutky z pravého zlata a vy jste se stala miss world, tak to se mnou nehne, ale přiznám se, že ohledně venčení teda bledá závist, i když vám to samozřejmě přeju.
asi není v okolí nic atraktivního kvůli čemu by se tam nahrnuli koronaturisté auty jako třeba u nás k labské cyklostezce
edit: vzala jste na procházku kromě maminky i fenku?

GAELLE
napsal(a):
asi není v okolí nic atraktivního kvůli čemu by se tam nahrnuli koronaturisté auty jako třeba u nás k labské cyklostezce
edit: vzala jste na procházku kromě maminky i fenku?
Ne pesany jsem nechala doma....fena se teda paradoxně zlepšila (i když u této diagnózy je to zlepšila ve velkých uvozovkách), sice pajdá, ale začala zase došlapovat na pacinua je i akčnější, začíná "lumpačit", ale bohužel se jí nedá ve všem vyhovět, protože si s ní opravdu nehodlám hrát na honěnou, to se bojim a když se pereme, tak taky opatrně, aby si nechtěně neublížila, ale na prochajdy jí tahat nechci, jsem ráda, že mi tak nějak funguje doma.
Jen mám strach, že to "zlepšení" je předzvěst konce, viděla jsem už pár lidí včetně svého tchána, kteří se před smrtí nebo před silnějším nástupem nemoci třeba na týden, 14 dní zlepšili........tak nevím, ale myslím, že i u psa to může být podobně.
Dneska jsem potkala souseda, kterému dávají ,,vnoučátko" venčit na víkend, nepotkali jsme se asi 14dní. Bez roušky. A prý: ty to nosíš? Vyvalím na něj oči, že co je to za blbou otázku, vždyť musím. Ano, samozřejmě. ,,My ne, když jdem takhle se psem, tak ne". Já to trochu chápu, oni se o fenku bojí, paní už v náručí pes zakousnul předešlou, takže se lidem se psy z daleka vyhýbají a bez psů tudy moc lidí nechodí. Ale prostě...
napsal(a):
Ne pesany jsem nechala doma....fena se teda paradoxně zlepšila (i když u této diagnózy je to zlepšila ve velkých uvozovkách), sice pajdá, ale začala zase došlapovat na pacinua je i akčnější, začíná "lumpačit", ale bohužel se jí nedá ve všem vyhovět, protože si s ní opravdu nehodlám hrát na honěnou, to se bojim a když se pereme, tak taky opatrně, aby si nechtěně neublížila, ale na prochajdy jí tahat nechci, jsem ráda, že mi tak nějak funguje doma.
Jen mám strach, že to "zlepšení" je předzvěst konce, viděla jsem už pár lidí včetně svého tchána, kteří se před smrtí nebo před silnějším nástupem nemoci třeba na týden, 14 dní zlepšili........tak nevím, ale myslím, že i u psa to může být podobně.
no s tím zlepšením máte asi pravdu, zažila jsem to u lidí i u psa. A paradoxně se změnilo i chování kocoura ke psu. Asi ty zvířata to nějak zvláštně vycítí...........Ale tak snad s vámi ještě chvíli pobyde a moc vám to oběma přeju. Tak se držte !!!! myslím na vás
Je fajn že máte přístup na zahradu protože mít v tomto režimu psa v bytě nedejbože se schody to by nebylo dobré.
GAELLE
napsal(a):
no s tím zlepšením máte asi pravdu, zažila jsem to u lidí i u psa. A paradoxně se změnilo i chování kocoura ke psu. Asi ty zvířata to nějak zvláštně vycítí...........Ale tak snad s vámi ještě chvíli pobyde a moc vám to oběma přeju. Tak se držte !!!! myslím na vás
Je fajn že máte přístup na zahradu protože mít v tomto režimu psa v bytě nedejbože se schody to by nebylo dobré.
No ona Janina feňulka schody zvládat musí, je to tuším v tom smutném vlákně...nebo tady...? Když ji Jana chtěla nadzvedávat na schodech, tak feňule to nedávala a vztekala se...
A jinak přeji to stejné, co Ty! Ať ten přijatelný stav ještě chvíli vydrží!

marcelaamax
napsal(a):
U nás vše pořád při starém, venku v přírodě úplně samy 😊
Máme to podobně, jen jsme dneska měli bílo. Jen tu říčku s lávkou tu nemáme a rybník kousek dál - tam už by mohlo být živo.

napsal(a):
Máme to podobně, jen jsme dneska měli bílo. Jen tu říčku s lávkou tu nemáme a rybník kousek dál - tam už by mohlo být živo.
u nás taky napadl přes noc snížek.....sice pesani jen na zahradě, ale řádili jak praštění....pak si lehli...byl na ně úžasný pohled, jak se oba "smáli", není nad to, vidět svého psa šťastného

U nás naštěstí snížek nenapadl. Kvetou meruňky... v noci byl mráz, nevím, kolik stupňů, ale mamka na zahradě měla nachystány u meruněk ohně na zapálení, že pokud bude teplota moc klesat, tak bude v noci u stromů topit. Nevím, jestli topila, ještě jsme si nevolaly.
napsal(a):
U nás naštěstí snížek nenapadl. Kvetou meruňky... v noci byl mráz, nevím, kolik stupňů, ale mamka na zahradě měla nachystány u meruněk ohně na zapálení, že pokud bude teplota moc klesat, tak bude v noci u stromů topit. Nevím, jestli topila, ještě jsme si nevolaly.
-7st, na to už žádné topení nepomůže. S meruňkama se pomalu loučíme. A jestli nezaprší, tak i se vším ostatním

Tak přiznám se, že u nás venčím bez roušky. Kdybych došla až na ty kopečky na obzoru, stále bych nepotkala ani živáčka. A kde nikdo nechodí, tam snad virus netančí.
napsal(a):
Tak přiznám se, že u nás venčím bez roušky. Kdybych došla až na ty kopečky na obzoru, stále bych nepotkala ani živáčka. A kde nikdo nechodí, tam snad virus netančí.
No, fotka jako taková hezká jen: panebože, kde to žijete, nevypadá to snad všude kolem vás takhle?!? To pole-lán, bych psychicky já nedala Já to někde jen vidím z auta a jde na mne hrůza, že bych na takovém místě žila. Nechci urazit vaši domovinu, ale prostě musím mít v dohledu les, prales

Moje domovina je z nejkrásnějších. I když Bílé Karpaty se mi také líbily. Tak vám tedy přidám pohled z okna. Ta předchozí fotka byla k ilustraci té rozlohy. Chemie se nebojím, já už to fotím z pastviny, tu hnojí akorát krávy.
Lesní žínko, ten potok byste brala? :-))

Jen ještě dodám : 150m od zahrady máme liščí a jezevčí nory, pravidelně si povídám s krkavci, sem tam nás okoukne káně nebo luňák......Dost pestré to tu máme :-))

saola
napsal(a):
No, mně by spíš trápila ta dlouhodobá envirozátěž chemickými látkami na takových velkých širých rodných lánech. Ale já furt věčně jen rejpu, no.
Psa bych tam rozhodně dlouhodobě venčit nechodila.
...tedy omlouvám se, ale vy musíte mít strašně těžký život......trochu mi připomínáte mojí maminku, dětskou zdravotní sestru, pracující léta na novorozencích, ta nás také pořád něčím strašila.....

napsal(a):
Moje domovina je z nejkrásnějších. I když Bílé Karpaty se mi také líbily. Tak vám tedy přidám pohled z okna. Ta předchozí fotka byla k ilustraci té rozlohy. Chemie se nebojím, já už to fotím z pastviny, tu hnojí akorát krávy.
Mýlím se, když vidím podstávku?

napsal(a):
Mýlím se, když vidím podstávku?
Poloroubenka.
napsal(a):
Tááák krása to je pohled mému(a nejspíš ne jen mému) oku lahodící Jistě, potok beru vždycky Já mám před domem taky potok, dokonce větší, bohužel tam teče tolik vody jen zjara(a to zatím, možná ani to brzy nebude) To není stav normální, tohle se začalo dít až v roce 2007(nikdy předtím dle pamětníků nevyschnul) pak až 2012 a teď už téměř každoročně Tak až to tu nebude k vydržení, vyptám si adresu

napsal(a):
Poloroubenka.
To jo, to vidím. Ale zdálo se mi, že v té roubené části je podstávka. Nevím, kde bydlíte, tak je to možná naprostý nesmysl.

Není tam podstávka, ale není to nesmysl, mohla by být :-))