Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2020 00:54

Zdravim,
mam dotaz ohledne kulhani feny - prip. akutnosti tento problem resit.

Fenecka ma kolem 3 let, krizenec, kastrovana.
Pred cca tremi tydny zacala kulhat na pravou predni nozku (problem bude asi v kycli).
Zadne zraneni, pretazeni... nic takoveho.

Ze zacatku kulhala jen obcas (vypadalo to jako prelezeni...), ale aktualne kulha stale.
Na prohmat nereaguje. Zadny otok.
Je aktivni jako bezne - jen kulha.

Pred par dny jsme koupili potravinovy doplnek (Alavis).
Jinak basti varene maso (i kureci chrupavky), zeleninu, prilohy + granule Taste of wild. Nadvahu nema.

Je vhodne cekat s navstevou veta az po "koronaviru"?
...a pokud by slo Osteoartrozu - jak dulezitou roli hraje cas?

Prip. co jineho by to mohlo byt?

Predem diky za odpovedi

28.3.2020 04:43

je to akutní.

už čekáte tři neděle. za tu dobu už by se veškeré přeležení, natažení a drobné úrazy samy zahojily.

nebo kdyby vás tři týdny bolela noha tak, že byste kulhala, pořád byste byla v klidu?

28.3.2020 05:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.132

- zacala kulhat na pravou predni nozku
(problem bude asi v kycli).

28.3.2020 05:13

rapotacka11 napsal(a):
- zacala kulhat na pravou predni nozku
(problem bude asi v kycli).

to je normál, stejnej princip jako "přední koleno"

lidi ani neví, jakou to má anatomii, ale na domácího ortopeda si hrajou hned

28.3.2020 07:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Povím vám náš příběh. Pes začal kulhat stejně jako vaše - na přední packu. Prohlédla jsem nic nenašla, myslela jsem, že nějak blbě šlápnul. Po cca týdnu to nijak nepřecházelo, tak jsem psa sbalila a na veterinu. Vet poctivě prohmatal, prokroutil, prohlédnul snad po milimetru tlapku, udělal rentgen, zkonstatoval, že má výrůstky v zápěstí a natrženou chrupavku, dostal ATB a sirup od bolesti. ATB jsem odmítnula dávat. Po asi třech dnech, pes jde, najednou dřepne a začne lízat packu. Pod ním tak deci hnisu s krví, v polštářku vyhnisaná díra, na zemi ležel skoro centimetrový trn z trnky. Tak jsme to vyčistili, pak čistili ještě pár dní a dobrý. Nedalo se to najít, bylo to v tom velkém středovém polštářku. Tím vás nechci odrazovat od návštěvy veteriny, protože jinak budete pořád jen hádat, ale ještě zkuste pořádně prohlédnou tlapku...i když u vás už je to hodně dlouhá doba, už by cokoliv asi vyhnilo.

28.3.2020 07:50

Moje fena 10,5 roku, začala kulhat, zkraje to vypadalo taky jako přeležená packa, žádný otok, u takhle starého psa už člověk tak nějak počítá i s artritidou, když už to oteklo a šli jsme na veterinu, tak se z toho vyklubal osteosarkom. Tím neříkám, že to je nutně váš případ, ale z vlastní zkušenosti už nikdy nebudeu předpokládat a na veterinu pojedu rovnou, třeba po týdnu, když nedejde ke zlepšení, kdy už je jasný, že to není třeba tím, že si pes nohu zvrtnul, když jsem to neviděla.

28.3.2020 08:34

Po třech nedělích už by z packy něco vyhnilo, nebo by aspoň viditelně hnilo.

Ale tříletý pes nemá nárok na to kulhat jen tak sám od sebe, na osteoartrózu je mladý a na růstové problémy typu kissing lesions nebo DLK a kloubní myšky zase docela starý.

A osteosarkom u tříletého jsem teda viděla. Takže bych byla hodně nervózní a chtěla bych to fotit okamžitě

Přidejte reakci

Přidat smajlík