Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Monika1234133

18.3.2020 19:58
Monika1234133

XXX.XXX.139.115

Ahoj všem,
Mám dotaz ohledně chodského psa, jaké jsou vaše osobní zkušenosti a co ta jejich huňatá srst a léto? Zvládají?
Koukám teď po parťákovi a tento mě naprosto uchvátil, takže za všechno info budu ráda.
Děkuji předem za všechny reakce❤️

18.3.2020 20:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Monika1234133 napsal(a):
Ahoj všem,
Mám dotaz ohledně chodského psa, jaké jsou vaše osobní zkušenosti a co ta jejich huňatá srst a léto? Zvládají?
Koukám teď po parťákovi a tento mě naprosto uchvátil, takže za všechno info budu ráda.
Děkuji předem za všechny reakce❤️

Nevím, ale u choďáka mi ta srst nijak zvlášť huňatá nepřijde...? Jedni tady mají dvě choďandy a v létě jsou často u potoka.

19.3.2020 07:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Choďáci zvládají jak zimu,syn chodil na pochody i přes noc, tak léto. To zase jezdil s psicí na vodu. Nemají problém žádný. Jednou jedinkrát byl problém, když ji syn vzal na pochod 5BV, tak to jak se nevyspala, tak usínala vždycky, když se zastavili, třeba na čůrání.
Je to univerzální pes. Pokud máte z chlupů obavu. Vyberte si chovku, kde mají ty klasické choďáky nikoli nově vytvořené chlupaté koule.

19.3.2020 07:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):
Choďáci zvládají jak zimu,syn chodil na pochody i přes noc, tak léto. To zase jezdil s psicí na vodu. Nemají problém žádný. Jednou jedinkrát byl problém, když ji syn vzal na pochod 5BV, tak to jak se nevyspala, tak usínala vždycky, když se zastavili, třeba na čůrání.
Je to univerzální pes. Pokud máte z chlupů obavu. Vyberte si chovku, kde mají ty klasické choďáky nikoli nově vytvořené chlupaté koule.

Aha, oni jsou taky dva druhy? Tak tady ti místní jsou chlupatí málo, alespoň co je vidím, přes to léto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2020 07:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dva druhy fakt nejsou. Ale mohou být linie chlupatější, pořád v rámci standardu. Ale to je třeba u samojeda také.

Choďák je univerzální pes na léto i zimu. Nevím, kde se berou takové myšlenky vedoucí k dotazu z úvodu. Lidi jsou příliš úzkostliví a hledají problémy tam, kde nejsou.

19.3.2020 08:48
Meelek

XXX.XXX.97.194

Sluníčko nemá ráda, ale zvládá vse bez problémů. Lehne si přes pařáky do studené chodby a spí. Když jdu ráno krmit husy nebo večer zavírat kachny okamžitě jde se mnou a nakrâčí do potoku. Nebo ho ve psi radosti probíhá. Taky ráda spí u zídky z pískovcových štuků nebo jen tak na hlíně ve stínu. A jednou za čas si mrcha chladí tlapky v hrnci s vodou na pití, ale to dělá i přes zimu. Spíše ze srandy. Nic zvláštního, ani jeden úžeh, ani úpal, ani infarkt.

19.3.2020 15:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Aha, oni jsou taky dva druhy? Tak tady ti místní jsou chlupatí málo, alespoň co je vidím, přes to léto.

Ne,nejsou dva druhy. Pes na první fotce je takový, jak ho zregeneroval ing. Jan Findejs. Chodští psi byli na Šumavě už za Chodů. A ti byli právě spíše méně huňatí.
V posledních letech se bohužel stále více objevují Choďáci, co vypadají spíše jako Samojed než jako Choďák.
A stále více postrádají typickou masku Chodského psa, neboť mají černou hlavu bez znaků

19.3.2020 16:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):
Ne,nejsou dva druhy. Pes na první fotce je takový, jak ho zregeneroval ing. Jan Findejs. Chodští psi byli na Šumavě už za Chodů. A ti byli právě spíše méně huňatí.
V posledních letech se bohužel stále více objevují Choďáci, co vypadají spíše jako Samojed než jako Choďák.
A stále více postrádají typickou masku Chodského psa, neboť mají černou hlavu bez znaků

Ne, samozřejmě jsem nemyslela dva druhy, jen jsem to zjednodušila. Ano, pozoruju u čím dál víc ras výstavní a pracovní linii. A ano i u samíků je, já chtěla právě výstavní, hlavně kvůli tomu lovu a že byl méďovitější, ale ti tehdy zrovna k sehnání nebyli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík