Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2020 14:45

Zdravím
Měla bych dotaz. Už od malička si přeji BOCku (miluju na nich povahu a to, jak jsou všestranné). Bydlím ale v bytě 3+kk 64 metrů čtverečních s rodiči a sestrou (která by si BOCku také přála). Rodičů jsem se ale zatím neptala, prozatím jen scháním informace o tomto plemeni a názory ostatních abych zjistila, jestli máme vhodné podmínky. Už vidím ty odpovědi - proč borderu? Jsou to docela magoři, zdemolují ti byt během jednoho odpoledne, chceš borderu jen proto, že jsou in atd... Se sestrou milujeme sport a pohyb. Právě proto si myslím, že by border kolie byla vhodná. Ikdyž bych raději volila jedince z výstavní linie a ne takového pracáka - pro rýpaly, ano, jsem si vědoma toho, že výstavák také potřebuje spoustu pohybu, to je samozdřejmost. Denní rutina by mohla vypadat nějak takto: Ráno bych jí vzala +- na hodinu ven. (Pokusila bych se jí co nejvíce unavit, jako různé házení frisbee, míčků, běh... Prostě pohyb, který by jí unavil - o typy se můžete podělit pod příspěvek .Následně doma pár povelů a psychických cvičení (opět se můžete podělit o typy). Pak bych šla do školy. Skoro každý den by byl doma taťka, takže by nebyla sama. Určitě bych koupila nějaké interaktivní hračky. Předpokládám, že by mohla usnout. Ve škole bych byla tak 8 hodin. Hned po škole na vyvenčení, pak na dlouhou procházku. Pak samozdřejmě pár kratších vycházek a jdu spát. Celkově v týdnu 2x trénink agility, někdy o víkendu pasení, rekreačně zkušebně dogdancing, canicross a dogfreesbee. O prázdninách a víkendech jezdíme často na chatu na hory. Tak nějak by to vypadalo. Samozdřejmě to rodičům nebudu nijak vnucovat, například po té finanční stránce. Plánů do budoucna jsem si vědoma a psa nebudu nechávat na krku rodičům proti jejich souhlasu. Co myslíte? Nebude se BOCka trápit? Já jsem osobně zastánce názoru, že i velcí psi mohou do bytu, když se jim dostatečně věnujete. Rozhodně tu nechci vyvolat žádné hádky, jen by mě opravdu zajímal váš názor. Hodně jsem nad tím přemýšlela. Omlouvám se, že je tento příspěvek tak dlouhý.
Předem děkuji moc za jakékoliv ohlasy,
Klára

16.3.2020 14:49

Zdravím
ještě jsem zapomněla, o víkendu bychom chodili na dlouhé klidně i celodenní výlety. Kolem nás se nachází hodně parků, takže o "kus přírody" by nebyl problém
Klára

16.3.2020 15:17

byt problém není
jenom , když čtu ty plány, tak považuji za nutné upozornit, že nejednoho zástupce tohoto plemene je nutno, krom jiného, naučit odpočívat, nic nedělat

17.3.2020 07:17
bobina65

XXX.XXX.124.148

Mám border kolii.Dokonce jsem prodala i štěně do bytu. Můžete se podívat na mé web. stránky.Pes Argo je na bytě. Když si zadáte ch.s. Agibuch můžete se podívat i Argošek tam má svoje stránky.

user1234

20.3.2020 22:50
user1234

XXX.XXX.76.207

Tak za prvé nevím jestli jste tyto plány schopna každý den bez výjimky plnit, ono je jednoduché si teď říct jak s ní ráno půjdete na hodinu ven a ihned po škole taky a vlastně se jí budete věnovat nonstop. Přijde mi to až nereálné. Známý má borderaka v bytě a nejednou se mu stalo že mu zatímco byl v práci jeho pes strhl LUSTR ze stropu apod. I přes dostatek pohybu, bordera je neunavitelna. Pokud jste však si jistá na 100 % že opravdu budete psovi věnovat dostatek času a plnit vše co jste napsala, nevidím v tom žádný problém. Ovšem skutečně pes musí mít zábavu a vyžití, zaměstnání.. A u border to platí dvojnásob!

22.3.2020 10:50

User1234,
Ano, já to chápu. Jen jsem tyto plány sepsala abych zjistila, zda toto borderám stačí. Toto je jen orientační.

Stáhnout zdarma
22.3.2020 10:57
rapotacka11

XXX.XXX.212.99

Stačí.
K tomu je přeci vyšlechtili.
Nebo snad né ?

22.3.2020 12:53

Bordery mám dvě, v bytě, z toho jednu čistě pracovní. Pokud nepočítám štěněcí období, tak nezničili nic a sousedi o nich prakticky neví. Ano, je to aktivní pes, ale není neunavitelný, unavit se dá celkem snadno, ale lítání za míčkem ta pravá aktivita fakt není, hlavně ráno je to blbost - dostanete psa do ráže a pak ho zavřete na osm hodin a budete po něm chtít, aby byl v klidu. Takže za mě, uberete, máte tam těch aktivit moc a vyrobíte si reaktivce. Vyberte si jednu dvě aktivity, které budete s psíkem dělat naplno (ideálně jedna klidová - pachové práce například nebo nějaké ty čmuchací interaktivní hračky či poslušnost a jednu divokou na upuštění páry - frisbee nebo agility nebo ovce), ale nedělejte se psem všechno najednou! V mezi čase choďte na obyčejné klidné (!) procházky a nechte psíka v klidu odpočívat. Pokud budete po psovi chtít všechno to, co jste napsala v příspěvku, vyrobíte si psa, který nebude umět odpočívat, to borderku musíte naučit. Takže ano, borderku to bytu klidně, utahat samozřejmě, ale ne zas tak až moc, aby z toho všeho nebyla na větvi :-). Já třeba ráno se psy nic nedělám (ono se mi v pět ráno taky ani nechce :-)), jdeme se jen na dvacet minut vyčůrat a pak osm hodin spí. Teprva potom, až přijdu, máme nějaké aktivity.

24.3.2020 09:26
Klarka789

XXX.XXX.192.50

Zdravím,
děkuji všem za reakce. Myslím, že budu muset ještě dlouho rozmýšlet. Borderka to ale nejspíš nebude. Ohlédnu se po jiném vhodnějším plemenu . Tím bych toto téma uzavřela. Už nemusíte psát reakce. Děkuji. Přeji hezký den všem.
Klára
(PS: kvůli problému s předešlým účtem používám můj druhý)

24.3.2020 10:02

Klarka789 napsal(a):
Zdravím,
děkuji všem za reakce. Myslím, že budu muset ještě dlouho rozmýšlet. Borderka to ale nejspíš nebude. Ohlédnu se po jiném vhodnějším plemenu . Tím bych toto téma uzavřela. Už nemusíte psát reakce. Děkuji. Přeji hezký den všem.
Klára
(PS: kvůli problému s předešlým účtem používám můj druhý)

...bodera byl můj pes kterého jsem moc chtěla, po té co mi odešel poslední pejsek, velmi jsem o něm uvažovala.....jenomže jsem si tady pročítala diskuze na téma bordera a zjistila, že bychom se navzájem trápily, já bych jí nedokázala dát co potřebuje a ona by byla nešťastná a tak padla volba na motýla, kterého jsem původně skoro neznala, ale jediná návštěva u chovatelky a už jsem si vezla domů.....je to vlastně taková přijatelná alternativa k bordeře - tedy krom té velikosti......psy mám léta, sportoval jsem s nimi i cvičila a povětšinu i doma s nimi byla, doprovázeli mně do práce, ale odpovídající život který bordera potřebuje bych jí nedokázala dát....

24.3.2020 10:24
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...bodera byl můj pes kterého jsem moc chtěla, po té co mi odešel poslední pejsek, velmi jsem o něm uvažovala.....jenomže jsem si tady pročítala diskuze na téma bordera a zjistila, že bychom se navzájem trápily, já bych jí nedokázala dát co potřebuje a ona by byla nešťastná a tak padla volba na motýla, kterého jsem původně skoro neznala, ale jediná návštěva u chovatelky a už jsem si vezla domů.....je to vlastně taková přijatelná alternativa k bordeře - tedy krom té velikosti......psy mám léta, sportoval jsem s nimi i cvičila a povětšinu i doma s nimi byla, doprovázeli mně do práce, ale odpovídající život který bordera potřebuje bych jí nedokázala dát....

24.3.2020 10:49

fikovnice napsal(a):

...díky, ale to spíš ostatním tady, díky kterým jsem od toho blbé.ho nápadu ustoupila, i když se mi bordera líbila a líbí moc a moc.....na druhou stranu on ten náš motýl vydá za dvě, jen je tak nějak normální když se dostatečně vylítá a popřemýšlí.....teď mně napadlo jak tak si pase a umravňuje svoje kočky, že by to možná zvládnul i u těch miniovcí a minikoz

Přidejte reakci

Přidat smajlík