Výchova štěněte - chůze na vodítku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Densota

18.3.2020 22:32
Densota

XXX.XXX.180.118

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdy a jak začínáte s učením chůze na vodítku. Nemyslím tím chůzi u nohy, kterou bych ho učila třeba na zkoušky naváděním a upoutáváním pozornosti na mě, ale prostě procházkovou chůzi na prověšeném vodítku, při které si může čuchat, zastavovat se, venčit se, ale ne mě vláčet. Učíte netahání již od prvního nasazení vodítka nebo necháváte štěně poznávat svět dle libosti a korigujete až později? Jak to učíte? Zastavováním při napnutí? Odměňováním když jde na prověšeném? Necháváte psa v rámci socializace "seznamovat se" a očuchávat s kolemjdoucími psi (po vzájemné domluvě) nebo ho spíše učíte ignoraci již od mala? Případně se snažíte mít štěně co nejvíce na volno? Děkuji.

19.3.2020 10:46
karo2702

XXX.XXX.142.230

Densota napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdy a jak začínáte s učením chůze na vodítku. Nemyslím tím chůzi u nohy, kterou bych ho učila třeba na zkoušky naváděním a upoutáváním pozornosti na mě, ale prostě procházkovou chůzi na prověšeném vodítku, při které si může čuchat, zastavovat se, venčit se, ale ne mě vláčet. Učíte netahání již od prvního nasazení vodítka nebo necháváte štěně poznávat svět dle libosti a korigujete až později? Jak to učíte? Zastavováním při napnutí? Odměňováním když jde na prověšeném? Necháváte psa v rámci socializace "seznamovat se" a očuchávat s kolemjdoucími psi (po vzájemné domluvě) nebo ho spíše učíte ignoraci již od mala? Případně se snažíte mít štěně co nejvíce na volno? Děkuji.

Dlouhé vodítko a nechat ho si dělat co chce. Ale pokud napne, tak zábavnou formou mu vysvětlit, aby povolil. Ale učit tohle hned od začátku. Jakmile necháte štěně na začátku tahat s tím, že je přece malý a naučí se to později, budete mít problémy (vlastní zkušenost). Takže žádný dril, najít možnost, jak pes bude minimálně napínat vodítko a vaše případné korekce ho nebudou deptat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2020 10:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

učila jsem hned a to jak koně, odměnou za podvolení se tlaku - to zvíře nejdřív nechtělo chodit vůbec. a pak zastavením se při napnutí vodítka, když pochopilo, o co jde a začalo zkoušet, jak to teda funguje.

nebylo na co čekat, musela jsem to naučit dřív, než vyrostla na nezvladatelné kilogramy. to dvanáctikilové štěňátko se to učilo líp než 50 kg puberťák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík