Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miny

24.3.2020 09:09
Miny

XXX.XXX.99.7

Mam fenecku cane corso 10 mesicu je to zlaticko uz jsem mnel tu čest být v domacnosti s timto plemene.ale mam starost ta princezna je lekava a bojacna podle mně ji nekdo ublížil a byl to podle me muž.ze začátku byla takova smutna na stěně to už se spravilo je úžasná akorat bych chtel odbourat tu lekavost a bojacnost prosim poradte.dekuji.je hodne učenliva na poveli opravdu super plemeno

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2020 09:33

Mám bázlivého psa....ne teda po špatných zkušenostech, už se s takhle blbou povahou prostě narodil.

A třeba chlap je pro něj větší hrozba než ženská.....a protože jeho bázlivost se projevuje tím, že když se lekne a nebo bojí, tak začne na objekt svého strachu štěkat vrčet, naznačovat útok.....no prostě dělá "bububu", protože ví, udělal tu zkušenost, že když takhle spustí, tak každej couvne. Ale prostě nemůže ječet na každého, kdo se mu nelíbí....leknutí je horší, tomu se bohužel úplně vždycky nedá předcházet.

Já nejsem zastáncem toho, že pes musí být s každým kontaktní, takže jsem neučila psa, že každý člověk je kámoš a nesnažila se zprostředkovávat příjemné zážitky s cizími lidmi.

Šla jsem cestou....neřeš to, já se postarám o to, že na tebe nikdo nebude sahat a že se o tebe nikdo nebude extra zajímat........a pes ví, že já mu držím všechny od těla a že se nemusí kontaktu bránit.
Jinak hodně na tu bázlivost a lekavost pomohlo co nejvíc "nacvičených-známých situací", pokud pes ví, jak se v určitém typu situace chovat, jak se budu chovat já, jak to bude probíhat, tak je naprosto v klidu a dokonce vypadá jako "normální" pes, pokud vidím, že něco není ok, že znejistil, znervózněl, tak mu okamžitě řeknu, co má dělat, nenechám ho v tom "plácat" samotného.

Ale jak říkám....my jsme bázlivky povahou a ne špatnými zkušenostmi a pesana mám opravdu od malého štěnda.

24.3.2020 09:51

Každej pes je jinej, jiná povaha, jiný plemeno. Můj pes měl asi taky blbý zkušenosti, ale nic extrémního. Mužů se bál od začátku (jako roční vzatej z útulku). U něj nejvíc platilo potkávat muže, kteří byli otevřeně extrovertně přátelští a chtěli se s ním kamarádit a byli velmi jasně čitelní. Jakmile se ujistil, že nebezpečí nehrozí, byl hrozně šťastnej a spokojenej.
Naopak vůbec nepomáhalo konejšivý "nebooooj pejskuuu já ti neubížím", to mu bylo hned podezřelý. Taky nepomáhali chlapi, kteří z něj měli respekt nebo se ho dokonce báli.

Postupně se z něj stal takový milovník lidí, že posledních pár let jsme odnaučovali vítání náhodných kolemjdoucích, a dokonce při některých setkáních s psíma kámošema mám pocit, že pes víc vítá jejich páníčky než ty pejsky.

Miny

24.3.2020 09:53
Miny

XXX.XXX.99.7

Jenomze ta moje pipina ani nesteka ještě jsem ji neslisel za štěkat asi ji musim vyc socializivat vetsi kontakt z lidmi

24.3.2020 10:18

A taky by to chtělo pocvičit češtinu.
Co by za neštěkání mnozí dali....

Zyky

24.3.2020 17:57
Zyky

XXX.XXX.253.224

Mám doma 7 měsíční fenu Bandoga a mám stejný problém. Je hodně bázlivá a nejistá, ačkoliv Bandog by měl být sebejistý pes.
Už s tím bojuji od jejich 3 měsíců, kdy jsme si ji přivezli domů. Chce to prostě pozitivní vedení, ale hlavně, aby ve vás viděla oporu. Nebýt nervózní, a už vůbec ne se rozčilovat. Přesně jak někdo psal výše, řešit situace za ni a nenechat ji se v tom plácat.
Nevím co přesně poradit, sama tak trochu tápu a řeším za pochodi :D ale už vidím zlepšení. Prostě každodenní práce a notná dávka trpělivosti :)
Přeji hodně štěstí.

24.3.2020 21:50

bohuzel -ale je treba se smirit spis s tim, ze steneti nikdo neublizil. nema dobrou povahu. tecka.

jak to resit? navázat psa na pana -aby stene zaclo bezmezne verit, ze pan vse vyresi a vždycky ochrani.
to je podle me cesta.

25.3.2020 09:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bohuzel -ale je treba se smirit spis s tim, ze steneti nikdo neublizil. nema dobrou povahu. tecka.

jak to resit? navázat psa na pana -aby stene zaclo bezmezne verit, ze pan vse vyresi a vždycky ochrani.
to je podle me cesta.

To slovní spojení: nemá dobrou povahu, se mi zdá takovým nešťastným. To je jak kdybyste o něm mluvila jako o nekvalitním zboží .

Psi mají prostě různé povahy, stejně jako lidé. Přece neřeknete o introvertním člověku, že nemá dobrou povahu . Je pravda, že pokud je nějaký pes bázlivější, lekavý a nežene se hned do kontaktu s cizími lidmi, tak mají lidé hned tendence spekulovat o tom, že má pes špatnou zkušenost a že mu někdo ubližoval.

Vidím to u nás. Mám doma povahově podobného psa jako sardullah a neustále jsem dotazována, jestli má chudinka pes nějakou špatnou zkušenost a jestli ho někdo netýral. Mám ho od 4 měsíců, brala jsem si ho z útulku, ale pochybuji, že by mu někdo nějak fyzicky ubližoval. Je prostě takový a mým cílem je pracovat s ním tak, aby co nejvíce situací zvládal v pohodě a cítil se dobře. Přece ho nenechám se celý život stresovat tím, že se bude všeho okolo bát.

Práce s bázlivým psem je mnohem náročnější, ale má také své výhody. Sebevědomý pes extrovert Vám ve výcviku odpustí spoustu chyb. Bázlivka ne. Tam musíte hodně přemýšlet co a jak učit, protože jinak se posouváte dozadu místo dopředu. A to je právě ta výhoda. Hrozně moc se toho od psa naučíte, protože na stejné vlně fungují všichni psi. Jen Vám ty chyby někteří odpustí a někteří ne :).

25.3.2020 11:14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To slovní spojení: nemá dobrou povahu, se mi zdá takovým nešťastným. To je jak kdybyste o něm mluvila jako o nekvalitním zboží .

Psi mají prostě různé povahy, stejně jako lidé. Přece neřeknete o introvertním člověku, že nemá dobrou povahu . Je pravda, že pokud je nějaký pes bázlivější, lekavý a nežene se hned do kontaktu s cizími lidmi, tak mají lidé hned tendence spekulovat o tom, že má pes špatnou zkušenost a že mu někdo ubližoval.

Vidím to u nás. Mám doma povahově podobného psa jako sardullah a neustále jsem dotazována, jestli má chudinka pes nějakou špatnou zkušenost a jestli ho někdo netýral. Mám ho od 4 měsíců, brala jsem si ho z útulku, ale pochybuji, že by mu někdo nějak fyzicky ubližoval. Je prostě takový a mým cílem je pracovat s ním tak, aby co nejvíce situací zvládal v pohodě a cítil se dobře. Přece ho nenechám se celý život stresovat tím, že se bude všeho okolo bát.

Práce s bázlivým psem je mnohem náročnější, ale má také své výhody. Sebevědomý pes extrovert Vám ve výcviku odpustí spoustu chyb. Bázlivka ne. Tam musíte hodně přemýšlet co a jak učit, protože jinak se posouváte dozadu místo dopředu. A to je právě ta výhoda. Hrozně moc se toho od psa naučíte, protože na stejné vlně fungují všichni psi. Jen Vám ty chyby někteří odpustí a někteří ne :).

To je jak kdybyste o něm mluvila jako o nekvalitním zboží

a co mam psat o hlidacim psovi, co se boji vlastního stinu?
ona to proste je spatna povaha. zboží ne, ale povaha ano

Tam musíte hodně přemýšlet co a jak učit, protože jinak se posouváte dozadu místo dopředu.

asi takhle - pokud si uz nekdy poridim psa - tak se o nej proste postaram. at ma povahu uz jakou chce.
souhlasim, ze prace s problemovym psem cloveka strasne moc nauci. Je to preci vyzva

ale zase je nekdy dobre si rici, ze vyzev uz bylo dost a poridit si i normalniho psa a zacit s tim psem i trosku zit, ne jen porad něco resit…

Přidejte reakci

Přidat smajlík