Ahoj, v květnu jsem si měla letět pro štěně do Finska. Plán byl takový, že dvouměsíční štěně se mnou poletí na palubě ČSA. Bohužel čím dál tím víc se bojím, že to nebude možné. Je stále ještě reálné si 2 měsíční štěně (tedy neočkované na vzteklinu) nechat poslat jako cargo i přes zavřené hranice, pokud bych si pro něj nemohla doletět osobně? Čekám na něj skoro rok a půl a začínám mít velké obavy, že to nevyjde...
...marťa...
napsal(a):
Ahoj, v květnu jsem si měla letět pro štěně do Finska. Plán byl takový, že dvouměsíční štěně se mnou poletí na palubě ČSA. Bohužel čím dál tím víc se bojím, že to nebude možné. Je stále ještě reálné si 2 měsíční štěně (tedy neočkované na vzteklinu) nechat poslat jako cargo i přes zavřené hranice, pokud bych si pro něj nemohla doletět osobně? Čekám na něj skoro rok a půl a začínám mít velké obavy, že to nevyjde...
Tohle je asi otazka spíš na SVS - tam budou mít nejaktuálnější informace.
Zkuste třeba tyhle, už před lety s nima měla kamarádka dobrou zkušenost s dovozem psa z USA https://animaltransport.cz/
Uživatel s deaktivovaným účtem

aneleh
napsal(a):
aktuálně je dovoz i vývoz zvířat zakázán... Dovážet smí pouze profesionální firmy s certifikátem. Teoreticky v květnu už by mělo být líp - doufám, protože v červnu mi mají začít odlétat a odjíždět miminka do zahraničí :)
Tak ani ti ted aktualne nic nedovezou - dotaz ze vcera.